אחת העוגות הטעימות שהכנתי לאחרונה. כמו עוגת כדורי שוקולד רק לא עם פתיבר אלא עם עוגיות חמאה שהכנתי ואז התנהגתי אליה כמו לפתיבר. כדי לשדרג שילבתי פקאנים גם בבסיס וגם בקרם ויצאה עוגה וואוווו
לפני כמה וכמה שנים, עוד בתקופה שהיה לי בלוג באתר "תפוז" הייתה לי בבלוג עוגת כדורי שוקולד עם עוגיות חמאה שהכנתי בעצמי. בזמנו הייתי רק בתחילת הדרך שלי בעולם הבלוגים וכבר אז אהבתי לשדרג מתכונים ולפתח מתכונים עם שדרוגים ועם הסגנון שלי. אחת העוגות הייתה דומה לזו, שהבסיס שלה היה במקום עם פתיבר עם בצק חמאה שאני בדרך כלל מכינה ממנו עוגיות. הפעם הוספתי גם פקאנים וזה יצא כל כך טעים שאתם באמת חייבים לשדרג כל עוגת כדורי שוקולד עם עוגיות חמאה ביתיות.
עוגת כדורי שוקולד משודרגת עם קרם אגוזי פקאן
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow
- יש לי גם טיק טוק
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- אם רוצים שוליים חלקים, שמים שקף מסביב לדפנות התבנית.
- העוגה נשמרת במקרר עד שבוע ובמקפיא עד חודש.
- אפשר לוותר על הפקאניםבמתכון ולהכין בלעדיהם.
- אפשר להכין עם כל סוג אחר של אגוזים שיש בבית.
מצרכים לעוגה בקוטר 26 ס"מ
לעוגיית חמאה גדולה
- 200 גרם חמאה רכה
- 40 גרם אבקת סוכר (1/3 כוס)
- 280 גרם קמח ( 2 כוסות – מומלץ קמח עוגיות)
- 1/2 שקית אבקת אפייה (5 גרם)
- קורט מלח
- 1 כפית תמצית וניל אמיתי
- 3 כפות שמנת מתוקה
לבסיס כדורי שוקולד ופקאנים
- 200 גרם שוקולד מריר
- 100 גרם שמנת מתוקה 38% (1/2 כוס)
- 50 גרם חמאה רכה
- 50 גרם פקאנים קצוצים גס
לקרם פקאנים
- 2 שמנת מתוקה 38% (500 מ"ל)
- 1 שמנת חמוצה של פעם (200 מ"ל)
- 1/4 כוס אבקת סוכר
- 40 גרם אינסטנט פודינג וניל
- 1/2 כפית מחית וניל
- 100 גרם שוקולד לבן
- 100 גרם פקאנים
לציפוי שוקולד
- 100 גרם שוקולד מריר
- 100 גרם שמנת מתוקה 38% (1/2 כוס)
- 1 כף גולדן סירופ/סירופ תירס (לא חובה אבל משאיר את השוקולד מבריק גם אחרי כמה ימים במקרר)
אופן הכנה
מכינים עוגיית חמאה גדולה: מחממים תנור לחום של 170 מעלות טורבו. מערבבים יחד במעבד מזון או בקערה את החמאה, אבקת סוכר, קמח, אבקת אפייה ומלח לתערובת פירורית. מוסיפים את הוניל והשמנת המתוקה ומעבדים עוד כמה שניות רק עד לקבלת בצק אחיד. הבצק דביק מעט וזה בסדר. מקמחים אותו קלות כדי שאפשר יהיה להוציא אותו מהקערה ומשטחים בצורה חופשית על תבנית מרופדת בנייר אפייה לעובי של כחצי ס"מ. אופים 10-15 דקות עד לקבלת עוגייה זהובה. מוציאים מהתנור, מקררים לחלוטין ומפוררים לפירורים גסים עם הידיים.
מכינים בסיס כדורי שוקולד ופקאנים: ממסים יחד במיקרוגל שוקולד, שמנת מתוקה וחמאה לבלילה חלקה. מניחים את פירורי העוגייה בקערה ומוזגים עליה את השוקולד המומס, מוסיפים את הפקאנים ומערבבים עד שהכל מצופה שוקולד. משטחים על תבנית אפייה, מהדקים היטב עם כף. מעבירים למקפיא בזמן שמכינים את הקרם.
מכינים קרם פקאנים: שמים בקערת המיקסר שמנת מתוקה, שמנת חמוצה, אבקת סוכר, אינסטנט פודינג ומחית וניל לקרם יציב. ממסים את השוקולד הלבן במיקרוגל בפולסים של 30 שניות כדי שלא יישרף. מקררים מעט את השוקולד ומערבבים לתוכו 3 כפות מהקרם שהקצפנו כדי לעשות השוואת מרקמים ומחזירים הכל לקערת הקרם. טוחנים את הפקאנים במעבד מזון כמה דקות טובות עד שהם הופכים למעין מחית. אם זה לא קורה תוסיפו כף שמן וגם אם תשימו פקאנים טחונים לפירורים זה יהיה מושלם. מוסיפים את הפקאנים הטחונים לקרם ומקציפים שוב רק עד לקבלת קרם חלק ויציב. מורחים כמה כפות על העוגה ומשטחים. מעבירים את שארית הקרם לשקית זילוף עם צנתר חלק בקוטר 1 ס"מ ומזלפים מעין צורת קרמבואים קטנים על כל שטח העוגה. מעבירים למקפיא לכמה שעות או עד להקפאה מוחלטת.
מכינים ציפוי שוקולד: ממסים במיקרוגל שוקולד ושמנת מתוקה לבלילה חלקה. מוסיפים גולדן סירופ ומערבבים היטב. בעזרת כף מצפים את כל הקרמבואים. שומרים את העוגה במקרר עד שבוע.
בתאבון!
מה זה גולדן סירופ ???????♀️???? אהובה ❤️מלכה ????????אלופההההההה
חייבת להכין השבוע את הדבר המושלם הזההההההההה
גולדן סירופ הוא שילוב של סירופ סוכר ושל סירופ סוכר אינוורטי. הסירופ בגוון ענברי זהוב וסמיך מאוד, ויש לו ארומה של קרמל. הוא נשאר נוזלי ולא מתגבש.
הוא משמש באפייה לאותן מטרות להן משמש סוכר אינוורטי – השחמה, הארכת חיי מדף ועוד