עוגת שזיפים ופירורי שקדים הכי קלה להכנה והכי טעימה ומתאימה לימים החמים האלה, כשאין חשק לבלות שעות במטבח החם או כשאין זמן/חשק לאפייה
עוגה יותר קלה מזו אין!! הכנתי אותה ממש בהחלטה של רגע, לפני כניסת השבת. אחרי שסיימתי את כל בישולי השבת והכנתי גם עוגת ביסקוויטים, כי היא תמיד מתקבלת בברכה וקלה מאוד להכנה, נכנסתי להתקלח והחלטתי שעוגה אחת זה מספיק. יש גם עוגיות ונשנושים אז לא צריך להשתגע ולהכין עוד עוגה "יבשה" כמו שאני רגילה.
אבללל היגיון לחוד ומעשים לחוד. סיימתי מקלחת וחזרתי למטבח 🙂 פתחתי את המקרר וראיתי סלסלה של שזיפים שנחה שם כבר שבועיים וכנראה שאם לא אכניס אותם לעוגה, הם יילכו לפח באיזה שלב. הם היו בשלב בשלות מושלם – מתוקים ולא רכים מידי. חמאה תמיד יש לי במקרר ומפה הדרך לעוגת שזיפים הייתה די בטוחה.
בשבוע שעבר ולפני שבועיים הכנתי ברצף עוגה בחושה עם פטל מדהימה. האינסטינקט הראשוני היה להכין עם אותו בצק עוגת שזיפים, אבללל אני לא יכולה לשעמם את עצמי ואתכם אז החלטתי ללכת על עוגה עוד יותר קלה וטעימה שאפשר לאכול ישר מהתבנית – שטרוייזל חמאה ושקדים שמכינים בפחות מ – 5 דקות בלי מיקסר או מעבד מזון, עוד 30-40 דקות אפייה ויש לנו עוגה שאי אפשר להפסיק ליישר.
אם אתם עוד לא עוקבים אחרי באינסטגרם כנסו לכאן ותלחצו על ה – Follow . אני מעלה מלא לסטוריז סרטונים של שלבי הכנה ישירות מהמטבח שלי
עוגת שזיפים ופירורי שקדים קלה להכנה
לפני שמתחילים
- אני לא הוספתי סוכר לשזיפים כי אני אוהבת את הטעם הטבעי של הפרי. לטעמי העוגה מספיק מתוקה. אפשר ורצוי כמובן לפדר אותה באבקת סוכר שנותנת עוד מימד של מתיקות עדינה. במידה והפירות ממש חמוצים, רצוי להמתיק אותם במעט סוכר חום.
- אפשר להכין את העוגה הזו עם כל פרי שאוהבים , גם טריים וגם קפואים כמו: תותים, פירות יער, ענבים, אפרסקים, משמשים וכו'.
- אני הכנתי בתבנית פיירקס בגודל שיש לי בבית. לא חייב לדייק עם התבנית על הס"מ, אפשר להכין בתבנית בגודל אחר ובלבד שזה לא יהיה גדול או קטן בהרבה מהגודל שרשמתי במתכון.
- קמח שקדים זה למעשה שקדים מולבנים טחונים. ניתן לקנות בכל חנות תבלינים.
- אני הכנתי את הבצק עם הידיים. אפשר להכין במעבד מזון באופן הבא: שמים במעבד מזון את החמאה, הקמחים והסוכר ומעבדים כמה שניות לקבלת פירורים. מוסיפים ביצה ומעבדים עוד כמה שניות. אם הבצק התאחד, מעבירים למקפיא ל – 10 דקות ומגררים אותו על פומפייה גסה או פשוט קורעים חתיכות עם הידיים.
- את השטרוייזל הכנתי ממתכון של טארט תפוחים ושטרוייזל שאני מכינה גם את הבסיס וגם את השטרוייזל מאותו בצק ולא רציתי לשנות. במקרה של העוגה הזו, אפשר להכין את השטרוייזל גם בלי ביצה.
מצרכים לתבנית פיירקס בגודל 35*22
- 200 גרם חמאה קרה
- 2 כוסות קמח (אני משתמשת בקמח עוגיות של שטיבל)
- 1 כוס קמח שקדים/שקדים מולבנים טחונים
- 1/2 כוס סוכר
- 1 ביצה (לא חובה, אפשר להכין שטרוייזל גם בלי ביצה)
- 10-12 שזיפים
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
- חותכים את החמאה לקוביות קטנות ושמים בקערה יחד עם הקמח, קמח שקדים, סוכר וביצה. ממוללים עם הידיים עד שמקבלים גושי בצק קטנים.
- מפזרים 3/4 בצק על בסיס התבנית. לא מהדקים, פשוט מפזרים, באפייה הבצק משתטח על התבנית.
- שוטפים את השזיפים וחוצים אותה לחצי ומוציאים את החרצן. חותכים כל חצי ל – 3-4 פלחים ומניחים בצפיפות על הבצק.
- מפזרים את שארית השטרוייזל מעל השזיפים.
- אופים 30-40 דקות עד שהשטרוייזל שמעל השזיפים מקבל צבע זהוב יפה.
- מקררים היטב לפני שטועמים. אפשר לפרוס חתיכות עוגה אבל הכי כייף לאכול עם כפית ישירות מהתבנית.
מתכון נהדר! כמה פשוט ככה טעים!
חילקתי לשכנים וכולם התעלפו
היי אפשר להמיר כוס קמח אחת בקמח כוסמין ?
בהחלט. אפשר גם את כל הכמות להמיר
אפשר להחליף את החמאה בשמן קוקוס?
היי רחל,
אפשר באותה כמות
האם אפשר להשתמש בממרח שזיפים ?
לא מומלץ ציפי. עוגה מאוד פשוטה אבל חומרי הגלם חשוב שיהיו טריים
וואו, יצא מושלם! ממש תודה! נפלא עם שזיפים, אבל יהיה נפלא גם עם אפרסקים או תפוחים. זה בהחלט יהיה מתכון קבוע במטבח שלי.
תודה רבה דורית. מתאים עם כל פרי
אפשר לוותר על קמח שקדים?
את יכולה עוד קמח אבל זה ייצא מרקם וטעם שונים
הכנתי את העוגה יצא טעיים בטירוף
כייף ממש לשמוע רגינה
מתכון מעולה!
המרתי לקמח מולינו נטול גלוטן.
יצא מוששששש❣
תודה?
איזה כייף לשמוע ליאת
הכנתי את בעוגת שזפים יצא לי מדהים תודה כול מתכון שלך מדויק נכון
תודהה נסיה. כייף לשמוע