יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
עוגת שוקולד מריר ללא סוכר ועם קמח כוסמין
ראשי » מתכונים לפורים » עוגת שוקולד מריר ללא סוכר ועם קמח כוסמין

עוגת שוקולד מריר ללא סוכר ועם קמח כוסמין

יהודית אביב הלוחשת לאוכל 10 באוקטובר 2020 12 תגובות

עוגת שוקולד בלי סוכר?? עם קמח כוסמין? אני השתגעתי או התבלבלתי?? אז האמת היא שהתבלבלתי ושכחתי לשים סוכר בעוגה. מרוב שיצאה כל כך טעימה, בכלל לא שמתי לב שהיא בלי סוכר. רק אחרי כמה שעות נזכרתי וכל כך התלהבתי שיצאה מוצלחת שהחלטתי להעלות אותה לבלוג לטובת הנמנעים מסוכר

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
עוגת שוקולד מריר ללא סוכר ועם קמח כוסמין

אני ללא סוכר?? השתגעתי לגמרי? אני שיכולה לחיות לנצח רק על מתוקים?? תירגעוווו, זה קרה בטעות ויצא כל כך מוצלח שהייתי חייבת לכתוב מתכון. סך הכל התכוונתי להכין את אחת העוגות האהובות עליי בבלוג ובהיסח הדעת או יותר נכון חפירות קדחתניות של נוביק 🙂 שכחתי לשים סוכר בעוגה.

ומתי קלטתי את זה? הרבה זמן אחרי שטעמתי והתלהבתי שאיזה טעימה יצאה ורק יצאה טיפה יותר מרירה מהרגיל. אני אוהבת לגוון בעוגות ואת זו לא הכנתי מלא מלא זמן, כך שלא ממש זכרתי את הטעם שלה, אבל אני זוכרת במדוייק את המרקם הנימוח השוקולדי שלה. לא הייתה לי סיבה לחשוד ששכחתי לשים סוכר ובאמת לא שמתי לב עד ש……… אני מצלמת הכל בסרטוני וידאו לסטורי באינסטגרם. לא תמיד אני מספיקה להעלות באותו רגע ואת זו לא העליתי מייד כי הייתי עסוקה. אחרי כמה שעות הצצתי בסרטונים ואני מגלה ששכחתי את הסוכר 🙂

תבינו שאם היא פה, זה כי היא יצאה מושלמת!! למרות שהסוכר תורם המון למרקם הלח והפאדג'י של העוגה, עדיין יצאה מאוד טעימה ומוצלחת ויותר מזה, הכנתי אותה הפעם עם קמח כוסמין, כך שהיא גם יותר בריאה. אל דאגה, שוקולד מריר זה בריא מאוד. אז יצאה עוגה בריאה יותר, ללא סוכר ועם מרקם מושלם. היא מעט מרירה יותר מעוגה רגילה כי השוקולד מריר 60%. אפשר לשים שוקולד עם פחות אחוזי קקאו ואז היא תהיה פחות מרירה או פשוט להכין אותה בגרסה הרגילה עם 1/2 כוס סוכר.

מושלמת!

כל כך הרבה פעמים ביקשו ממני עוגה בלי סוכר ואף פעם לא חשבתי אפילו לנסות. אבל הנה, רצה הגורל וזה קרה בטעות וטעות כל כך מוצלחת שאתם הרווחתם מתכון שווה. לפחות את הציפוי הכנתי עם שוקולד חלב ומריר שאיזן את העוגה, כך שלא מורגש שהיא כמעט ללא סוכר.

עוגת שוקולד מריר ללא סוכר ועם קמח כוסמין

לפני שמתחילים

  • בואו לעקוב אחרי באינסטגרם, שם אני מעלה בסטורי שלבים בלייב ישירות מהמטבח שלי
  • ויש לי גם קבוצה שווה בפייסבוק, שם גם אתם יכולים להעלות ולהשוויץ ביצירות שלכם
  • אני לא דיאטנית ואין לי שום אחריות שהעוגה מתאימה לסכרתיים או כל קבוצת חולים אחרת שאמורה להימנע מסוכר. לשיקולכם האישי בלבד האם היא מתאימה לכם.
  • כל הכמויות נמדדו בכוסות מדידה אוניברסליים ובמשקל.
  • את העוגה אפיתי בתבנית של נורדיק שחייב לשמן אותה טוב טוב עם מחית שמכינים מחמאה וקמח שאסביר בהמשך. אם אופים בתבנית רגילה, משמנים רגיל עם חמאה.
  • אם רוצים עוגה עם סוכר, מוסיפים 1/2 כוס סוכר חום בהיר לבלילה אחרי הוספת הביצים.
  • זהירות מאפיית יתר שתייבש את העוגה וזה נכון לגבי כל עוגת שוקולד.
  • העוגה נשמרת מחוץ למקרר 3-4 ימים.
  • העוגה די קטנה יחסית אבל שוקולדית מאוד כל שפרוסה קטנה מספיקה.

לתבנית בקוטר22-24 ס"מ

  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 100 גרם חמאה (לפרווה שימו 100 גרם שמן קוקוס)
  • 1 מיכל שמנת מתוקה 38% (לפרווה שימו 240 מ"ל קרם קוקוס)
  • 3 ביצים גדולות בטמפרטורת החדר
  • 2 שקיות סוכר וניל (לא חובה!)
  • 1 כוס קמח כוסמין לבן (140 גרם)
  • 1/2 שקית אבקת אפייה (5 גרם)
  • ¼ כוס קקאו איכותי (30 גרם)

לציפוי (ערבבתי שני סוגי שוקולד – חלב ומריר. אפשר לשים רק שקןלד חלב או רק מריר)

  • 50 גרם שוקולד מריר
  • 100 גרם שוקולד חלב
  • 1/2 כוס שמנת מתוקה (לפרווה שימו 120 מ"ל קרם קוקוס)
  • 1 כף סירופ תירס (לא חובה אבל שומר על הברק של השוקולד)

לשימון תבנית נורדיק (אם אופים בתבנית רגילה – משמנים רק בחמאה)

  • 30 גרם חמאה
  • 2 כפות קמח כוסמין (20 גרם)

אופן הכנה

מחממים תנור לחום של 170 מעלות.

שמים בקערה שמתאימה למיקרוגל שוקולד וחמאה וממסים יחד. עושים את זה בפולסים של חצי דקה וערבוב בכל פעם. אצלי זה לקח דקה. מערבבים היטב עד לאחידות.

מוסיפים שמנת מתוקה/קרם קוקוס, ביצים וסוכר וניל ומערבבים היטב עם מטרפה ידנית.

מוסיפים את הקמח, אבקת אפייה והקקאו וטורפים רק עד שהחומרים מתאחדים.

לשימון תבנית נורדיק: ממסים את החמאה ומערבבים עם הקמח למשחה חלקה. בעזרת מברשת משמנים טוב טוב את כל החריצים. לתבנית רגילה משמנים בחמאה בלבד.

מוזגים את הבלילה לתבנית ואופים 30-35 דקות, עד שהעוגה יציבה וקיסם שנועצים במרכזה יוצא יבש אבל עם פירורים לחים עליו. צריך להיזהר שלא לאפות יתר על המידה על מנת שהעוגה לא תתייבש.

ציפוי: שמים בקערית שוקולד ושמנת מתוקה וממסים יחד במיקרוגל. מערבבים עד לקבלת גנאש חלק ומבריק. מוסיפים סירופ תירס ומערבבים.

מקררים היטב את העוגה לפני שמחלצים אותה מהתבנית. מניחים צלחת על התבנית והופכים עליה את העוגה.

מניחים את העוגה על רשת ומתחת לרשת מניחים כלי שיקלוט את עודפי השוקולד. מוזגים את השוקולד על העוגה. את שאריות השוקולד שנזלו לכלי, מחזירים לכלי המזיגה וממשיכים לצפות ככה עד שכל העוגה מצופה. בעוגה שאופים בתבנית רגילה בלי חריצים כמו זו של נורדיק הציפוי הרבה יותר קל – מוזגים למרכז העוגה שוקולד ומורחים עם מרית על כל העוגה.

העוגה נשמרת בכלי מחוץ למקרר 3-4 ימים.

הצעת הגשה: חימום של 20 שניות במיקרוגל וכדור גלידת וניל ליד.

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
מתכונים נוספים שלא תרצו לפספס
  • ספוליאטלה - מתכון נאפוליטני מקורי כולל סרטון שלבים
    ספוליאטלה - מתכון נאפוליטני מקורי כולל סרטון שלבים
  • לחם כוסמין ללא לישה עם אגוזים (ללא מיקסר)
    לחם כוסמין ללא לישה עם אגוזים (ללא מיקסר)
  • עוגת מוס שוקולד ואייריש קרים
    עוגת מוס שוקולד ואייריש קרים
  • טארט תפוחים וקרם ברולה
    טארט תפוחים וקרם ברולה
עוגת שוקולד

יהודית אביב |להציג את כל הפוסטים של יהודית אביב הלוחשת לאוכל


« פוסט קודם
פוסט הבא »

12 תגובות

  1. Yossi הגב 19 בינואר 2021 בשעה 13:03

    האם אפשר להשתמש בקמח כוסמין, לא הלבן?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 19 בינואר 2021 בשעה 14:27

      היי יוסי,
      לא ניסיתי קמח כוסמין מלא ולדעתי לא יהיה טוב

  2. בלהה שוק הגב 28 באוקטובר 2020 בשעה 6:07

    שלום. האם ניתן לאפות בתבנית קוגלהוף כדי ליצור לעוגה מראה מיוחד יותר? והאם צריך לשמן את התבנית לפני האפיה?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 28 באוקטובר 2020 בשעה 17:19

      היי בלהה,
      אפשר בהחלט וכן לשמן

  3. חן הגב 14 באוקטובר 2020 בשעה 18:06

    היי
    האם אפשר לשים שמן קנולה במקום שמן קוקוס?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 14 באוקטובר 2020 בשעה 18:55

      היי חן,
      שמן קוקוס מתנהג כמו חמאה. שמן קנולה מתנהג אחרת וגם טועם אחרת. עקרונית אפשרי

      • ענת הגב 20 בנובמבר 2020 בשעה 17:13

        היי,
        אפשר עם קמח רגיל במקום כוסמין?

        • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 20 בנובמבר 2020 בשעה 17:15

          היי ענת, בהחלט אפשר

  4. רותי הגב 11 באוקטובר 2020 בשעה 14:24

    האם ניתן להחליף לגני שקדים?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 12 באוקטובר 2020 בשעה 8:11

      היי רותי, לא הבנתי את השאלה. אם השאלה לקמח שקדים אז לא ניסיתי ולכן אין לי תשובה. שווה לנסות כי אני מאמינה שזה בסדר.

  5. שני הגב 10 באוקטובר 2020 בשעה 19:55

    כמה זה 100 גרם שמן קוקוס בכוס ?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 10 באוקטובר 2020 בשעה 20:21

      היי שני
      בערך חצי כוס

השארת תגובה

ביטול

שלום שלום וברוכים הבאים 🙂 איזה כייף שאתם פה. שמי יהודית אבל החברים שלי קוראים לי ג'ודי. בשנת 2011, באופן אקראי לחלוטין התחלתי לכתוב בלוג באתר "תפוז" שאירח כותבים/בלוגרים באתר שלו.......... להמשך קריאה
סרטוני הדרכה ב – YouTube

יהודית אביב

יהודית אביב
הפסטייה המסורתית שמכינים בדרך כלל בחגים ואירועים מיוחדים בגרסה אישית מדליקה ומיוחדת שתגנוב את ההצגה על השולחן
פסטייה מרוקאית אישית עם פרגיות בעיצוב מדליק
YouTube Video UCEI8DrRd_CXAQ99rt_o1wIA_Ko3RlAi9JZI
תמיד רציתם לדעת איך לקלוע לחמניות בכל מיני צורות? ריכזתי לכם פה לא פחות מ-7 קליעות שונות של לחמניות.
תשמרו את הסרטון ובכל פעם תוכלו לחזור אליו ולקלוע שוב ושוב.
מתכון ללחמניות מושלמות פה: https://bit.ly/32KRE5F
לחמניות בכל מיני צורות
YouTube Video UCEI8DrRd_CXAQ99rt_o1wIA_TDfyYG9GOMU
פיתות תימניות אמיתיות שמכינים בסיר גריל חשמלי
המתכון כאן: https://www.yehudit-aviv.co.il/לחמים-ומאפים/פיתות-תימניות-בסיר-גריל-חשמלי/
פיתות תימניות אמיתיות ( סאלוף)
YouTube Video UCEI8DrRd_CXAQ99rt_o1wIA_S1EQQAeWCF4
המתכון פה: https://bit.ly/3iJa5iV
בורקס תורכי ביתי מושלם
YouTube Video UCEI8DrRd_CXAQ99rt_o1wIA_Xr-yvDuDFOE
לחם חלב יפני מנומר עם בטטה סגולה. מי צריך צבעי מאכל סינתטיים כשיש לנו צבעים כאלה מטורפים באופן טבעי.
בטטה סגולה היא אחת הבטטות הכי יפות, טעימות ובריאות שיש לנו ואני בחרתי לשלב אותה בלחם המדהים הזה שגם ככה הוא טעים בטירוף ועם תוספת הבטטה הוא הרבה יותר טעים ולא רק יפה.
המתכון המלא פה:https://bit.ly/3iNeb9O
לחם חלב יפני מנומר עם בטטה סגולה
YouTube Video UCEI8DrRd_CXAQ99rt_o1wIA_Fm3AdtueIME
לחמניות מתוקות עם אבקת חלב בבצק ובטכניקת עיצוב מיוחדת.
התוצאה: לחמניות רכות רכות, חמאתיות וקריספיות מבחוץ בזכות סוכר שאני מפזרת ומתקרמל באפייה
לחמניות מתוקות עם אבקת חלב
YouTube Video UCEI8DrRd_CXAQ99rt_o1wIA_-R6rEGfopBg
לעוד סרטונים לחצו פה הירשמו לערוץ היוטיוב שלי
הרשמה לבלוג

תודה שנרשמתם לעדכונים מהבלוג. תהנו!




פרגנו לי בלייק
חפשו פה מתכון ספציפי
כל המתכונים לפי קטגוריות



בואו לעקוב אחרי
  • Facebook
  • Google+
  • YouTube
  • Pinterest
  • Instagram
הלוחשת לאוכל גם באינסטגרם

yehudit_aviv

יהודית אביב הלוחשת לאוכל
אוזן אחת חדשה לא הייתה פה הש אוזן אחת חדשה לא הייתה פה השנה!

לא שחלילה קרה משהו, להפך, קרו מלאאא דברים משפחתיים משמחים ולא הספקתי להכין אוזניים חדשות כמו בכל שנה🤷‍♀️ גם האווירה המוזרה לא תרמה ויצא שלא הכנתי ואני מתההה על אוזני המן ובמיוחד להמציא כל שנה מחדש אוזניים חדשות 🙄

אז קבלו את אחת האוזניים הכי מיוחדות וטעימות שהכנתי ובבלוג יש לא פחות מ-12מתכונים וכולם מיוחדים וטעימים.

חפשו בגוגל קטאייף אוזני המן הלוחשת לאוכל ותכינו, כי זה היסטרי וטעים ומיוחד וחג שמייחחחחח אהובים 😻😺👺👹👻👽
אנצ'ילדה!! מאכל מהמטבח המקסי אנצ'ילדה!! מאכל מהמטבח המקסיקני👨‍🌾👩‍🌾

הכי מהיר שלי :) תפתחו את המקרר, תוציאו את כל שאריות הגבינות שיש לכם, תוסיפו תרד, זיתי קלמטה ותכניסו לטורטייה.
אז כן,  סך הכל טורטיות ממולאות בגבינות ותרד, אבלללל איזה טעים זה והכי חשוב - קל להכנה. ארוחת ערב ב - 30 דקות.

אתמול במאסטר שף המתמודדים התבקשו להכין מתכון עם טורטיות או דפי אורז וגם אני אותגרתי באותה משימה.

 אזזזז ישר קפצו לי מיליון רעיונות ולא הצלחתי להתמקד ולבחור. ומה יותר טוב מאשר לשאול אתכם בסטורי?? נתתם לי מלא רעיונות מעולים אבל רק אחת קלעה בול לרעיון שהתיישב לי חזק במוח וזה רק חיזק לי שזה מה שאני רוצה להכין.

קבלו מתכון לאנצ'ילדה מקסיקנית:

אגב, תרגישו חופשי לשים כל גבינה שיש לכם בבית, הכל הולך.

6 טורטיות קטנות (של מאסטר שף)

מלית:

1 קוטג'

200 גרם גבינה בולגרית

100 גרם מוצרלה מגוררת

100 גרם גבינה צהובה רגילה מגוררת

חופן זיתי קלמטה

200 גרם תרד שטוף

מלח

קורט פלפל שחור

קורט אגוז מוסקט

לרוטב:

20 עגבניות שרי תמר חצויות

1 קופסת שימורי עגבניות מרוסקות (של מאסטר שף)

4-5 כפות צ'ילי מתוק/חריף

2 כפות שמן זית

מלח ים אטלנטי

קורט פלפל שחור

 חופן זיתי קלמטה  

לפיזור: 150 גרם מוצרלה מגוררת.

אופן הכנה:

מחממים תנור לחום של 180 מעלות.

מערבבים את כל חומרי המלית יחד. את התרד שמים כמו שהוא טרי ומעסים עם הידיים הכל.

שמים בתבנית פיירקס בגודל 25*30 ס"מ את העגבניות החצויות ומזלפים מעט שמן זית ומלח ים אטלנטי. צולים בתנור 15-20 דקות עד שהן נצרבות מעט. בינתיים בקערה אחרת שמים עגבניות מרוסקות וצ'ילי. מערבבים ומתבלים. מוזגים 3/4 מכמות הרוטב על התבנית עם העגבניות.

מכינים טורטיות ממולאות: לוקחים טורטייה ומניחים לרוחבה כמות יפה מהמלית. מגלגלים למעין רולדה ומניחים בתבנית על הרוטב כשהתפר כלפי מטה. מכינים כך את כל הטורטיות ומניחים צפוף בתבנית.

מוזגים על כל טורטייה את שארית הרוטב ואופים כ - 30 דקות עד שהכל רותח ומבעבע. מוציאים מהתנור, מפזרים מוצרלה ומכניסים לעוד 5-7 דקות, עד שהמוצרלה נמסה.

מגישים מייד.

המתכון בשיתוף:
@master_chef_israel
#מבשלים_בבית_עם_מאסטר_שף
החולשה שלי זה לא שוקולד!! החולשה שלי זה עוגות גבינה ובמיוחד כשהן באות במעטפת בצק שמרים במרקם עננים, אז אני לא עומדת בזה בכלל בכלל😱
.
.
השבוע הכנתי אותה שוב וכמו בכל פעם היא מתחסלת ראשונה כאילו לא הייתה🤔
חפשו בגוגל הלוחשת לאוכל עוגת גביניות, רק תדעו מעכשיו, אני לא אחראית על הקלוריות🤣
.
.
#cheeselover
#cheesepancake
#cheesecakelove
#cheesecakefactory
#cakesofinstagram
#cake
#cakes
#cakedecorating
#israeli_kitchen #inmyblog #imsomartha
#marthastewart
#thefeedfeedbaking
#thefeedfeedcheesecake
מלך המרקים המרוקאים 😉 לכו מלך המרקים המרוקאים 😉

לכו להשרות קטניות למחר ותחפשו אצלי בבלוג מרק חרירה מרוקאי
אמנם זה יום קלאסי למרק אבלללל.... מכירים את הפסטייה המרוקאית, זאת שמכינים בדרך כלל בחגים ואירועים מיוחדים?
אז הכנתי אותה בגרסה אישית בעיצוב מהמםםם והמלית, כמו שהפתיעה אותי תפתיע את כל מי שיטעם😱

פרגיות, פירות יבשים וההפתעה- קוביות אגסים אמריקאים שבכל ביס מתפוצצים בפה בעסיסיות ומתיקות מדהימה.

כל השלבים איך להגיע לעיצוב המהמם עכשיו אצלי בסטוריז.

מלא מתכונים שווים ומיוחדים תמצאו פה:
@usapearsisrael

והמתכון המלא של הפסטייה  עלה ממש עכשיו לבלוג. תכתבו בגוגל הלוחשת לאוכל, זה המתכון הראשון בבלוג

המתכון בשיתוף: 
.
#אגסיםאמריקאים
##אוכלטעיםובריא
#usapears
#israeli_kitchen
 #inmyblog
 #imsomartha
#marthastewart
#morocanfood
#morocan
#morocanstyle
#pears
#filodough
#fillodough
אין יותר מתאים מקרפ צרפתי עמוס בנוטלה, בננות, קוקוס ואגוזים כדי להביע אהבה ❣️❣️❣️
 ואגב, כל השנה ולא רק ביום האהבה
❣️❣️❣️❣️❣️❣️❣️❣️❣️❣️❣️❣️.
❣️
❣️
❣️
❣️
#creps
#crep
#nutella😍
#coconut
#banana
#chocolatecrepes
#franchcrepes
#קרפצרפתי
#קרפ
#בלינצס
#blinches
איזה שנ"צ😱

נראה לי שעל הקינוח הזה אין בכלל ויכוח 🤷‍♀️

הרגע הזה שנועצים את הכפית ומתפללים שהשוקולד יתפרץ לנו כמו לבה, זה רגע מותח וכשזה קורה, יש אנחת רווחה ואושר 😍
 אזז לי יש טריק שזה מצליח תמיד!! אין חשש, אין לחץ בכלל. 

מתכון ישןןן נושן שלי שקיבל פנים חדשות וריענון של המתכון.
עכשיו בבלוג. תכתבו בגוגל סופלה שוקולד הלוחשת לאוכל.

וכן, זה אמנם פונדנט שוקולד אבל מזמן שינה את שמו לסופלה😉
.
.
.
#chocolatecake
#chocolatelovers
#israeli_kitchen
#imsomartha
#lovechocolate #thefeedfeedchocolate
#cakes
#cake
#chocolatsufle
#sufle
תגידו, אכלתם/ הכנתם פעם קציצ תגידו, אכלתם/ הכנתם פעם קציצות חובזה?
הלם שזה גדל פרא בכל רחבי גדרה. 

אני מודה ומתוודה שהפעם הראשונה שהכנתי הייתה לפני שבועיים וגם זה בזכות סטורי של אינס המהממת שעשתה לי חשק ללכת ללקט חובזה בשדות🙈
@ines_yanai

אם רק הייתי יודעת כמה שזה טעיםםםםם הייתי יוצאת ללקט כבר לפני שנים. מרגישה סתומה שרק עכשיו ניסיתי. אבל לא נורא, מאז התמכרנו פה לקציצות חובזה והכנתי כל כך הרבה פעמים ובכל פעם זה מתחסל בשנייה.

אגב, ממולאים ופשטידה גם יהיו.

בינתיים יש בבלוג מתכון לקציצות חובזה ופטריות טעימותתת

צאו ללקט לפני שהיא תיעלם
שתדעו שאני אוהבת רק פיצות מיוחדות בניגוד לנוביק שאוהב את הכי פשוטה.

אני, כמה שיותר תוספות, כמה שיותר מעניין ומיוחד ונוביק, פיצה מרגריטה הכי בסיסית, בלי תוספות מיוחדות.

וזאת, פיצה מונטנרה מטורפת. הבצק מטוגן ומעליו מניחים רוטב עגבניות פרשי ומוצרלה טרייה. אני אומרת לכם שזה חלום!!!

יום הפיצה הבינלאומי שמחחח❣️❣️❣️
לתמונות נוספות לחצו פה בואו לעקוב אחריי באינסטגרם
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס