עוגת תפוחים הכי קלה והכי טעימה בעולם! תוך 40 דקות מהרגע שמחליטים להכין אותה היא מוכנה ומזומנה להסתערות. אפשר להגיש אותה עם שמנת חמוצה, קצפת או גלידת וניל, בכל מקרה היא טעימה בטירוף
לא ייאמן כמה קל להכין את העוגה הזאת. אצלנו בבית מטורפים על עוגות תפוחים והעוגה הזאת מושלמת כי היא טעימה בטירוף ותוך כמה דקות היא נכנסת לתנור, אפייה קצרה יחסית והכי טעים לאכול אותה חמימה. אם אתם ממש רוצים להתפנק, אז שימו ליד שמנת חמוצה, קצפת או גלידת וניל וזה בכלל מושלם.
הכנתי את העוגה פעם ראשונה לפני המון שנים במיוחד בשביל חורצ'ק שלי שחובב במיוחד טארטים וקישים. האמת שטארטים הן העוגות הכי מועדפות עליי. הבצק הפריך החמאתי בשילוב של פירות או קרמים טובים זה מושלם בעיני.
נחזור לעוגה – יום שישי אחד, אחרי שכבר סיימתי לבשל ולאפות והשבת עוד שנייה נכנסת, התחשק לנו עוגת תפוחים. אז במקום להכין טארט שצריך לקרר את הבצק במקפיא ורק אז למלא ולאפות, החלטתי לקצר תהליכים והכנתי שטרוייזל בלי ללכלך מיקסר או כלים. כל מה שצריך זה קערה אחת ותבנית לאפייה. אפילו לא קרמלתי את התפוחים אלא הנחתי קוביות תפוחים שערבבתי עם קצת חמאה וסוכר ובתנור הם עברו מעין אפייה והתרככו. את השטרוייזל הנחתי גם בתחתית התבנית וגם מעל. הבצק החמאתי שהנחתי על התחתית השתטח באפייה וכך נוצר בסיס בקלות. תכל'ס, הכי טעים זה לאכול את העוגה ישירות מהתבנית, פשוט ליישר אותה אבל כשהיא מתקררת היא נפרסת יפה ואז אפשר להגיש מנות בצלחת.
עוגת תפוחים מדהימה קלה להכנה
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow ? בסטוריז אני מעלה סרטונים בלייב מהמטבח שלי
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- אני אוהבת להכין את התפוחים עם וניל, אפשר לתבל גם בקינמון.
- העוגה נשמרת מחוץ למקרר 4 ימים (אם היא לא מתחסלת בשנייה שיצאה מהתנור :)) ושבוע במקרר. אם שומרים במקרר, מומלץ לחמם מעט לפני ההגשה.
- ניתן להוסיף לתפוחים 100 גרם צימוקים ו – 100 גרם אגוזי מלך או רק אחד מהם. הפעם שמתי רק תפוחים.
- אפשר במקום קמח שקדים עוד 20 גרם קמח עוגיות אבל ממליצה קמח שקדים כי זה משדרג מאוד את הטעם והמרקם.
- אפשר להכין את השטרוייזל במעבד מזון אבל בקלות ניתן להכין ידנית ולא ללכלך כלים מיותרים.
מצרכים לתבנית מלבנית בגודל 30*25 ס"מ
לתפוחים
- 8 תפוחי עץ גרני סמית
- 50 גרם חמאה מומסת
- 1/2 כוס סוכר חום בהיר
- 1/2 כפית מחית/תמצית וניל
- מיץ מחצי לימון
- 1 כפית קורנפלור
לשטרוייזל
- 2.5 כוסות קמח עוגיות ( 350 גרם)
- 250 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות
- קורט מלח
- 3/4 כוס אבקת סוכר (60 גרם)
- 1/2 כוס קמח שקדים (50 גרם)
אופן הכנה
קולפים את התפוחים וחותכים לקוביות בגודל של 2*2 ס"מ. מערבבים את התפוחים עם החמאה המומסת, הסוכר ומחית/תמצית הווניל. ממסים את הקורנפלור במיץ הלימון היטב ומערבבים עם התפוחים. מניחים בצד ומכינים את השטרוייזל.
שמים בקערה את הקמח, החמאה, אבקת סוכר, המלח והשקדים הטחונים וממוללים עם הידיים את החמאה והקמח עד שנוצרים גושי בצק חמאתיים. אפשר להכין את הבצק גם במעבד מזון. פשוט שמים את כל החומרים יחד ומעבדים כמה שניות בפולסים עד שנוצרים גושי בצק.
מפזרים חצי מכמות השטרוייזל על התבנית, מניחים מעל השטרוייזל את התפוחים ומעל התפוחים את שארית השטרוייזל. אופים בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות כחצי שעה או עד שהפירורים מקבלים צבע זהוב יפה.
מפדרים באבקת סוכר.
מגישים עם כף שמנת חמוצה, קצפת ממותקת מעט או גלידת וניל.
וואווו בא לי להכין עכשיו!!! אבל יש לי רק 4 תפוחי עץ ????,אז מה אוותר ? אולי בתבנית יותר קטנה ? אז מה את ממליצה ? איזה גודל ? ואם זה אפשרי להפחית את הכמויות ביתר המצרכים ? אשמח אם תסבירי בבקשה , וגם מה זה קמח עוגיות ? יש תחליף
?
היי אורנית,
זה בדיוק חצי מהכמות שצריך. תכיני הכל חצי כמות ותכיני בתבנית בגודל 20*20 ס"מ או תבנית קטנה יחסית שתתאים לכמות. קמח עוגיות זה קמח ייעודי לעוגיות. דל בגלוטן ולכן הרבה יותר מוצלח לעוגיות וטארטים. אפשר קמח רגיל
תודה רבה על התגובה המהירה ! והברורה , בעלי כבר מקלף את התפוחים ????
באהבה
הי
במה ניתן להמיר את החמאה על מנת שהעוגה תהיה פרווה?
בכל מתכון ניתן להחליף את החמאה בשמן קוקוס וכמובן בנטורינה אבל הכי טעים שמן קוקוס
סתם מסקרנות , חייבים 8 תפוחים ?? זה כזה קריטי ?
לא מבינה את מהות השאלה. זה המתכון וזאת הכמות. את יכולה לשים כמה תפוחים שאת רוצה, לא חייב כלום.
למתכון שלי, זאת הכמות ששמתי
רוצה להכין עכשיו ויש לי רק 5 תפוחי עץ, זה אפשרי ?
צריך 8. תכיני קטנה יותר
האם אפשר להשתמש בקמח רגיל המקום קמח עוגיות?
כן אבל התוצאה פחות מוצלחת
באיזה גודל תבנית מומלץ להשתמש?
כתוב במתכון
אפשר להכין יום לפני ורק לאפות למחרת?
תודה. ראש
את יכולה להכין את הבצק ולשמור במקרר ואת התפוחים בנפרד ולמחרת לאפות לפי המתכון
באיזה קמח ללא גלוטן ממליצה?
היי דגנית
של קאפוטו
שלום: בחישוב כולל, יש בעוגה 300 גרם חמאה. זה נראה לי לא סביר.
יתכן שיש טעות בהדפסה? תודה על המתכונים. יום טוב !
היי נעמי,
אין טעות במתכון וזה מאוד סביר וטעים. זה מתחלק על עוגה שלמה
נראה מעולה! תודה על השיתוף!
ומה בעצם יהיה ההבדל בתוצאה הסופית אם משתמשים בקמח עוגיות ואם משתמשים בקמח לבן רגיל? 🙂
היי סילביה,
מרקם פריך יותר
את התפוחים מבשלים לפני
לא
האם ניתן רק עם קמח שקדים?
לא
היי
איזה עוגה קלה ונראת סופר טעימה.
אפשר להוסיף קינמון לתפוחים ?
אם כן כמה?
תודה טל בטח שאפשר. שימי כפית
אפשר להשתמש בקמח לבן רגיל?
היי מיכל,
כן
נראת עוגה טעימה מאוד.מה זה קמח עוגיות?
קמח ייעודי לעוגיות. חפשי של שטיבל בסופר