יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • קרם ארטישוק מושלם
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט”ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • קרם ארטישוק מושלם
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט”ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • קרם ארטישוק מושלם
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט”ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • קרם ארטישוק מושלם
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט”ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
טארט לימון קלאסי עם מרנג איטלקי
ראשי » מתכונים לט"ו בשבט » טארט לימון קלאסי עם מרנג איטלקי

טארט לימון קלאסי עם מרנג איטלקי

יהודית אביב הלוחשת לאוכל 15 בינואר 2018 22 תגובות

טארט לימון קלאסי עם מרנג איטלקי הוא אחד הטארטים האהובים עליי. השילוב בין החמצמצות של קרם הלימון והמתיקות של המרנג היא מושלמת

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
 

לפני שנתחיל אני חייבת לציין שזה רק נראה קשה להכנה. אחת העוגות הטעימות, המיוחדות ואפשר לומר גם הקלות יחסית להכנה…אם נצמדים להוראות אי אפשר לפספס. זו עוגה לאוהבי קינוחים חמצמצים לימוניים…לא כל אחד מתחבר אליה ואוהב אותה…אצלי הבית התחלק לשניים- חצי התעלפו עליה (כולל אנוכי) וחצי עיקמו פרצוף….אדירוש שלי (המהמםםםםם) סירב אפילו  לטעום אותה בטענה שהיא מזכירה לו את העוגות שהיו מכינים פעם בחתונות- עוגות פרווה עם קרם לימון לא טעים בלשון המעטה….לא טעם – הפסיד!! בעיניי אחת העוגות היפות והטעימות שהכנתי. המתכון הוא של מיקי שמו למעט המרנג, שבמקור הוא מרנג צרפתי קלאסי ואני הכנתי מרנג איטלקי….מה זה צרפתי ומה זה איטלקי?? אני אסביר…….


מרנג צרפתי קלאסי – זה המרנג המוכר ביותר. משתמשים בתערובת של סוכר  או אבקת סוכר במשקל כפול ממשקל החלבונים. את המרנג אופים/מייבשים בתנור בחום של 100 מעלות. הוא מתקבל קשיח ופריך. אפשר לאפות אותו ואז מתקבלות נשיקות טעימות ופריכות. במקרה של העוגה הזו, לא אופים אותו אלא מזלפים כציפוי על הפאי ורק משחימים קלות עם ברנר או בגריל.

מרנג איטלקי – מקציפים חלבונים עם סירופ סוכר עד  שמקבלים קצף עם מרקם כמו מוס.  את המרנג הזה לא אופים.  אני השתמשתי בו מעל העוגה והשחמתי עם ברנר.
אם אתם רוצים ממש להבין את ההבדלים בין סוגי המרנג כנסו לכאן
 אז….הבסיס הוא בצק פריך, מעל הבצק יושב לו קרם לימון מהטעימים שאכלתי (תודה למיקי שמו) ומעל קרם הלימון יושב לו מרנג מושחם קלות…….אחחחחח כמה טעיםםם. 

 טארט לימון קלאסי עם מרנג איטלקי

מצרכים לתבנית פאי מתפרקת בקוטר 26 ס”מ 

מצרכים לקלתית

  • 13/4 כוסות קמח רגיל (245 גרם)
  • 125 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות
  • 1/2 כוס סוכר חום בהיר (100 גרם)
  • 1 ביצה גדולה
  • 1/2 כפית תמצית וניל
למלית
  • 6 חלמונים
  • 3/4 כוס סוכר (150 גרם)
  • 1/2 כוס מיץ לימון (120 מ”ל)
  • קליפה מגוררת דק משני לימונים
  • 100 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות

למרנג איטלקי

  • 4 חלבונים  בטמפרטורת החדר
  • 1.5 כוסות סוכר
  • 1/4 כוס מים
אופן הכנה
  1. קלתית בצק פריך: שמים במעבד מזון קמח, חמאה וסוכר ומעבדים לתערובת פירורית.
  2. מוסיפים ביצה ותמצית וניל ומעבדים רק עד שמתקבל בצק (עיבוד יתר פוגם במרקם הבצק).
  3. מרדדים את הבצק על נייר אפייה מקומח לעיגול בקוטר 30 ס”מ. הופכים את נייר האפייה עם הבצק לתוך תבנית טארט מתפרקת ומרפדים את הבצק על הדפנות ועל התחתית. בעזרת מערוך או סכין עוברים על שולי התבנית כדי להסיר עודפי בצק.
  4. דוקרים את בסיס הקלתית במזלג ומקפיאים חצי שעה מינימום.
  5. מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
  6. מניחים בתבנית נייר אפייה ומניחים מעל הנייר גרגירי חומוס או שעועית יבשים (זה ישמש כמשקולת וימנע מהשוליים לצנוח בזמן האפייה).
  7. אופים את הבצק אפייה מלאה – 25-30 דקות, עד להזהבה יפה של הבצק.
  8. המלית: מבשלים את החלמונים על בן מארי (אדים)- שמים על הגז סיר עם מים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה לבעבוע עדין. בסיר אחר בגודל כזה שיישב מעל הסיר עם המים אבל התחתית שלו לא תיגע במים, שמים את החלמונים, הסוכר ומיץ הלימון. מניחים את הסיר מעל הסיר עם המים הרותחים ומערבבים כל הזמן עד שהסוכר נמס. מבשלים תוך ערבוב מתמיד בערך 5 דקות עד שהתערובת מסמיכה (לא להתייאש. בהתחלה זה נראה כאילו כלום לא עומד לקרות, ממשיכים לערבב כל הזמן עד שקורה הקסם והחלמונים מסמיכים).
  9. מסירים את החלמונים מהאש, מוסיפים קליפת לימון ומערבבים. מצננים 10 דקות לתערובת חמימה.
  10. מוסיפים קוביות חמאה רכה ומערבבים לקרם חלק. אפשר להשתמש במוט בלנדר ידני כדי להטמיע כמו שצריך את החמאה.
  11. מורחים את המלית על הקלתית האפוייה ושמים לפחות שעתיים במקרר עד שהמלית יציבה.
  12. המרנג:  מביאים לרתיחה סוכר ומים ומבשלים בערך 5-7 דקות עד שהסוכר נמס לגמרי ומקבלים סירופ צלול (אם יש מדחום אז לחום של 120 מעלות). מורידים מהאש ומקררים 2 דקות.
  13. מקציפים את החלבונים עד לקבלת קצף לבן, מוזגים בזרם דק ותוך כדי הקצפה את הסירופ לתוך החלבונים, מוזגים על דפנות הקערה ולא ישירות על החלבונים.  מקציפים 7-10 דקות עד שמתקבל מרנג במרקם של מוס מבריק.
  14. מורחים שכבה אחת יפה של מרנג על העוגה ומעל השכבה הזו מזלפים עם צנטר חלק עיגולי קצף.
  15. מבעירים בזהירות בעזרת ברנר ומשחימים קלות. אם אין ברנר  מדליקים תנור על מצב גריל ומכניסים לדקה – שתיים להשחמה
  16. העוגה נשמרת במקרר עד 4 ימים. אצלי התחסלה אחרי יומיים.
 
 עוד כמה קטנות
  •  במתכון המקורי מקציפים 3 חלבונים עם 1 כוס סוכר לקבלת מרנג יציב ומבריק ומזלפים מעל העוגה. אני רציתי לבשל קצת את החלבונים ולכן הכנתי מרנג איטלקי (הסבר למעלה ).
Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
מתכונים נוספים שלא תרצו לפספס
  • קראק פאי או ההתמכרות הבאה שלכםקראק פאי או ההתמכרות הבאה שלכם
  • נשיקות מרנג או מי רוצה נשיקה??נשיקות מרנג או מי רוצה נשיקה??
  • החופשה שלנו בדרום איטליה - חבל קמפניההחופשה שלנו בדרום איטליה - חבל קמפניה
  • עוגת מוס פיסטוק, מוס וניל וקפה חגיגיתעוגת מוס פיסטוק, מוס וניל וקפה חגיגית
טאטר לימון לימון פאי לימון

יהודית אביב |להציג את כל הפוסטים של יהודית אביב הלוחשת לאוכל


« פוסט קודם
פוסט הבא »

22 תגובות

  1. ענת הגב 10 בינואר 2019 בשעה 16:44

    היי יקרה…
    האם יש אפשרות להכין את הטארט לימון יום לפני?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 10 בינואר 2019 בשעה 22:23

      היי ענת. בוודאי

  2. נועה הגב 5 בינואר 2019 בשעה 20:47

    נראה מצוין. כתבת שרצית לבשל את החלבונים ולכן השתמשת במרנג איטלקי
    אך במתכון כאן החלבונים לא בושלו, אלא רק מוסיפים סירופ שבושל. אשמח להסבר. תודה

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 6 בינואר 2019 בשעה 10:16

      היי נועה. זה סוג של בישול

  3. שני הגב 10 בנובמבר 2018 בשעה 18:59

    היי, השכבה של החלמונים לא התייצבה גם אחרי 4 שעות במקרר, האם היה צריך מקפיא?מה יש מה לעשות עכשיו?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 10 בנובמבר 2018 בשעה 22:43

      היי שני. היא אמורה הייתה להתייצב לחלוטין. אולי בישלת מעט מידי זמן

  4. טל הגב 28 באוקטובר 2018 בשעה 11:13

    הכנתי ויצא מעולה!!!
    גם יפה וגם טעימה! השילוב של המתוק והחמוץ במינון המדוייק!
    תודה על המתכון

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 28 באוקטובר 2018 בשעה 17:58

      תודה טל. היא גם אחת האהובות עליי. שמחה שאהבת

  5. ורד הגב 8 בספטמבר 2018 בשעה 8:51

    היי יהודית הכנתי את העוגה אתמול מריחה ונראית מצויין. רק עדיין רוקדת לי בתבנית. יש מה לעשות

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 8 בספטמבר 2018 בשעה 14:33

      היי. אמורה להיות מאוד יציבה. אם בישלת מספיק את החלמונים אז לא אמורה להיות רוקדת. אם שמת את המרנג מעל אז אין כל כך מה לעשות.

  6. תמר הגב 31 באוגוסט 2018 בשעה 13:50

    התבלבלת בין חלמון לחלבון.

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 31 באוגוסט 2018 בשעה 20:34

      קראתי הכל. לא התבלבלתי

  7. גלית הגב 23 ביולי 2018 בשעה 13:04

    נראה מעולה! אבל אם רוצים פרווה…מה עושים? מרגרינה לא באה בחשבון. יש פתרון יצירתי? ??

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 23 ביולי 2018 בשעה 16:43

      הבצק יהיה מעולה עם שמן קוקוס. לגבי הקרם לא ניסיתי אז אני לא יכולה לומר בוודאות. אבללל אם הייתי חייבת פרווה הייתי פשוט מנסה להחליף את החמאה בקרם בשמן קוקוס.

  8. סיגל ברמר הגב 16 בינואר 2018 בשעה 9:31

    טוב זה מטריףףף ואת יודעת שאני ופאי לימון לא חברים עשית לי חשק מטורף אלופה

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 16 בינואר 2018 בשעה 18:08

      אוהבת ♥

  9. יהודית אביב הגב 20 ביוני 2015 בשעה 21:55

    את בהחלט חייבת חיהל'ה……..אחת השוות……ותודההההההההה

  10. Haya Schwartz הגב 20 ביוני 2015 בשעה 19:19

    חייבת להכין אותה, ראשית כי אני מאד אוהבת טעם לימוני ושנית היא כל כך חגיגית ויפה !

  11. יהודית אביב הגב 20 ביוני 2015 בשעה 18:50

    תודההה וויני…באמת טעימה ברמות. אצלי מתים על מרנג אבל אם לא היו אוהבים הייתי שמה מעל שמנת מתוקה מוקצפת…

  12. יהודית אביב הגב 20 ביוני 2015 בשעה 18:50

    ווי אז את חייבת להכין את זו. אכלתי כל מיני פאי לימון שלא היו לי טעימות. הכנתי את זו כי הבן שלי מאוד אוהב…ו…התאהבתי…כל כך טעימה

  13. Winnie הגב 20 ביוני 2015 בשעה 18:14

    עוגה מדהימה!!
    אצלי אין שום חלוקה – כולם מאדדדדדדדדדדדד אוהבים מתוקים עם לימון.
    הבעיה במרנג שלא כולם אוהבים….
    לדעתי זאת באמת עוגה מאד מאד טעימה, והיא גם ניראית פשוט נפלאאאאאאאאאאאאאאאאאא

  14. חברות מבשלות הגב 20 ביוני 2015 בשעה 11:06

    אני כבר מזמן רוצה להכין פאי לימון ולא יודעת איך ומאיפה… והעוגה שלך נראית פשוט נהדר, אז תודה רבה

השארת תגובה

ביטול

הבית של יהודית אביב הלוחשת לאוכל
יהודית אביב

יהודית אביב

הלוחשת לאוכל
שלום שלום וברוכים הבאים 🙂 איזה כייף שאתם פה. שמי יהודית אבל החברים שלי קוראים לי ג’ודי. בשנת 2011, באופן אקראי לחלוטין התחלתי לכתוב בלוג באתר “תפוז” שאירח כותבים/בלוגרים באתר שלו. באמת שלא הבנתי כלום ושום דבר בכל מה שקשור לעולם הבלוגים והבלוגרים ודי מתוך סקרנות ורצון להנציח את המתכונים שלי.........להמשך קריאה....
הרשמה לבלוג

תודה שנרשמתם לעדכונים מהבלוג. תהנו!




חפשו פה מתכון ספציפי
כל המתכונים לפי קטגוריות



בואו לעקוב אחרי
  • Facebook
  • Google+
  • YouTube
  • Pinterest
  • Instagram
הלוחשת לאוכל באינסטגרם

yehudit_aviv

Instagram post 2192985443092393452_608495305 שבת שלום 💕💕
Instagram post 2191979524061560619_608495305 סיר של שישי בצהריים בחמישי
תכתבו בגוגל תבשיל קציצות ואפונה הלוחשת לאוכל
💕
#foodphotography
#food52
#lovefood
#pea
#lovetoeat
#feedfeed
#feedfeedmeatballs
#meat
#meatballs
Instagram post 2190668433352243771_608495305 בהתלבטות בין שקשוקה לפיצה לא הצלחתי לבחור אז שילבתי ביניהם 😜
לפני החפירות אני כבר אומרת לכם שהמתכון כבר בבלוג כולל סרטונים שממחישים את ההכנה ומי שירצה אשלח לו לינק לפרטי ומאוחר יותר זה יהיה בסטורי.
.

זה שאני מכורה לבצקים אתם בטוח כבר מבינים ובכל זאת, כשאחד הילדים (ילדים עאלק😂😂 עוד שנייה הם בפנסיה) ממש רעב ומתקשר אלי כמו שקרה אתמול למשל בעשר בלילה (כן, חורצ'ק) ושואל אם אני יכולה להכין לו משהו לאכול, אני שולפת בצק מוכן, במקרה הזה בצק פיצה מצונן של שמרית, רוטב שקשוקה שהיה לי במקרר, גבינות ונולדה לה שקשופיצה טעימה בטירוף בכלום זמן וכלום עבודה.
היתרון בבצקים של שמרית שההיכרות הראשונה שלי איתם הייתה דרך שיתוף פעולה שעשיתי איתם ומאז הם הפכו לדיירי קבע אצלי במקרר, זה שהם מוכנים מייד לעבודה. אין צורך להפשיר וזה יתרון ענק בעיני והם גם טעימים ביותר. כן, אין תחליף לבצק שמכינים לבד בבית אבל זה פתרון מעולה כשאין זמן להכין או כשרוצים להכין ארוחה ברגע.

@shimrit_baking
#shakshuka
#tomatoes
#foodporn
#foodphotography
#gargeran
#imsomartha
#lovetoeat
#eggs
#dough
Instagram post 2188443277150090220_608495305 סך הכל ארוחת בוקר די שפויה לא??
קצת קרפים, קצפת ותותים כי אני הכי שמחה שהם שוב כאן
.
.
.
#strawberrycake
#strawberry
#mascapone
#krep
#foodphotography
#foodporn
#sweet
#vanilla
Instagram post 2186937707502812543_608495305 אחת העוגות הכי מגניבות שיצא לי להכין. היא ישבה לי בראש מלא זמן עד שיצאה לפועל. היא מזמןןןן בבלוג ועשרות הכינו אותה ושלחו לי תמונות. בא לי להחיות אותה שוב וכנראה שהשבת אכין אותה בגרסה אחרת. .שמתי לכם לינק בסטוריז ובהיילייטס. או פשוט חפשו בגוגל עוגת שמרים משובללת הלוחשת לאוכל
.
#cakes
#chocolatecookake
#chocolate
#chocolatelover
#foodphotography
#Yeast cake
#yeastDoug
#foodphotography
#foodporn
#chocolate
Instagram post 2184866163716863351_608495305 מה יש בהם שכל כך הרבה אנשים אוהבים אותם?? האמת, אני לא גדלתי על פתיתים. אצלנו בבית לא היו פתיתים או פסטה. יותר בכיוון של תבשילים מרוקאים חמים עם מלא רוטב ולחם.
כך יצא שלא הכנתי פתיתים עד שהתחתנתי, ילדתי והילדים גדלו מספיק כדי לבקש את הפתיתים שאכלו בצהרונים. גם פסטה הכנתי רק בגלל שאכלו בגן וביקשו.
היום אני כמובן מכינה על בסיס קבוע כי כולם אוהבים.
ובכל זאת, מלא אנשים לא מצליחים להכין פתיתים אחד אחד ויוצא להם מעין גושים של פתיתים. "הסוד" הוא כמות השמן והמים. גם הפתיתים, ממש כמו האורז אוהבים שהשמן יעטוף אותם ממש טוב, כמות המים תקבע אם ייצאו פתיתים נימוחים אחד אחד או דייסת פתיתים 😂
בקיצור, המתכון עלה לפני כמה שנים לבלוג והדבר שהכי הפתיע אותי זה הכמות ההיסטרית של הכניסות למתכון הכל כך פשוט וגם כמות התגובות והשאלות... כולה פתיתים אבל כנראה שיש להם מקום של אהבה בהרבה לבבות ובתים.
תכתבו בגוגל פתיתים הלוחשת לאוכל ואתם שם לכל הטיפים לקבלת פתיתים נימוחים אחד אחד, טעימים טעימים
.
.
.
#israeli_food
#foodphotography
#israeli_kitchen
#food52
#pasta
#lovetoeat
#thefeedfeed
#thefeedfeedvegan
Instagram post 2183456237320824857_608495305 עוגת השבת קצת באיחור אבל אתם יודעים מה אומרים על זה😉
קיצר, הבראוניז הכי טעימים ומושלמים שהכנתי מעולם.
פאדג'יים בטירוף, מעליהם הכנתי שכבה של טופי מלוח שאם עוד לא טעמתם כזה, אתם לא מבינים מה אתם מפסידים וכדי להשחית עוד יותר, הכנתי פופקורן בקרמל שלא הפסקנו לנשנש אותו בלי קשר לבראוניז.
ממש ממש עכשיו כל המתכונים עלו לבלוג ויש גם סרטוני הסבר לכל הטוב הזה. אתמול היה לי עומס יתר ולא הספקתי להעלות סטוריז... הם עוד יעלו ויישמרו בהיילייטס. בינתיים הכל בבלוג. תכתבו בגוגל הלוחשת לאוכל, זה המתכון הראשון.
אה, רק לפרוטוקול, את הבראוניז הכנתי עם קמח כוסמין, כך שהם בריאים😂😂
הרקעים של יעל מקפיצים כל פריים למעלה למעלה

@yaelyaniv
.
.
.

#chocolatelover
#chocolate
#brownies
#popcorn🍿
#caramelpopcorn
#israeli_food #foodphotography
#foodporn
#sweet
#candies
#sweetpopcorn
#caramelsauce
Instagram post 2182632685512325707_608495305 שימו בסל הקניות סלרי עלים, תפוחים, חמוציות (ללא סוכר) ופקאנים. הסלט הזה הוא אחד הטעימים שתכינו והבונוס שהוא גם מאוד מאוד בריא. אני מתבלת בין היתר עם חומץ תפוחים (עם האמא 😊כנסו לבלוג ותבינו מה זה) לא מסונן שגם הוא מאוד בריא ואני מנשנשת בלי ייסורי מצפון. המתכון ממש עכשיו בבלוג ויישמר גם בהיילייטס
.
.
.
#salad
#salads
#veganfood
#vegetables
#ciders
#vingette
Instagram post 2178285966679022390_608495305 בסבוסה בל אשטה או עוגת סולת במילוי מלבי, אחת העוגות היותר טעימות ומיוחדות שהכנתי.
את המתכון העלתה פרח
@farahraslan__
 ואצל נוביק נפתחו הצ'אקרות והוא ביקש שאכין לו אותה.
שבוע שעבר העליתי לסטורי את שלבי ההכנה וקיבלתי מאות בקשות למתכון. כמובן ששלחתי את כולם לעמוד של פרח המוכשרת.
עכשיו היא מקבלת מקום של כבוד אצלי בבלוג ויש לי תכניות לעוד טעמים ושילובים עם הבסיס של העוגה.
אזזז תכתבו בגוגל הלוחשת לאוכל, העוגה בדף הראשי וגם לכו לעקוב אחרי פרח שמעלה מתכונים שווים אצלה בעמוד.
דפדפו כדי לראות תמונת חתך של העוגה
@farahraslan__
@yaelyaniv

#lebanon
#lebanoncakes
#basbusacake
#foodphotography
#lovetoeat
#food52
#israeli_food
#israeli_kitchen
#arabicfood
לצפייה בתמונות נוספות.....
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס