מי אמר שעוגות טבעוניות לא טעימות??? ההצעה הזו לסקר שמן קוקוס מסרילנקה, הגיעה אליי בדיוק כשחורצ'ק שלי היה לו שם בחופשת גלישה. חוץ מתמונות הנוף המטריפות שהעלה חורצ'ק, כל היום קיבלנו תמונות מגרות בטירוף של פירות טרופיים טריים שחורצ'ק אכל.
"וקוקוס …אוספים מהרצפה ואוכלים", ככה חורצ'ק אמר. "ואין לזה בכלל טעם שמזכיר אפילו את הקוקוס שמוכרים לנו בארץ. טרי, עסיסי וטעים" (תודו שזה עושה חשק לנסוע לחופשה בסרילנקה).
וזה חורצ'ק- הגולש
ואז הוא הגיע אליי – שמן קוקוס אורגני מלא בכבישה קרה "ONE TRIBE" מסרילנקה, של חברת אקוגרין – דרך ירוקה, שמופק מזני הקוקוס האורגניים האיכותיים ביותר שגדלים ב"משולש הקוקוס" שבסרילנקה, אזור הידוע באיכות הגבוהה ובטעם המשובח של אגוזי הקוקוס שלו.
חוץ מזה שאני בלי כל קשר משתמשת בשמן קוקוס על בסיס קבוע להמון דברים חוץ מאשר אפייה (פירוט בהמשך) המילה סרילנקה פשוט עשתה לי את זה באותו זמן ובכלל, שמן קוקוס צריך להיות בבית!
לצורך הסיקור החלטתי להכין טארט תפוחים טבעוני (כי אם כבר שמן קוקוס אז טבעוני זה מתבקש). ידוע שאני מתה על עוגות תפוחים מכל הסוגים ולהכין טארט טבעוני אתגר אותי מאוד. ויצא מושלם!! חורצ'ק אומר סטארט אפ…..כי הוא חייב חמאה והרבה ואם אמר טעים אז טעים! והחצי, שלא אוהב בכלל טעם של חמאה אמר שזה הרבה יותר טעים מהרגילה….(נו, בסדר).
לפני המתכון קצת מידע על שמן קוקוס, למה כדאי לצרוך אותו ואיזה שימושים אני עוד עושה עם השמן המעולה הזה
- שמן קוקוס נחשב לשומן בריא והוא אחד מ"מזונות העל". הוא חיוני מאוד לגוף ממש כמו עוד שמנים בריאים כגון שמן זית. לשמן הקוקוס יש תכונות אנטי – ויראליות, אנטי – בקטריאליות ואנטי פיטריתיות. הוא מסייע למערכת החיסונית, מסייע בחילוף חומרים, מניעת עששת ועוד.
- שמן הקוקוס "ONE TRIBE" – אורגני, בכבישה קרה, מופק מאגוזים אורגניים איכותיים שמוינו בקפידה שעוברים כבישה קרה יחד עם קליפתן הפנימית, דבר שהופך אותו לשמן הקוקוס המלא היחיד בשוק. טעמו משובח יותר והוא עשיר יותר בנוטריינטים ובנוגדי חמצון בהשוואה לשמני קוקוס שאינם מלאים.
- לשמן הקוקוס יש נקודת שריפה גבוהה במיוחד ולכן הוא פחות נשרף בטיגון ובבישול או אפייה ולכן אין שום בעייה להשתמש בו על בסיס יומי.
- איך נדע ששמן קוקוס הוא איכותי וטבעי? הוא נוזלי ושקוף כשהוא בטמפרטורה מעל 24 מעלות ולבן ומוצק בטמפרטורה נמוכה מ- 24 מעלות. בנוסף יש לו טעם וריח עדינים שאופייניים לאגוז הקוקוס.
- גולת הכותרת!! מוצר קוסמטי מעולה !! אני מצחצחת איתו שיניים כל ערב, אני מורחת אותו על השיער כמסיכה והוא משמש לי כקרם לילה.
לבצק פריך
- 2 כוסות קמח רגיל
- 1/4 כוס אבקת סוכר
- 50 גרם שמן קוקוס
- 1/4 כוס שמן קנולה
- 3 כפות קרם קוקוס
אופן הכנת הבצק
- לשים במעבד מזון קמח , אבקת סוכר, שמן קוקוס ושמן קנולה ולעבד לתערובת פירורית.
- להוסיף את קרם הקוקוס ולעבד עוד כמה שניות רק עד שהבצק מתאחד.
- לקרר חצי שעה במקרר.
למלית תפוחים
- 4 תפוחים מזן גרני – סמית (הירוקים החמצמצים).
- 50 גרם שמן קוקוס
- 1/4 כוס סוכר חום כהה
- 1/4 כוס סוכר לבן
- חצי כפית קינמון
- מיץ מחצי לימון
- לפיזור: חופן אגוזי מלך
אופן הכנת המלית
- לקלוף את התפוחים ולחתוך לפלחים – כל חצי לחתוך ל-6 פלחים.
- להמיס על מחבת רחבה את שני סוגי הסוכר, קינמון ואת שמן הקוקוס.
- אחרי שתי דקות להוסיף את התפוחים ולבשל בערך 10-15 דקות. מידי פעם לערבב עד שהתפוחים עטופים בקרמל והרוטב הצטמצם לגמרי והסמיך.
- להניח בצד עד לשימוש.
הרכבת הטארט
- להוציא את הבצק מהמקרר ולסדר בתוך רינג או תבנית בעזרת הידיים כולל על הדפנות (אין צורך במערוך). להשתדל שעובי הבצק יהיה שווה בכל התבנית.
- לחורר את הבצק עם מזלג ולהכניס למקפיא לחצי שעה.
- לחמם את התנור לחום של 180 מעלות ולאפות את הבצק 10-12 דקות.
- להוציא את הבצק מהתנור ולסדר עליו את התפוחים בצורה מעגלית צפופה- מתחילים מהחוץ פנימה. מפזרים קצת אגוזים קצוצים.
- מחזירים לתנור לאפייה של עוד 10-12 דקות עד שקצוות הבצק זהובות.
- להוציא מהתנור ולקרר לפני שפורסים.
- אפשר להשאיר מחוץ למקרר יומיים או במקרר עד שבוע.
רוצים עוד קצת מידע על שמן הקוקוס?? אתם יכולים להיכנס לאתר החברה פה
שמן קוקוס "ONE TRIBE" אורגני מלא בכבישה קרה של אקוגרין דרך ירוקה הינו כשר פרווה, בהכשר בד"ץ מהדרין וכשר לחג פסח 2016.
את השמן ניתן להשיג בגדלים: 350 מ"ל במחיר 25-33ש"ח. 1 ליטר במחיר 60-75 ש"ח (מחיר נמוך- במבצעי רשתות, המחיר גבוה הינו הקבוע לצרכן)ברשתות ובתי הטבע, ברשת שופרסל, וברשתות וסופרים נבחרים ברחבי הארץ.
צודקת. יתוקן. בחמש דקות האחרונות של בישול התפוחים
מתי נכנס המיץ מחצי לימון?
יפתי הפאי מגרה בטרוף נראה מעולה וטעים!!!! מוכשרתתת 🙂
תודהה רבה. שמחה שנהנית
טעים לקריאה, למדתי על סגולות השמן, והתפוחים שפתיים יישקו, נהדר.