למי שעוד לא הבין, אני מטורפתתת על תותים. ולכן איך שמתחילה עונת התותים, לכל קינוח אצלי נכנסים הפייבוריטיים אחר כבוד וזה שהם מצטלמים כל כך סקסיים אז זה בכלל עושה עוד יותר חשק. הפעם הכנתי גלידה בטעם תות, לימון ובננה- השילוב האולטימטיבי. התות זו אותה גלידה / פרפה מדהימהה שהכנתי מהמתכון הזה. גלידות ביתיות בטעמים בננה, לימון ומנגו יש לי תמיד במקפיא כי החצי שלי מכור לגלידות האלה גם בחורף. אז סה"כ היה צריך לחשוב איך לשלב ביניהן וזה היה קל…ויצא טעיםםם בטירוף. את הגלידות אני מכינה עם חלב מרוכז שאני מכינה בבית. קל להכנה ויוצא טעים ובלי טעמי לוואי תעשייתיים. אני מכינה כמות, מחלקת לכוסות חד פעמיים ושומרת במקפיא. אפשר להכין מהחלב המרוכז אינסוף קינוחים שווים כמו: אצבעות הטרפלאו החלומיים האלה.
הכמויות כאן הן להמון גלידות. אפשר לחלק את הכמויות לחצי או להכין את כל הכמויות, להכין את עוגת הגלידה ואת מה שנשאר להקפיא בתבניות סיליקון ואפשר להכין בתבנית יותר גדולה. מתכון לחלב מרוכז יינתן בסוף הפוסט.
גלידה בתבנית אפייה בקוטר 20 ס"מ
להכין מראש את הגלידות לימון ובננה ורק כשהן קפואות להכין את תערובת התות.
- 2 מיכלים שמנת מתוקה 38% שומן
- 1 מיכל מחית לימון קפואה (כמו פריגת למשל)
- 2 כוסות חד פעמיים לשתייה קרה חלב מרוכז ביתי.
- לשים את כל המצרכים יחד בקערת המיקסר ולהקציף עד להסמכה.
- לצקת לתבניות סיליקון ולהקפיא לפחות 6 שעות.
- 2 מיכלים שמנת מתוקה 38% שומן
- 6 בננות גדולות בשלות מעוכות
- 2 כוסות חד פעמיים לשתייה קרה חלב מרוכז ביתי.
- לשים את כל המצרכים יחד בקערת המיקסר ולהקציף עד להסמכה.
- לצקת לתבניות סיליקון ולהקפיא לפחות 6 שעות.
גלידה/פרפה תותים (מהבלוג של דפני)
- 3 חלבונים גדולים בטמפרטורת החדר
- 500 גרם תותים שטופים ונקיים מעוקץ חתוכים לרבעים
- 1 כוס סוכר
- 2 שמנת מתוקה 38% שומן
- 1כוס סוכר
- לשים בקערת המיקסר עם בלון הקצפה חלבונים, תותים ו – 1 כוס סוכר ולהקציף כמה דקות עד שמקבלים קצף תפוח מאוד ואוורירי. להתחיל על מספר 3-4 ולאט לאט, תוך הקצפה להגביר את עוצמת המיקסר ל- 10 (הקצף תופח וממלא את כל הקערה).
- להעביר את הקצף לקערה גדולה אחרת, לנקות את קערת המיקסר ולהקציף יחד שמנת מתוקה ו- 1 כוס סוכר לקצף יציב (זהירות מהקצפת יתר שתהפוך את השמנת לחמאה).
- לאחד בתנועות קיפול את שתי התערובות.
- לרפד תבנית עוגה קפיצית בניילון.
- להניח 2 גלידות לימון ו-2 גלידות בננה במרכז.
- לצקת את תערובת התות עד לסוף התבנית ולהקפיא לפחות 5 שעות.
- לשחרר את התבנית ולחלץ את הגלידה.
- אני מאוד אוהבת את המרקם של גלידת התותים אבל אפשר להכין אותה בדיוק באופן שבו הכנו את הלימון והבננה – לקצוץ 1/2 ק"ג תותים ולשים בקערת המיקסר יחד עם 2 מיכלים שמנת מתוקה ו – 2 כוסות חד פעמיים של חלב מרוכז ולהקציף עד להסמכה.
- על אותו עיקרון אני מכינה גם גלידת מנגו שבעיני היא אחת הטעימות (אחרי התותים).
- 1 ליטר חלב רגיל, וניל או שוקו
- 500 גרם סוכר
- 50 גרם חמאה
- 4 כפות קורנפלור
- 1/2 כוס מים
- שמים בסיר על להבה בינונית חלב וסוכר ומביאים לרתיחה.
- ממשיכים לבשל עוד כחצי שעה (לא מערבבים. החלב לא גולש הודות לכמות הגדולה של הסוכר). תוך כדי בישול החלב מצטמצם.
- מוסיפים חמאה ומערבבים עד שהיא נמסה לחלוטין.
- מערבבים בכוס קורנפלור ומים עד שהקורנפלור נמס ומוסיפים לחלב תוך ערבוב מתמיד.
- ממשיכים לבשל את החלב עם הקורנפלור על אש נמוכה ותוך כדי ערבוב עוד כ – 20 דקות עד שהתערובת רותחת ומתחילה ממש לבעבע.
- להוריד מהאש. לצנן ולהכניס למקרר לכמה שעות טובות עד שהחלב מתייצב לגמרי.
הי.רציתי לשאול אם יש דרך לעשות את הגלידה דיאטטית?. . .עם פחות שומן,ועם תחליף סוכר?אשמח
היי. מה שנותן לגלידה את המרקם המושלם זה החלב המרוכז שהוא אין מה לעשות – משמין. אני לא מאמינה בגלידות דיאטטיות, אני כן מאמינה בלאכול קצת וטעים.
היי וויני…תודהההה על הפרגונים. מקסימה. לגבי החלב המרוכז…כוס רגילה לשתייה ררה שמוכרים במארזים של 100 יחידות. זה באמת לא חשוב לדייק פה כל כך.
היי וויני…תודהההה על הפרגונים. מקסימה. לגבי החלב המרוכז…כוס רגילה לשתייה ררה שמוכרים במארזים של 100 יחידות. זה באמת לא חשוב לדייק פה כל כך.
קודם כל העוגה ניראית נהדררררררררררררררררררררר!!
מאד אוהבת את שילוב הטעמים הזה – תות בננה לימון 🙂
שמחה שהוספת את השיטה להכין גלידת תותים ללא החלבונים כי כך אני אוכל להכין, ואני ממש אשמח.
רק שאלה/בקשה. אם תוכלי לשקול או להגיד לי את הכמות במ"ל של החלב המרוכז – כלומר כמה יש בכוס אחת (כוסות חד פעמיות יש לי בהרבה גדלים)
תודה!