או שממש אוהבים אותו או שממש לא, כזה הוא הפרג, ממש כמו כוסברה. לא כולם מתחברים אליו אבל מי שאוהב אותו – מתמכר. עוגת שמרים רכה ועסיסית במילוי פרג עם צימוקים ואגוזים לכל אוהבי הפרג


או שממש אוהבים אותו או שממש לא, כזה הוא הפרג, ממש כמו כוסברה. לא כולם מתחברים אליו אבל מי שאוהב אותו – מתמכר. גם אני כמו כל כך הרבה אנשים חשבתי שפרג זה מגעיל, יבש ומר. למה? הזיכרון שלי היה מאוזני ההמן שהיו שולחות לנו השכנות בפורים במשלוחי המנות. אוזני המן יבשים עם פרג יבש חנק ומר. רק אחרי הרבה שנים יצא לי לטעום עוגת שמרים עם פרג (עוגה קנויה יש לציין) והפרג היה לי עסיסי וטעים. ואזזזז הבנתי כמה וכמה דברים על הזהב השחור והתאהבתי.
כמה דברים שחייבים לדעת לפני שקונים פרג
- לא קונים פרג בסופר בשקיות ארוזות סגורות! פרג טחון מתעפש מהר ולכן לא קונים כזה ארוז כי אין סיכוי שיהיה טרי וטעים.
- פרג קונים בחנויות תבלינים מובחרות עם תחלופה גבוהה ושטוחנים לנו במקום.
- לפני שטוחנים לי, אני מבקשת תמיד להריח ולטעום את הפרג כדי לוודא שהוא לא עם ריח ישן של עובש.
- את הפרג הטחון ניתן לשמור במקפיא אפילו כמה חודשים.
- עם פרג שלם ולא טחון מקשטים לחמים ולחמניות.
- הפרג מכיל כ – 18% חלבון!!


עוגת שמרים קלועה במילוי פרג
היכנסו לפה כדי לצפות בסרטון הדגמה באינסטגרם שלי
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- את הבצק מכינים לילה מראש ומתפיחים במקרר.
- הבצק מתאים לכל מלית שתבחרו – גבינה, קינמון, גבינה, שוקולד וכו'.
- מהכמות של הבצק יוצאות שתי עוגות בגודל אינגליש קייק.
- העוגה נשמרת טרייה עד שלושה ימים וניתן להקפיא עד חודש.
מצרכים לשתי עוגות
לבצק שמרים
- 500 גרם קמח (השתמשתי ב"נפלאות")
- 10 גרם שמרים יבשים (1 כף)
- 100 גרם סוכר (1/2 כוס)
- 160 גרם חלב (2/3 כוס)
- 2 ביצים L (120 גרם)
- 3 כפות שמן (45 גרם)
- 1 כפית מחית וניל
- 1/2 כפית מלח (5 גרם)
- 100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
מלית פרג
- ½ כוס חלב (120 מ”ל)
- 50 גרם חמאה חתוכה לקוביות
- ¼1 כוסות סוכר (250 גרם)
- ½ כוס אגוזי מלך טחונים דק (50 גרם)
- ½ כוס צימוקים בהירים (50 גרם)
- 300 גרם פרג טחון טרי (3 כוסות)
- קליפה מגוררת דק מ- ½ לימון
לסירופ סוכר
- 1 כוס מים
- 1 כוס סוכר
- 1 כף מיץ לימון טרי
אופן הכנה
יום מראש מכינים את הבצק: שמים בקערת המיקסר את כל החומרים חוץ מהחמאה ולשים 5 דקות. כשמתגבש בצק מוסיפים את החמאה קובייה אחר קובייה וממשיכים ללוש עד שכל החמאה נטמעת בבצק. מעבירים לקערה משומנת קלות, מכסים ומתפיחים שעה מחוץ למקרר ואז מעבירים למקרר ללילה.
מכינים מלית פרג: מחממים חלב עם חמאה וסוכר בסיר קטן עד שהסוכר נמס ומביאים לסף רתיחה. מנמיכים את הלהבה, מוסיפים אגוזים וצימוקים ומערבבים כדקה. מסירים מהאש ומוסיפים פרג, גרידת לימון ומערבבים. מקררים לטמפרטורת החדר לפני שמניחים על הבצק.
מכינים סירופ סוכר: מרתיחים יחד מים וסוכר למשך כמה דקות עד שמתקבל סירופ סמיך אבל לא סמיך מידי. מוסיפים מיץ לימון ומרתיחים עוד דקה. מכבים את הגז ומקררים את הסירופ לטמפרטורת החדר.
מכינים עוגות ואופים: מחלקים את הבצק לשניים. מרדדים כל חלק למלבן בגודל של כ -30*25 ס"מ. מניחים מחצית מכמות המלית ומגלגלים לרולדה או מכינים דוגמא כמו שאני הכנתי (ניתן לצפות בסרטון הדגמה באינסטגרם שלי) או נעזרים בתמונות פה. מעבירים לתבנית אינגליש קייק (לא חד פעמית) ומתפיחים עד שהעוגה מכפילה את עצמה ב – 50%. זה יכול לקחת שעה וחצי ואם קר אז אפילו שעתיים ויותר. אין סיבה למהר אלא לתת לבצק את הזמן שלו. מחממים תנור לחום של 160 מעלות ואופים 30-35 דקות או עד שהעוגה זהובה ונראית מוכנה. מוציאים מהתנור ומורחים מייד סירופ קר על עוגה חמה או סירופ חם על עוגה קרה. אפשר לפזר מעליה סוכר גבישי.
בתאבון!