עוגת תפוחים הפוכה. עוגה שנולדה אחרי שממש ממש התחשק לי עוגת תפוחים ולא בא לי לי לעבוד קשה מידי. אז הכנתי עוגת תפוחים הפוכה אבל שונה מהרגיל וקלה יותר להכנה.
עוגה שנולדה ביום שישי האחרון אחרי שממש ממש התחשק לי עוגת תפוחים ולא בא לי לי לעבוד קשה מידי. אז הכנתי עוגת תפוחים הפוכה אבל שונה מהרגיל (לא טארט טאטן) וקלה יותר להכנה.
תפוחים מקורמלים חייבים להיות אצלי בעוגות תפוחים והפעם קרמלתי אותם כמו לטארט טאטן, רק שבמקום לעטוף עם בצק פריך הכנתי תערובת של מעין עוגת ספוג אבל במקום רק קמח שמתי גם סולת וקמח שקדים שנתנו לעוגה רכות מטריפה. בדרך כלל אני מתבלת את התפוחים בקינמון והל. הפעם החלטתי לתבל בווניל אמיתי שנתן לה טעם משגע. איך יצאה? מושלמת! רכה רכה וטעימה והכי חשוב די קלה להכנה.
עוגת תפוחים הפוכה
מצרכים לתבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ
לתפוחים בקרמל
לתפוחים בקרמל
- 4 תפוחים גדולים מזן גרנד סמית
- 100 גרם חמאה
- ¾ כוס סוכר
- 1 כף מחית וניל
- חופן אגוזי מלך קצוצים גס
- 2-3 כפות צימוקים בהירים
לעוגה
- 3 ביצים בטמפרטורת החדר
- ¾ כוס סוכר
- ½ כוס שמן קנולה
- ¾ כוס סיידר תפוחים או מיץ תפוזים
- 1 כף תמצית וניל
- 1 כוס קמח רגיל
- 1 כוס סולת
- 1 כוס קמח שקדים (שקדים טחונים לאבקה)
- 1 כפית אבקת אפייה
אופן הכנה
- תפוחים מקורמלים: קולפים את התפוחים וחותכים לקוביות בגודל של 1*1 ס"מ. שמים בקערה עם מים ומעט מיץ לימון עד לשימוש. הקרמל: לשים במחבת על אש בינונית חמאה, סוכר ומחית וניל ולבשל עד לקבלת קרמל בגוון ענברי(זהירות לא לשרוף את הקרמל כי אז הטעם שלו מריר). לא לזוז מהקרמל ומידי פעם לערבב עד שמקבלים את הגוון הרצוי.
- מסננים את התפוחים מהמים ומוסיפים למחבת. בשלב הזה התפוחים הקרים שנפגשים עם הקרמל החם גורמים לקרישת חלק ממנו. ממשיכים לבשל 10-15 דקות עד שהתפוחים די רכים וכל הקרמל נמס חזרה. מידי פעם מערבבים. מסירים מהאש ומוסיפים אגוזים קצוצים גס וצימוקים.
- משמנים תבנית אפייה בקוטר 26 ס"מ ומעבירים את התפוחים לתבנית.
- העוגה: מקציפים יחד ביצים וסוכר לקרם תפוח. מוזגים בזרם דק ותוך כדי הקצפה איטית את השמן, מוזגים גם מיץ תפוזים או סיידר תפוחים ותמצית וניל.
- מערבבים יחד את כל היבשים: קמח, סולת, קמח שקדים ואבקת אפייה ומוסיפים לקערת המיקסר. מערבלים עוד חצי דקה עד שהכל מתאחד.
- מוזגים את תערובת העוגה על התפוחים ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות 30-40 דקות עד שקיסם שנועצים במרכז יוצא יבש אבל לא מידי אלא פירורי.
- מוציאים מהתנור ומצננים 10 דקות. מניחים על העוגה צלחת גדולה מקוטרה והופכים (אם זה לא משתחרר בקלות אז אפשר לעבור מתחת לתפוחים עם פלטה או סכין רחבה ולשחרר).
- לפזר על העוגה עוד קצת אגוזים קצוצים.
- נשמרת יומיים מחוץ למקרר ושבוע במקרר.
כמה קטנות לסיום
- מי שחושש מהכנת קרמל – אפשר לוותר על שלב הכנת הקרמל ופשוט לשים את כל החומרים יחד במחבת תוך ערבוב עד שהתפוחים די רכים אבל שומרים על צורתם. הצבע יהיה בהיר יותר אבל הטעם יהיה מצויין בכל מקרה.
- אפשר להשאיר את העוגה כפי שהיא מבלי להפוך אותה ורק לפדר באבקת סוכר. היא יפה וטעימה גם בלי שנהפוך אותה.
- לעוגת פרווה – להמיר את החמאה שיש בתפוחים למחמאה באותה כמות או לשמן קוקוס.
להניח ניר אפיה בתבנית מתחת לקרמל תפוחים ?
היי הילה. את יכולה עם או בלי. לא עקרוני
איך מתאימה לי פרוסת עוגה עסיסית לחה וטעימה עכשיו!!! חג שמח מקסימה שלי 🙂