אין צורך במיקסר או במעבד מזון! 2 דקות והבצק מוכן בעזרת הידיים, מכדררים לכדורים קטנים, שולחים לאפייה ותוך חצי שעה יש עוגיות אלוהיות, נימוחות וחמאתיות עם אגוזים. הפעם בחרתי אגוזי מלך, אפשר עם כל סוג של אגוזים
אתמול וואטס אפ מחורצ'ק: אמא, בא לי שתכיני לי עוגיות רייבה, אין לי עוגיות לקפה של הבוקר. אני: ברור כפרה, מייד מכינה לך. רוצה עוגיות יותר טעימות, עם אגוזים? חורצ'ק: תכיני מה שבא לך, אני סומך עלייך, את יודעת מה אני אוהב.
אני רק מחכה לבקשות שלהם שתהיה לי סיבה להיכנס למטבח להכין מתכונים ושיהיה מי שיאכל חוץ ממני 🙂
עוגיות אגוזים שמכינים בלי מיקסר או מעבד מזון, 2 דקות ערבוב בידיים, מגלגלים לכדורים ואופים. מהרגע שחורצ'ק כתב לי ועד שהעוגיות היו מוכנות עברה בדיוק חצי שעה. אז בלי להתעצל, יש לכם קמח שצריך לחסל לפני פסח? תכינו את העוגיות הממכרות האלה בכלום זמן, רק תקחו בחשבון שהן מתחסלות בצ'יק.
עוגיות אגוזים נימוחות מהירות הכנה
לפני שמתחילים
- יש לי קבוצה בפייסבוק בה אני והחברים משתפים מתכונים שווים ותמונות
- בואו לעקוב אחריי גם באינסטגרם, שם אני מעלה סרטונים בלייב ישירות מהמטבח
- יש לי גם ערוץ יוטיוב שבו אני מצלמת סרטונים עם כל השלבים של המתכונים
- אפשר להכין את העוגיות עם כל סוג של אגוזים שאוהבים: פקאנים, אגוזי לוז, קשיו וכו'.
- אפשר להקפיא את העוגיות המוכנות עד חודשיים.
מצרכים לכמות של 40-45 עוגיות
- 200 גרם חמאה רכה מאוד (אפשר לרכך במיקרוגל)
- 1/4 כוס שמן קנולה
- 1/2 כוס אבקת סוכר
- 2 שקיות סוכר וניל
- 100 גרם אגוזי מלך טחונים גס
- 2.5 כוסות קמח עוגיות
אופן הכנה
מחממים תנור לחום של 160 מעלות על מצב טורבו.
שמים בקערה את כל החומרים יחד ובעזרת הידיים מעבדים לבצק נוח. לא לשחק יותר מידי עם הבצק או ללוש אותו אלא רק לחבר את החומרים שיהיה בצק כמו פלסטלינה.
יוצרים כדורים קטנים ומסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה במרחקים קלים. העוגייה לא תופחת, היא רק משתטחת מעט לצורת כיפה.
אופים כ – 15 דקות עד להזהבה ממש קלה. העוגיות נשארות די בהירות ומזהיבות קלות בחלק התחתון.
מוציאים מהתנור ומקררים לחלוטין לפני שמעבירים לצנצנת.
העוגיות נשמרות שבועיים בצנצנת אטומה או חודשיים במקפיא.
בס"ד
היי, האם צריך גם שמן או שאפשר לותר עליו?
אם זה במתכון אז יש סיבה לכך. השילוב של חמאה ושמן הופך את העוגיות ליותר פריכות וטעימות
אפשר לשים מחמאה במקום חמאה על מנת שיהיו פרווה?
אפשר יהיה הרבה פחות טעים
עוגיות משגעות וטעימותתת תענוג ???
היי ממש מתחשק לי להכין את העוגיות האלו!! נשמעות סוף הדרךך
רק.. מה זה קמח עוגיות? אפשר להכין גם בקמח רגיל? ואם כן מה ההבדלים?
תודה על מתכונים מופלאים!!
היי חני,
עוגיות מושלמות! קמח עוגיות זה ייעודי לעוגיות. הוא רך יותר והעוגיות הרבה יותר מוצלחות. אפשר עם קמח רגיל
הולכת לנסות.
אפיתי עוגיות טחינה , עשיתי נסיון איתן והוספתי קראו נקי.
נהדרות.
מה זה קמח עוגיות והאם יש אפשרות לגרסה כשרה לפסח?
היי ענבל,זה קמח ייעודי לעוגיות. כתוב על האריזה.
כרגע אין גרסה לפסח. אולי אספיק להכין
העוגיות יצאו מעולות.מתכון זריז, מדוייק ופשוט להכנה.יצאו מאוד עעימות, נטרפו ומיד היה ביקוש לכמות נוספת.תודה על מתכון מצויין
מהמם ♥