עוגיות מלוחות ממכרות. יש כאלה שקוראים להן עוגיות עבאדי אבל אני חושבת שלקרוא להן כך זה עוול כי הן הרבה יותר טעימות מכל עוגיית עבאדי שטעמתי. אז אני קוראת להן עוגיות מלוחות ממכרות.
את המתכון הזה לא הכנתי המון המון שנים אבל זכרתי את הטעם המדהים שלהן ורציתי להכין שוב כדי לבדוק אם גם היום אחרי שנים של אפייה הן תיראנה לי עדיין טעימות (כי בינתיים השתדרגתי קצת)…אז הכנתי וכןןןןןןןןןן!! הן מעולות!! ואני לא מחליפה אותן באף מתכון חדש או משודרג.
זה המתכון המקורי בדיוק כפי שקיבלתי אותו לפני שנים מחברה, לא נגעתי ולא שיניתי. אני מתה על המרקם הפריך המתפצפץ שלהן שנשאר פריך וטרי אפילו שבועיים בצנצנת אטומה. אישית, אני אוהבת להקפיא את העוגיות וכל פעם להוציא קצת לצנצנת כדי ממש לשמור על הטריות.
אני אוהבת להכין אותן ממש קטנטנות למרות שאין לי הרבה סבלנות. אבל התוצאה כל כך יפה שאני מתאמצת 🙂
15/10/2019
הכנתי מלא עוגיות לראש השנה וסוכות ומתוך עצלות הכנתי אותן ארוכות בלי לעגל. לוקח כלום זמן יחסית והן טעימות בדיוק באותה מידה
עוגיות מלוחות ממכרות
לפני שמתחילים
- העוגיות האלה מאוד תופחות בתנור, ממש מכפילות את הנפח כך שמומלץ להכין אותן ממש ממש דקיקות אחרת הן יוצאות שמנמנות ולא כל כך אפויות מבפנים.
- האפייה תהיה בחום די נמוך על מצב טורבו כדי לייבש את העוגיות גם מבפנים.
- העוגיות נשמרות שלושה שבועות בצנצנת או חודשיים במקפיא.
חומרים לכמות של 50-60 עוגיות בינוניות או 120 קטנות
- 4.5 כוסות קמח רגיל (630 גרם)
- 1 שקית אבקת אפייה (10 גרם)
- 1 חבילה מחמאה/נטורינה/מזולה/חמאה רכה (200 גרם)
- 1 כוס מים (250 גרם)
- 1/4 כוס שמן זית (50 גרם)
- 1 כפית מלח (10 גרם)
לציפוי:
- 2 ביצים טרופות
- 100-150 גרם שומשום
אופן הכנה
מכינים בצק רך ונעים מכל החומרים, המרקם של הבצק צריך להיות כמו פלסטלינה.
קורצים מהבצק חתיכות בצק במשקל 10-15 גרם, יוצרים רצועה בקוטר של 1/2 ס"מ בערך וסוגרים לבייגלה. מכינים כך את כל כמות העוגיות. כשמסיימים, טובלים בביצה טרופה ואז בשומשום ומניחים בתבנית אפייה במרחקים של 1 ס"מ בין עוגייה לעוגייה.
אופים בחום של 160 מעלות טורבו כ- 20-25 דקות- או עד שהעוגיות מזהיבות קלות.
העוגיות נשמרות שבועיים – שלושה בצנצנת אטומה ואפשר להקפיא אפילו לחודשיים ויותר.
היי יהודית אני מכינה המון מצכונים שלך והכל פשוט מושלם במיוחד אוהבת את הספוליאטלה שלך
לגבי הבייגלה שלך האם אפשר להכין אותן לפסח עם קמח ללא גלוטן?
תודה????????
מהמםם וכייף לשמוע. הקמחים ללא גלוטן היום מאוד טובים אז נראה לי שלא תהיה בעייה
הכנתי את העוגיות עם חמאה ושמן זית ויצא מעולה אבל הייתי צריכה לאפות יותר זמן ממה שרשום במתכון
בסביבות 40-45 דקות על 165 מעלות טורבו
מעולה ליאת,
כל תנור אופה בזמנים שונים ולכן צריך להפעיל שיקול דעת בנוסף למתכון
היי! מתכון מעולה
איך את מפשירה? פשוט להוציא מהמקפיא?
כן פשוט להוציא. זה לא באמת קופא. זה בשניות מוכן
הכי טעים שאלתי!!! אלופה
איזה כייף לשמוע
האם אפשר להשתמש במרגרינה לאפיה במקום מחמאה????
אין בעייה
תודה לך יהודית הלוחשת לאוכל..אני גיליתי אותך רק עכשיו. רוצה להדגיש שהבצק יצא נפלא, רך ונעים למגע, ולעבודה. נהנתי מאוד להכין את העוגיות יצאו מוצלחות מאוד . תודה לך…שנה טובה והמון מתכונים .מקווה להינות ולהיות "קלינטית " קבועה המתכונים שלך. פרידה
ברוכה הבאה פרידה יקרה וכייף שאת פה
היי,
העוגיות בתנור ולא משחימות לי כלל. ככה זה אמור להיות???
היי אביב, לא אמורות להשחים יותר מידי
מה ניתן לשים במקום מחמאה? אנחנו נגד מרגרינות למינהם
אני לא בארץ. לא ראיתי פה משהו כמו מחמאה. עד כמה חמאה לא מתאימה? אולי שמן (צמחי או זית). כמה אבקת אפיה יש בשקית, כפית? גדושה? אני לא יודעת אם כמות אבקת האפיה כאן כמו בארץ. תודה.
היי צביה,
חמאה פחות מתאימה במרקם. אני הייתי ממירה לשמן. תבדקי מה יחס ההמרה לשמן או שימי חמאה.
באבקת אפייה – 10 גרם.
איזה שמן לשים? אפשר שמן זית?
היי גלי,
שמן רגיל – קנולה. אפשר שמן זית
מוצלח מאד
טעים טעים
מרקם הבצק מושלם!!
תודה רבה
אני שמחה מזל
נראה לי זה רק אני אבל יצא לי בצק ממש דביק שקשה לעבוד איתו
צריך להיות ככה?
ממש לא. בצק מושלם ונוח. כנראה שמת פחות מידי קמח
מה אפשר במקום הביצה?
הביצה מדביקה את השומשום. אין לי מושג מה התחליף. את יכולה לנסות למרוח מים. בטוח חלק יידבקו
הי 🙂
האם אפשר להשתמש בנטורינה קוקוס?
היי קרן, בוודאי
שלום יהודית,
העוגיות יצאו פשוט מעולה!!!!
המתכונים שלך אלופים אחד אחד!! 🙂
תודה רבה!!
שרה.
תודה רבה שרה
אוי!!! עכשיו ראיתי שכן רשמת מלח!!! Sorry אהובה!!! תתעלמי מהמייל…רק שאלה אחת,את אופה אותן בטורבו??
חחחחחח הכל בסדר. אפשר טורבו כי זה עוגיות והמטרה לייבש אותן. אז גם טורבו וגם רגיל מתאים. עדיפות לטורבו
יקירתי,נראה כי המלח נשכח…לא רשום…זה קורה לטובים ביותר! תוכלי לאמר לי כמה מלח צריך? אני אוהבת שהמליחות מורגשת..תודה! ברגע שתעני לי,אכין! וכמובן שאחרי גם אגיב! תודה!
היי יעלי. יש מלח במתכון
האם לשים את הבצק במיקסר?
ידנית
אפשר להשתמש במקום קמח רגיל ואבקת אפייה בקמח תופח?
היי נוית,
כן, אין בעייה
היי,אין מלח?
היי אילנית. ברור שיש
יש סיבה מיוחדת לשימוש במחמאה ולא בחמאה?
היי ריקי. כן, חמאה לא מתאימה למרקם במקרה הזה
הי יהודית הכנתי את העוגיות עבדי יצא לי מדהים אולי יש לך מתכון מנצח של עוגיות רחת לוקום תודה
היי נסיה. שמחה לשמוע. אני אתן לך בצק מתאים ורק תשימי לוקום: https://www.yehudit-aviv.co.il/%d7%9e%d7%aa%d7%9b%d7%95%d7%a0%d7%99%d7%9d-%d7%9c%d7%98%d7%95-%d7%91%d7%a9%d7%91%d7%98/%d7%a2%d7%95%d7%92%d7%99%d7%95%d7%aa-%d7%9e%d7%9e%d7%95%d7%9c%d7%90%d7%95%d7%aa-%d7%90%d7%92%d7%95%d7%96%d7%99%d7%9d-%d7%95%d7%a9%d7%a7%d7%93%d7%99%d7%9d/
תודה
יהודית יקרה
איזו כוס מידה יש להשתמש?
אוניברסלית? קפה? חד פעמית?
תודה
היי ענת
כוסות אוניברסליות
היי שוב?
אפשר להקפיא?
כנל לגבי עוגיות פרח ריבה
שוב תוה
היי שוב ענת 🙂 אפשר להקפיא את כל סוגי העוגיות. נשמרות מעולה.
יהודית שלום,
ראשית תודה ענקית על מתכונים נפלאים
האם יש לרדד את הבצק ואז לחתוך אותו לרצועות?
ועוד שאלה בנוגע לעוגיות פרח ריבה… האפייה בטורבו?
תודה רבה
היי ענת, מגלגלים לנחשים ארוכים ומהם חותכים חתיכות שסוגרים לבייגלס קטנים.
לגבי האפייה- אני אופה עוגיות בטורבו תמיד.
היי יקרה, את אופה בטורבו?
כן מור. בטורבו