כאלה עוד לא אכלתם!! עוגיות מגולגלות מבצק קוקוס ושקדים במילוי תמרים והן אפילו ללא גלוטן וכשרות לפסח. הטעם של הקוקוס מודגש ומי שמכור כמוני לקוקוס יאהב אותן מאוד
הייתי חייבת להכין את העוגיות המגולגלות גם בגרסה הזו. האמת שבלי קשר לפסח רציתי להכין בצק שמבוסס על קוקוס ופסח זו הזדמנות מצויינת לניסויים במטבח, בטח בתקופה הזו שכל היום אנחנו בבית ורק מחפשים מה לנשנש כל היום.
אז הכנתי בצק מקוקוס, קמח שקדים וקצת קורנפלור והופ יצא בצק דווקא קל יחסית לעבודה ואם אתם כמוני מכורים לקוקוס אז אתם תאהבו אותן מאוד. הן לחלוטין עונות לי על הצורך למגולגלות בפסח. הן מתאימות כמובן גם לרגישים לגלוטן, כך שזה בכלל יתרון.
הפעם אני מעלה לכם את הסרטון כמעט בלי עריכה, ממש את השלבים של הכנת המתכון. זה מתכון שאלתרתי ממש תוך כדי הכנה וכך השארתי את הסרטון. יצא מוצלח מאוד וטעים.
עדכון עדכון: למחרת העוגיות משתבחות ממש ממש, המרקם הרבה יותר טעים ויותר טוב.
עוגיות מגולגלות מבצק קוקוס ושקדים (כשר לפסח)
לפני שמתחילים
- עדכון עדכון: למחרת העוגיות משתבחות ממש ממש, המרקם הרבה יותר טעים ויותר טוב.
- כנסו למתכון של מגולגלות לפסח שהכנתי שנה שעברה ואלפים הכינו אותן.
- הבצק מורכב מקוקוס ושקדים וטעם הקוקוס מאוד מודגש, כך שאלו עוגיות לכאלו שאוהבים קוקוס.
- הבצק חייב לנוח שעה במקרר לפני שעובדים איתו.
- יש להיעזר בנייר אפייה כדי לגלגל את הרולדה.
- אני שמתי במילוי תמרים בוואקום שדיללתי במים. אפשר לשים ממרח תמרים ואז אין צורך לדלל במים.
- אפשר לשים כל מלית אחרת שאתם אוהבים כמו שוקולד, ריבה וכו'. רק להקפיד שהמלית תהיה במרקם משחתי רך.
מצרכים לבצק ל – 2 רולדות – כ- 30 עוגיות
- 150 גרם חמאה רכה
- 1/4 כוס אבקת סוכר
- 2 חלמונים
- 2 כוסות קוקוס
- 1 כוס קמח שקדים
- 1/4 כוס קורנפלור/קמח תפוחי אדמה
למלית תמרים ופקאנים
- 1/2 חבילת תמרים בוואקום
- 1/2-3/4 מים רותחים לדילול התמרים
- 1/2 כפית קינמון
- לפיזור: חופן פקאנים/אגוזי מלך
אופן הכנה
מכינים את הבצק: שמים במעבד מזון את החמאה ואבקת סוכר ומעבדים 2 דקות.
מוסיפים חלמונים ומעבדים עד שהם נטמעים.
מוסיפים קוקוס, קמח שקדים וקורנפלור ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד.
עוטפים בניילון ושומרים במקרר שעה.
מכינים מלית: שמים בקערית את התמרים ומדללים עם מים רותחים. מתחילים עם חצי כוס ומוסיפים מים לפי הצורך עד שמקבלים מרקם משחתי נוח למריחה. מוסיפים קינמון ומערבבים.
מכינים עוגיות: מחממים תנור על מצב טורבו לחום של 170 מעלות.
מניחים על משטח עבודה נייר אפייה ומקמחים אותו בקורנפלור. מחלקים את הבצק לשניים ומרדדים לעלה מלבני בעובי של פחות מחצי ס"מ בערך. מורחים את התמרים, מפזרים אגוזים קצוצים ונעזרים בנייר האפייה כדי לגלגל לרולדה (תיעזרו בסרטון). מכינים גם את החצי השני של הבצק.
חותכים עם סכין לעוגיות אבל לא עד הסוף, אלא רק סימון.
אופים 20-25 דקות עד שהעוגיות מזהיבות קלות.
מקררים לחלוטין לפני שפורסים לעוגיות. שומרים בצנצנת/קופסה אטומה.
מתקבלות עוגיות פריכות מאוד, ממש נמסות בפה עם טעם קוקוסי מודגש.
קצת קשה לעבוד עם הבצק.
אאבבלל חבל על הזמן טעים בטירוף מאתמול שהכנתי אני אוכלת בלי שיראו ,כל רגע הולכת למגש אוכלת.
השארתי מגש לשבת .
אני יכין בפסח.
פשוט מהמם.ואני אוהבת אפיה אבל הרולדות האלה הכי טעימות שהכנתי בחיים ממש כך.
ישר כח על מתכון מהמם.
מן הסתם זה לא בצק רגיל וזה קצת מאתגר אבל אפשרי כפי שחווית. שמחה ממש שאהבת ואני גם צריכה להכין שוב
נראה מעולה
הי,
נראה לך שאפשר לוותר על הקמח תפוחי אדמה – רוצה להכין את זה עבור מישהו שאסור לו קמח בכלל רק קמח שקדים
תודה רבה
היי אסתי, חייב משהו שיקשור את הבצק. לא ניסיתי רק עם קמח שקדים
היי
אפשר לעשות ללא חמאה ? ומה לשים במקום?
וכן אני רוצה מקמח לבן זה אפשרי ? ומה וכמה לשים?
היי נועה,
אני ממליצה לך להכין עוגיות אחרות במקום אלה. יש לי בבלוג מלא מתכונים אחרים כולל מגולגלות טבעוניות בלי חמאה
אני יכולה להפוך לפרווה ולהשתמש בשמן קוקוס במקום חמאה? אם כן באיזו כמות? תודה 🙂
אני מניחה שלא תהיה בעייה. כמות זהה של שמן קוקוס. כיוון שהבצק ממש עדין (אין בו בכלל קמח, אני קצת חוששת כי לא ניסיתי). אני מאמינה שזה יהיה בסדר
אפשר לוותר על אבקת סוכר ?
בבצק?
היי ערב טוב מועדים לשימחה
הכנתי את הרולדות, הבצק לא היה כל כך יציב אבל באפיה זה הסתדר.
אני מילאתי בריבה ותערובת החרוסת שנשארה לי יצא טעים בטירוף.הייתי שמחה לצרף תמונה?תודה על עוד מתכון מוצלח??
מהמם. כייף לשמוע. עם ריבה זה צריך להיות להיט. את יכולה לשתף בקבוצה שלי בפייסבוק: https://www.facebook.com/groups/281838788527655/
או באינסטגרם: https://www.instagram.com/yehudit_aviv/
חג שמח
תודה רבה על המתכון. יצא מאוד טעים.אפיתי פחות זמן. אולי זה התנור שלי.
איזה כייף לשמוע לריסה. כל תנור אופה אחרת.
חג שמח ♥
אפשר לוותר על כוס קוקוס?
במקום 2
לא נורית. את יכולה לשים עוד קמח שקדים במקום קוקוס אבל כמובן שהמתכון חדש ולא ניסיתי משהו אחר
הי
תודה רבה!
נראה מעולה ?
לגבי הקמח – האם אפשר גם לטחון שקדים ולהשתמש כקמח? או שחובה מוצר ששמו קמח שקדים?
תודה
היי מירב,
אם יש לך אפשרות לטחון שקדים לאבקה אז אין בעייה
אפשר להכין עם מילוי שוקולד??
בטח. זה כתוב
ג'ודי שיחקת אותה חייבת להכין !! כל הטעמים שאני אוהבת בעוגיה אחת ❤❤
תודהההה אהובה. עפתי עליהן
אפשר להמיר מרגרינה בשמן?
ממש לא. אולי בשמן קוקוס אבל לא ניסיתי. כאמור, זה מתכון חדש מהיום
היי,
אפשר להחליף את הקמח שקדים בקמח תפו"א או קוקוס?
תודה מראש!
היי רחל,
לא ניסיתי שום מתכון חוץ ממה שרשמתי. אם את מנסה אשמח שתעדכני
נראה מושלם! מה עושה מי שאין לו מעבד מזון לפסח? ?
היי הילה,
תכיני בלי, ידנית. לא אמורה להיות בעייה
מושלם. מעולה לכל השנה לצליאקים. אני חייבת לנסות להכין
חג שמחה אהובה
בדיוק! יש המון צליאקים ואני אוהבת לפתח מתכונים שיתאימו גם להם.
חג שמח אהובה