אחת העוגיות הכי טעימות שהכנתי והכנתי!! אני מטורפת על שקדים והפעם שילבתי אותם גם בבצק, גם במלית וגם בציפוי ולכן הן נקראות עוגיות שקדים שקדים שקדים 🙂 🙂 והן יצאו וואווו
וואוו וואו וואווו איזה עוגיות טעימות יצאו לי. אם זה לא ברור כמה אני אוהבת עוגיות ועוגות עם שקדים, נראה לי שהפעם תבינו טוב טוב 🙂 🙂 קמתי בבוקר עם חשק לעוגיות מגולגלות וכיוון שאני אוהבת לחדש בעיקר לעצמי, הבזיק לי להכין עם קרם שקדים. חלק הכנתי עם שוקולד חלב וחלק רק עם קרם שקדים ושברי שקדים ויצאו מדהים.
תקנו שקדים טחונים וגם רגילים כי בעוגיות האלה יש שקדים גם בבצק, גם במלית וגם בציפוי. למה? כי אני אוהבת!! וגם חורצ'ק שלי אוהב מאודדד עוגיות שקדים. הבצק יוצא חלוםםם והמלית משתלבת מושלם.
הנה כל המתכונים שלי למגולגלות
- עוגיות מגולגלות עם נוטלה וקוביות שוקולד חלב
- עוגיות תמרים ופקאנים מגולגלות הכי טעימות בעולם!
- מגולגלות שוקולד וקוקוס טעימות במיוחד
- עוגיות מגולגלות עם פיצוחים
- ממרח תמרים וגם עם קוקוס וריבה
- תפוחים וקינמון
- קוקוס וגנאש שוקולד
- תמרים ואגוזים בריבוע
- תמרים ואגוזים כשל”פ
- עוגיות טבעוניות במלית תמרים
עוגיות מגולגלות שקדים שקדים שקדים
סרטון שלבים של הכנת העוגיות ניתן לראות אצלי באינסטגרם
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow ? בסטוריז אני מעלה סרטונים בלייב מהמטבח שלי
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
מצרכים לבצק פריך- 4 רולדות
- 200 גרם חמאה רכה (לפרווה – שמן קוקוס או נטורינה)
- 1/2 כוס שמנת מתוקה 38% (120 גרם) (לפרווה – קרם קוקוס)
- 3 כפות אבקת סוכר (45 גרם)
- 1 ביצה גדולה
- 1/4 כפית מלח (2 גרם)
- 2.5 כוסות קמח עוגיות (350 גרם)
- 1 כוס קמח שקדים (100 גרם)
מלית קרם שקדים
- 200 גרם קמח שקדים
- 200 גרם אבקת סוכר
- 200 גרם חמאה רכה
- 60 גרם קורנפלור
- 2 ביצים
- 2 כפות רום אמיתי או כל ליקר שיש בבית
בנוסף:
- 100 גרם מטבעות שוקולד חלב/שוקולד חלב קצוץ
- 100 גרם שקדים קצוצים גס
אופן הכנה
מחממים תנור לחום של 160 מעלות במצב טורבו.
מכינים בצק פריך: שמים בקערה חמאה, קמח, קמח שקדים, מלח ואבקת סוכר ומעבדים עם הידיים דקה לתערובת פירורית.
מוסיפים ביצה ושמנת מתוקה ובעזרת הידיים מערבבים את החומרים רק עד שמתגבש בצק.
מקררים כשעה שעתיים במקרר.
מכינים קרם שקדים: שמים את כל החומרים יחד במעבד מזון ומעבדים לקרם חלק. אפשר גם ידנית אבל לערבב היטב. מעבירים למקרר לשעה. אחרי שעה מעבירים 1/3 מהקרם לשקית זילוף.
מכינים עוגיות: מחלקים את הבצק ל- 4 חלקים. בקייץ כשחם מאוד, את החלקים שלא עובדים איתם מומלץ לשים בניילון במקרר.
מקמחים היטב משטח עבודה וגם את הבצק. מרדדים למלבן דק. מורחים שכבה נאה של קרם השקדים ומזלפים עוד שורה בחלק הרחב של הבצק שקרוב יותר לגוף שלנו. מפזרים שקדים גרוסים ואם רוצים אז גם שוקולד ומגלגלים לרולדה.
מכינים כך גם את שאר חלקי הבצק.
מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה עם מרווחים של 4 ס"מ. בעזרת סכין מסמנים ממש קלות את עוגיות אבל הפעם לא ממש חורצים אלא רק מסמנים על מנת שיהיה לנו קל יותר לפרוס אחרי האפייה.
אופים 20-25 דקות עד שהעוגיות מזהיבות קלות.
הערה: אצלי הקרם קצת זלג החוצה ברולדה אחת אבל אל חשש ולא להיבהל כי אחרי האפייה הוא מתייצב ואין שום בעייה.
מקררים, פורסים ולפני ההגשה מפדרים באבקת סוכר.
ניתן להקפיא את העוגיות למשך חודש.
הי יהודית, איזה אתר מהמם! האם אפשר למלא גם בממרח תמרים? (ואז אעשה חצי עם מילוי שקדים וחצי עם מילוי תמרים וכל בני הבית יהיו מרוצים) תודה!
תודה רבה רבה. בוודאי! אפשר עם כל מילוי שאת אוהבת. אגב, יש בבלוג מלא מתכונים של עוגיות מגוגלות עם כל מיני מליות
שלום!!
תודה על המתכונים הטעימים!! הכנתי כמה ממתכוני העוגיות שלך ויצא ממש מוצלח!!
בקשר לקמח עוגיות- כמה זה קריטי להשתמש בו ולא בקמח רגיל? נתקעתי בלי ואני רואה שיש חלק מתכונים שכתבת קמח רגיל ועבד מצוין בבצק של עוגיות(מגולגלות שוקולד קוקוס ועוד..אגב, הן מושלמות!!) כמה נורא זה יהיה אם אשים קמח רגיל בעוגיות שקדים?
תודה ושבת שלום!
נחמי יקרה,
קמח עוגיות הוא קמח דל בגלוטן שתורם לפריכות מעולה של עוגיות. פעם לא היה קמח עוגיות אז השתמשנו בקמח רגיל אז כמובן שזה אפשרי ועדיין התוצאה תהיה מעולה בהנחה שנצמדים להנחיות במתכון ולא לשים את הבצק אלא רק מעבדים כמה שניות עד שמאוחד וזה כדי לא לפתח גלוטן. קמח עוגיות נותן תוצאה הרבה יותר טובה ולכן כשגיליתי את קמח העוגיות אני מכינה רק איתו
הכנתי, וואו, העוגיות הכי טעימות שאכלתי
כייף לשמוע
יהודית האלופה
עוד מתכון שלך שהכנתי..
וואוו כמה טעים!!
שוב הכנתי בגרסת פרווה (אני יודעת שאת פחות אוהבת)
נראה לי שכל מתכון שלך שאכין יהיה טעים..
העוגה הבאה שאכין רולדת שוקולד במילוי קרם קפה (בגרסה החלבית שלך)
תודה על המתכונים הנהדרים
מהמםםם כייף לשמוע. אכן אני לא אוהבת פרווה 🙂
הי,
תודה על כל המתכונים המיוחדים כל דבר שאני מנסה ליגה.
רציתי לשאול
1. מלית קרם שקדים איך אפשר להפוך לפרווה
2. האם הגרסא הפרווה מוצלחת
3. האם זה עקרוני קמח עוגיות או שיצא בסדר עם קמח חיטה רגיל
4. האם קמח שקדים זה עקרוני בשני המקומות או שאפשר בחלק להשתמש בשקדים טחונים(עם קליפה)
תודה!
היי דסי,
בשמחה רבה!
1. את יכולה לשים שמן קוקוס או מרגרינה.
2. אני לא אוהבת פרווה כך שבעיני לא
3. אם לא היה עקרוני לא הייתי מציינת במפורש. זה עולם אחר
4. קמח שקדים זה שקדים טחונים דק. אם יש לך מכונה שטוחנת דק אז אין בעייה עם הקליפה
אני פעם ראשונה שאני מגיעה למתכון שלך ואני חייבת להגיד לך שעשית לי טעים בפה עוד לפני שטעמתי
הניסוח של כל כך יפה
אמשיך לעקוב אחריך
תודה
איזה כייף דבי
תודההה
היי, האם לדעתך אפשר להחליף את השקדים בפיסטוק? זו האהבה שלי?
היי רחל
בהחלט כן
האם קמח העוגיות הוא קמח תופח? האם שמים אבקת אפיה בבצק?
תודה
היי איריס,
הקמח הוא קמח רגיל שמיועד לעוגיות כי הוא דל בגלוטן. ואין אבקת אפייה במתכון
ושאלה נוספת.. האם ניתן להקפיא חלק מהעוגיות? (אם מכינה ביום שישי ורוצה שישאר גם לראש השנה)
אפשר להקפיא עוגיות בלי בעייה. הן נשמרות אפילו חודשיים במקפיא