אותן עוגיות אהובות רק בעיצוב קצת שונה, מעניין יותר. גלגלתי אותן כמו אוזני פיל/חזיר, סתם שיהיה מעניין 🙂 הטעם – מדהים כרגיל
יש לי מלאאא גרסאות לעוגיות הכי פופולריות שקיימות והתחשק לי לגלגל אותן בצורה קצת יותר מעניינת 🙂 מכירים את אזני הפיל/חזיר?? אז כזה, רק במגולגלות בצק פריך. אפשר כמובן למלא בכל מלית שאוהבים, אבל לקראת חגי תשרי אין יותר מתאים ממלית תמרים ואגוזים.
מלית התמרים שלי תהיה תמיד עם תמרים אמיתיים כי בעיני זה הרבה יותר טעים ומוצלח מממרח תמרים, אני אוהבת הרבה אגוזים וצריכה להיזהר שלא לחסל הכל כשזה יוצא מהתנור 🙂
הנה כל המתכונים שלי למגולגלות
- עוגיות מגולגלות עם נוטלה וקוביות שוקולד חלב
- עוגיות תמרים ופקאנים מגולגלות הכי טעימות בעולם!
- מגולגלות שוקולד וקוקוס טעימות במיוחד
- עוגיות מגולגלות עם פיצוחים
- ממרח תמרים וגם עם קוקוס וריבה
- תפוחים וקינמון
- קוקוס וגנאש שוקולד
- תמרים ואגוזים בריבוע
- תמרים ואגוזים כשל”פ
- עוגיות טבעוניות במלית תמרים
עוגיות תמרים מגולגלות בסגנון אזני פיל
כנסו כאן לסרטון הדגמה בערוץ היוטיוב שלי
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow ? בסטוריז אני מעלה סרטונים בלייב מהמטבח שלי.
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק.
- יש לי גם טיק טוק.
- אפשר למלא את העוגיות בכל מלית שאוהבים.
מצרכים לבצק פריך- 3 רולדות
- 200 גרם חמאה רכה (לפרווה – שמן קוקוס או נטורינה)
- 1/2 כוס שמנת מתוקה 38% (125 מ"ל) (לפרווה – קרם קוקוס)
- 2 כפות אבקת סוכר (22 גרם)
- 1 ביצה גדולה (L)
- 1/4 כפית מלח (2.5 גרם)
- 3 כוסות קמח (420 גרם) (מומלץ קמח עוגיות)
למלית תמרים
- 1 חבילת תמרים בוואקום
- 1/2 כוס מים
- קורט מלח
- 1 כפית גדושה קינמון
- קורט אגוז מוסקט
- קורט ציפורן
- 1/2 כפית הל טחון
- 50 גרם חמאה רכה מאוד (לפרווה – שמן קוקוס)
- לפיזור: 200 גרם אגוזי מלך קצוצים גס
אופן הכנה
בצק פריך: שמים בקערה חמאה, שמנת מתוקה, אבקת סוכר, ביצה ומלח ועם הידיים מערבבים את החומרים.
מוסיפים קמח ומערבבים לבצק אחיד. בשלב הזה לא מעבדים יותר מידי את הבצק אלא ממש 1/2 דקה, רק עד שהוא מתגבש לבצק אחיד ומוכן לעבודה. מעבירים למקרר למינימום שעה ואפשר כמה שעות.
מכינים את המלית: מחממים במיקרוגל תמרים ומים – בערך 1/2 דקה. מערבבים למחית חלקה. מוסיפים תבלינים וחמאה ומערבבים היטב למשחה חלקה.
הכנת העוגיות: מחממים תנור לחום של 160 מעלות במצב טורבו.
מחלקים את הבצק לשלושה חלקים שווים.
מקמחים היטב משטח עבודה ומרדדים את הבצק למלבן.
מורחים שליש מכמות המלית על כל שטח הבצק, מפזרים אגוזים קצוצים ומגלגלים לרולדה הדוקה מצד אחד עד המרכז ואז מגלגלים את הצד השני עד המרכז. הופכים את הרולדה ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה. מכינים כך גם את שני חלקי הבצק האחרים.
פורסים עם סכין חדה לעוגיות ברוחב של כ – 1 ס"מ אבל לא עד הסוף אלא רק מעין סימון כדי שיהיה לנו קל לחתוך לעוגיות אחרי האפייה.
אופים 20-25 דקות עד שהעוגיות מזהיבות קלות.
מקררים, פורסים את העוגיות ומעבירים לצנצנת. לפני ההגשה מפדרים באבקת סוכר.
ואו ואו יצא מטריף!!!
רצית לשאול איך להקפיא באופן הכי מיטבי? וגם איך להפשיר לפני ההגשה?
כייף לשמוע. פשוט מקפיאים בקופסה אטומה ופשוט מוציאים החוצה. זה מפשיר תוך דקות
היי יהודית
מתכון טעים מאוד(;
אשמח לדעת פרטים על המצלמה.. איך קוראים לה? איפה קנית?
תודה
היי עמית
ניקון D5600 עדשה קבועה 50 מ"מ.
קניתי ביוגנד