סיר מושלםםם בכלום עבודה. עושים כמה הכנות ואת שאר העבודה עושה התנור. יוצא עוף רך כמו חמאה, אורז ותפוחי אדמה קריספיים וטעימים בטירוף, בקיצור סיר חלום


וואווו איזה סיר מושלם!! הכנתי את הסיר, שמתי הכל, הכנסתי לתנור ויצאתי לסידורים. חזרתי אחרי כמה שעות, פתחתי את הסיר ויצא לי: "וואוווו". יצא כל כך טעים ומושלם שלא התאפקתי וישר חפרתי באורז. העוף יוצא רך כמו חמאה, האורז ותפוחי האדמה קריספיים, חלום!


עוף עם אורז ותפוחי אדמה בתנור בסיר אחד
כנסו לאינסטגרם שלי לצפייה בסרטון ההכנה
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow ? בסטוריז אני מעלה סרטונים בלייב מהמטבח שלי
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- מכינים את הסיר בכמה דקות עבודה ואת השאר עושה כבר התנור.
- אפשר להכין גם עם חלקי עוף ולא עם עוף שלם.
מצרכים לסיר גדול
לתיבול העוף
- 1 עוף שלם
- 1/2 כוס מיונז של הלמנס
- 2 כפות שמן זית
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 1 כפית פלפל שחור
- 1/2 כפית כורכום
- 3 כפות רוטב סויה
- 2 כפות סילאן
- 3 שיני שום כתושות
לתיבול האורז
- 2 כוסות אורז יסמין
- 3 כפות שמן זית
- 1/2 כפית כורכום
- 1 כפית מלח ים אטלנטי
- 1 כפית פלפל שחור
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 1 כפית כמון
להכנת הסיר
- 1/4 כוס שמן זית
- 50 גרם שומן טלה
- 3 בצלים גדולים
- 7 תפוחי אדמה של דוד משה
- 1 כפית מלח ים אטלנטי
- 1 כפית פלפל שחור
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 1/2 כפית כורכום
- מים רותחים שיכסו את האורז ועוד 2 ס"מ מעליו.
אופן הכנה
מתבלים את העוף: מערבבים בקערית את המיונז, שמן זית, פפריקה, פלפל שחור, כורכום, רוטב סויה, סילאן ושום כתוש ומורחים את העוף מכל הכיוונים. אם יש זמן מכינים את השלב הזה אפילו יום מראש ואם אין זמן אפשר להכין גם ספונטנית במקום.
מכינים את האורז: משרים את האורז חצי שעה במים רותחים ומסננים. מתבלים בשמן זית, כורכום, מלח, פלפל שחור, פפריקה וכמון ושמים בצד.
מכינים את הסיר: מחממים שמן זית ושומן טלה בסיר עמוק. מפוררים מעט את השומן. פורסים את הבצלים ומטגנים כמה דקות, הופכים את הבצל. שוטפים היטב את תפוחי האדמה ופורסים לפרוסות בעובי 1 ס"מ. מסדרים על הבצל בשכבות ומטגנים כמה דקות. מתבלים במלח, פלפל שחור, פפריקה וכורכום. הופכים את תפוחי האדמה שישחימו קצת גם מצד שני ומורידים מהאש.
מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
מרכיבים את הסיר: מעבירים את האורז המתובל לסיר על תפוחי האדמה והבצל. מוזגים מים רותחים בכמות שתכסה את האורז ועוד 2 ס"מ מעליו. מניחים במרכז את העוף וסוגרים את הסיר.
מעבירים את הסיר לתנור ואופים במשך 30 דקות.
מנמיכים את החום ל – 150 מעלות ואופים עוד כ – 3.5 שעות.
אצלי הסיר מוליך חום מעולה והעוף היה צרוב ושחום כמו שצריך בלי לפתוח את הסיר. במידה והעוף לא השחים, מעבירים את התנור למצב גריל ומשחימים אותו.
מגישים את הסיר למרכז השולחן ומתחרעים עליו 🙂
מתכון מושלם וקבוע אצלי! חשבתי להכין הפעם עם פרגיות. זה מתאים? אולי אשים את הפרגות למטה כדי שלא יתייבשו?
זה זמני בישול אחרים
תודה על מתכון מושלם
היי
האם אפשר להחליף הסילאן בדבש?
כן
היי,
האם ניתן להכניס את הסיר מהלילה? אם כן על איזה חום?
תודה!!!!
אפשר אבל אז ייצא טעם חמיני
איפוא שמים את הסיר בתנור? באמצע או על התחתית למטה למטה ?
באמצע על רשת
מתכון פשוט מאה אחוז. הפך למתכון הבית
שלנו. רציתי לדעת אם אפשר להכין את האורז בבוקר לפי המתכון. ורק אחרי צהריים להמשיך את החלק של שמוסיפים את העוף ושמים בתנור? תודה מראש .
תודה רבה ג'קי ♥ את יכולה להכין את כל השלבים עד לשלב הוספת המים הרותחים והכנסה לתנור, לשמור במקרר ואז אחר הצהריים להוסיף מים ולתנור
נאכל עד הטיפה האחרונה, מחמאות מילדים ומבוגרים כאחד! היה אגדה. תודה!
איזה כייף לשמוע
אפשר עם חזה עוף שלם?
חזה עוף נוטה להתייבש
היי,
המתכון שמככב אצלנו במטבח! יוצא פצצה.
רוצה להכין אותו לחג, ניתן לעשות עם 3 כוסות אורז? כמובן מים בהתאם.
תודה!!
ברור שכן ואיזה כייף לשמוע
מתכון מושלם. טעם גן עדן.
איזה כייף תודהההה
היי,
על איזה פונקציה בתנור לאפות ?
רגילה
היי ,
על איזה פונקציה לאפות בתנור ?
היי יובל,
אם לא רשום משהו מפורש – תכנית רגילה
היי נראה מושלם
האם אפשר עם אורז בסמטי?
במידה וכן האם זה עם אותן הוראות הכנה שכתבת על האורז?
היי לילך,
אפשר עם כל סוג של אורז שאוהבים. בסמטי זה אורז יבש יותר אז אם את אוהבת זה מעולה. שימי קצת יותר מים
שלום,
האם ניתן להכין באותונאופן רק עם כרעיים ושוקיים במקום עוף שלם?
תודה מראש.
בהחלט כן
הכנתי כבר כמה פעמים יוצא מושלם!
אפשר להוסיף עוד ירקות לסיר? בטטה, גזר?
תודה!
בהחלט אפשר. שמחה שאהבת
כתבת לשטוף היטב את תפוחי האדמה.
האם לא קולפים אותם?
לא קולפים. בקליפה נמצאים כל הערכים התזונתיים
האם אפשר אורז מלא במקום אורז יסמין?
אורז מלא זה סגנון בישול אחר. תנסי
נראה מהמם
אני מכינה עם שני קילו כרעיים האם להכפיל כמויות?
לא חייב. תלוי לכמה אנשים את מבשלת
וואו , עשית לי חשק….
כמה שאלות ברשותך : כשאת מניחה את הסיר על השולחן . זה לא סיפור להתעסק עם החיתוך של העוף ליד כל האורחים ? אשמח להסבר .
מה זה שומן טלה ? אף פעם לא קניתי , איך זה נראה ? כמו עור של העוף ?
אגב הסירים של מגנוס מעולים אבל המחיר ממש לא סביר …….
תודה מראש
היי יעל,
אין בעייה לפרק את העוף על השולחן. אם את לא מתחברת תכיני עם חלקי עוף.
שומן טלה זה שומן טלה. זה לא עור
הסירים במחיר סביר מאוד ביחס לאיכות. קונים סיר איכותי שמחזיק שנים וגם יש משמעות לאיכות התבשילים שיוצאים בסירים טובים
קודם כל יוצא סוףףףף. אני מכינה את זה המון והמתכון מושלםם. תודה רבה לך. הייתי ממש שמחה לדעת מהיכן הסירים שאת משתמשת בהם. כמו זה שבמתכון הזה וגם באחרים בצבע לבן.
תודה ♥️
היי כייף לשמוע
זה של מגנוס
הי, מתאים למלא את העוף בחלק מהאורז והירקות?
אין בעייה
אפשר בסיר חרס? אם כן, באיזה חום והאם יש הוראות מיוחדות? תודה
אני מניחה שכן. לא יכולה לתת הוראות לסיר שאני לא מכירה. יש הכנה מוקדמת על הגז ואני לא יודעת אם סיר חרס אפשר לבשל על הגז
בוקר טוב ,האם ניתן לעשות את המתכון בסיר רוסטר?
תודה
כן אין בעייה
שמתי את זה בחמיגשית כסופה גדולה זה בסדר?
אני לא משתמשת בחד פעמי. מקווה שיצא לך טןב
האם אפשר להכין כמו שזה כולל זמן התנור
ואז להכניס מקרר ללילה
ובשבת בבוקר לחמם על הפלטה?
עקרונית כן. מקווה שלא ישנה משמעותית את הטעם
אם זה חלקי עוף איך מסדרים ? הכל במרכז או מפזרים בסיר ,
מסדרים אחד ליד השני
היי, שוב אני..
אפשר בלי התפוא?
פשוט עוף עם אורז שיוגש ביחד
אעשה את כל המתכון , רק אדלג על הוספת התפוא, אפשרי?
רוצה להכין לארוחה שיש גם מפרום
ולא רוצה אובר תפוא..
והאם אפשר להכין בתבנית פיירקס?
תודהה!
אפשר בלי תפוחי אדמה ורצוי סיר כבד
כל מה שיש לי להגיד זה, וווווואאאו!!! מתכון אש, תיבול מדויק. מאוד טעים והכי כיף שזה ביחס הפוך לזמן ההכנה. תודה!
לא היה לי שומן טלה, בפעם הבאה (בטוח אכין שוב) אקנה ובטוחה שיהיה טעים יותר. תבורכי!!
איזה כייףףף לשמוע
תודהה וחתימה טובה
הי יהודית וחג שמח,
האם ניתן להשתמש במיונז לייט מטעמי בריאות האם יעבוד?
הי יהודית
האם ניתן להשתמש במיונז לייט.
הי יהודית
האם מיתן להשתמש במיונז לייט.
כן
מתכון מעולה, הוא הפך למתכון הבית שמבקשים שוב ושוב … תודה רבה
תודה רבה וחג שמח
כייף לשמוע
נראה ונשמע מדהים הולכת לנסות בסופ"ש.??
מהמם
היה טעים מאוד. תודה על המתכון המעולה
שלום רציתי לעדכן שהכנתי את זה לארוחת שישי בשבוע שעבר עם עוף שלם כולם ליקקו את האצבעות ולא הפסיקו לדבר ולהחמיא עוד כמה ימים אחרי … והשבוע ביקשו שאכין שוב לארוחת שישי אבל הפעם אכין את זה עם חלקי עוף
תודה לך יהודית
איזה כייף לשמוע
הי, האם אפשר להחליף את האורז בחיטה?
מניחה שכן
נראה טוב.
איזה סיר הכי מומלץ לקנות למתכונים מסוג זה?
סיר יציקה. יש למגנוס במחיר סביר
נהדר.
הכנתי לשבת בסיר בישול איטי והיה פשוט תענוג. רך וטעים מאוד
כייף ממש לשמוע
הי.. מה אפשר במקום שומן טלה??
אין משהו במקום. את יכולה לא לשים אבל חבל כי זה משדרג את הטעם והמרקם
מה הגודל של הסיר?
33 ס"מ. זה הסיר: https://www.magnus-shop.co.il/items/3745374-%D7%A1%D7%99%D7%A8-%D7%A7%D7%93%D7%99%D7%A8%D7%94-%D7%90%D7%95%D7%91%D7%9C%D7%99-%D7%A2%D7%9E%D7%95%D7%A7-%D7%A2%D7%A9%D7%95%D7%99-%D7%99%D7%A6%D7%99%D7%A7%D7%AA-%D7%91%D7%A8%D7%96%D7%9C-
אפשר פרגיות במקום כרעיים?
שונאים אצלנו להתעסק עם עצמות…
והאם אפשר לשים אורז ותפוחי אדמה בנפרד ואת העופות בתבנית נפרדת?
תודה מראש 🙂
אפשר כל מה שאמרת רק שזה יהיה מתכון אחר. כמובן שבגללי אפשר חלקי עוף וזה כתוב בהקדמה למתכון
מה אפשר במקום מיונז?
אין תחליף למיונז. אם תוותרי זה יהיה טעם ומרקם אחרים
היי, כשרשמת בסוף להעביר לגריל אם לא קיבל השחמה, אני מבינה שבתנור לפני כן זה על טורבו?
לא טורבו. רגיל. אני שמתי בסיר יצוק עם הולכת חום מעולה ולא הייתי צריכה גריל. אם אין סיר יצוק ייתכן שתצטרכי להשחים מלמעלה
האם לקלף את תפוחי האדמה?
לא
היי,
האם ניתן להכין על פלטה בשבת ולוותר על התנור?
אני לא בקיאה בבישול על פלטה. את כן יכולה להכין בתנור ולחמם על הפלטה
המתכון נראה נהדר אני בדרך להכין.. שומן כבש מתאים גם? שומן טלה קשה יותר להשיג
הטעם של כבש חזק יותר. אם אתם אוהבים אז אין בעייה
היי האם אפשר ללא שומן טלה? מה יכול להחליף אותו?
אפשר לוותר, אין לו תחליף
האם אפשר שומן כבש?
כן
הסיר שלי מותר לאפות על 160 מעלות בלבד.ניתן חצי שעה ראשונה על הגז
שימי מהתחלה על 160
אפשר להכין עם כרעיים/שוקיים במקום עוף שלם?
בהחלט
האם אפשר כרעיים בלי עור?
כן למרות שבעור יש מלא טעם
שלום לך
האם לדעתך המתכון מתאים להכנה בתבנית אלומיניום ?
תודה
לדעתי שום מתכון לא מתאים לתבנית אלומיניום. מעבר לזה שזה לא בריא בכלל, התבניות האלה לא מוליכות טוב את החום
העוף ניראה נהדר אני אכין לשבת
תודה על המתכון
איזה סיר מטורףףף מדמיינת את הביס תענוגג ❤️❤️
תודההה אהובה
זה נראה מעולה?האם אפשר לשים על הפלטה כל הלילה במקום בתנור,האם זה יתייבש? תודה
היי רבקה, זה אפשר ואז יהיה לזה טעם חמיני. זה לא יתייבש
תודה רבה על התשובה המהירה
היי לשים על הפלטה בכלל בלי לשים בתנור? את כל הבישול על הפלטה? זה טוב?
את יכולה אבל ייקח יותר זמן
שלום יהודית
חייבת לנסות, המתכונים שלך נראים אש!!!!!!! כל מתכון שלך שלך שעשיתי עד היום היה הצלחה!!!
תודה רבה לך ♥
כייף לשמוע אילנה תודהה
מה אפשר במקום המיונז?
אין תחליף למיונז. אם לא אוהבים מוותרים ואז זה עוף אחר
יש אפשרות לוותר על השומן?
אין בעייה
האם אפשר לקצר זמן בתנור ?
3.5 נראה המווון.
האם יכולה להכין בקטנה גם בטוסטר אובן מגש קטן פחות זמן ?
אני כותבת את המתכון בדיוק כמו שהכנתי אותו. את יכולה להקטין כמויות
נראה פשוט וואו !
כמו ספריטו ספניולי על אורז !
האם אפשר עם כרעיים?במקום עוף שלם?
אפשר וזה כתוב בהקדמה
אפשר זרעי כמון במקום כמון?
לא
אני חיה באירופה.
מה עושים אם אין שומן טלה זמין?
במה אפשר להחליף?
יש לי זמין עצם בקר עם סחוס או עצם מח…
את יכולה לשים עצם. אם אין שומן טלה אז תכיני בלי. זה עדיין יהיה מאוד טעים
הי שאלות
בתנור – הסיר אמור להיות מכוסה?
אפשר בתבנית אפיה יעודית לעוף?
תודה ושנה טובה
כן סיר מכוסה. לא מכירה תבנית ייעודית לעוף. זה צריך להיות סיר כבד מוליך חום טוב
שלום רב,האם אפשר בלי כמון?
ושאלה נוספת בבקשה כמה כוסות מיים רותחים לשים?
תודה רבה
ברור שאפשר בלי. שימי תבלינים שאת אוהבת
תודה.
מה אפשר במקום שומן טלה?
אפשר לוותר אבל מאוד ממליצה לקנות
מאיפה הסיר המושלם הזה?
של חברת מגנוס
האם אפשר לוותר על השומן טלה?
אפשר לוותר אבל מאוד ממליצה לקנות
נראה מעולה! מה אפשר במקום שומן טלה?
אפשר לוותר אבל מאוד ממליצה לקנות
אולי שומן אווז? שמלץ?
אפשר