פסטה בסגנון קצת שונה מהרגיל כי אני מאוד אוהבת שילובים מעניינים בפסטה שלי. הפעם שילבתי עגבניות שרי וחצילים ומעל הכל גיררתי גבינת פטה כבשים שהשלימה בצורה מושלמת את הטעמים
אני מתה על פסטות מיוחדות. פחות מתחברת לרגילה עם רוטב העגבניות למרות שלפעמים ממש בא לי ואני מכינה. בכללי אני אוהבת שילובים מיוחדים יותר מהרגיל במיוחד בפסטות. אז הכנתי עם עגבניות שרי מהגינה וחציל מהגינה (כן!). סך הכל פסטה מאוד פשוטה וקלה להכנה וקצת שונה מהרגיל. מתכון שמתאים לארוחה קלה של אחרי שבת או ארוחת ערב זריזה.
פסטה ברוטב עגבניות שרי וחצילים
כנסו לאינסטגרם שלי לצפייה בסרטון ההכנה
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow ? בסטוריז אני מעלה סרטונים בלייב מהמטבח שלי
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
מצרכים ל – 3 מנות
- 1/2 חבילה פסטה (250 גרם)
- הרבה מים +חופן מלח לבישול הפסטה
- 1 חציל בינוני + מלח
- 1/3 כוס שמן זית
- 400 גרם עגבניות שרי
- מלח ים אטלנטי
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 3 שיני שום
- אורגנו/זעתר טרי
- להגשה: 100 גרם גבינת פטה כבשים או גבינה קשה אחרת
אופן הכנה
חותכים את החציל לקוביות בגודל 1.5*1.5 ס"מ, מפזרים על הקוביות מעט מלח ומשאירים להגרת נוזלים למשך כשעה.
מחממים שמן זית בסיר רחב ונמוך ומטגנים כמה דקות טובות את העגבניות כשהן שלמות במשך 10-15 דקות, מידי פעם מערבבים, עד שהעגבניות מתרככות מעט ונראות צלויות.
פורסים את השום ומוסיפים לסיר, מוסיפים גם את האורגנו/זעתר הטרי ומערבבים עוד כמה דקות.
מוסיפים לסיר את קוביות החציל, מתבלים במלח ים אטלנטי ופלפל שחור ומערבבים. צורבים ככה כמה דקות כשמידי פעם מערבבים, עד שהחציל רך ומוכן לאכילה.
בינתיים מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן עד שהיא כמעט מוכנה.
מוסיפים לסיר עם החצילים והעגבניות 2 מצקות של מי הפסטה ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול.
משלבים את הפסטה בסיר ומערבבים כמה דקות עד שהכל אחיד וכל הפסטה עטופה ברוטב.
מוסיפים עוד אורגנו/זעתר טריים ומערבבים.
מגישים מייד ומפוררים מעל גבינת פטה כבשים או כל גבינה קשה אחרת שאוהבים.
מזלפים מעל הכל שמן זית איכותי ואוכלים.