אחת הפסטות הכי טעימות שהכנתי והכנתי לא מעט. תירס טרי שנצרב בחמאה ושמן זית, רוטב שמנת עשיר וקל להכנה ופסטה מעולה. משלבים הכל יחד ומגישים עם הר פרמזן. שבועות חייב להיות טעיםםםם ובלי פסטה זה לא חג
אחת הפסטות הכי טעימות ומיוחדות שהכנתי והכנתי! קלחי תירס שצרבתי בחמאה ושמן זית ואז פירקתי אותם ושילבתי ברוטב שמנת עשיר וטעים במיוחד. לא, תירס בשימורים לא יהיה טעים באותה מידה! לא להתעצל ולהכין עם תירס אמיתי וטעים. אם חייבים על שולחן החג מנה אחת של פסטה, תבחרו את זאת!
פסטה ברוטב שמנת ותירס
היכנסו לאינסטגרם שלי לצפייה בתהליך ההכנה
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- לא ממליצה להכין עם תירס מקופסת שימורים. זה לא יהיה טעים באותה מידה כמו עם קלחי תירס טריים.
- שימו לב שכאשר מבשלים את הפסטה, המים חייבים להיות מלוחים ממש. האיטלקים אומרים: מלוחים כמו הים. פסטה שלא בושלה במספיק מלח לעולם לא תהיה מספיק מלוחה ולא משנה כמה מלח נשים ברוטב.
- הרוטב תמיד יחכה לפסטה ולכן ניתן להכין את הרוטב מראש וכ – 10 דקות לפני הארוחה, לבשל את הפסטה ולשלב עם השמנת. כמובן שמגישים מייד.
מצרכים ל – 4-5 מנות
להכנת התירס
- 3 קלחי תירס טריים
- 50 גרם חמאה
- 1/4 כוס שמן זית
- 1/2 כפית מלח ים אטלנטי
- קורט פלפל שחור
- 1 כפית צ'ילי מתוק גרוס
לפסטה ברוטב שמנת ותירס
- 1 שקית פסטה (השתמשתי בפסטה קסרצ'ה של ליגורי)
- 50 גרם חמאה
- 1/4 כוס שמן זית
- 1 בצל גדול קצוץ דק דק
- 3 שיני שום פרוסות דק דק/כתושות
- כל התירס המפורק שצרבנו
- 1/2 כפית מלח ים אטלנטי
- 1 כפית פלפל שחור
- קורט אגוז מוסקט מגורר
- 1 כפית צ'ילי מתוק גרוס (לא חובה)
- 2 מיכלים שמנת מתוקה 38%
- 1 כוס מי פסטה (לפי הצורך)
- 100 גרם מוצרלה מגוררת
- 100 גרם פרמזן מגורר
- להגשה: פרמזן מגורר (כמה שאוהבים)
אופן הכנה
מכינים את התירס: ממסים במחבת חמאה ושמן זית. שוברים לחצי את קלחי התירס וצורבים במחבת מכל הכיוונים כמה דקות טובות עד שהם זהובים וספוגים בחמאה. מוציאים מהמחבת, מקררים מעט ובעזרת סכין חותכים את גרעיני התירס. מניחים בצד.
מכינים את הרוטב: משתמשים במחבת עמוקה ורחבה מספיק או סיר סוטאז' רחב שיכיל את כל הרוטב והפסטה. מחממים חמאה ושמן זית ומטגנים את הבצל והשום הפרוס כמה דקות עד להזהבה קלה. מוסיפים את כל התירס שפירקנו מהקלחים ומערבבים היטב כך שכל הגרגרים יהיו עטופים בחמאה. מוסיפים שמנת מתוקה ומערבבים. מתבלים במלח, פלפל שחור, אגוז מוסקט וצ'ילי גרוס ומערבבים כמה דקות כך שהפסטה תעטוף את הרוטב. מוסיפים מוצרלה ופרמזן ומערבבים. במידה וחסר נוזלים לפסטה, מוסיפים מי פסטה בהדרגה עד לקבלת המרקם הרצוי. מגישים מייד ומגררים עוד פרמזן מעל הפסטה.
בתאבון!