ממש 10-15 דקות הכנה………הכל!! גם הפרפה (ללא הקפאה כמובן), גם שברי הקרמל וגם ממרח הטופי……….שלא לדבר על זה שזה משני מצרכים בלבד!! מרקם של גלידה שמנתית בטעם לוטוס עם שברי עוגיות קראנצ'יות ואם זה לא מספיק עשיר אז הכנתי ליד מעין סוכריות קרמל וממרח טופי רך שמשתלב מצויין עם הפרפה הקפוא……בקיצור מעדן!!
מצרכים לכמות של 5 גלידוניות
- 1 כוס מידה אוניברסלית ממרח לוטוס קראנצ'י (אפשר גם ממרח רגיל)
- 1 שמנת מתוקה 38% שומן
אופן הכנה
- להקציף יחד ממרח לוטוס + שמנת מתוקה לקרם יציב.
- למלא תבניות סיליקון ולהקפיא לפחות 5 שעות.
שברי קרמל (מעין סוכריות)
- להמיס על מחבת טפלון 1/2 כוס סוכר (ברגע שמניחים את הסוכר לא נוגעים בו עם כף. מקסימום מנענעים את המחבת). ברגע שמתחיל להימס מערבבים עם כף עץ עד לקבלת קרמל בצבע ענברי (זהירות לא לשרוף את הקרמל כי אז הוא מר ולא טעים). למזוג את הקרמל הרותח על נייר אפייה משומן קלות ולמרוח את הקרמל בשכבה דקה עם לקקן או פלטה. להמתין 5 דקות להתקשות ולשבור צורות. לשמור בצנצנת אטומה.
רוטב טופי
- 1/2 כוס סוכר
- 50 גרם חמאה
- כף סירופ תירס
- 1/2 כוס חלב חמים
אופן הכנה
- להמיס על מחבת טפלון סוכר, חמאה וסירופ תירס עד לקבלת קרמל בצבע ענברי (מעין זהוב עמוק). לוקח בערך 5-7 דקות על אש בינונית. התערובת נראית גבישית וזה בסדר.
- למזוג לתוך הסוכר והחמאה את החלב החמים וכל הזמן לערבב עד שמקבלים מעין רוטב טופי סמיך (ממש כמו שנראה בתמונה). אם יש גושי סוכר שלא נמסו, לסנן את הרוטב ולשמור בצנצנת זכוכית מעוקרת במקרר ואפשר גם במקפיא. לפני השימוש לחמם מעט במיקרוגל כדי לרכך את הרוטב.
הצעת הגשה
להניח את הפרפה על צלחת הגשה. בעזרת כף לזלף רוטב טופי שריככנו קלות במיקורגל ולקשט עם שברי קרמל……..גם יפה וגם טעים ואף אחד לא יאמין לכם שהכנתם קינוח כזה מרשים תוך 10 דקות…….