מלבי! והפעם על בסיס חלב ושמנת מתוקה. הסירופ עם הצבע המטריף הוא זה שמייחד את המלבי שלי מכל השאר. הוא ביתי, על בסיס סלק, מבושל בטכניקה שממצה ממנו את הצבע ומשאירה את הטעם מחוץ למשחק
מלבי זה קינוח שאני מכינה כמעט קבוע כל יום שישי. אני שמה בקופסאות פלסטיק או בכוסות יפות במקרר וכל השבת מנשנשים מלבי. אצלי זה לחלוטין היה טעם נרכש. לקח לי זמן לאהוב את טעם מי הוורדים אבל היום אני מטורפת על זה. בחורף אני מכינה סחלב, שזה על אותו עיקרון, רק שמגישים אותו חם. לרוב אני מכינה על בסיס קוקוס, אבל הפעם התחשק לי לשנות קצת.
אני לא משתמשת בבית בצבעי מאכל ויש לי בעייה קשה עם אוכל בצבעים זרחניים לא טבעיים. ובכל זאת, כשצריך קצת צבע, יש לנו צבעים מהטבע שרק צריך לדעת איך להשתמש בהם. סלק זה אחד הצבעים הכי יפים שנתן לנו הטבע וממש ממנו אני מכינה את הסירופ הזה עם הצבע האדום הבוהק שאני מאוהבת בו. אל דאגה, אין טעם של סלק בסירופ, הוא טעים מאוד וזה פתרון מעולה למי שלא צורך צבעי מאכל. במשך שנים הכנתי בטכניקה אחרת שגם נתנה תוצאה מעולה, אבל השבוע הבזיק לי רעיון לטכניקה חדשה ולא טעיתי, יצא הרבה יותר מוצלח מהשיטה הקודמת.
מלבי חלב ושמנת עם סירופ ביתי טבעי
לחצו פה לסרטון הדגמה בערוץ היוטיוב שלי
לפני שמתחילים
- בואו לעקוב אחרי באינסטגרם, שם אני מעלה בסטורי שלבים בלייב ישירות מהמטבח שלי
- ויש לי גם קבוצה שווה בפייסבוק, שם גם אתם יכולים להעלות ולהשוויץ ביצירות שלכם
- בקלות אפשר להמיר את החלב לחלב שקדים או חלב קוקוס לפי המתכון הזה ואז המלבי יהיה טבעוני.
- עוד כמה מתכוני מלבי שהכנתי:
- מלבי שוקולד ושקדים מקורמלים (טבעוני)
- מלבי חלב קוקוס וחלב שקדים טבעוני
- מלבי טבעוני עם סירופ טבעי תוצרת בית (ללא צבעי מאכל)
- סחלב חם עם קינמון, קוקוס ופיסטוקים
מצרכים ל – 8 מנות – כל מנה כ – 150 מ"ל
- 1 ליטר חלב
- 1 מיכל שמנת מתוקה 38%
- 1/2 כוס סוכר (100 גרם)
- 10 כפות מדידה קורנפלור (100 גרם)
- 4 כפות מי ורדים (60 מ"ל)
אופן הכנה
מפרישים מליטר חלב 1 כוס ומערבבים עם הקורנפלור טוב טוב לבלילה חלקה.
את שארית החלב שמים בקלחת יחד עם השמנת המתוקה והסוכר ומביאים לסף רתיחה.
מוסיפים לקלחת את בלילת הקורנפלור. מוודאים שהקורנפלור מעורבב טוב טוב ואין גושים.
מערבבים כל הזמן עם כף עץ כ – 5-7 דקות עד שמתחילות להיווצר בועות. כשמופיעה במרכז הקלחת בועה אחת גדולה יחסית, זה הסימן שזה מוכן.
מכבים את הלהבה ומוסיפים מי ורדים. מערבבים, מוזגים לכוסות וכשהם מגיעים לטמפרטורת החדר, מכסים אותם מעבירים למקרר.
שומרים במקרר כמה שעות לפני ההגשה. המלבי צריך להיות מאוד קר ויציב.
להגשה: פיסטוקים/בוטנים/אגוזים קצוצים, קוקוס.
סירופ מלבי טבעי – 500-600 מ"ל
- 1 סלק אדום
- 3 כוסות מים
- 3/4 כוס סוכר
- מיץ מחצי לימון טרי
- 1/4 כוס מים
- 1 כף קורנפלור
- 1/4 כוס מי ורדים
אופן הכנה
מגררים את הסלק על פומפייה.
שמים בקלחת את המים והסוכר ומבשלים על להבה בינונית (ביעבוע עדין)כ – 20-30 דקות, עד שהסירופ מתחיל להסמיך ממש מעט. איך יודעים שזה מספיק סמיך? בודקים עם כף שיש זרם רציף (תיעזרו בסרטון).
סוחטים את הלימון ומערבבים עוד דקה.
מכינים כלי שיספיק לכמות הסירופ ומסננת.
בצלוחית נפרדת מערבבים קורנפלור ומים לבלילה חלקה. מוסיפים לקלחת ומרגע זה מערבבים ברצף 5-6 דקות עד שהסירופ מסמיך מעט.
מסירים מהאש ומוסיפים מייד את הסלק המגורר. מערבבים חצי דקה – דקה, רק כדי שהצבע ייקלט בסירופ ומסננים מייד.
מוסיפים את מי הוורדים ומערבבים.
מקררים היטב ומעבירים לסקוויזר (בקבוק לחיץ).
שומרים במקרר שבועיים – שלושה.
יוצאת כמות גדולה של סירופ. אפשר לחלק למנות ולהקפיא לכמה חודשים.
היי. הייתי מעוניינת לקבל למייל את המתכונים הנפלאים.
אפשרי?
היי אורית, אני רושמת אותך
אשמח גם לקבל מיילים עם מתכונים.תודה רבה
רשמתי
היי,
אם אני משתמשת בתמצית ורדים מה הכמות שאני צריכה לשים?
היי הודייה,
שימי 2 טיפות ותטעמי. זה עניין של טעם אבל ממש בטיפות לשים
מתכונים מדהימים, אפשר לקבל על בסיס קבוע מתכונים למייל?
הרבה תודה ויישר כוח.
תודה רוני. יש בבלוג תיבת הרשמה
שבת שלום 🙂
נראה נהדר!!! האם אפשר להשתמש לדעתך בסלק מבושל (שקונים באריזת ואקום)?
היי יעלה,
בהחלט כן