למי שלא מעוניין בטיגונים או אם יש ילדים שמתארחים, הלביבות האלה הן פתרון מצויין לעוד משהו טעים על השולחן והבונוס – הן ללא גלוטן בכלל, טעימות מאוד וילדים וגם מבוגרים יטרפו אותן
כל פעם שאני מפרסמת מתכון מטוגן תמיד נשאלת השאלה – האם אפשר לאפות. עכשיו אני אומרת כזה דבר: חנוכה יש פעם בשנה, שבוע, לא יקרה כלום אם נאכל מטוגנים בצורה מאוזנת. אני לא מוותרת על סופגניות וספינג' ולביבות תפוחי אדמה בשום מחיר. מקסימום עושים יותר הליכות ואחרי חנוכה חוזרים למשטר קפדני. ובכל זאת, בשביל כל מי שמעוניין לאפות, יצרתי את הלביבות האלה בטעם פיצה. הן יצאו כל כך טעימות ומיוחדות שאני הולכת לאמץ לכל השנה.
לביבות תפוחי אדמה אפויות בטעם פיצה
לפני שמתחילים
- בואו לעקוב אחריי גם באינסטגרם
- יש לי גם קבוצה בפייסבוק בה אני והחברים משתפים מתכונים שווים ותמונות
- יש לי גם טיק טוק
- הלבלבות עוברות הקפאה מעולה. כשרוצים לחמם, עוטפים בנייר כסף ומחממים בתנור על חום של 150 מעלות.
מצרכים ל – 12 לביבות בתבנית מאפינס
- 4 תפוחי אדמה גדולים מהזן האדום
- 1 פחית שימורי עגבניות (400 גרם של Mutti)
- 150 גרם גבינה צהובה מגוררת
- 100 גרם מוצרלה מגוררת
- 100 גרם גבינת פטה
- 100 גרם זיתי קלמטה מגולענים ופרוסים
- חופן גדול עלי בזיליקום טריים
- 2 כפות שמן זית
- 1/2 כפית מלח
אופן הכנה
מבשלים את תפוחי האדמה עד שהם רכים ב – 80%, כלומר רכים אבל עדיין יציבים. זה לוקח בערך 20-30 דקות וזה תלוי כמובן בגודל תפוחי האדמה. כשתפוחי האדמה מוכנים קולפים את הקליפה ומגררים בעזרת מנדולינה או קולפן ג'וליינים לרצועות. אם אין מנדולינה או קולפן אפשר לגרר במגרדת עבה. בזמן שתפוחי האדמה מתבשלים מסננים את העגבניות מהנוזלים כך שיישארו רק העגבניות עצמן בלי הנוזלים בכלל (ויש הרבה). מעבירים לקערת תפוחי האדמה את העגבניוןת המסוננות, את הגבינות המגוררות, את הפטה מפוררים עם הידיים, את הזיתים, את הבזיליקום קורעים עם הידיים לחתיכות גדולות, מתבלים בשמן זית ומלח ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים מליחות. מחממים תנור לחום של 180 מעלות. מניחים בתבנית מאפינס את התערובת ומהדקים היטב עם כף. אופים את הלביבות כ – 30-40 דקות. אם הן מזהיבות לפני פשוט מכסים עם נייר כסף בצורה רופפת וממשיכים לאפות. כשהן די מוכנות מורידים את התבנית לתחתית התנור (ממש על הבסיס) וממשיכים לאפות עוד כ – 10 דקות. המטרה היא לייצב גם את החלק התחתון כמו שצריך. מוציאים, מקררים ומחלצים מהתבנית.
בתאבון!
נראה מעולה! חייבת להכין 🙂