לביבות גבינה מתוקות קטנטנות – רק מערבבים ומטגנים על מחבת.
הן כל כך טעימות ונחטפות ישר מהמחבת.
ארוחת בוקר שהייתי מכינה לילדים כשהיו קטנים ועד היום הם מתים על הלביבות האלה ובצדק!
כשהילדים היו קטנים זאת הייתה ארוחת הבוקר שלהם במשך שנים. כמעט כל בוקר הייתי מתעוררת, מערבבת גבינות ומטגנת בחמאה. הריח שהיה מתפשט בבית היה מעיר את הילדים והם היו קופצים מהמיטה ישר לארוחת בוקר לפני שהם יוצאים לבית הספר. ערימה של לביבות הייתה מחכה להם על השולחן במטבח ועד שהצלחת לא הייתה מתחסלת הם לא זזו משם 🙂
עד היום אלו הלביבות המועדפות על חורצ'ק שלי וכשאני רוצה לפנק אותו, זה מה שאני מכינה לו. אז לארוחת בוקר או לארוחת ערב או סתם לנשנוש, אני מכינה, מניחה בצלחת במטבח ותוך 10 דקות גג הכל נעלם.
את הלביבות אני מכינה משילוב של גבינת שמנת שאני מכינה לבד בבית וגבינה לבנה 5%. גבינת השמנת נותנת את היציבות ללביבות וגבינת ה – 5% מרקם רך יותר וקצת פחות משמין 🙂 מערבבים הכל, מחכים 20-30 דקות ומטגנים. האמת, זה נחטף ישר מהמחבת, זה כל כך טעים כשזה חמים, אבל גם כשזה קר.
לביבות גבינה מתוקות קטנטנות
לפני שמתחילים
- בואו לעקוב אחריי גם באינסטגרם, שם אני מעלה סרטונים בלייב ישירות מהמטבח שלי
- יש לי גם קבוצה בפייסבוק בה אני והחברים משתפים מתכונים שווים ותמונות
- שימו לב – החומרים נמדו בגרמים. ניתן להמיר לכפות מדידה אוניברסליות.
- אני מכינה לביבות קטנטנות שאני מכינה בעזרת שתי כפיות. כמובן שאפשר להכין גדולות יותר בעזרת כף.
- הלביבות הכי טעימות כשהן חמימות אבל נשארות טעימות כל היום. אפשר לשמור במקרר ולחמם קצת במיקרוגל כשרוצים לאכול, אצלי הן מתחסלות מייד אחרי ההכנה.
- אם אוהבים, מומלץ להוסיף גרידת לימון או תפוז לבלילה.
- אני מגישה עם אבקת סוכר, אפשר להגיש עם סירופ מייפל, שוקולד, ריבת חלב וכו'.
מצרכים לכמות של 20-30 לביבות
- 200 גרם גבינת שמנת 30% (אני מכינה בבית)
- 250 גרם גבינה לבנה 5%
- 50 גרם קורנפלור (5 כפות)
- 50 גרם קמח כוסמין לבן (אפשר גם קמח רגיל) (5 כפות)
- 40 גרם אינסטנט פודינג וניל (חצי שקית) (4 כפות)
- 50 גרם סוכר (5 כפות)
- 2 ביצים גדולות
- 1 כפית אבקת אפייה (5 גרם)
- לטיגון: 30 גרם חמאה+ 3-4 כפות שמן קנולה
אופן הכנה
מערבבים יחד את כל חומרי הלביבות לפי סדר הופעתם ברשימת המצרכים. מערבבים היטב ומניחים במקרר מינימום חצי שעה להתייצבות.
מחממים מחבת על להבה נמוכה וממסים כפית חמאה ו – 2 כפות שמן קנולה. נעזרים בשתי כפיות כדי ליצור לביבות – עם כפית אחת לוקחים מהמלית ועם הכפית השנייה מחליקים למחבת. מכסים את המחבת עם מכסה ומטגנים כ – 2 דקות מצד ראשון או עד שהלביבות מזהיבות יפה, נעזרים בפלטה מדורגת או כף ובזהירות הופכים את הלביבות. מטגנים עוד דקה מצד שני או עד שהלביבות מזהיבות. כשהופכים את הלביבות אין צורך לכסות את המחבת.
מוציאים לצלחת, משמנים שוב את המחבת וממשיכים לטגן את כל הלביבות.
מגישים עם אבקת סוכר וסירופ מייפל או שוקולד.
האם אפשר קמח במקום רורהפלור
זה יהיה ממש דחוס
היי
אשמח לקרוא איך את מכינה את הגבינת שמנת?
תודה
יש לינק, פשוט ללחוץ עליו
לרוב בסופר שאני קונה בו יש את הביצים בגודל מדיום,איך את ממירה שתי ביצים גדולות לגודל מדיום,האם נכון לשים שלוש ביצים?
אני קונה רק גדולות. אם הביצים ממש קטנות שמים 3 במקום 2
היי.. נראה מעולה.
מה אפשר לשים במקום קמח ..שיהיה כשר לפסח? אולי קמח שקדים?
תודה
היי. תנסי קמח תפוחי אדמה
אחת הסיבות שיותר קשה לי עם האתר הזה ואני פחות מתחברת אליו מאתרים אחרים (ואני אופה ומבשלת המווון אז אני די מכורה לכל האתרים האלו) היא שאת כותבת את המידות בגרמים ואין לי מושג איך למדוד את זה
אם למשל היה כתוב כמה כוסות או כמה כפות אז הייתי יכולה למדוד את זה הרבה יותר בקלות….
אבל אין לי דר להכין את המתכון הזה…
וחבל כי הייתי שמחה להכין (:
חיבוק!!!
היי עדי,
אני ממש שמחה שכתבת את התגובה הזו ואוכל לענות לך ולכל מי שיקרא את התגובה.
דבר ראשון, שימי לב שאם כתבתי בגרמים אני תמיד מתרגמת לכפות/כוסות אבל גם אז זה כוסות וכפות מדידה אוניברסליים.
אפייה זה מדע מדוייק! אם את רוצה להצליח באפייה את חייבת לדייק. כמובן שיש מתכונים שניתן לאלתר והם ייצאו סבבה, אבל אם אין לך מיומנות וניסיון, לא הייתי אומרת לך לאלתר.
לא מבינה מה הבעייה להשקיע 50 שקלים ולקנות משקל ועוד 15 שקלים לכוסות וכפות מדידה.
אני לא אשנה את דרכי ולא תראי אצלי מתכונים עם כוסות חד פעמיות מסיבה מאוד פשוטה – כי אז המתכון יהיה לא מדוייק ולא יצליח לכולם.
ולא כל אחד חייב להתחבר, זה בסדר גמור, יש הרבה אחרים שכן מתחברים.
היי,האם אפשר קמח תופח = במקום 5 כפות קמח רגיל + אבקת אפיה???
היי כרמלה,אפשר
הי
אני כל כך נהנת מהאתר המיוחד שלך
בתגובה לתגובה הראשונה מה שאני הכי אוהבת באתר שהכל מדויק ולכל כל מתכון שעשיתי שלך הצליח באופן מדהים
אין עלייך
אלופה
היי אסתי,
תודה רבה על התגובה ♥ ♥
אני שמחה שהגבת כי רוב האנשים מבקשים דיוק ולשם אני מכוונת. מתכונים לא מדוייקים יש מלא ברשת.
היי רציתי לדעת אם אפשר לאפות על נייר אפיה. ואם לא האם אפשר להכין במחבת של פנקייק. האם אפשר רק עם תרסיס שמן ולא עם חמאה וושאלה אחרונה האם אפשר גבינה קצת פחות מ- 30% סליחה על כל השאלות אשמח מאוד בתשובה.. יום מקסים.
היי גליה,
את יכולה לאפות ואת יכולה להכין במחבת פנקייק. אפשר רק עם שמן ואפשר עם גבינה רזה אבל יבשה כמו כנען, טבורוג וכו'. קחי בחשבון שזה משפיע על הטעם.
האם אפשר בתנור ולא בטיגון?
היי תמי,
אפשר בהחלט. 170 מעלות לדעתי משהו כמו מקסימום 7-10 דקות
ולמי שלא מכינה גבינה בבית 🙂 מה שמים במקום?
היי רונית
קונים גבינת שמנת בסופר
הי ג'ודי, אפשר להכין עם ריקוטה חמישה אחוזים? למתגוררים בחול ובהעדר גבינה לבנה בצער 🙂
היי יעלה
בהחלט כן