קיש גבינות ואנטיפסטי חגיגי במיוחד ב…..כוס! אותו קיש אהוב ומוכר, מפורק ומוגש בכוסות במקום בצורה הרגילה והמסורתית שלו. יוצא מהמם וטעים
ממש עוד רגע מגיע אלינו חג השבועות. כן, ההוא עם הטנא, המים ומאכלי החלב הכל כך טעימים. ואנחנו כחובבי מאכלי חלב, בשבילנו שבועות זו חגיגה אחת שלמה. לא רק שאני אוהבת עד אין קץ לאכול את כל מאכלי החלב הטעימים, אני נהנית כל כך להכין אותם ובכל פעם לנסות ולהמציא את עצמי מחדש, גם כדי לא להשתעמם וגם כי הצבתי לי בבית רף גבוה מאוד והילדודס דורשים…אין מה לעשות. אז כל שנה יש לי בסיס קבוע של מאכלים שלא מוותרים לי עליהם כמו שבלולי פיצה הכי טעימים שתאכלו אי פעם (באחריות), בלינצ'סים ממולאים בגבינה לימונית וצימוקים, פסטה ורביולי טריים כמובן ועוד כמה וכמה כאלה שהם קבועים בתפריט החג וכל השאר מתכונים חדשים שהמצאתי או אימצתי מהרשת.
אבל הפעם הפתעתי גם את עצמי. כשפנו אליי מ"ווילי פוד" כדי להכין מתכון שיעלה לפני החג עם סרטון שאני, כן אני בעצמי מככבת בו (יווווו איזו התרגשות זאת הייתה), לא ידעתי בדיוק מה להכין. אני לא אוהבת את הבנאלי והמוכר אלא תמיד אוהבת לצאת מהקופסא ולהביא משהו חדש שאף אחד עוד לא הכין. אז יצאתי (מהקופסא) והכנתי לכם מתכון לא שגרתי בעליל, קל מאוד להכנה, מיוחד וטעיםםםם בטירוף והאמת?? עכשיו אמיתי, בלי קשר לפרסומת, הגבינות של ווילי פוד הקפיצו לי את המנה למעלה למעלה ולא הפסקתי להתלהב ולספר כמה המנה טעימה. פשוט, פשוט, לקחתי את הקיש המוכר והטעים והעברתי אותו חלקים חלקים לכוס. התוצאה – מהממת ביופיה וטעימה ממש ממש. למרות שזה נראה מורכב מידי להכנה זה הכי פשוט בעולם ומה שכייף זה שאפשר להכין את הכל אפילו יום מראש ולהרכיב לקראת הארוחה. כמו כל קיש, זה הכי טעים ביום ההכנה בטמפרטורת החדר.
קיש גבינות ואנטיפסטי חגיגי במיוחד ב…..כוס!
את סרטון ההכנה המלא תוכלו לראות כאן
לכמות של כ- 15 כוסות קטנות בנפח של 50 מ"ל
לבצק
- 1 כוס קמח
- 75 גרם חמאה קרה של ווילי פוד חתוכה לקוביות
- 2-3 כפות מים קרים
- 1 כפית שמן זית
- 1 כפית סוכר
- 1/2 כפית מלח
אנטיפסטי
- 1 חציל קטן
- 1 גמבה
- 1בטטה קטנה
- 1 בצל קטן
- 1 ראש שומר קטן
- 3-4 כפות שמן זית
- מלח ים אטלנטי
- 1/4 כפית פלפל שחור
גבינות
- גבינת עיזים חצי קשה
- גבינת ברי
- גבינת שמנת Arla טבעית 24% שומן
- חופן אגוזי מלך קצוצים דק
- מלח
- 14 כפית פלפל שחור
- קורט אגוז מוסקט
אופן הכנה
הבצק: שמים במעבד מזון קמח וחמאה ומעבדים לתערובת פירורית.
מוסיפים: מים, שמן זית, סוכר ומלח ומעבדים ממש כמה שניות רק עד לקבלת בצק אחיד.
מרדדים את הבצק על תבנית אפייה באופן חופשי (להשתדל שהעובי יהיה אחיד על מנת שהאפייה תהיה שווה) ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות 20-30 דקות או עד שהבצק זהוב ומוכן.
מפוררים את הבצק עם מזלג או במעבד מזון לפירורים קטנים. שומרים בצד עד לשימוש.
האנטיפסטי: שוטפים את הירקות ולחותכים לקוביות קטנטנות בגודל של כחצי ס"מ. שמים את הירקות החתוכים בקערה ומוזגים שמן זית, מתבלים במלח ים אטלנטי ופלפל שחור ומערבבים יחד. מפזרים את כל הירקות בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה בשכבה אחת ואופים כ-15 דקות עד שהירקות רכים וזהובים, שומרים בצד עד לשימוש.
הגבינות: שמים בקערה את כל סוגי הגבינות ומערבבים יחד עם מזלג לתערובת חלקה קרמית. מוסיפים אגוזי מלך, מתבלים במלח, פלפל שחור ואגוז מוסקט ומערבבים היטב.
הרכבת הקיש: מסדרים בכוסות זכוכית קטנות שכבה של ירקות, מעל מזלפים גבינה, מעל מניחים שטרוייזל .
מסיימים עם עוד שכבה של גבינה ומפזרים מעל אגוזים קצוצים או מקשטים בבזיליקום.
אשמח לקבל תפריטים מיוחדים ולא שגרתיים
תודה
את מוזמנת לשוטט בבלוג
מוכשרת!!! זה כל כך יפה וטעים את אלופה גאה בך כל כך נשיקות 🙂
תודהה אהובה שלי
נהדרת! רעיון נפלא והצילומים משגעים.
תודההה אהובה. שני בריל שצילמה את הכוסות צלמת מעולה