יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
קיש גבינות ואנטיפסטי חגיגי במיוחד ב…..כוס!
ראשי » ביקורות והמלצות » קיש גבינות ואנטיפסטי חגיגי במיוחד ב…..כוס!

קיש גבינות ואנטיפסטי חגיגי במיוחד ב…..כוס!

יהודית אביב הלוחשת לאוכל 22 במאי 2017 6 תגובות

קיש גבינות ואנטיפסטי חגיגי במיוחד ב…..כוס! אותו קיש אהוב ומוכר, מפורק ומוגש בכוסות במקום בצורה הרגילה והמסורתית שלו. יוצא מהמם וטעים

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
קיש גבינות ואנטיפסטי חגיגי במיוחד ב…..כוס!

ממש עוד רגע מגיע אלינו חג השבועות. כן, ההוא עם הטנא, המים ומאכלי החלב הכל כך טעימים. ואנחנו כחובבי מאכלי חלב, בשבילנו שבועות זו חגיגה אחת שלמה. לא רק שאני אוהבת עד אין קץ  לאכול את כל מאכלי החלב הטעימים, אני נהנית כל כך להכין אותם ובכל פעם לנסות ולהמציא את עצמי מחדש, גם כדי לא להשתעמם וגם כי הצבתי לי בבית רף גבוה מאוד והילדודס דורשים…אין מה לעשות. אז כל שנה יש לי בסיס קבוע של מאכלים שלא מוותרים לי עליהם כמו שבלולי פיצה הכי טעימים שתאכלו אי פעם (באחריות), בלינצ'סים ממולאים בגבינה לימונית וצימוקים, פסטה ורביולי טריים כמובן ועוד כמה וכמה כאלה שהם קבועים בתפריט החג וכל השאר מתכונים חדשים שהמצאתי או אימצתי מהרשת.


אבל הפעם הפתעתי גם את עצמי. כשפנו אליי מ"ווילי פוד" כדי להכין מתכון שיעלה לפני החג עם סרטון שאני, כן אני בעצמי מככבת בו (יווווו איזו התרגשות זאת הייתה), לא ידעתי בדיוק מה להכין. אני לא אוהבת את הבנאלי והמוכר אלא תמיד אוהבת לצאת מהקופסא ולהביא משהו חדש שאף אחד עוד לא הכין. אז יצאתי (מהקופסא) והכנתי לכם מתכון לא שגרתי בעליל, קל מאוד להכנה, מיוחד וטעיםםםם בטירוף והאמת?? עכשיו אמיתי, בלי קשר לפרסומת, הגבינות של ווילי פוד הקפיצו לי את המנה למעלה למעלה ולא הפסקתי להתלהב ולספר כמה המנה טעימה. פשוט, פשוט, לקחתי את הקיש המוכר והטעים והעברתי אותו חלקים חלקים לכוס. התוצאה – מהממת ביופיה וטעימה ממש ממש. למרות שזה נראה מורכב מידי להכנה זה הכי פשוט בעולם ומה שכייף זה שאפשר להכין את הכל אפילו יום מראש ולהרכיב לקראת הארוחה. כמו כל קיש, זה הכי טעים ביום ההכנה בטמפרטורת החדר.


קיש גבינות ואנטיפסטי חגיגי במיוחד ב…..כוס!

את סרטון ההכנה המלא תוכלו לראות כאן

לכמות של כ- 15 כוסות קטנות בנפח של 50 מ"ל

לבצק

  • 1 כוס קמח
  • 75 גרם חמאה קרה של ווילי פוד חתוכה לקוביות
  • 2-3 כפות מים קרים
  • 1 כפית שמן זית
  • 1 כפית סוכר
  • 1/2 כפית מלח

אנטיפסטי

  • 1 חציל קטן
  • 1  גמבה
  • 1בטטה קטנה
  • 1  בצל קטן
  • 1 ראש שומר קטן
  • 3-4 כפות שמן זית
  • מלח ים אטלנטי
  • 1/4 כפית פלפל שחור

גבינות

  • גבינת עיזים חצי קשה
  • גבינת ברי
  • גבינת שמנת Arla טבעית 24% שומן
  • חופן אגוזי מלך קצוצים דק
  • מלח
  • 14 כפית פלפל שחור
  • קורט אגוז מוסקט

אופן הכנה

הבצק: שמים במעבד מזון קמח וחמאה ומעבדים לתערובת פירורית.

מוסיפים: מים, שמן זית, סוכר ומלח ומעבדים ממש כמה שניות רק עד לקבלת בצק אחיד.

מרדדים את הבצק על תבנית אפייה באופן חופשי (להשתדל שהעובי יהיה אחיד על מנת שהאפייה תהיה שווה) ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות 20-30 דקות או עד שהבצק זהוב ומוכן.

מפוררים את הבצק עם מזלג או במעבד מזון לפירורים קטנים. שומרים בצד עד לשימוש.

האנטיפסטי: שוטפים את הירקות ולחותכים לקוביות קטנטנות בגודל של כחצי ס"מ. שמים את הירקות החתוכים בקערה ומוזגים שמן זית, מתבלים במלח ים אטלנטי ופלפל שחור ומערבבים יחד. מפזרים את כל הירקות בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה בשכבה אחת ואופים כ-15 דקות עד שהירקות רכים וזהובים, שומרים בצד עד לשימוש.

הגבינות: שמים בקערה את כל סוגי הגבינות ומערבבים יחד עם מזלג לתערובת חלקה קרמית. מוסיפים אגוזי מלך, מתבלים במלח, פלפל שחור ואגוז מוסקט ומערבבים היטב.

הרכבת הקיש: מסדרים בכוסות זכוכית קטנות  שכבה של ירקות, מעל מזלפים גבינה, מעל מניחים שטרוייזל .

מסיימים עם עוד שכבה של גבינה ומפזרים מעל אגוזים קצוצים או מקשטים בבזיליקום.

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
מתכונים נוספים שלא תרצו לפספס
  • שבלולי פיצה מהירי הכנה
    שבלולי פיצה מהירי הכנה טעימים במיוחד
  • פיצה ביתית ללא לישה
    פיצה ביתית ללא לישה מושלמת
  • בשר עם בצל מגנוס
    בשר עם בצל שמכינים בסיר ברזל יצוק בתנור
  • פסטה ברוטב כוסברה
    פסטה ברוטב כוסברה פיקנטי
קיש גבינות קישים

יהודית אביב |להציג את כל הפוסטים של יהודית אביב הלוחשת לאוכל


« פוסט קודם
פוסט הבא »

6 תגובות

  1. כהן רחלי הגב 23 במאי 2017 בשעה 15:15

    אשמח לקבל תפריטים מיוחדים ולא שגרתיים
    תודה

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 26 במאי 2017 בשעה 20:12

      את מוזמנת לשוטט בבלוג

  2. סיגל ברמר הגב 23 במאי 2017 בשעה 10:47

    מוכשרת!!! זה כל כך יפה וטעים את אלופה גאה בך כל כך נשיקות 🙂

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 26 במאי 2017 בשעה 20:12

      תודהה אהובה שלי

  3. מירב גביש הגב 23 במאי 2017 בשעה 10:23

    נהדרת! רעיון נפלא והצילומים משגעים.

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 26 במאי 2017 בשעה 20:13

      תודההה אהובה. שני בריל שצילמה את הכוסות צלמת מעולה

השארת תגובה

ביטול

הרשמה לבלוג

תודה שנרשמתם לעדכונים מהבלוג. תהנו!




פרגנו לי בלייק
חפשו פה מתכון ספציפי
כל המתכונים לפי קטגוריות



בואו לעקוב אחרי
  • Facebook
  • Google+
  • YouTube
  • Pinterest
  • Instagram
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס