ארוחה מהירה, טעימה ומזינה בטעמים אסיאתיים. ארוחה קלילה לאמצע שבוע, תוסיפו אורז ויש לכם ארוחה מושלמת וטעימה במיוחד


שעועית ופטריות אני מכינה המון כתוספת לארוחה. זאת תוספת קלילה ומהירה שאני לרוב מאלתרת ברגע האחרון כשנדמה לי שלא הכנתי מספיק אוכל 🙂 היא טעימה מאוד ומזינה. הכנתי ליד אורז והייתה לנו ארוחה מושלמת.


שעועית ירוקה, פטריות ופילה עוף בתיבול אסיאתי
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- טוגרשי זאת תערובת תיבול מהמטבח היפני. זה למעשה פלפל צ'ילי יפני שמוסיפיםלו סאנשו שזה תבלין יפני, שומשום לבן ושחור, קליפת תפוז מיובשת, ג'ינג'ר מיובש ואצת נורי. יש לו טעם וארומה מיוחדים והוא מאוד מוסיף לטעם הסופי. הוא נמכר בחנויות למוצרים אסיאתיים.
מצרכים ל – 3-4 מנות
לשעועית ירוקה ופטריות
- 600 גרם שעועית ירוקה מוקפאת
- 1 סלסלת פטריות שמפיניון
- 1/3 כוס שמן זית
- 1 בצל סגול גדול
- 4 כפות רוטב סויה
- 1 כף סירופ מייפל אמיתי
- 1/4 כפית אבקת טוגרשי
- 1/2 כפית מלח ים אטלנטי
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 2 ס"מ ג'ינג'ר טרי מגורר
לפילה עוף
- 500 גרם פילה עוף
- 1/4 כוס רוטב סויה
- 2 כפות שמן שומשום
- 1 כף סירופ מייפל אמיתי
- 1/2 כפית מלח ים אטלנטי
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1/2 כפית אבקת טוגרשי (לא חובה אבל מאוד מוסיף טעם)
- לצריבה: 3 כפות שמן זית
אופן הכנה
מכינים שעועית ירוקה ופטריות: חותכים את הבצל לרצועות דקות. מחממים שמן זית במחבת רחבה ומטגנים את הבצל כמה דקות עד שהוא נעשה דקוף וזהוב מעט. פורסים את הפטריות לפרוסות ומוסיפים למחבת. מערבבים ואם צריך מוסיפים עוד מעט שמן זית. ממשיכים לערבב כמה דקות עד שהפטריות מתחילות לאבד מעט מהנפח. מוסיפים שעועית ירוקה ומערבבים. ממשיכים לבשל כ – 10 דקות עד שהשעועית מתחילה להתרכך מעט. מוסיפים את הסויה, המייפל ושאר התבלינים וממשיכים לבשל עוד כ – 10 דקות. כשמגישים מפזרים קצת שומשום שחור/לבן קלוי.
מכינים את הפילה עוף: מערבבים יחד את כל חומרי המשרה ומשרים את הפילה כשעה במקרר ואפשר יותר. כשרוצים לאכול – מחממים שמן זית במחבת וצורבים את הפילה כמה דקות מכל צד עד להזהבה. מגישים מייד עם השעועית והפטריות ואפשר גם אורז להשלמת הארוחה.
בתאבון!
באיזה תבלין אפשר להחליף את אבקת הטוגרשי?
אפשר לוותר עליו
נראה נהדר, יש לך רעיון במה אפשר להחליף את הפטריות?
תודה
את יכולה לוותר עליהן ואפשר לשים במקומן כל ירק אחר או ערמונים