בלי ג'לטין, בלי יותר מידי התעסקויות והרבה מאוד רושם…. והטעם? מעלףףף כמו כל עוגת גבינה טובה….פירורי האוריאו רק מוסיפים טעם ומרקם מענגים ואם לא מספיק אז הוספתי גם קרוקאנט שקדים שמכינים בצ'יק…….מה קיבלנו? קינוח גבינה ואוראו בכוסות. גם מרשימים וגם טעימים……
אפשר כמובן לוותר על הפירורים או לשים פירורי פתיבר או אוכמניות….בקיצור, כל תוספת שמתאימה לעוגת גבינה קרה הולכת גם פה בלי בעייה.
מצרכים (הכמות תלויה בגודל הכוס שלכם. לי יצאו 15 כוסות בנפח100 מ"ל).
- 250 גרם גבינה לבנה 9%
- 250 גרם גבינת שמנת 30% שומן (שמתי נפוליאון)
- 1 שמנת של פעם
- 1 שמנת מתוקה להקצפה 38% שומן
- 1/2 כוס אבקת סוכר
- חבילה אינסטנט פודינג בטעם וניל
אופן הכנה
- לשים במיקסר את כל החומרים יחד ולהקציף לתערובת יציבה (לא מידי כי זה ממשיך להתייצב במקרר).
- לטחון חבילת עוגיות אוריאו במעבד מזון.
- לסדר בכוסות שכבות של עוגיות טחונות וקרם.
- אפשר לשים מעל קרוקאנט שקדים: להמיס חצי כוס סוכר במחבת טפלון – שמים סוכר על המחבת בשכבה אחת ולא נוגעים עד שהסוכר מתחיל להינמס בקצוות. רק אז אפשר לנענע מעט את המחבת עד שכל הסוכר נמס ונוצר קרמל זהוב. להוסיף 100 גרם שקדים ולערבב 1/2 דקה-דקה עד שכל השקדים מכוסים בקרמל. להעביר את התערובת לנייר אפייה משומן ולקרר לחלוטין. להעביר למעבד מזון ולטחון בפולסים (לא לאבקה, לטחון גס).
פינוק אמיתי
אצלי בבית משוגעים על אוריאו עם גבינה
מתכון נהדר 🙂
תענוג מושלם אני אוהבת את השילוב הזה מתוק וטעים לי מוכשרתתתת והצילומים מגרים ביותר ������