אורז צהוב הוא אחד מהרבה סוגים של אורז שאני מכינה בימי שישי. ביום שישי בערב חייב להיות אורז על שולחן הארוחה וכל פעם בגרסה אחרת מעניינת
אורז הוא דייר קבע אצלי בבית ואני מניחה שברוב הבתים. רק מה, אני חייבת לגוון איתו כי חורצ'ק שלי אוהבת את האורז מעניין. הוא טוען שאורז לבן זה משעמם. נוביק לעומתו, אוהב רק אורז לבן. אז כל שישי אני מכינה שני סירים של אורז -אחד לבן ואחד מיוחד.
הפעם הלכתי על אורז צהוב. הכנתי כבר המון סוגים של אורז כגון: אורז עם תוספת של גזר גמדי, אורז חגיגי עם שקדים, צימוקים וקשיו, אורז עם ברוקולי ושעועית ירוקה, אורז עם חומוס, אורז עם פולים, אורז עם ירקות בתיבול שום, מג'דרה- אורז עם עדשים, אורז חגיגי עם שקדים ופטריות, אורז עם בשר טחון, אושפלאו – אורז בוכרי עם בשר ואפילו פודינג אורז מתוק תפוזי ואפילו טבעוני כמה סוגים הכנתי….רק עכשיו כשאני כותבת אני קולטת שהכנתי המון סוגים.
אורז צהוב
- 2 כוסות אורז יסמין (אני קונה של סוגת)
- שמן זית/קנולה – בכמות שתכסה יפה את בסיס הסיר
- 2 בצלים גדולים קצוצים לקוביות קטנות
- מלח
- 1/4 כפית כורכום
- 1/4 כפית כמון
- 3 כוסות מים רותחים
אופן הכנה
- מחממים שמן בסיר רחב ושטוח.
- מטגנים את הבצל עם כורכום וכמון על להבה נמוכה עד להזהבה יפה.
- מוסיפים את האורז והמלח ומטגנים כ- 2 דקות תוך ערבוב.
- מוסיפים מים רותחים, מערבבים את האורז, מעבירים ללהבה הכי קטנה שיש בגז ומנמיכים אותה למינימום. טועמים את המים של האורז, הם צריכים להיות מלוחים מהרגיל.
- מבשלים כחצי שעה עד שהמים נספגים באורז והוא נראה מוכן. ממתינים 5 דקות ומערבבים את האורז עם מזלג.
- זהו! מוכן.
עוד כמה קטנות
- אורז אמור להתבשל על אדים, כך שהלהבה חייבת להיות מאוד קטנה כל זמן הבישול. אני אפילו שמה פלטה מבודדת מתחת לסיר כדי להרחיק את הלהבה מהסיר.
- אורז אוהב שמן, אז לא לחסוך פה בשמן אחרת האורז יוצא יבש ולא טעים. אפשר לשים שמן קנולה במקום שמן זית.
הי
יש לי בסמטי , גם טוב? אותה כמות מיים?
היי תיקי,
בסמטי יבש יותר מהיסמין אז יותר מים