הקינוח שאני הכי מחכה לו בעונת המנגו. לנו יש עץ נדיב שמניב מלא מנגואים טעימים בטירוף וסטיקי רייס זה חובה כל שנה בעונה


שוב התקופה הזאת בשנה שעץ המנגו מניב לנו בנדיבותו את הפרי הכי אהוב עלינו – המנגו! אז כמובןןןן שמנגו סטיקי רייס יהיה פה שוב והפעם בגרסה שונה קצת ממה שיש בבלוג. כנסו כאן לגרסה הקודמת.

מנגו סטיקי רייס גרסה 2
כנסו כאן לאינסטגרם שלי לצפייה בסרטון הדגמה
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow ? בסטוריז אני מעלה סרטונים בלייב מהמטבח שלי.
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק.
- יש לי גם טיק טוק.
- אל תוותרו ותכינו את הקינוח הזה רק אחרי שמצאתם את האורז המתאים. זה יכול להיות כל חברה שהיא, רק שיהיה אורז דביק. שתדעו שיש הבדל משמעותי בטעם ובמרקם וכן, הכנתי גם עם אורז לסושי וזה יוצא שונה. אני מצאתי את האורז בחנות התבלינים שלי שמביאה את כל המצרכים המיוחדים שקיימים בשוק.
- האורז חייב לעבור השרייה של כמה שעות לפני האידוי. אני מאדה בסיר קוסקוס, אפשר לאדות בכל מיני דרכים יצירתיות או פשוט לקנות סלסלת אידוי שעולה שקלים בודדים.
- הקינוח במיטבו בשעות הראשונות להכנתו, אבלללל נשאר לי מהאורז והחלטתי לשמור במקרר. אז אמנם זה לא באותו מרקם אבל זה טעים מאוד גם מהמקרר אפילו בלי מנגו וכמובן שאפשר לעשות לאורז החייאה על ידי חימום.
- הכי טעים זה להגיש את האורז כשהוא חמים ואת המנגו כשהוא קר מהמקרר.
מצרכים
- מנגו גדול בשל
- ליים/לימון
לאורז
- 1 כוס אורז דביק
- מים להשריית האורז
- סיר אידוי
- חיתול נקי
להכנת קרם קוקוס לאורז
- 1/2 פחית קרם קוקוס (200 מ"ל)
- 2-3 כפות סוכר חום בהיר (טועמים ואם אוהבים מתוק יותר – מוסיפים סוכר לפי הטעם)
- קורט מלח
לרוטב קוקוס
- 1/2 פחית קרם קוקוס (200 מ"ל)
- 2 כפות סוכר חום בהיר (טועמים ואם אוהבים מתוק יותר – מוסיפים סוכר לפי הטעם)
- 1 כפית קורנפלור
אופן הכנה
מכינים אורז דביק: לילה מראש – משרים את האורז בהרבה מים לכל הלילה או ל – 6 שעות לפחות.
למחרת – שוטפים את האורז היטב דרך מסננת.
מרתיחים בחלק התחתון של סיר האידוי מים. כשהם רותחים מניחים על החלק העליון את החיתול ומניחים בתוכו את האורז. מאדים כ – 30 דקות, בודקים שהאורז מוכן.
מכינים רוטב קוקוס לאורז: מעבירים את האורז לקערית ומוזגים עליו 200 מ"ל קרם קוקוס, סוכר, קורט מלח ומערבבים. טועמים ואם חסרה מתיקות ממתיקים לפי הטעם. מכסים את הסיר עם מכסה ומניחים מעליו מגבת מטבח לספיגת קרם הקוקוס. משאירים כך 10 דקות לספיגה.
מכינים רוטב קוקוס – שמים בקלחת קרם קוקוס, סוכר וקורנפלור ומערבבים. מעבירים לגז ומביאים לרתיחה, תוך כדי מערבבים כדי שהסוכר והקורנפלור יימסו והרוטב יסמיך מעט.
מרכיבים את המנה: קולפים את המנגו ופורסים עם קולפן 15 פרוסות. מניחים כל 3 פרוסות לאורך, אחת ליד השנייה בצורה חופפת ומגלגלים לרולדה. מכינים כך 5 פרחים. את שאר המנגו טוחנים בבלנדר למחית.
מניחים על צלחת גדולה מחית מנגו, בעזרת ידיים רטובות יוצרים מהאורז כדורים ומניחים על המחית, מוזגים על כל כדור אורז רוטב קוקוס, מניחים את הפרחים בין כדורי האורז, מגררים מעל הכל גרידת ליים ומגישים.