בייגלה פרמזן במילוי מוצרלה. ידוע שבייגלה חם ישר מהתנור זה אחד הדברים הטעימים. עכשיו דמיינו אותו עם פרמזן גרנה פדנו בבצק ובמילוי מוצרלה…מצליחים? יצא טעים בטירוף
אחת החולשות הגדולות שלי זה פחמימות. אבל לא סתם פחמימות אלא בעיקר לחמים ומאפים מכל מיני סוגים. בורקסים עמוסים בשומשום, בייגלס קריספיים מבחוץ ורכים מבפנים זו חולשה אמיתית. בשנים האחרונות אני די נמנעת מלאכול את כל הפחמימות האלה באופן חופשי, כי הגיל נותן את אותותיו ואם פעם יכולתי לאכול הכללללל ולא לעלות גרם, היום זה שונה והמשקל עולה בקלות. חילוף החומרים משתנה וזה מבאס כי אי אפשר לאכול כל מה שרוצים.
בכל זאת, מידי פעם אני כן מרשה לעצמי להשתולל ולשרוף אחר כך את הקלוריות בהליכה של 8 ק"מ לפחות. כבר הכנתי כמה סוגים של בייגלס ואת כולם אני ממש ממש אוהבת – את הרומני אני מחבבת במיוחד, את הירושלמי אני ממש אוהבת בגלל הכמות העצומה של השומשום שיש עליו ולא מזמן הכנתי גרסה אחרת שלו גם עם פיצוחים. יש את הבייגל האמריקאי שהוא רך ומתאים לכריך טוב עם גבינת שמנת שאני מכינה בבית ויש אפילו בייגלה מתוק ללא גלוטן שיוצא מדהים. הפעם הכנתי בייגלס בגרסה חלבית ושילבתי בבצק גבינת גרנה פדנו מגורדת של חברת "גד" ואם זה לא מספיק אז מילאתי את הבייגל בגבינת מוצרלה ותודו שזה נראה מגרה בטירוף.
למי שלא יודע, הגרנה פדנו היא גבינה שמיוצרת באיטליה והיא סוג של אחות תאומה של גבינת הפרמזן. יש כללים מאוד נוקשים באיטליה ויש אפילו איגוד יצרני גרנה פדנו שמפקח שכל הכללים ייושמו על פי כל הכללים ונקבל גבינה ברמה הכי גבוהה שיש.
מכינים בצק רך וגמיש, מתפיחים ומחלקים לכדורים
פותחים כל כדור למלבן דק, ממלאים במוצרלה , מגלגלים לרולדה, מהדקים היטב, מדקקים אותה וסוגרים לצורת בייגלה
אפשר למלא גם במוצרלה וגם בגרנה פדנו ואפשר לתבל בזעתר
אפשר להכין גם בצורה הזו
מחלבות "גד" מייצרות את הגרנה פדנו במחלבה שנמצאת בחבל לומברדיה. זאת למעשה הגבינה הכי פופולרית במטבח האיטלקי ויש אומרים שאפילו יותר מהפרמזן. יש לה טעם עמוק שמקפיץ כל מנה בכמה רמות למעלה. הגבינה של גד מגיעה כשהיא מגורדת כבר וזה מאוד נוח לשימוש כי לרוב אנחנו מגרדים אותה או משלבים אותה ברטבים. בבייגל הזה שילבתי אותה גם בבצק וגם כמילוי יחד עם גבינת המוצרלה שגם היא מגיעה מגורדת.
המוצרלה היא אותה גבינה עם טעם חלבי ומרקם מיוחד ואלסטי שנמתח כשהיא חמה. הכי טעים לשלב אותה בפיצות, פשטידות, קישים או טוסטים. אני החלטתי למלא את הבייגלה שלי במוצרלה וכשהוא יוצא חם מהתנור, הקריספיות שלו עם האלסטיות המגרה בטירוף של הגבינה יוצרים ביס מושלם.
בייגלה פרמזן במילוי מוצרלה
חומרים לכמות של כ- 13 בייגלס גדולים – החומרים נמדדו בכוסות וכפות מידה אוניברסליות
- 1 ק"ג קמח
- 2 כפות שמרים יבשים (30 גרם)
- ½7 כפות סוכר (150 גרם)
- 1 ביצה גדולה
- ¼ כוס שמן זית
- כ- 3 כוסות חלב פושר
- 100 גרם פרמזן גרנה פדנו מגורדת של "גד" (1 שקית)
- 2 כפיות מלח
למילוי הבייגלס
- 300 גרם מוצרלה מגורדת של "גד"(1 שקית)
- 50 גרם פרמזן גרנה פדנו (לא חובה אבל מוסיף עוד טעם)
אופציות לפיזור על הבייגל לפני האפייה
- שומשום
- גרעיני חמנייה לא קלויים
- סומק
- פרג
אופן הכנה
- שמים בקערת המיקסר עם וו לישה את הקמח והשמרים ומערבבים יחד.
- מוסיפים את הסוכר, הביצה, השמן והחלב ולשים על מהירות נמוכה 5 דקות עד שהבצק מתגבש. הבצק צריך להיות רך וגמיש ואפילו מעט דביק. אם הבצק נראה יבש מידי, להוסיף עוד מעט חלב.
- מוסיפים את הגרנה פדנו והמלח ולשים עוד 5 דקות עד שמתקבל בצק אחיד, חלק וגמיש.
- מעבירים לקערה משומנת קלות בשמן זית ומתפיחים שעה – שעה וחצי, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- מעבירים את הבצק לשייש, לא מורידים לו את הנפח ובעדינות חותכים ל- 13 כדורים במשקל של 150 גרם. אני שוקלת כדי לקבל בייגלס אחידים. משמנים מעט את השייש ומניחים עליו את הכדורים. מכסים אותם בניילון נצמד ונותנים להם מנוחה של 10-15 דקות.
- מחממים תנור אפייה לחום של 230 מעלות.
- משמנים מעט את השייש ומרדדים כדור בצק למלבן בעובי ½ ס"מ. מורחים על הבצק מעט שמן זית עם מברשת, מפזרים לרוחב הבצק גבינת מוצרלה וסוגרים היטב למעין רולדה. מכינים כך את כל הכדורים. כשמסיימים להכין את הכדור האחרון, חוזרים לרולדה הראשונה שגילגלנו, מחזיקים בשני הקצוות ומותחים את הרולדה לנחש דק וארוך, בערך באורך 50 ס"מ. סוגרים לצורת בייגל ומהדקים היטב את הקצוות. אפשר למלא גם בגרנה פדנו, אפשר לתבל בזעתר או בכל תיבול אחר שאוהבים.
- טובלים את הבייגלס לשנייה בקערת מים ומייד בשומשום/גרעינים משני הצדדים ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
- אופים 10-15 דקות עד שהבייגל משחים היטב ונעשה קריספי מבחוץ.
- מגישים מייד כשהבייגל חמים. אפשר להכין את הבייגל מראש ולהקפיא. לפני הארוחה להפשיר את הבייגל ולחמם בתנור כמה דקות עד שהוא נעשה שוב קריספי.