בייגל אמריקאי – מעין לחמניות אמריקאיות עם חור באמצע שהן מאפה מושלם שמתאים לארוחת בוקר או ערב. עם גבינת שמנת בטעמים זה מושלם
הכנתי כבר כמה וכמה סוגים של בייגלס בחיים וכולם כולם יוצאים טעימים מאוד. כל בייגל יש לו את המרקם והטעם שלו אבל כולם באמת טעימים. בייגלה ירושלמי שכשהכנתי לראשונה התעלפתי מהטעם והמרקם המושלם שהיה לו, בייגלה רומני עם טעם נוסטלגי מטורף ועוד מעין בייגל ירושלמי עטוף בפיצוחים שגם היה טעים במיוחד ובייגלה פרמזן ממולא במוצרלה. אז כן, כולם טעימים, פשוט כל פעם תבחרו מתכון אחר ותכינו.
הפעם הכנתי בייגל אמריקאי ממתכון מעולה של מיקי שמו. נוביק כבר המון זמן מבקש שאכין לו בייגלס אמריקאים. הוא עוקב אחרי תכניות בישול ואפייה מחו"ל ומאוד מעניין אותו לטעום טעמים חדשים. אז אחרי שהיינו יחד בטיול ארוך באמסטרדם, טיול לפני הגיוס של נוביק (אלוהים, אני בחרדות מטורפות) וטעמנו שם כמעט כל דבר אפשרי, חזרנו והוא הזכיר לי להכין את הבייגלס האלה. מי שעוקב אחרי הבלוג בוודאי רואה פה לא מעט מתכונים של מיקי שמו. המתכונים שלו מדוייקים ומעולים וכשאני מכינה מתכון שלו, אני יודעת שייצא מעולה בוודאות.
הבייגלס האלה דורשים מעט התעסקות וזמן כי מכינים בצק מקדים כמה שעות לפני ואז מכינים את הבצק, מתפיחים שעה, מחלקים את הבצק לכדורים ושוב ממתינים רבע שעה כדי שיהיה אפשר ליצור נחשים מהבצק שמהם נכין את הבייגל, נתפיח שוב שעה ורק אז נאפה. מה ששונה בבייגלס האלה מכל השאר, הוא שהמרקם שלהם יוצא רך יותר משאר הבייגלס שהכנתי עד היום וזה למעשה הייחודיות של בייגלס אמריקאים (לדברי נוביק).
לא הייתי באמריקה ולא טעמתי את המקור, כך שאין לי דרך להשוות אבל אלו בהחלט טעימים ביותר ושווים את ההשקעה. תכינו ליד גבינת שמנת בטעם שאתם אוהבים, אפשר גם דגים מעושנים למי שאוהב או סלמון כבוש ואתם מסודרים.
בייגל אמריקאי
מצרכים לכמות של 12 בייגלס
לבצק מקדים – מכינים 4 שעות מראש
- ½ כפית שמרים יבשים
- 2/3 כוס מים מהברז (160 מ"ל)
- ½1 כוסות קמח (210 גרם) (רצוי קמח לחם אבל לא חובה)
לבצק בייגל
- ½ ק"ג קמח (רצוי קמח לחם אבל לא חובה)
- 1 כוס מים מהברז (240 מ"ל)
- ½ כפית שמרים
- 1 כפית גדושה מלח
לציפוי
- 1 ביצה טרופה
- מלח גס, שומשום, תערובת קצח וגרעיני חמנייה
להגשה
- 200 גרם גבינת שמנת (אני מכינה לבד בבית)
- שמיר קצוץ טרי (הכמות לפי הטעם)
- מלח
- 2-3 שיני שום כתושות
- 2 מלפפונים קצוצים דק דק
אופן הכנה
- בצק מקדים: שמים בקערת המיקסר את השמרים והמים וממסים יחד. מוסיפים קמח ומערבלים כ- 2 דקות עד שנוצר בצק אחיד ודביק. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים 4 שעות.
- הבצק לבייגלס: שמים בקערת המיקסר עם וו לישה את הקמח והשמרים ומערבבים. מוסיפים את הבצק המקדים והמים ולשים 3 דקות. מוסיפים את המלח ולשים עוד 7 דקות עד שמקבלים בצק אחיד ומעט קשה.
- מעבירים את הבצק לקערה משומנת קלות ומכסים עם ניילון נצמד. מניחים במקום חמים לשעה, עד להכפלת הנפח.
- מחלקים את הבצק ל-12 כדורים במשקל של 85 גרם כל כדור, מכסים אותם ומניחים למנוחה של רבע שעה.
- יוצרים מכל כדור גליל באורך של כ- 25 – 30 ס"מ וסוגרים לבייגל, מהדקים היטב את נקודת החיבור.
- מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה במרחקים של 5 ס"מ אחד מהשני ומתפיחים שעה.
- מחממים תנור לחום של 220 מעלות.
- מברישים בביצה טרופה ומצפים בציפוי המועדף עליכם.
- אופים 12-15 דקות עד להזהבה.
- מגישים חמים עם גבינת שמנת שום שמיר.
- גבינת שמנת: מערבבים יחד את כל החומרים ומגישים ליד הבייגלס.
עוד כמה קטנות
- הבייגלס נשארים טעימים גם כמה שעות אחרי האפייה בזכות הבצק המקדים, אבל אם רוצים שיישארו ממש טריים אפשר להקפיא ולחמם שוב כשרוצים לאכול.
- אני מכינה גבינת שמנת בטעמים בבית – לגבינה בטעמים – פשוט לשים איזה טעמים שאוהבים כגון: זיתים, שום שמיר, בצק, חריפה (פפריקה) וכו'.
כן כן, המקור הוא דבר אחר לגמרי… מבחוץ קרסטי, מבפנים דחוס-ספוגי, בעל נפח שקל לחצות אותו, והכי חשוב מדובר בביגל שטעמו רחוק מאוד מלהיות לחם\לחמנייה…
הם מוסיפים לבלילת הבצק לתת טבעי.. למיכל ההרתחה [שלב לפני התנור] מוסיפים מולסה ולא סוכר חום.. כמו גם משפר בייגל, תוסף של חברה מקומית המאיצה את הפירוק של הגלוטן ויוצרת התקשות חיצונית..
הבייגל האמריקאי עומד בפני עצמו.. מה שאנו הישראלים עושים הוא חיקוי טעים ואכיל, אך די רחוק מהמקור. מי שרוצה באמת לטעום את המקור בישראל – שייגש לטל בייגלס בתל אביב.. חנות הדגל שלהם במנהטן שירתה אותנו שנים.. בברכה, גיל
תודה רבה על המידע גיל
וואאווו יצא מושלם ברמות אחרות!!
תודה רבה!
המתכון מתאים גם לקמח כוסמין לבן?
איזה כייף נעה. כן כוסמין לבן זה אחד לאחד כמו קמח רגיל
סליחה: שתי הבצקים יחד?
האם מכינים את שתי ההתקנים יחד או שזה 2 אפשרויות לבצק?
תקראי טוב את המתכון מהתחלה ועד הסוף ואני בטוחה שתביני
תודה רבה על המתכון!
למה לא מבשלים במים רותחים?
היי זוהר,
כי זה בייגל אמריקאי ולא רומני
טעים לי הביגל שלך !! מדמיינת את הביס עם גבינת השמנת מעדן!!