יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
      • ריבות וממתקים
    • ירקות כבושים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • טיפים
  • youtube
  • טיק טוק
  • תנאים ומדיניות
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
      • ריבות וממתקים
    • ירקות כבושים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • טיפים
  • youtube
  • טיק טוק
  • תנאים ומדיניות
יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
      • ריבות וממתקים
    • ירקות כבושים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • טיפים
  • youtube
  • טיק טוק
  • תנאים ומדיניות
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
      • ריבות וממתקים
    • ירקות כבושים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • טיפים
  • youtube
  • טיק טוק
  • תנאים ומדיניות
חצילים במילוי גבינות ברוטב עגבניות טריות
ראשי » ביקורות והמלצות » חצילים במילוי גבינות ברוטב עגבניות טריות

חצילים במילוי גבינות ברוטב עגבניות טריות

יהודית אביב הלוחשת לאוכל 15 באפריל 2019 8 תגובות

חצילים ממולאים גבינות בסגנון מוסקה יוונית רק הרבה יותר טעימה ויפה להגשה. החצילים ממולאים בגבינת כבשים מעודנת וטעימה במיוחד ומונחים על רוטב עגבניות טרי מתובל.

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
חצילים במילוי גבינות ברוטב עגבניות טריות

אני רק שומעת את המילה "יוון" ישר עולים לי בראש חופי ים כחולים מטורפים, רוגע, אווירת חופשה והרבה אוכל טוב שמבוסס כולו בעיקר על ירקות טריים, גבינות טובות, והרבה זיתים ושמן זית. האוכל היווני הוא בדיוק הסגנון שלי – קליל, עם המון ירקות טריים וגבינות טובות שזו אהבתי האמיתית. תנו לי ירקות טריים, פלטת גבינות, לחם טוב בצד ואני מאושרת….לא צריכה כלום יותר מזה. בעצם מוזיקה יוונית ברקע וכוסית של אוזו יכולים להוסיף לאווירת ה"סיגה סיגה" המקובלת ביוון, כלומר – לאט לאט וברוגע, בלי לחץ, ליהנות מכל ביס, ללגום משקה לראש טוב.

השנה ערב פסח יוצא ביום שישי. כיוון שאנחנו לא מבשלים בשבת, האופציה לעשות ברביקיו בצהריים שלמחרת ערב החג יורדת מהפרק. שקלתי להכין חמין אבל כבר חם מידי ולא בא לנו לאכול ולהזיע, כך שמה שנותר זה להכין ארוחה חלבית עשירה ובערב להדליק את המנגל ולחגוג על בשרים טובים. אני מבחינתי זה הכי קלאסי בשבילי להכין ולאכול חלבי, כי זו תמיד הבחירה הראשונה שלי. אני פחות אכלנית של בשר ויותר של ירקות ומוצרי חלב כך שבשבילי לוותר על המנגל זה קל. ולמרות זאת, נדליק אותו בערב כי אני מגדלת בבית קארניבורים רציניים ביותר.

על פי בקשת הקהל הביתי שלי, ארוחת השבת תהיה ארוחה חלבית שמבוססת על מאכלים יווניים. כולם מחכים בכיליון עיניים לטברנה שאני פותחת מידי פעם בשבתות וכל פעם אני מחדשת משהו על המאכלים שאני כבר רגילה להכין. כנסו פה לטברנה א' ופה לטברנה ב'. הפעם שת"פ עם תנובה וגבינות "פיראוס" המעולות הולידו מנה טעימה בטירוף ויפהפייה להגשה שתהפוך ללא ספק למנה קבועה אצלי בטברנה.


חציל זה אחד הירקות האהובים עלינו בבית ובכלל רוב האנשים אוהבים חצילים. כשחשבתי על מנה, ידעתי ישר שזה יהיה חציל ממולא בגבינות, מעין מוסקה יוונית אבל, ידעתי גם שאני רוצה להגיש אותו בצורה קצת שונה מהרגיל. לא רציתי לאפות את הגבינה אלא להשאיר אותה כמעט בטעם המקורי שלה, כי היא כל כך טעימה וחבל להרוס לה את הטעם באפייה. חציל הולך מעולה עם גבינות כבשים, העגבנייה מרעננת את המנה ומוסיפה צבעוניות מדהימה וקונטרס לחציל הזהוב. נקודות של יוגורט על העגבנייה מוסיפות חמיצות ויופי וצנוברים ועירית שום מקפיצים אותה ויוצרים מנה יפהפייה שמגרה את כל החושים.

קצת על החציל: ידעתם שמבחינה בוטנית החציל נחשב בכלל לפרי ולא לירק?? זה כיוון שהוא מתפתח מחלקי הפרח הפנימיים שלו והוא מכיל זרעים (תודה לוויקיפדיה). איך בוחרים חציל? שאלה מצויינת! החציל צריך להיות קל מאוד, קשה למגע, מבריק ועם גבעול ירוק שמרמז על כך שנקטף לא מזמן. חציל כבד יהיה מלא בגרעינים ויהיה מר ולא טעים. החציל הוא כמו ספוג ואם לא נשרה אותו במלח כמה שעות טובות כדי שיגיר מתוכו נוזלים, ברגע שנטגן אותו הוא מייד "ישתה" את כל השמן ויהיה ספוג בשמן ולא טעים. אני אוהבת לטגן את החצילים שלי בשמן זית שמוסיף המון טעם.

מתחילים לטפל בחציל

  • אחרי השרייה במלח
  • מנגבים היטב
  • מטגנים בשמן זית
  • הופכים

מטפלים גם בגבינות וממלאים

  • מכינים את הגבינות
  • החצילים התקררו מעט
  • מזלפים גבינה על חצי משטח החציל
  • סוגרים למעין כיסון

מכינים בסיס עגבניות טריות מתובלות ומניחים את החצילים מעל, נכנסים לאווירת שלווה ורוגע ואוכלים סיגה סיגה, ממש כמו ביוון, מתענגים על כל ביס, מרימים כוסית של אוזו וקוראים ביחד: יאמאס

חצילים במילוי גבינות ברוטב עגבניות טריות

לפני שמתחילים

  • ניתן להכין את כל השלבים מראש ולהרכיב ממש לפני הארוחה.
  • רוצים עוד מתכונים יווניים שווים שהכנתי? כנסו פה וגם פה.
  • אני אוהבת לטגן את החצילים בשמן זית. ניתן כמובן לטגן בשמן קנולה.

מצרכים לכמות של כ – 20 חצילים ממולאים

  • 1 חציל גדול (תקראו למעלה איך בוחרים חציל)
  • מלח להשריית החצילים
  • שמן זית לטיגון (שיכסה את המחבת בגובה של כ – 1/2 ס"מ)
  • 1 אריזת גבינת כבשים 20% של פיראוס
  • 150 גרם גבינת שמנת (אני מכינה לבד)
  • 1 כף עירית שום/בצל קצוצה דק
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 5-6 עגבניות טריות רכות
  • מלח
  • 2-3 שיני שום
  • זרזיף שמן זית
  • 2-3 כפיות יוגורט
  • לקישוט: צנוברים קלויים, עירית שום/בצל.

אופן הכנה

  1. מכינים את החצילים: שוטפים את החציל ופורסים אותו לפרוסות עגולות ברוחב של כ – 1/2 ס"מ.
  2. מפזרים מעט מלח על כל פרוסה ומניחים את כל החצילים בתוך מסננת. משאירים כך מינימום שעתיים ורצוי אפילו לילה שלם.
  3. מנגבים את החצילים היטב עם נייר סופג ומקררים אותם מעט לפני שממלאים.
  4. מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את החצילים משני הצדדים עד להזהבה. מניחים בצלחת עם נייר סופג.
  5. מכינים את הגבינה: שמים בקערה את גבינת הכבשים ומפוררים אותה עם הידיים. מוסיפים גבינת שמנת, עירית ופלפל שחור ומערבבים יחד. בשלב הזה ניתן להעביר את הגבינה לשקית זילוף חזקה ואפשר גם למלא את החצילים עם כפית.
  6. ממלאים את החצילים: מזלפים או מניחים ממלית הגבינה על חצי משטח החציל וסוגרים עליו עם החצי השני. מקבלים מעין כיסון שדומה לפאקמן 🙂 כיסון עם פה פתוח. מכינים את כל כמות החצילים ומניחים בכלי עד שמכינים את רוטב העגבניות.
  7. מכינים רוטב עגבניות: מגרדים במגרדת גסה את העגבניות. מתבלים במלח ושום כתוש. מערבבים ומניחים על צלחת הגשה. מזלפים שמן זית בעדינות, מניחים את כיסוני החציל, בעזרת כפית מניחים נקודות של יוגורט בין החצילים.
  8. קולים על מחבת יבשה את הצנוברים ומפזרים מעל החצילים. מפזרים גם עירית קצוצה ומגישים מייד.

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
מתכונים נוספים שלא תרצו לפספס
  • שקשוקה חצילים היסטרית
    שקשוקה חצילים היסטרית בהגשה קצת אחרת
  • סלט פפאיה תאילנדי
    סלט פפאיה ירוקה תאילנדי - סום טאם
  • פחזניות קראמבל פיסטוק
    פחזניות קראמבל במילוי קרם מסקרפונה פיסטוק
  • פיצה ביתית ללא לישה
    פיצה ביתית ללא לישה מושלמת
גבינות יוון

יהודית אביב |להציג את כל הפוסטים של יהודית אביב הלוחשת לאוכל


« פוסט קודם
פוסט הבא »

8 תגובות

  1. בתי הגב 25 במאי 2019 בשעה 23:26

    היי,
    רציתי במקום גבינת פטה להשתמש במוצרלה ולהוסיף צדר לשמנת,
    לדעתך זה יצליח?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 26 במאי 2019 בשעה 0:17

      היי בטי,
      לדעתי מוצרלה לא תתאים פה. צריך גבינה שאפשר ממש לזלף, קרמית.

  2. אא הגב 25 במאי 2019 בשעה 7:29

    מתכון מעולה. תודה רבה.
    האם ניתן לעשות אותו עם חצילים אפויים בתנור?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 25 במאי 2019 בשעה 8:29

      היי אא
      בהחלט כן

  3. סמאח עיד הגב 17 במאי 2019 בשעה 22:38

    מתכון מדהים…
    הכנתי אותו כחלק מארוחת רמדאן…
    היה מרהיב ביופיו, מנצח מבחינת טעם ומרשים מכל הבחינות…
    תוווודה!

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 18 במאי 2019 בשעה 15:42

      וואו איזה כייף לשמוע

  4. רויטל הגב 16 באפריל 2019 בשעה 14:42

    מתכון נפלא. הצילומים כל כך מגרים שמתחשק לי לקחת ביס 🙂 נהדרת שאת! חג שמח יקירה

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 16 באפריל 2019 בשעה 20:28

      תודהה רויטל אהובה. חג שמחח

השארת תגובה

ביטול

כל המתכונים לפי קטגוריות
חפשו פה מתכון ספציפי
הרשמה לבלוג

תודה שנרשמתם לעדכונים מהבלוג. תהנו!






בואו לעקוב אחרי
  • Facebook
  • Google+
  • YouTube
  • Pinterest
  • Instagram
@yehuditaviv
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס
We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it. אנו משתמשים בקובצי Cookie כדי להבטיח שנספק לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר באתר שלנו. אם תמשיך להשתמש באתר זה, נניח שאתה מרוצה ממנו. Privacy policy, תנאים ומדיניות
You can revoke your consent any time using the Revoke consent button. באפשרותך לבטל את הסכמתך בכל עת באמצעות כפתור ביטול הסכמה.