טארט מסקרפונה ואוכמניות. אחת העוגות היפות שיצא לי להכין. את הצבע הסגול מקבלים ממחית אוכמניות שמכינים בקלות בבית והטעם – כמו שרק מסקרפונה יודעת לתת – מצד אחד קרמית ועשירה ומצד שני יציבה ויפהפייה
השנה החום הוא בלתי נסבל!! יש מצב שאנחנו אומרים את זה כל שנה בקייץ אבל השנה זה באמת יוצא דופן. התחממות כדור הארץ הולכת ומחמירה, הטמפרטורה הולכת ועולה משנה לשנה ואי אפשר כבר ליהנות מהקיץ כמו פעם. אני לחלוטין הייתי אדם של קיץ, ים והעדפתי חום על פני קור, אבל בשנים האחרונות, עם ההתחממות המטורפת של כדור הארץ, אני לגמרי עברתי צד והיום אני יכולה לומר בפה מלא שאני מעדיפה חורף. אני לא מאמינה שאני אומרת את זה, אבל החורף הפך להיות הרבה יותר נסבל בעיני מהחום המטורף הזה.
החלום על בית עם גינה כבר הושג מזמן אבל חוץ מלנקות את הגינה מידי פעם, אנחנו לא נהנים ממנה. בחורף גשום וקר ובקיץ חום אימים בלי טיפת משב רוח לנשמה, כך יוצא שיש גינה אבל לא באמת נהנים ממנה. יש חלון זמן מאוד מאוד קצר בשנה שמזג האוויר מאפשר לשבת בכייף בגינה וליהנות ממנה.
בכל זאת ולמרות החום, על עוגות אנחנו לא מוותרים, אבל אני משתדלת להכין בעיקר עוגות קרות שלא דורשות אפייה והתעסקות יתר. הפעם הכנתי טארט מסקרפונה ואוכמניות. סיפרתי כבר שתנובה יצאה עם מוצר חדש, המסקרפונה שאני כל כך אוהבת. אז כבר הכנתי איתה טארט טירמיסו קפהוגם טארט מסקרפונה עם וניל ופיסטוק ועכשיו טארט עם אוכמניות שנותנות צבע סגול מטורף לעוגה.
אני מאוד אוהבת להשתמש במסקרפונה בעוגות. אחוזי השומן הגבוהים שיש בגבינה האיטלקית הזו, מאפשרים להכין את העוגה בלי טיפת ג'לטין והיא נשארת יציבה במקרר בלי בעייה. את הצבע הסגול מקבלים ממחית אוכמניות שאני מכינה לבד. פשוט טוחנים במעבד מזון או בבלנדר אוכמניות קפואות וכשמערבבים עם הגבינה מקבלים צבע סגול מדהים שמשתנה בהתאם לכמות האוכמניות שנשים.
בעוגה הזו שיחקתי עם דרגות הצבע. פשוט חילקתי את מלית המסקרפונה ובכל פעם ערבבתי עם כמות אחרת של אוכמניות, כך שקיבלתי כמה גוונים של סגול. את הבסיס הכנתי מפצפוצי אורז שערבבתי עם שוקולד לבן מומס וביחד עם המלית מקבלים ביס מושלם.
טארט מסקרפונה ואוכמניות
לפני שמתחילים
- מהמלית מסקרפונה ואוכמניות הסגולה כהה יוצאת כמות גדולה ולא השתמשתי בכולה. רציתי רק שכבה דקה יחסית של סגול כהה מעל השכבה הבהירה. אפשר כמובן להשתמש בכל כמות המלית ואז העוגה תצא גבוהה יותר. אפשר שהחלק הבהיר יהיה בכמות גדולה יותר ואז העוגה תהיה גבוהה יותר ואפשר להכין בתבנית גדולה יותר (20*30 ס"מ). בכל מקרה, אני בחרתי להכין כך ואת המלית שנשארת לי אני מקפיאה ומשתמשת בה לעוגות אחרות שאני מכינה. זה נשמר במקפיא חודש ויותר בלי בעייה.
- בגלל שנורא חם עכשיו, אני מעדיפה לשמור את העוגה במקפיא, למרות שהיא נשמרת יציבה ומעולה גם במקרר. העוגה טעימה גם כשהיא חצי קפואה, כמו גלידה וגם כשהיא קרה מהמקרר.
- לשוליים חלקים מרפדים את שולי הרינג/תבנית בשקף.
מצרכים לתבנית מרובעת בגודל 20*20 ס"מ
למחית אוכמניות
- חבילת אוכמניות כחולות קפואה
לבסיס פצפוצי אורז ושוקולד לבן
- 200 גרם שוקולד לבן
- 50 גרם חמאה
- 2 כוסות פצפוצי אורז
למלית מסקרפונה ואוכמניות
- 2 חפיסות גבינת מסקרפונה של תנובה (250 גרם)
- 2 שמנת מתוקה 38% שומן (250 מ"ל)
- ½ כוס אבקת סוכר
- מחית אוכמניות (הסבר על הכמות בהמשך)
לציפוי
- 30 גרם שוקולד לבן
- 3-4 כפיות מחית אוכמניות
- 1-2 כפות חלב
אופן הכנה
מחית אוכמניות: שמים אוכמניות קפואות במעבד מזון וטוחנים למחית חלקה.
בסיס: ממסים במיקרוגל שוקולד לבן וחמאה. להמיס בזהירות כי שוקולד לבן נוטה להישרף מהר. מוסיפים פצפוצי אורז ומערבבים היטב. משטחים ברינג/תבנית מרופדת בנייר אפייה ומהדקים היטב בעזרת כף. שמים במקפיא וממשיכים להכין את המלית.
מלית: מקציפים יחד במיקסר את גבינת המסקרפונה, השמנת המתוקה ואבקת הסוכר לקרם יציב. מחלקים את המלית לשתי קערות. לחלק אחד מוסיפים 2-3 כפיות מחית אוכמניות כך שנקבל צבע סגלגל בהיר מאוד. מוזגים את המלית על בסיס פצפוצי האורז ומעבירים לחצי שעה למקפיא.
את שאר המלית מערבבים עם עוד כמה כפיות מחית אוכמניות כך שהיא תיצבע לנו בסגול כהה. מוזגים חלק מהמלית הסגולה על המלית הסגלגלה בהירה שהייתה במקפיא. מיישרים כמה שאפשר את המלית ומעבירים לכמה שעות למקפיא ורצוי ללילה. את שאר המלית הסגולה מוזגים לתבניות סיליקון ומקפיאים לכמה שעות עד שהם קפואים לחלוטין. נעזרים לשם כך בשקית זילוף. אלו ישמשו אותנו לקישוט העוגה. אם אין תבנית סיליקון, אפשר לשמור את הקרם וכשהעוגה מוכנה לזלף קישוטים בעזרת צנתר.
ציפוי וקישוט: מוציאים את העוגה מהמקפיא ומחלצים מהרינג/תבנית. מניחים את חצאי העיגולים הקפואים על העוגה. ממסים את השוקולד הלבן בזהירות במיקרוגל. מערבבים לתוכו את מחית האוכמניות כך שנקבל צבע מאוד כהה. מדללים עם מעט חלב כך שנוכל למזוג את השוקולד מעל העוגה בצורה חופשית. מקשטים עם השוקולד חצי עוגה. מפזרים על השוקולד פיסטוקים קלויים ואת החצי השני של העוגה, ליד חצאי העיגולים הקפואים מקשטים בדובדבני אמרנה ופטל שחור. אפשר כמובן לקשט בכל צורה שאוהבים אבל כדאי לשמור על צבעים שמשתלבים טוב עם הסגול הדומיננטי.
העוגה נשמרת במקרר שבוע ובמקפיא מעל חודש.
יש אפשרות להכין בתבנית עגולה? והאם צריך להגדיל כמויות?
היי עינת,
אפשר בתבנית עגולה בקוטר 20-24. אם תכיני בקוטר 20 היא תצא פשוט גבוהה יותר (אין צורך לשנות כמויות).
אם את בוחרת להכין בתבנית 24 אז להוסיף 50% לכמויות הבסיס וכל השאר אותו דבר. היא תצא בגובה של טארט.
היי.. העוגה נראית מהממת באיזו מחית אוכמניות את משתמשת?
תודה רבה. אני מכינה לבד את מחית האוכמניות
אני פחות אוהבת פצפוצי אורז. האם לדעתך אפשר להחליף לקורנפלקס? מנסיון קראנץ' מקורנפלקס יוצא מאד טעים בעוגות אך האם יתאים כתחתית? או אולי בכלל תחתית אפויה (בראוני, סבלה וכו')?
היי ריקי. בהחלט אפשר קורנפלקס במקום וגם בראוני אם את מעדיפה ואוהבת את השילוב. גם סבלה יתאים
הי, העוגה נראת נפלאה כמו שאר הדברים שלך, שאפו.
שאלה לי אלייך, אם אני צריכה לעשות נסיעה עם העוגה ורוצה להוסיף ג’לטין בכדי שתחזיק מעמד יש אפשרות כזאת ואם כן מה הכמות ובאיזה שלב מוסיפים אותו?
תודה ??
עקרונית העוגה יציבה. השאלה כמה זמן נסיעה. את יכולה להוסיף 5 גרם ג'לטין. את יודעת איך עובדים עם ג' לטין?
יודעת. ☺️ רק באיזה שלב לדעתך צריך להוסיף אותו?
יודעת. רק לא יודעת באיזה שלב להוסיף אותו ❤️
היי נטלי,
יש פה שני צבעים של בלילה. תוסיפי לפני החלוקה של מלית המסקרפונה לשתי הקערות. תוסיפי ג'לטין לכל הבלילה ואז תחלקי לשניים.