קטאייף – פנקייקים מהמטבח הערבי ממולאים באגוזים, טבולים בסירופ מחוזק במי זהר. מתכון חדש שנרקח במוחי הקודח לכבוד פורים ושיהיה לנו חג שמח ומלא במתוקים
כל שנה מחדש אני מחפשת לחדש מתכונים של אוזני המן ובכל פעם שנדמה לי שכבר ניסיתי והכנתי הכל, עולה לי רעיון חדש. הכנתי כבר אוזני המן מכל סוגי הבצקים האפשריים ובאמת הייתי בטוחה שמיציתי ואזזזז עלה לי רעיון להכין קטאייף המן במילוי אגוזים.
כאן תמצאו את כל המתכונים שלי לאוזני המן, הכנתי כמעט מכל בצק אפשרי
אז מה זה קטאייף?
זה בעצם מעין כיסון מתוק שמגיע אלינו מהמטבח הערבי. הערבים מכינים אותו בתקופת הרמדאן בסוף הצום. הקטאייף מבוסס על בלילה שדומה במרקם לפנקייק, אלא שלא מטגנים את החביתית משני הצדדים אלא רק מצד אחד וכך אפשר למלא ולהדביק אותו. אפשר למלא את הקטאייף באגוזים או בגבינה. את הקטאייף המוכן מטגנים בחמאה ושמן וטובלים בסירופ סוכר שמחזקים עם מעט מי זאהר או מי ורדים.
בואו לעקוב אחריי גם באינסטגרם, שם אני מעלה סרטונים בלייב ישירות מהמטבח
ויש לי גם קבוצה בפייסבוק בה אני והחברים משתפים מתכונים שווים ותמונות
אמנם הכנתי כבר עטאייף לפני כמה שנים, אז מילאתי בגבינה ותפוחים והכנתי אותם לחנוכה בצורת לביבות. אבל כאחת שאוהבת לנסות מתכונים חדשים, חיפשתי עוד מתכון לנסות. חיפוש קל ומצאתי את המתכון שפרסמה קרן קדוש אצלה בקבוצת הפייסבוק "הסודות של קדוש" . המתכון שייך לעימאד עימאם שאין לי מושג מיהו אבל יוצאים קטאייפים מושלמים בטירוף ומגיע לו קרדיט. השנה – 2024 שוב הכנתי והפעם לא הייתי מרוצה מהתוצאה הסופית והחלטתי לפתח מתכון משלי. כבר הבנתי את הרעיון ואחרי 4 בלילות שהכנתי, הגעתי לתוצאה המיוחלת ולקטאייף שיצא הרבה יותר מוצלח מהקודם. התמונות הן אותן תמונות ישנות, אבל המתכון שודרג למתכון חדש טוב יותר לטעמי.
קטאייף המן ממולא אגוזים
המתכון עודכן בתאריך 20/3/2024
לפני שמתחילים
- כנסו לאינסטגרם שלי לצפייה בסרטון ההכנה
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- הבלילה יוצאת דלילה יחסית ולכן מומלץ לטגן אותה במחבת ייעודית לפנקייק ששומרת על הצורה אבל גם במחבת נונסטיק רגילה זה עובד מצויין.
- אפשר כמובן להכין את הצורה המסורתית של הקטאייף – פשוט סוגרים לכיסן ונוצר חצי עיגול ממולא באגוזים.
- הקטאייף הכי טעים ביום הכנתו, מייד לאחר הטבילה בסירופ אבל נשאר טעים גם למחרת.
- אפשר להכין את כל הכמות עד לשלב הטיגון, להקפיא וכל פעם להוציא את הכמות שרוצים, לטגן ולטבול בסירופ.
מצרכים לכ – 50 יחידות
- 2 כוסות מים פושרים (480 מ"ל)
- 1 כוסות חלב פושר (240 מ"ל)
- 1 כפית שמרים יבשים (5 גרם)
- 1 שקית אבקת אפייה (10 גרם)
- 1/2 כפית סודה לשתייה (2.5 גרם)
- 1/2 כפית מלח (2.5 גרם)
- 2 כפות סוכר (20 גרם)
- 2 כוסות קמח רגיל (280 גרם)
- 1/2 כוס סולת (100 גרם)
סירופ סוכר
- 2 כוסות סוכר (400 גרם)
- 1 כוס מים (240 מ"ל)
- מיץ מחצי לימון טרי
- 1 כף מי זהר (לא תמצית) או מי ורדים
מלית אגוזים
- 2 כוסות אגוזי מלך
- 1/4 כוס סוכר
- 1/2 כפית קינמון
- גרידת לימון מלימון שלם
- סירופ סוכר – לפי הצורך (הסבר בהמשך)
לטיגון
- 50 גרם חמאה
- 1/2 כוס שמן
אופן הכנה
מכינים את בלילת הקטאייף: שמים בבלנדר את כל חומרי הבלילה ומערבלים כמה דקות טובות עד שמקבלים בלילה חלקה לגמרי בלי גושים של קמח. מניחים מכוסה למנוחה של חצי שעה – שעה, עד שנוצרות בועות קטנות. מעבירים את הבלילה לבקבוק לחיץ כדי שיהיה נוח למזוג למחבת.
מכינים את הסירופ: מבשלים יחד את הסוכר והמים 5-7 דקות. מוסיפים מיץ לימון ומבשלים עוד 2 דקות. מכבים את הלהבה ומוסיפים מי זהר. מקררים את הסירופ לטמפרטורת החדר.
מכינים את המלית: שמים במעבד מזון אגוזים, סוכר, קינמון וגרידת לימון וטוחנים יחד. מוסיפים סירופ סוכר בהדרגה ותוך כדי ערבול רק עד שמקבלים עיסה בוצית שניתן ליצור ממנה כדורונים. יוצרים כדורונים קטנטנים ומניחים בצד.
מטגנים את הבלילה: מחממים מחבת נונסטיק ישרה (של קרפים או של פנקייקים) ומשמנים אותה רק פעם אחת עם חמאה ומנגבים עם נייר סופג. מוזגים מהבלילה ומטגנים על להבה בינונית עד שהפנקייקס משחימים. לא הופכים! מעבירים לצלחת או מגש ומכסים עם מגבת, מוזגים שוב למחבת ובינתיים ממלאים את החביתיות המוכנות במלית האגוזים וסוגרים לאוזן המן. הקטאייף עדיין בצקי מעט בצד הלא אפוי ולכן אפשר להדביק אותו לצורת אוזן המן בקלות. ממשיכים כך עם כל כמות הבלילה.
מטגנים את הקטאייף בחמאה ושמן: מחממים במחבת רחבה חמאה ושמן. מטגנים את הקטאייף המן על להבה בינונית – נמוכה כמה דקות מכל הצדדים עד להזהבה יפה.
טובלים בסירופ סוכר: מייד אחרי הטיגון טובלים את הקטאייף המטוגן בסירופ סוכר לכמה שניות, מעבירים לצלחת הגשה ומפזרים מייד פיסטוק גרוס דק.
בתאבון וחג פורים שמח 🙂