קטאייף – פנקייקים מהמטבח הערבי ממולאים באגוזים, טבולים בסירופ מחוזק במי זהר. מתכון חדש שנרקח במוחי הקודח לכבוד פורים ושיהיה לנו חג שמח ומלא במתוקים


כל שנה מחדש אני מחפשת לחדש מתכונים של אוזני המן ובכל פעם שנדמה לי שכבר ניסיתי והכנתי הכל, עולה לי רעיון חדש. הכנתי כבר אוזני המן מכל סוגי הבצקים האפשריים ובאמת הייתי בטוחה שמיציתי ואזזזז עלה לי רעיון להכין קטאייף המן במילוי אגוזים.
כאן תמצאו את כל המתכונים שלי לאוזני המן, הכנתי כמעט מכל בצק אפשרי

אז מה זה קטאייף או אולי עטאייף??
אפשר לומר גם כך וגם כך. זה בעצם מעין כיסון מתוק שמגיע אלינו מהמטבח הערבי. הערבים מכינים אותו בתקופת הרמדאן בסוף הצום. הקטאייף מבוסס על בלילה שדומה במרקם לפנקייק, אלא שלא מטגנים את החביתית משני הצדדים אלא רק מצד אחד וכך אפשר למלא ולהדביק אותו. אפשר למלא את הקטאייף באגוזים או בגבינה. את הקטאייף המוכן מטגנים בחמאה ושמן וטובלים בסירופ סוכר שמחזקים עם מעט מי זאהר או מי ורדים.
בואו לעקוב אחריי גם באינסטגרם, שם אני מעלה סרטונים בלייב ישירות מהמטבח
ויש לי גם קבוצה בפייסבוק בה אני והחברים משתפים מתכונים שווים ותמונות

אמנם הכנתי כבר עטאייף לפני כמה שנים, אז מילאתי בגבינה ותפוחים והכנתי אותם לחנוכה בצורת לביבות. אבל כאחת שאוהבת לנסות מתכונים חדשים, חיפשתי עוד מתכון לנסות. חיפוש קל ומצאתי את המתכון שפרסמה קרן קדוש אצלה בקבוצת הפייסבוק "הסודות של קדוש" . המתכון שייך לעימאד עימאם שאין לי מושג מיהו אבל יוצאים קטאייפים מושלמים בטירוף ומגיע לו קרדיט.

לפני טיגון
קטאייף המן ממולא אגוזים
לפני שמתחילים
- הבלילה יוצאת דלילה יחסית ולכן אני מטגנת אותה במחבת מיוחדת לפנקייק ששומרת על עיצוב עגול מושלם של הפנקייקס. לא ניסיתי לטגן בלי מחבת כזו.
- אפשר כמובן להכין את הצורה המסורתית של הקטאייף – פשוט סוגרים לכיסן ונוצר חצי עיגול ממולא באגוזים.
- הקטאייף הכי טעים ביום הכנתו, מייד לאחר הטבילה בסירופ אבל נשאר טעים גם למחרת.
- אפשר להכין את כל הכמות עד לשלב הטיגון, להקפיא וכל פעם להוציא את הכמות שרוצים, לטגן ולטבול בסירופ.
- במתכון המקורי מורחים את הקטאייף בחמאה ואופים בתנור בחום של 180 מעלות עד להזהבה. אני בחרתי לטגן בחמאה ושמן אבל בהחלט מתכוונת לנסות גם את הגרסה האפוייה. דיווחים בהמשך על ההבדלים.
מצרכים להמון פנקייקים
- 2 כוסות חלב
- 2 כוסות מים
- 1 כפית שמרים יבשים (5 גרם)
- 1 כפית אבקת אפייה (5 גרם)
- 1 כפית מלח
- 3 כפות סוכר
- 2 כוסות קמח רגיל
- 1 כוס סולת
סירופ סוכר
- 1.5 כוסות סוכר
- 3/4 כוס מים
- מיץ מחצי לימון טרי
- 1 כף מי זהר (לא תמצית) או מי ורדים
מלית אגוזים
- 2 כוסות אגוזי מלך
- 1/4 כוס סוכר
- 1/2 כפית קינמון
- גרידת לימון מלימון שלם
- סירופ סוכר – לפי הצורך (הסבר בהמשך)
לטיגון
- 50 גרם חמאה
- 1/4 כוס שמן
אופן הכנה
מכינים את בלילת הקטאייף: שמים בקערה את כל חומרי הבלילה וטורפים טוב עם מטרפה ידנית או חשמלית עד שמקבלים בלילה חלקה לגמרי בלי גושים של קמח. מניחים מכוסה למנוחה של חצי שעה.
מכינים את הסירופ: מבשלים יחד את הסוכר והמים 5-7 דקות. מוסיפים מיץ לימון ומבשלים עוד 2 דקות. מכבים את הלהבה ומוסיפים מי זהר. מקררים את הסירופ לטמפרטורת החדר.
מכינים את המלית: שמים במעבד מזון אגוזים, סוכר, קינמון וגרידת לימון וטוחנים יחד. מוסיפים סירופ סוכר בהדרגה ותוך כדי ערבול רק עד שמקבלים עיסה בוצית שניתן ליצור ממנה כדורונים. יוצרים כדורונים קטנטנים ומניחים בצד.
מטגנים את הבלילה: מחממים מחבת שמיועדת לפנקייקים ומשמנים אותה קלות עם חמאה. מוזגים מהבלילה ומטגנים על להבה בינונית עד שהפנקייקס משחימים. לא הופכים! מעבירים למשטח עבודה, מורידים את המחבת מהאש שתתקרר מעט ובינתיים ממלאים את החביתיות המוכנות במלית האגוזים וסוגרים לאוזן המן. הקטאייף עדיין בצקי מעט בצד הלא אפוי ולכן אפשר להדביק אותו לצורת אוזן המן(תיעזרו בסרטון למעלה). מחממים שוב את המחבת וממשיכים כך עם כל כמות הבלילה.
מטגנים את הקטאייף בחמאה ושמן: מחממים במחבת רחבה חמאה ושמן. מטגנים את הקטאייף המן כמה דקות מכל הצדדים עד להזהבה יפה.
טובלים בסירופ סוכר: טובלים את הקטאייף המטוגן בסירופ סוכר לכמה שניות ומפזרים מייד פיסטוק גרוס דק.