אחד הדברים הכי טעימים שהכנתי לאחרונה!! חומוס ביתי כל כך טעים עם כל תהליך הבישול של הגרגרים ובשר מחוזק עם תבלין לא כל כך סודי 🙂 בקיצור תיכנסו כי זה היסטרי
חומוס ביתי זה משהו שאני מכינה על בסיס קבוע. אני כבר המון שנים לא קונה את המוכן התעשייתי. אני מבשלת מראש כמות גדולה של גרגרי חומוס, מחלקת לשקיות זיפלוק ומקפיאה. ככה יש לי תמיד גרגרים מוכנים לחומוס הכי טעים שתכינו ובלי חומרים מיותרים שרק מזיקים לבריאות. ומה עוד תמיד יהיה לי תמיד במקפיא? שומן טלה טחון. בתקופת החגים המרכולים מוצפים בבשר כבש. אני קונה כמות של שומן טחון ומקפיאה בשקיות קטנות. השומן מקפיץ המון תבשילים כמה רמות למעלה, הוא למעשה משמש ממש כמו עוד תבלין ואם לא תספרו, אף אחד לא ירגיש אבל כן יטעם טעמים מדהימים אחרים.
לא לוותר בשום אופן על כל תהליך הבישול של החומוס הזה. זה לא יוצא אותו דבר עם קיצורי דרך וחומוס מקופסת שימורים. את החומוס הזה לא טוחנים לחומוס חלק, הוא אמור להיות גס וגרגרי וזה כל הקסם שלו. גם לא שמים כמות גדולה של טחינה כי אנחנו רוצים טעמים של חומוס ולא של טחינה.
חומוס ביתי בתוספת בשר
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- החומוס הכי מומלץ הוא מזן הדס או בולגרי. אלה חומוסים קטנטנים שמתרככים עד לרמה שהם ממש נמסים לתוך עצמם. את הזנים האלה מומלץ לקנות במשקל.
- במתכון אני כותבת להשרות 1/2 ק"ג חומוס. יוצאת מזה כמות גדולה אבל אם כבר עושים תהליך השרייה ובישול שלוקח כמה שעות מומלץ להשרות אפילו קילו, להכין כמה מנות שרוצים ואז את השאר להקפיא.
- באופן ההכנה אתם תראו שהכמויות לא מדוייקות על הגרם ולמה? כי הכל פה זה עניין של מינונים אישיים. יש מי שאוהב סמיך יותר, יותר או פחות טחינה, יותר או פחות חמצמץ וכו'. ולכן, יש מתכון בסיסי אבל את הטעמים הסופיים תצטרכו לטעום ולתבל לפי טעמכם האישי.
- את החומוס הזה לא טוחנים לחומוס חלק, הוא אמור להיות גס וגרגרי.
- אפשר להכין את החומוס והבשר מראש בנפרד ולפני ההגשה לחמם, להרכיב את המנה ולהגיש.
להכנת גרגרי החומוס לפחות יום מראש
- 1/2 ק"ג חומוס מזן הדס או בולגרי
- מים רותחים להשריית החומוס
- שקית אבקת אפייה לבישול החומוס
לממרח חומוס – כ – 2 מנות
- 2-3 כוסות גרגרי חומוס מבושל
- 1/3-1/2 כוס טחינה
- כ – ¼ כוס שמן זית
- כ – 1 כפית מלח ים אטלנטי
- כ – ¼ כפית פלפל שחור
- כ – 1/2 כפית כמון
- מיץ מכחצי לימון טרי או יותר אם אוהבים יותר חמצמץ
לתוספת הבשר
- 1 בצל גדול קצוץ דק
- 1/4 כוס שמן זית
- 1/4 כוס מים
- 500 גרם בשר בקר שמן טרי (כזה שמתאים להמבורגר)
- 100 גרם שומן טלה טחון
- כ – 1.5 כפיות מלח ים אטלנטי
- 1 כפית פלפל שחור
- 1 כפית כמון
- 1/2 כוס כוסברה קצוצה
להגשה
- שמן זית איכותי
- חופן צנוברים קלויים (קולים כמה דקות על מחבת יבשה)
- חופן כוסברה קצוצה
- צ'ילי יבש גרוס (לפי הטעם – חריף או מתוק)
אופן הכנה
יום מראש מכינים את גרגרי החומוס שיהיו מוכנים לבישול: משרים את גרגרי החומוס 24 שעות בהרבה מים רותחים. למחרת מסננים את המים ומעבירים לסיר לחץ או לסיר רגיל עם הרבה מים ומתחילים לבשל. הבישול לוקח כמה שעות. אחרי שעתיים של בישול מוסיפים שקית אבקת אפייה, מערבבים וממשיכים לבשל עד שהחומוס ממש רך וכמעט נמס והמים ממש סמיכים. בשלב הזה אפשר להכין כמה מנות שרוצים לפי המתכון ואת שאר החומוס לקרר ולהעביר לשקיות זיפלוק ולמקפיא. החומוס מחזיק חודשים רבים במקפיא. כשרוצים להכין מנת חומוס, מוציאים שקית, מפשירים ומחממים במיקרוגל וממשיכים רגיל לפי המתכון.
מכינים ממרח חומוס: את החומוס הזה לא טוחנים לחומוס חלק, משאירים אותו גס ולכן מרסקים אותו עם מכתש ועלי. אם אין לכם מכתש ועלי, תמעכו עם מועך תפוחי אדמה או מזלג. שמים את גרגרי החומוס הרכים במכתש ועלי ומתחילים למעוך. מוסיפים את כל שאר המצרכים ומועכים למרקם גס. טועמים ומתקמים תיבו בהתאם לטעם אישי.
מכינים את הבשר: מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את הבצל כשהמחבת מכוסה למשך כ -5 דקות על להבה נמוכה או עד שהבצל מתחיל להזהיב בחלק התחתון. מערבבים ומוסיפים את המים. מכסים את המחבת וממשיכים לטגן עוד כמה דקות עד שהבצל ממש מזהיב ומקבל צבע עמוק. מידי פעם מערבבים את יש צורך. מזיזים את הבצל הצידה לקצה אחד של המחבת ומניחים את הבשר הטחון ושומן הטלה. בעזרת כך עץ מתחילים למעוך את הבשר ואחרי 2 דקות מערבבים אותו עם הבצל וממשיכים למעוך עוד קצת. הבשר לא חייב להיות ממש מעוך וזה אפילו יותר טעים כשיש מין כאלה גושי בשר צרובים. מתבלים את הבשר במלח, פלפל וכמון וממשיכים לצרוב טוב טוב כחצי שעה ומידי פעם מערבבים. הבשר מוכן כשהוא צרוב ושחום. מכבים את הלהבה, מוסיפים כוסברה קצוצה ומערבבים.
מרכיבים ומגישים: מניחים על צלת רחבה ושטוחה את החומוס ומזלפים שמן זית בנדיבות. מניחים את הבשר במרכז, מפזרים צנוברים וכוסברה ומסביב על החומוס את הצ'ילי הגרוס. מגישים מייד עם פיתות טריות ורצוי ביתיות.