קישואים ממולאים משובללים. במקום למלא קישואים בדרך הרגילה והמסורתית, פרסתי את הקישואים דק דק, מילאתי בבשר, שיבללתי אותם ובישלתי ברוטב עגבניות טעים במיוחד. התוצאה – שבלולי קישואים ממולאים חמודים וטעימים
בזמן האחרון התמכרתי לשבלול 🙂 אני משבללת כמעט כל דבר. שבללתי כבר תפוחי אדמה ובטטה מוקרמים, שיבללתי לחמניות גבינה וחצילים, שבללתי רוגע'לך לשבלול אחד ענק ושוקולדי במיוחד, עכשיו קישואים ובשר ויש עוד כמה שבלולים בתכנון. מה יש לי משבלולים?? זה פשוט הופך כל דבר ליותר מגניב ויותר טעים. כן! יותר טעים. שבלולי קישואים ובשר לא טועמים בכלל כמו קישואים ממולאים רגילים וגם תפוח אדמה ובטטה מוקרמים ועד שלא תנסו לא תבינו על מה אני מדברת. זה שונה במרקם ובטעם בצורה קיצונית.
קישואים ממולאים משובללים
חומרים לכמות של כ- 40 שבלולים קטנטנים
- 5-6 קישואים
- 400 גרם בשר בקר טחון טרי (מספר 10 – צוואר)
- 300 גרם בשר שווארמה נקבה טחון (אפשר לשים רק בשר בקר)
- 1 בצל גדול מאוד קלוף
- ½ חבילה פטרוזיליה (רק העלים)
- מלח
- ½ כפית פלפל שחור
- ½ כפית בהרט לקציצות
- ¼ כפית קינמון
- ¼ כפית כורכום
- 2 כפיות נענע מיובשת
- 3 כפות פירורי לחם/קמח שקדים
- 3-4 כפות שמן זית
לרוטב עגבניות
- 1 קופסת עגבניות מרוסקות תוצרת איטליה של Mutti
- 2 יחידות מח עצם
- 6 שיני שום קלופות
- 2-3 פלפלים חריפים יבשים
- 3-4 כפות שמן זית
- 1 כפית מלח ים אטלנטי
- ¼ פלפל שחור
- ¼ כפית פפריקה מתוקה
- ¼ כפית כורכום
- 2 כוסות מים
אופן הכנה
הכנת הבשר: שמים במעבד מזון את הבצל והפטרוזיליה וטוחנים. מערבבים את שני סוגי הבשר ואת תערובת הבצל והפטרוזיליה. מתבלים במלח, פלפל שחור, בהרט, קינמון, כורכום ומוסיפים פירורי לחם/קמח שקדים ושמן זית. מערבבים את הבשר ולשים אותו כמו בצק כמה דקות עד שהוא משחרר את החלבון ונעשה דביק. שמים במקרר שעה.
הכנת הקישואים למילוי: שוטפים את הקישואים, אין צורך לקלף אותם. בעזרת קולפן רחב פורסים לרצועות דקות לאורך הקישוא. מניחים במסננת כשמתחת מניחים כלי לאגירת הנוזלים שמגירים הקישואים. מפזרים על רצועות הקישואים מעט מלח ומשהים כשעה. אחרי שעה הקישואים מגירים נוזלים ומתרככים כך שאפשר לגלגל אותם בקלות. לוקחים כדור בצק ומניחים בקצה רצועת הקישוא, מגלגלים לשבלול ומניחים בצד. מכינים כך את כל הכמות.
הכנת הרוטב: שמים בסיר רחב ושטוח יחסית את קופסת העגבניות, מח עצם, שיני שום ופלפלים חריפים יבשים ומאדים כמה דקות טובות על להבה בינונית. מוסיפים שמן זית, מלח, פלפל שחור, פפריקה, כורכום ומים ומביאים לרתיחה. מבשלים על להבה נמוכה 10-15 דקות, טועמים ומתקנים תיבול. לא להמליח מידי כיוון שהקישואים גם הם מומלחים מעט.
הכנת התבשיל: מדליקים תנור על חום של 180 מעלות. מסירים את הרוטב מהאש ומסדרים את שבלולי הקישואים במעגלים מעגלים מהחלק החיצוני של הסיר פנימה בשכבה אחת. מכסים את הסיר עם מכסה או עם נייר אפייה ומעליו נייר כסף ומעבירים את הסיר מייד לתנור בשלב האמצעי ואופים כשעה – שעה ורבע או עד שהקישואים רכים והרוטב הצטמצם אבל עדיין נשארת ממנו כמות יפה להגשה.
הי
נראה מעולה!!
אני צימחונית,
איך אפשר לעשות שיהיה צמחוני?
היי עדנה, תמלאי רק עם אורז
היי, נראה מעולה. האם את שוטפת את פסי הקישואים לאחר ההמלחה?
היי רחל. לא. ממליחים מעט והמלח משפר את הטעם של הקישואים. לא שוטפים ונזהרים עם התיבול של הרוטב
נראה טעים מאוד.
את בתקופה המשובללת שלך עכשיו
(גם העוגה משובללת)…חחח
תודהה. חחח לגמרי בתקופה משובללת