שעועית ירוקה עם בשר. אחד התבשילים שאני מכינה רק בימי שישי ורק עם שעועית ירוקה עדינה. מתקבל תבשיל חמצמץ וטעים שאפשר לאכול עם חלה או אורז

יש תבשילים שאני מכינה רק בימי שישי בצהריים. לא כי הם לא מתאימים לאמצע שבוע, אלא שביום שישי יש להם ריח וטעם אחרים, לפחות אצלנו בבית ואם אני מכינה באמצע שבוע אף אחד לא מתלהב. כך זה עם תבשיל השעועית שבדרך כלל אני מכינה אותו עם עוף. הפעם החלטתי להכין עם בשר. איפשהו בדרך הבעלול הפסיק לאהוב עוף והוא מעדיף בשר.
חורצ'ק אוהב הכל, גם בשר וגם עוף ובמיוחד מאוד אוהב שעועית ירוקה בכל מצב. אצל נוביק זה סיפור יותר מורכב. לנוביק יש דירוג העדפות לתבשילים של שישי בצהריים. במשך די הרבה זמן השעועית עם העוף הובילה וכיכבה לא מעט ימי שישי בארוחת הצהריים. נכון לעכשיו במקום הראשון נמצא תבשיל גמבות ועוף שגם אצלי הוא המועדף. במקום השני נמצאים הקישואים עם עוף או עם בשר והשעועית ירדה למקום השלישי. את התבשיל אני מכינה עם שעועית עדינה של סנפרוסט (זו לאאא פרסומת, הם הכי טובים בעיני).
שעועית ירוקה עם בשר
לפני שמתחילים
- אני מכינה את התבשיל הזה רק עם שעועית עדינה. יש לה טעם ומרקם הרבה יותר טעימים מהרגילה.
- הפעם השתמשתי בבשר שריר מספר 8. אפשר לשים כל בשר אחר שאוהבים שמתאים לבישול ארוך כגון: 5,6,10,2,4 וכו'.
- במקרה הזה מבשלים את הבשר בנפרד עד שהוא רך לחלוטין.
מצרכים ל -3-4 אנשים (או יותר, תלוי כמה אוהבים לאכול :))
מצרכים לבישול הבשר
- ½1 ק"ג בשר טרי (הפעם השתמשתי בשריר מספר 8)
- 1/3 כוס שמן זית
- 5-6 עלי דפנה (לבישול הבשר)
- 5-6 גרגירי פלפל אנגלי
- עלי סלרי
- 1 בצל קלוף
- 1 גזר
- מים
מצרכים לתבשיל
- 2 שקיות שעועית עדינה של סנפרוסט
- 2-3 עצמות מח טריות
- קוביות הבשר שבישלנו
- 2 בצלים גדולים קלופים וחתוכים לפרוסות
- 3 עגבניות רכות חתוכות לקוביות
- 1/3 כוס שמן זית
- מלח
- ½ כפית פלפל שחור
- מים/ציר בשר שנשאר מבישול הבשר
- מיץ מחצי לימון
אופן הכנה
- מבשלים את הבשר: פורסים את הבשר לקוביות. מחממים שמן בסיר שיכיל את קוביות הבשר. מניחים את הבשר בשכבה אחת בהדרגה כדי לא להוריד את חום השמן וצורבים על להבה גבוהה כמה דקות עד שהבשר שחום היטב ואז הופכים. אפשר לסגור את הסיר כדי למנוע התזות שמן מיותרות. מוסיפים לסיר את עלי הדפנה, הפלפל האנגלי, עלי הסלרי, בצל וגזר ומטגנים כמה דקות. מוסיפים את המים מעל לגובה הבשר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה לבינונית ומבשלים שעתיים – שלוש עד שהבשר רך לחלוטין. אם צריך מוסיפים במהלך הבישול עוד מים. מסננים את הבשר מהנוזלים ומכל הירקות. שומרים את הציר לבישול.
- התבשיל: מחממים שמן זית בסיר רחב ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את העגבניות ומטגנים כמה דקות. מוסיפים את עצמות המח וממשיכים לטגן כמה דקות טובות מכל הצדדים כך שישחררו לשמן את הטעמים שלהם. מוסיפים את השעועית ואת קוביות הבשר המבושלות לסיר. מוסיפים את ציר הבשר שסיננו מקודם ואם חסר נוזלים מוסיפים מים. מבשלים על להבה נמוכה כשעה, מתבלים במלח ופלפל שחור וממשיכים לבשל עוד שעה או עד שהתבשיל מקבל טעמים מרוכזים, הרוטב מסמיך מעט ורובו הצטמצם. לקראת סוף הבישול סוחטים מיץ לימון ומבשלים עוד 15 דקות.
יהודית אהובה,
שאלה:
אפשר לסגור ולבשר את הבשר יום קודם ולהמשיך / להרכיב עם השעועית למחרת?
אנ ימארחת ורוצה לסיים עם כמה שיוןתר הכנות…
המון תודה. על התשובה. על האתר. עלייך!!!
היי קרן בהחלט כן. את יכולה להשל הכל יום לפני. זה טעים מאוד גם למחרת
אפשר להקפיא את התבשיל?
היי שרה, אם אין לך בעייה עם הקפאת אוכל אז כן
היי, אפשר לוותר על עצמות המח הטריות? פחות מכירה
אפשר דיאנה, מן הסתם יפגע בטעם. יש היום עצמות בכל סופר
היי,
כמה שאלות לגבי הציר:
1. בצל קלוף- לשים אותו שלם בסיר?
2. גזר- לחתוך אותו?
3. סלרי- העלים ביחד עם ה"גזע"? לחתוך לחתיכות או להכניס כחתיכות שלמות? כמה יחידות??
4. כששופכים את הציר לרוטב- זה ללא כל הירקות? הגזר סלרי והבצל? רק המים?
תודה
עדי
היי עדי. אפשר לשים את הירקות לא קלופים. כן לחתוך כדי שהטעמים שלהם ייצאו למים. בסוף מסננים הכל למרק צלול כך שאין בעייה לשים ירקות איך שאת רוצה. העיקר שיהיה את הטעם שלהם
תודה רבה על התגובה המהירה!
שבת שלום ?