גלידת רום צימוקים שמכינים בבית ללא מכונת גלידה ויוצאת טעימה, רכה וקטיפתית. את הטעם של הרום, שמזכיר בטעמו במדוייק את הגלידה של הגלידריות משיגים בעזרת תמצית רום. מבחינתי זו הגלידה הכי מועדפת עליי מכל הטעמים


זאת אחת הגלידות שאני הכי אוהבת בעולם! אני יודעת שאני אומרת את זה על כל הגלידות 🙂 אבל זו באמת מספר אחת שלי. מכל הגלידות שאני אוהבת ואני אוהבת די הרבה טעמים, זו הכי מועדפת עליי.

את הטעם הזה אני מכינה כבר כמה חודשים. לפני כן ניסיתי להגיע לטעם של הגלידה הזו כפי שמוכרים אותה בגלידריות עם משקה רום שאפילו לא התקרב לטעם האמיתי. ואזזזזז נפל לי האסימון והבנתי שבגלידריות לא ישימו חומרים יקרים כמו רום אמיתי, אלא יילכו על התמצית וכל כך צדקתי. איך שהכנתי אותה וטעמתי, ידעתי שהגעתי לטעם המדוייק שאני כל כך אוהבת ומשום מה אני כבר לא מוצאת בגלידריות. כולם עברו לטעמים משוגעים ואני פחות מתחברת.

זהו, מבחינתי שלא ימכרו יותר בגלידריות אף גלידה, גם ככה הגלידות הכי טעימות לי הן אלה שאני מכינה בבית, בקלי קלות, עם חלב מרוכז ביתי, בלי טעמי לוואי ועם מלא תוספות, ממש כמו שאני אוהבת. הגלידה הבאה שאני מתכוונת להכין זה גלידת קוקוס כי אני מכורה לקוקוס.

גלידת רום צימוקים – ללא מכונת גלידה
לפני שמתחילים
- בואו לעקוב אחריי גם באינסטגרם, שם אני מעלה סרטונים בלייב ישירות מהמטבח
- ויש לי גם קבוצה בפייסבוק בה אני והחברים משתפים מתכונים שווים ותמונות
- את הצימוקים אני משרה שעה לפחות במים רותחים על מנת שיתרככו ולא יהיו קשים מידי לאכילה אחרי שיקפאו.
- אני משתמשת בתמצית רום שמצאתי שהיא הכי טעימה לי לגלידה – תמצית של מיימונס. על מנת שתדעו כמה רום לשים בגלידה, שהרי זה עניין של טעם אישי, תתחילו מכפית אחת, תטעמו ואם אתם אוהבים טעם מודגש יותר – תוסיפו עד שתהיו מרוצים מהטעם.
- אני מכינה את הגלידות שלי עם חלב מרוכז שאני מכינה בקלות בבית. הוא טעים יותר מהקנוי ובלי טעמי לוואי. אם בכל זאת אתם רוצים להכין עם הקנוי – שימו את אותה כמות בדיוק כמו במתכון.
- הגלידה הכי טעימה בשלושה ימים הראשונים אחרי ההכנה, אבל נשארת טעימה גם שבועיים במקפיא.
- השמנת המתוקה חייבת להיות מאוד קרה וכך גם המקצף. את המקצף אני שמה במקפיא לשעה לפני ההקצפה, כך השמנת מוקצפת הכי טוב.
מצרכים לכלי בנפח של כ – 2 ליטר
- 2 שמנת מתוקה 38% (500 מ"ל)
- 2 כוסות מדידה חלב מרוכז (כנסו פה למתכון של חלב מרוכז שמכינים בבית)
- 1-2 כפיות תמצית רום (אני קונה של מיימונס) (ראו הערה למעלה)
- חופן צימוקים בהירים גדולים + מים רותחים להשרייה
אופן הכנה
שמים את הצימוקים בקערית עם מים רותחים למשך שעה. מסננים ומניחים בצד.
שמים בקערת המיקסר עם בלון הקצפה את השמנת המתוקה ומקציפים לקצפת רכה. מוסיפים את החלב המרוכז וממשיכים להקציף כמה דקות למרקם יוגורט. מוסיפים כפית אחת של תמצית רום ואת הצימוקים ומערבבים (משאירים כמה צימוקים לקישוט מעל הגלידה) טועמים ואם רוצים טעם מודגש יותר של רום מוסיפים בהדרגה עד שמגיעים לטעם הרצוי.
מעבירים לתבנית ומקפיאים שעה. מניחים על הגלידה את שאר הצימוקים ומקפיאים כמה שעות, עד להקפאה מלאה.
הגלידה במיטבה בשלושה ימים הראשונים לאחר ההכנה אבל נשמרת טעימה גם שבועיים במקפיא.
היי
אשמח לדעת איך מכינים גלידה בגרסת פרווה?
היי אורלי,
יש כאן הסבר להכנת גלידה פרווה
https://www.yehudit-aviv.co.il/%d7%a7%d7%99%d7%a0%d7%95%d7%97%d7%99%d7%9d-%d7%92%d7%9c%d7%99%d7%93%d7%95%d7%aa-%d7%95%d7%9e%d7%a7%d7%a4%d7%90%d7%99%d7%9d/%d7%92%d7%9c%d7%99%d7%93%d7%aa-%d7%a7%d7%99%d7%a0%d7%9e%d7%95%d7%9f-%d7%95%d7%a4%d7%a7%d7%90%d7%9f-%d7%a1%d7%99%d7%a0%d7%99-%d7%97%d7%9c%d7%91%d7%99%d7%aa-%d7%95%d7%92%d7%9d-%d7%91%d7%92%d7%a8%d7%a1/
היי יהודית,
הגלידה טעימה רק שכל הצימוקים ירדו לי לתחתית
איך מכינים שזה יתפזר בכלל הגלידה?
תודה מראש
את יכולה להקציף לקרם יותר יציב או להקפיא חלקית ואז להוסיף צימוקים ולערבב
למה הכוונה המקצף – לשמנת המוקצפת?? או לחלק במיקסר ??תודה
היי שירי,
מקציפים שמנת מתוקה
היי יהודית
סה נראה כל כך טעים וקל
אבל אין לי שמץ של מושג מה זה כוסות מדידה
יש בכל מיני מידות לא?
אשמח לדעת אולי בגרמים?
תודה רבה
היי שרית, יש היום כוסות איניברסליים בכל סופר הכי פשוט. את יכולה ללכת לחנות למוצרי אפייה ולבקש. זה עולה גרושים וכדאי שיהיה בבית. לא כל מתכון דורש דיוק של משקל על הגרם. לרוב המתכונים שלי ביתיים וכוסות מדידה זה מספק וזמין לכולם
ישלי תמצית רום מרוכזת זה טוב?
כן, רק שימי כמות מתאימה
סוף סוף התפניתי להכנת הגלידה. מחכה שתקפא אבל מטעימה של התערובת זה מבטיח…
תודה
מחכה לעדכונים
היי יהודית, ניסיתי את המתכון.גם הכנתי את החלב המרוכז והגלידה יצאה טעימה, אבל המרקם יצא מאוד קשה,כמו קרח. הייתי צריכה להשאיר על השיש מספר דקות כדי שאוכל להוציא עם כף..האם זה קשור לשמנת ? לא רשמת כמה מ"ל . הנחתי שמדובר ב 2 קופסאות קטנות (סה"כ 500 מ"ל).
היי אושרית,
המרקם אמור לצאת רך וקטיפתי. אכן 500 מ"ל שמנת ו – 2 כוסות מדידה אוניברסליים של חלב מרוכז
זרקת אותי בבום לשנות ה 80 שם התחיל הרומן שלי עם גלידת רום צימוקים. זו הייתה מסורת של יציאה במוצש עם אחותי וגיסי וזה היה הטעם הקבוע שלי, רום צימוקים פיסטוק ושוקולד. יש לי מלאי של חלב מרוכז במקפיא. רצה לנסות, תודה!!!
מהמם שושי, זאת הגלידה הכי אהובה עליי. תכיני ותהני
היי יהודית
"מתה" על טעמי הרום וניל צימוקים.
תנסי להשרות את הצימוקים 24 שעות עם רום אמיתי במקום מים רותחים.הם מקבלים טעם נהדר של רום.
היי ניצה, ניסיתי גם את זה. המתכון שכתבתי זה בול הטעם של הגלידה