פיש אנד צ'יפס. אוכל רחוב אנגלי מהטעימים שיש. סה"כ פילה דג מטוגן בטמפורה ומוגש עם צ'יפס ורטבים. החצי שלי מזמין את זה קבוע כשאנחנו יושבים במסעדה על החוף. הפעם הבאתי לו את זה הביתה
עוד רגע הוא מגיע ונוכל לטגן שבוע שלם בלי ייסורי מצפון, התנצלויות או חרטות כי מצווה זו מצווה (נס פח השמן וזה…)…וגם כי מה שקורה בחנוכה נשאר בחנוכה…חוץ מעודפי המשקל שנשארים עוד הרבה זמן אחרי.
בואו נתעלם לרגע מזה שחנוכה מגיע רק עוד בערך חודש (כי בנינו מה זה חודש??) 🙂 🙂 ונתייחס רק לזה שטיגון הוא אחת משיטות הבישול שנותנת תוצאה הכי מושלמת, פריכה ועסיסית וגם נתייחס לזה שטמפורה זה אחד הציפויים הכי טעימים שיש… בואו נתמסר לטעמים המושלמים ועם המשקל וייסורי המצפון נתמודד אחר כך 🙂
למי שלא יודע, טמפורה היא בלילת טיגון יפנית שלמעשה אפשר לטגן בה הכל. הכל זה אומר פירות, ירקות, דגים ואפילו בשר. מי לא זוכר את התפוח אדמה בטמפורה שמכרו פעם בדוכני פלאפל?? אז יש מתכון גם לזה…כנסו פה.אצלנו בבית אף אחד לא רגיש לגלוטן וגם בסביבתי הקרובה אני לא ממש מכירה אנשים רגישים אבל, יש לא מעט אנשים רגישים ואני מניחה שהם גם פה בין קוראי הבלוג (אני רואה את זה לפי כמות הכניסות למתכונים נטולי הגלוטן 🙂) אז למענכם ובשבילכם מיועדים הפוסטים האלה אבל לא רק….המתכון והבירה מתאימים לכוווולם.
בניגוד לבצקי שמרים, הטמפורה לא אוהבת גלוטן ולכן בדרך כלל אני משתמשת בקמח מופחת גלוטן כמו קמח עוגיות או עוגות. הפעם השתמשתי בקמח "כרגיל" קמח רב תכליתי נטול גלוטן מעולה ושילבתי איתו גם קורנפלור. כיוון שהטמפורה מאוד אוהבת בירה בבלילה אז השתמשתי בבירה חדשה שהגיעה אלינו היישר מגרמניה ומביאה איתה בשורה לרגישי הגלוטן – בירה אורגנית נטולת גלוטן – כזו היא השניצר בראו…איזה מגניב שהיא אפילו טעימה.
בניגוד לבצקי שמרים, הטמפורה לא אוהבת גלוטן ולכן בדרך כלל אני משתמשת בקמח מופחת גלוטן כמו קמח עוגיות או עוגות. הפעם השתמשתי בקמח "כרגיל" קמח רב תכליתי נטול גלוטן מעולה ושילבתי איתו גם קורנפלור. כיוון שהטמפורה מאוד אוהבת בירה בבלילה אז השתמשתי בבירה חדשה שהגיעה אלינו היישר מגרמניה ומביאה איתה בשורה לרגישי הגלוטן – בירה אורגנית נטולת גלוטן – כזו היא השניצר בראו…איזה מגניב שהיא אפילו טעימה.
כאמא לשלושה גברברים חתיכים הורסים (אובייקטיבית לגמרי) ובעלול אחד מהמם, שכולם חובבי בירה, הכי קל לי לשמח אותם. מכינה להם ערימת צ'יפס שלרוב אני מכינה מתפוחי אדמה טריים, מלא דגים מטוגנים בטמפורה, רטבים הורסים שמכין נוביק בן הזקונים שגם הוא כמו השניים הגדולים חובב בישול, בירה טובה ליד וקניתי אותם.
ואני?? תנו לי תפוח, אננס או בננה מטוגנים בטמפורה מתוקה ואני שלכם.
יאללה, מספיק דיבורים יש הרבה עבודה…….
פיש אנד צ'יפספילה דג בטמפורה
- 1/2 ק"ג פילה דג לבן (אני קניתי דג קוד בוואקום)
- מלח ומיץ לימון להשריית הדג
- מלח ופלפל לתיבול הדג
טמפורה ללא גלוטן
- 2 כוסות קמח "כרגיל" (ללא גלוטן) או קמח רגיל למי שלא רגיש לגלוטן
- 2 כפות גדושות קורנפלור
- כ- 2 כוסות בירה (כאמור שמתי בירה שניצר ללא גלוטן. אפשר לשים גם בירה רגילה כמובן)
- 1 ביצה
- מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור
- לטיגון: 1/2 ליטר שמן קנולה/חמניות
רטבים של נוביק
איולי
מערבבים יחד:
- 3 כפות מיונז
- כפית מיץ לימון טרי
- שן שום קטנה כתושה
- מלח
מיונז סריראצ'ה (רוטב צ'ילי חריף)
מערבבים יחד:
- 3 כפות מיונז
- כפית רוטב סריראצ'ה
- חצי כפית פפריקה מעושנת
אופן הכנה
- הדג: לשטוף את הדג היטב ולחתוך לקוביות בגודל של 4*4 ס"מ. לפזר על הדג מעט מלח ולשים במקרר חצי שעה. לשטוף מהמלח ולסחוט על הדג מיץ לימון ל- 2 דקות בלבד. לשטוף היטב, ליבש עם מגבת מטבח ולתבל את הדג במעט מלח ופלפל שחור.
- הטמפורה: לשים בקערה את הקמח והקורנפלור, להוסיף בהדרגה את הבירה תוך ערבוב עד שמקבלים בלילה סמיכה כמו טחינה. מוסיפים את הביצה, מלח ופלפל שחור ומערבבים רק עד שהבלילה נעשית חלקה.
- מחממים שמן עמוק בסיר טיגון, טובלים כל חתיכת דג בטמפורה ומטגנים עד להזהבה. מוציאים לנייר סופג.
- מגישים מייד עם צ'יפס, לימון טרי רטבים ובירה קרה קרה.
תודה על המתכון ללא גלוטן.
באהבה נורית
אני עוד יותר רעבה עכשיו 3>
הורס, בא להתיישב ליד המגש הזה ������
מטריףףף פוסט טעים ומגרה אני בעד מטוגן וללא גלוטן ???