תוספת מעניינת במיוחד, קלה להכנה וכזו שתגנוב את ההצגה על השולחן. חסה לא חייבת להיות מוגשת טרייה, היא טעימה מאוד גם כשהיא צלוייה בתנור ומעל רוטב טעים במיוחד שעשוי מפקאנים ועוד דברים טובים
חשבתם פעם לצלות חסה בתנור?? תוך כדי מחשבות על מנות מיוחדות וחדשות לחג, פתחתי את המקרר והדבר הראשון שראיתי היה חסה. אני מתה על סלטים עם חסה ואף פעם לא עבר לי בראש להכין ממנה משהו אחר חוץ מסלט טרי.
אבללללל, פתאום חשבתי – למה לא?? ננסה ואם ייצא טעים הרווחנו עוד מתכון מיוחד לחג וברור לכם שאם אני פה כותבת את המתכון, הוא יצא מטריףףף. את הרוטב פקאנים אני מכינה כמעט תמיד לסלטי החסה שלי, הוא יוצא סמיך בזכות הפקאנים והטעם אלוהי.
חסה צלויה בתנור עם רוטב פקאנים
כנסו לאינסטגרם שלי לצפייה בסרטון ההכנה
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow ? בסטוריז אני מעלה סרטונים בלייב מהמטבח שלי.
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק.
- יש לי גם טיק טוק.
- מומלץ להכין את החסה די סמוך לארוחה כי אז היא במיטבה.
- את הרוטב ניתן להכין אפילו יום יומיים מראש ולשמור במקרר עד לשימוש.
מצרכים לחסה אחת
- חסה אחת גדולה
- 1/4 כוס שמן זית
- מלח ים אטלנטי
לרוטב פקאנים
- 1 כפית חרדל דיז'ון
- 2 כפיות דבש/סילאן
- מלח לפי הטעם
- 1/4 כפית פלפל שחור
- מיץ מחצי לימון
- 2 כפיות שמן זית
- 3/4 כוס מיץ תפוזים טבעי
- חופן גדול של פקאנים לא קלויים
להגשה
- זילוף קל של שמן זית
- חופן גרגרי רימון
- חצי חופן פקאנים קצוצים גס
אופן הכנה
מכינים את החסה: מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
חותכים את החסה לארבעה חלקים לאורך. שוטפים כל רבע חסה היטב ומנערים עודפי מים.
מניחים את החסה בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מזלפים על החסות שמן זית ומפזרים מעט מלח ים אטלנטי.
צולים בתנור כ – 20 דקות או עד שהחסה מקבלת בקצוות צבע שחום אבל עדיין נשארת רעננה ועם צבע יפה.
מכינים רוטב: שמים את כל חומרי הרוטב בבלנדר או בשייקר וטוחנים לרוטב חלק וסמיך אבל לא מידי סמיך. טועמים ומתקנים מליחות לפי הטעם. אם הרוטב סמיך מידי – מוסיפים עוד מעט מים ואם דליל – מוסיפים עוד מעט פקאנים עד שמקבלים את הסמיכות המועדפת.
מגישים: מניחים את החסות על קרש/צלחת הגשה, מזלפים מעט קמן זית, מוזגים את הרוטב, מפזרים גרגרי רימון ופקאנים קצוצים מעל.
מגישים מייד.
***ניתן להגיש את החסה בנפרד ואת הרוטב בנפרד.
נשמע מעניין. מה אפשר לשים במקום מיץ תפוזים?
תודה!
תודה לילך. זה כל הקטע של הרוטב אז אין תחליף למיץ תפוזים
אפשר במקום קרם פקאנים לשים טחינה??
בטח