הקינוח התאילנדי האולטימטיבי ולא תאמינו כמה קל להכין בבית. קינוח מאוד פשוט אבל טעים ואפילו ממכר. בארץ עונת המנגו קצרה, אז תמהרו להכין ואם אתם בתאילנד, אז תדעו ששם יש מנגו כל השנה ואיזה כייףףף להם


אם תשאלו אותי איזה אוכל אני מעדיפה, התשובה תהיה תמיד אוכל אסיאתי. אוכל אסיאתי זה שם רחב מאוד וכוללני אבל אני אוהבת את סוג המטבחים האלה. הכי אהוב עליי הוא המטבח התאילנדי עם הטעמים של החריף, מתוק, חמוץ ומלוח, כל הטעמים האלה משתלבים יחד בצורה שגורמת לבלוטות הטעם לרקוד סלסה 🙂 ואולי תתפלאו, אבל מעולם לא ביקרתי בתאילנד והאמת שעד לא מזמן גם לא חשבתי לטייל שם. היו יעדים אחרים שעשו לי את זה ותאילנד נדחקה הצידה. זה לא אומר שזה לא יקרה, אבל בינתיים את החוויה הקולינרית, התאילנדית אני חווה דרך מסעדות בארץ ומתבאסת מזה שהן מתאימות עצמן לחך הישראלי שאוהב הרבה מתוק ופחות חריף 🙂 בכל פעם שאני מזמינה מנה תאילנדית במסעדה, אני מקווה שהיא תהיה מספיק אמיצה ולא מתנצלת ואני די מתאכזבת. ההסבר של המלצרים הוא ש"זה מה שישראלים אוהבים, בפעם הבאה תבקשי יותר חריף".

את המנגו סטיקי רייס יצא לי לאכול כמה פעמים במסעדות תאילנדיות שונות ובכל פעם זה היה חביב, זה תמיד היה מתוק מידי ולא מאוזן בטעמים. אז אמנם לא טעמתי את המקור, אבל אני יודעת שגם קינוח צריך להיות מאוזן ולא מתוק מידי והחלטתי לגשת למשימה ולהבין איך להכין את הקינוח הזה בטעמים שלי, מה גם שהשנה עץ המנגו שלנו היה כל כך נדיב, כך שזאת הזדמנות מעולה להכין גם את הקינוח הזה, תתכוננו להתמכר:)
פעם ראשונה הכנתי את הקינוח הזה עם אורז לסושי ובישלתי אותו בטכניקה דומה לזו שמכינים ריזוטו, יצא נחמד אבל לא זה. אז נכנסתי ליוטיוב והתחלתי לחפש סרטונים, הבנתי איזה סוג אורז צריך ואת הטכניקה ויצאתי לדרך. סך הכל זה קינוח מאוד פשוט להכנה, רק צריך להיצמד לטכניקה וכמובן למצוא את האורז המתאים. אני כבר אומרת שזה ייצא טעים עם כל אורז, אבל לא אותו דבר. בגדול אם אני פה עם המתכון, אז כמובן שזה יצא מושלם!! כל כך טעים שלא הפסקתי לטעום עוד ועוד.

אני ממש ממליצה לכם שאם אתם כבר מכינים, תתאמצו ותחפשו את האורז הזה. סטיקי רייס (אורז דביק -Glutinous rice) נקרא כך בזכות האיכות הדביקה שלו, הוא דל בעמילן ואין בו גלוטן ולמרות הדביקות שלו, אחרי האידוי הגרגרים נשארים יציבים ואחד אחד. לאורז דביק יש יכולת מעולה לספיגת טעמים ולכן הוא הכי מתאים לקינוח הזה.
יש היום מלא חנויות שמוכרות את כל המוצרים מהמזרח, כך שאין בעייה למצוא. הכנתי את האורז בדיוק לפי השיטה המסורתית על סיר אידוי, כלומר סיר קוסקוס 🙂 כמובן שהתאילנדים מכינים על סלסלת אידוי מבמבוק או קש קלוע, אבל אין בעייה לאדות בכל דרך שתמצאו לנכון, כל הרעיון הוא לרכך את האורז על ידי אידוי ואז להשקות אותו בקרם קוקוס. לגבי המנגו – המנגו חייב להיות מנגו בשל אבל קשה מספיק כדי שאפשר יהיה לפרוס אותו. הקינוח הזה כמו הרבה קינוחים אסיאתיים הוא טבעוני מעצם היותו, ללא שינויים והמרות והוא ללא גלוטן כך שהוא מתאים לכוווולם.

מנגו סטיקי רייס – קינוח תאילנדי ממכר
כנסו כאן לסרטון הכנה בערוץ היוטיוב שלי
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק.
- יש לי גם טיק טוק.
- אל תוותרו ותכינו את הקינוח הזה רק אחרי שמצאתם את האורז המתאים. זה יכול להיות כל חברה שהיא, רק שיהיה אורז דביק. שתדעו שיש הבדל משמעותי בטעם ובמרקם וכן, הכנתי גם עם אורז לסושי וזה יוצא שונה. אני מצאתי את האורז בחנות התבלינים שלי שמביאה את כל המצרכים המיוחדים שקיימים בשוק.
- האורז חייב לעבור השרייה של כמה שעות לפני האידוי. אני מאדה בסיר קוסקוס, אפשר לאדות בכל מיני דרכים יצירתיות או פשוט לקנות סלסלת אידוי שעולה שקלים בודדים.
- הקינוח במיטבו בשעות הראשונות להכנתו, אבלללל נשאר לי מהאורז והחלטתי לשמור במקרר. אז אמנם זה לא באותו מרקם אבל זה טעים מאוד גם מהמקרר אפילו בלי מנגו וכמובן שאפשר לעשות לאורז החייאה על ידי חימום.
- הכי טעים זה להגיש את האורז כשהוא חמים ואת המנגו כשהוא קר מהמקרר.
מצרכים להכנת האורז
- 1 כוס אורז דביק
- מים להשריית האורז
- סיר אידוי
- חיתול נקי
להכנת רוטב קרם קוקוס
- 1 פחית קרם קוקוס (400 מ"ל)
- 4-5 כפות סוכר חום בהיר (טועמים ואם אוהבים מתוק יותר – מוסיפים סוכר לפי הטעם)
- 1/2 כפית מלח
להגשה
- 2-3 יחידות מנגו בשל פרוס או חתוך לקוביות
- שומשום/קוקוס קלוי
אופן הכנה
מכינים אורז דביק: לילה מראש – משרים את האורז בהרבה מים לכל הלילה או ל – 6 שעות לפחות. למחרת – שוטפים את האורז היטב דרך מסננת. מרתיחים בחלק התחתון של סיר האידוי מים. מרטיבים את החיתול וסוחטים אותו. כשהמים רותחים מניחים על החלק העליון את החיתול ומניחים בתוכו את האורז. מאדים כ – 30 דקות, הופכים את החיתול עם האורז ומאדים עוד כ – 10 דקות. בודקים שהאורז מוכן.
מכינים רוטב קוקוס לאורז: שמים בקלחת את הקרם קוקוס, הסוכר והמלח ומרתיחים 2 דקות. שומרים 1/4 כוס מהרוטב בצד ואת השאר מוזגים על האורז ומערבבים. מכסים ומשאירים לפחות 10 דקות עד שהאורז סופח את הרוטב ומתקרר מעט.
מרכיבים את המנה: קולפים את המנגו ופורסים או חותכים לקוביות. מניחים מהאורז בצלחת, מניחים ליד את המנגו ומזלפים על האורז מהרוטב, מפזרים שומשום קלוי ומגישים מייד.
הייי
אפשר להכין מראש?
שומרת שבת ורוצה קינוח לערב שישי
תודה על מתכונים מושלמים.
אם תכיני בשישי אז כן