שקדים מסוכרים ממכרים. אחד הדברים הכי טעימים וממכרים שהכנתי לאחרונה. אי אפשר להפסיק לנשנש אותם. הקלייה שלהם מדוייקת והסוכר שמתגבש עליהם רק מוסיף

לפני כשבועיים נפגשנו קבוצת "מבשלים ביחד" בבית המדהיםםם של קרן אגם המהממת והיפה ביפו. המפגש היה כייפי במיוחד ומעניין. מיטב הבלוגרים היו במפגש הזה והיה לי הכבוד להיות חלק ממנו. כל אחד הביא למפגש משהו טעים. היו סלטים שהכינה רותם ליברזון, מג'דרה של עז תלם, עוגיות אגוזים מטריפות של סיגל ברמר, מאפינס שוקולד של רות אופק, לחמניות גבינה מתובלות שלי ועוד ועוד….אבל מבחינתי מה שגנב את ההצגה זה שקדים מסוכרים שהביאה רומי נדלר מהבלוג Romina e La Cucina מה אני אגיד לכם….השקדים הכי טעימים שתאכלו אי פעם, באחריות! לרומי הם זיכרון ילדות מארצות רחוקות ולי זה יהיה לתמיד הזיכרון מהמפגש המרתק באותו יום בבית המדהים של קרן ביפו.

אנחנו התמכרנו ואין לי ספק שגם אתם תתמכרו…רומי המליצה להכפיל כמויות ואני הקשבתי לה 🙂 :)…למתכון המדוייק של רומי שצילמה גם תמונות מתהליך ההכנה היכנסו לכאן.

שקדים מסוכרים ממכרים
לפני שמתחילים
- בואו לעקוב אחרי באינסטגרם, שם אני מעלה בסטורי שלבים בלייב ישירות מהמטבח שלי
- ויש לי גם קבוצה שווה בפייסבוק, שם גם אתם יכולים להעלות ולהשוויץ ביצירות שלכם
- תהליך ההכנה לוקח לא מעט זמן וליתר דיוק, משהו כמו 40 דקות. בהתחלה זה נראה כאילו שזה לא הולך לקרות, אבל בסוף, הסבלנות משתלמת וזה קורה וזה הדבר הכי טעים שתכינו.
- 400 גרם שקדים
- 400 גרם סוכר
- 200 מ״ל מים
אופן הכנה
שמים בסיר רחב ושטוח את השקדים, הסוכר והמים.
מניחים על הכיריים ומבשלים על אש בינונית, תוך בחישה מתמדת עם כף עץ.
בשלב ראשון הסוכר יימס – ממשיכים לערבב.
בשלב שני, הסוכר יתחיל לבעבע ונוכל לראות איך הוא מתייבש בצדדים עד שהנוזלים יתאדו לגמרי והסוכר יהפוך לחולי (מלשון חול) בצבע זהוב בהיר (כל הזמן מערבבים).
לקראת הסוף הסוכר יהפוך למעין קרמל ויחזור להיות מעט נוזלי. ממשיכים לערבב עד שנשמעים פיצפוצים מהסיר.
מסירים מהאש ומעבירים לקירור על נייר אפייה.
כמה חידודים:
- מהרגע שכל המים התאדו צריך לערבב כל הזמן בלי הפסקה אחרת השקדים עלולים להישרף.
- ניתן לשמור בצנצנת כשבועיים (אצלנו שרדו בקושי יומיים).
- אני ממליצה בחום להיכנס לבלוג של רומי ולראות את תמונות התהליך. זה יעזור להבין את השלבים טוב יותר.
הכנתי כפול 4
זה יצא מוששששששלם
תודה ענקית!!!!!!!!!!!!!
וואוו יפה. הרבה זמן לא הכנתי. זה מושלם לפסח
ג'ודי שלום,
חיפשתי את התמונות באתר של רומי ולא מצאתי.
אם יש לך קישור מדויק זה יעזור לי מאוד!
תודה!
היי טובה,
יש לינק בתוך הפוסט
תודה יהודית יבורכו ידייך
תודה יהודית יבורכו ידייך
לא מכינה יותר. זה אסון
מסכימה לגמרי השקדים ממכרים !! התמונות מדהימות !!!