יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
תפוחי אדמה, בטטה ובצל בתנור
ראשי » טבעוני » תפוחי אדמה, בטטה ובצל בתנור

תפוחי אדמה, בטטה ובצל בתנור

יהודית אביב הלוחשת לאוכל 18 ביוני 2018 14 תגובות

תפוחי אדמה, בטטה ובצל בתנור – התוספת האולטימטיבית כמעט לכל ארוחה. לא משנה מה אני מכינה, תפוחי האדמה האלה יהוו תוספת בארוחה ותמיד יתחסלו ראשונים ובצדק

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
תפוחי אדמה, בטטה ובצל בתנור

התוספת האולטימטיבית כמעט לכל תבשיל או מאכל. ירקות שתמיד מתקבלים באהבה על כל שולחן ותמיד הם אלה שייעלמו ראשונים מהשולחן. תכינו לידם עוף בתנור ואורז ואתם מסודרים עם ארוחה מושלמת. יש כל כך הרבה סוגים של תפוחי אדמה טעימים ומיוחדים. לרוב אני משתמשת בזן האדום שיוצא מצויין בכל מצב, גם לבישול, גם לטיגון וגם בתנור. אם יוצא לי להיתקל בתפוחי אדמה מיוחדים, אני קונה ומכינה איתם אבל האדומים מצויינים וטעימים לא פחות.

כל סגנון חיתוך ייתן מרקם וטעם אחר לירקות. השיטה הזו של חיתוך כמו מניפה נותנת מרקם מושלם לירקות – רכים מבפנים וקריספיים מבחוץ. לא משנה איזו ארוחה אני מכינה, תפוחי אדמה בתנור תמיד יהיו אחת מהתוספות על השולחן וכשמגישים אותם בצורה הזו, בעיני זה יפהפה ומגרה. אני אוהבת להגיש את הירקות לשולחן ממש בכלי שבו אני אופה אותם, כך שמלכתחילה אני מתכננת את האפייה בכלי שמתאים לי להגשה.

אם אתם לא מכינים לידם מנה בשרית, תגישו עם קרם פרש או מיונז או מיונז שמעורבב עם קרם פרש ומתובל בשום, מלח ופלפל שחור. זה מעדן בפני עצמו.

תפוחי אדמה, בטטה ובצל בתנור

כאן יש סרטון הדגמה

  • 12 תפוחי אדמה בינוניים
  • 2 בטטות
  • 2 בצלים
  • 5-6 שיני שום לא קלופים
  • ¼ כוס שמן זית
  • מלח ים אטלנטי
  • ¼ כפית פלפל שחור
  • עשבי תיבול טריים כמו: מרווה, טימין, רוזמרין וכו'.

אופן הכנה

  1. שוטפים היטב את תפוחי האדמה. אין צורך לקלוף. את הבטטה והבצל קולפים. את השום לא קולפים.
  2. חותכים את תפוחי האדמה והבטטה כמו מניפה – מניחים שתי כפות עץ על קרש חיתוך, אחת מול השנייה במרחק של כ – 5 ס"מ, מניחים במרכז את תפוח האדמה ופורסים לפרוסות דקיקות לרוחבו. כפות העץ ימנעו מהסכין לחדור עד לסוף תפוח האדמה וכך הבסיס שלו יישאר מחובר (מצורפים סרטונים).
  3. את הבצל חוצים לחצי ופורסים לפרוסות אבל משאירים קצה אחד מחובר. באפייה הירקות מתכווצים ואז מתגלה המניפה.
  4. את שיני השום שמים בקליפתם בתבנית.
  5. מזלפים על הירקות שמן זית, מפזרים מלח, פלפל שחור ועשבי תיבול.
  6. מכסים את התבנית בנייר כסף ואופים כשעה – שעה וחצי בחום של 180 מעלות או עד שתפוחי האדמה רכים לגמרי.
  7. מורידים את נייר הכסף, מעבירים את התנור למצב גריל ומשחימים את הירקות עוד 10-15 דקות או עד שהם מקבלים צבע שחום יפה.
Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
מתכונים נוספים שלא תרצו לפספס
  • סיגר סלמון בטעמים אסיאתיים
    סיגר סלמון בטעמים אסיאתיים
  • לחם ממולא בשר
    לחם ממולא בשר אפוי בתנור בסיר ברזל
  • עוגת גבינה אפויה שתמיד מצליחה
    עוגת גבינה אפויה שתמיד מצליחה
  • תבשיל חצילים ובשר בתנור
    תבשיל בשר וחצילים פיקנטי שמכינים בתנור
בטטה בצל ירקות תפוחי אדמה

יהודית אביב |להציג את כל הפוסטים של יהודית אביב הלוחשת לאוכל


« פוסט קודם
פוסט הבא »

14 תגובות

  1. אראלה הגב 13 באפריל 2024 בשעה 20:23

    לא הבנתי איך חותכים את התפוחי אדמה בצורת מניפה ? ועוד שאלה.
    איך את מחממת בפעם אחת את כל האוכל שמגישה למרכז השולחן ?
    מאד נהנת מההמלצות והמתכונים שלך. תבורכי ????

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 14 באפריל 2024 בשעה 7:52

      יש סרטון הדגמה תיכנסי אליו

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 14 באפריל 2024 בשעה 7:58

      הנה יש פה סרטון: https://www.youtube.com/watch?v=7ROD3Ifw5zg&t=6s

  2. לילי הגב 21 ביולי 2023 בשעה 12:54

    תודה על הטריק לחיתוך!! יצא מהמם!

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 22 ביולי 2023 בשעה 13:57

      באהבה

  3. איילת הגב 18 ביולי 2020 בשעה 17:16

    מתכון מצוין. יצא רך ופריך ויפיפה.

  4. ג'קי הגב 16 בנובמבר 2018 בשעה 21:24

    הי הכנתי היום ויצא גם יפה וגם טעים! הוספתי עוד תבלינים לפי טעמי ואכלתי עם מטבל טבעוני .אני בטוח אכין שוב! תודה!!

  5. ג'קי הגב 16 בנובמבר 2018 בשעה 21:22

    הי הכנתי היום ויצא גם יפה וגם ממש טעים ומיוחד. אכלתי עם מטבל טבעוני שהכנתי.
    תודה רבה. בטוח אכין שוב.

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 16 בנובמבר 2018 בשעה 23:51

      נהדר ג'קי. שמחה שאהבת

  6. רוחמה הגב 25 באוגוסט 2018 בשעה 7:06

    שבת שלום יהודית
    שאלתי היתה באיזה חום התנור?
    תודה

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 25 באוגוסט 2018 בשעה 7:23

      היי רוחמה. 180 מעלות. עדכנתי את הפוסט. תודה רבה

  7. רוחמה הגב 17 באוגוסט 2018 בשעה 12:47

    מה חום התנור, תודה.

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 18 באוגוסט 2018 בשעה 7:45

      של מה??

  8. סיגל ברמר הגב 19 ביוני 2018 בשעה 9:13

    טעימים לי תפוחי האדמה שלך !!! אחלה פטנט לחיתוך עושה חשק לתת ביס למסך 🙂

השארת תגובה

ביטול

הרשמה לבלוג

תודה שנרשמתם לעדכונים מהבלוג. תהנו!




פרגנו לי בלייק
חפשו פה מתכון ספציפי
כל המתכונים לפי קטגוריות



בואו לעקוב אחרי
  • Facebook
  • Google+
  • YouTube
  • Pinterest
  • Instagram
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס