תפוחי אדמה, בטטה ובצל בתנור – התוספת האולטימטיבית כמעט לכל ארוחה. לא משנה מה אני מכינה, תפוחי האדמה האלה יהוו תוספת בארוחה ותמיד יתחסלו ראשונים ובצדק


התוספת האולטימטיבית כמעט לכל תבשיל או מאכל. ירקות שתמיד מתקבלים באהבה על כל שולחן ותמיד הם אלה שייעלמו ראשונים מהשולחן. תכינו לידם עוף בתנור ואורז ואתם מסודרים עם ארוחה מושלמת. יש כל כך הרבה סוגים של תפוחי אדמה טעימים ומיוחדים. לרוב אני משתמשת בזן האדום שיוצא מצויין בכל מצב, גם לבישול, גם לטיגון וגם בתנור. אם יוצא לי להיתקל בתפוחי אדמה מיוחדים, אני קונה ומכינה איתם אבל האדומים מצויינים וטעימים לא פחות.
כל סגנון חיתוך ייתן מרקם וטעם אחר לירקות. השיטה הזו של חיתוך כמו מניפה נותנת מרקם מושלם לירקות – רכים מבפנים וקריספיים מבחוץ. לא משנה איזו ארוחה אני מכינה, תפוחי אדמה בתנור תמיד יהיו אחת מהתוספות על השולחן וכשמגישים אותם בצורה הזו, בעיני זה יפהפה ומגרה. אני אוהבת להגיש את הירקות לשולחן ממש בכלי שבו אני אופה אותם, כך שמלכתחילה אני מתכננת את האפייה בכלי שמתאים לי להגשה.
אם אתם לא מכינים לידם מנה בשרית, תגישו עם קרם פרש או מיונז או מיונז שמעורבב עם קרם פרש ומתובל בשום, מלח ופלפל שחור. זה מעדן בפני עצמו.

תפוחי אדמה, בטטה ובצל בתנור
- 12 תפוחי אדמה בינוניים
- 2 בטטות
- 2 בצלים
- 5-6 שיני שום לא קלופים
- ¼ כוס שמן זית
- מלח ים אטלנטי
- ¼ כפית פלפל שחור
- עשבי תיבול טריים כמו: מרווה, טימין, רוזמרין וכו'.
אופן הכנה
- שוטפים היטב את תפוחי האדמה. אין צורך לקלוף. את הבטטה והבצל קולפים. את השום לא קולפים.
- חותכים את תפוחי האדמה והבטטה כמו מניפה – מניחים שתי כפות עץ על קרש חיתוך, אחת מול השנייה במרחק של כ – 5 ס"מ, מניחים במרכז את תפוח האדמה ופורסים לפרוסות דקיקות לרוחבו. כפות העץ ימנעו מהסכין לחדור עד לסוף תפוח האדמה וכך הבסיס שלו יישאר מחובר (מצורפים סרטונים).
- את הבצל חוצים לחצי ופורסים לפרוסות אבל משאירים קצה אחד מחובר. באפייה הירקות מתכווצים ואז מתגלה המניפה.
- את שיני השום שמים בקליפתם בתבנית.
- מזלפים על הירקות שמן זית, מפזרים מלח, פלפל שחור ועשבי תיבול.
- מכסים את התבנית בנייר כסף ואופים כשעה – שעה וחצי בחום של 180 מעלות או עד שתפוחי האדמה רכים לגמרי.
- מורידים את נייר הכסף, מעבירים את התנור למצב גריל ומשחימים את הירקות עוד 10-15 דקות או עד שהם מקבלים צבע שחום יפה.
לא הבנתי איך חותכים את התפוחי אדמה בצורת מניפה ? ועוד שאלה.
איך את מחממת בפעם אחת את כל האוכל שמגישה למרכז השולחן ?
מאד נהנת מההמלצות והמתכונים שלך. תבורכי ????
יש סרטון הדגמה תיכנסי אליו
הנה יש פה סרטון: https://www.youtube.com/watch?v=7ROD3Ifw5zg&t=6s
תודה על הטריק לחיתוך!! יצא מהמם!
באהבה
מתכון מצוין. יצא רך ופריך ויפיפה.
הי הכנתי היום ויצא גם יפה וגם טעים! הוספתי עוד תבלינים לפי טעמי ואכלתי עם מטבל טבעוני .אני בטוח אכין שוב! תודה!!
הי הכנתי היום ויצא גם יפה וגם ממש טעים ומיוחד. אכלתי עם מטבל טבעוני שהכנתי.
תודה רבה. בטוח אכין שוב.
נהדר ג'קי. שמחה שאהבת
שבת שלום יהודית
שאלתי היתה באיזה חום התנור?
תודה
היי רוחמה. 180 מעלות. עדכנתי את הפוסט. תודה רבה
מה חום התנור, תודה.
של מה??
טעימים לי תפוחי האדמה שלך !!! אחלה פטנט לחיתוך עושה חשק לתת ביס למסך 🙂