עוף בתנור זה אחד הדברים שכמעט אף אחד לא מסרב לו. זה קל להכנה, זמין, זול יחסית וטעיםםם. העוף מקבל אליו באהבה כל טעם ותיבול ולכן כל תבלין שתחליטו לשדך לו – יהיה מעולה
עוף בתנור זה אחד הדברים שכמעט אף אחד לא מסרב להם. לא משנה איך תתבלו אותו, אם תקנו עוף טרי וצעיר, הוא תמיד ייצא טעים ועסיסי. זה קל להכנה, זמין, לא יקר יחסית ובואו נודה על האמת, זה טעיםםםםם. עוף בתנור מקבל אליו באהבה כל טעם שתחליטו לשדך לו – מתוק, חמוץ, חריף וכו'. אתם תמרחו את המרינדה והתנור יעשה את שאר העבודה…קל לא?
בדרך כלל אני מכינה עוף שלם בתנור. הפעם לשם שינוי החלטתי גם לשנות את התיבול הדי קבוע שלי וגם לצלות חלקי עוף ולא עוף שלם. כתוספת הכנתי תבנית עם תפוחי אדמה, בטטה, בצל ושום שפרסתי למניפות. יצא כל כך טעים וגם, תמונה שהעליתי לסטורי'ס באינסטגרם (בואו לעקוב אחריי) גרפה מלא מחמאות ובקשות למתכון, אז אמנם עברו שבועיים אבל לבסוף מצאתי זמן להעלות לפה את המתכון.
עוף בתנור – חלקי עוף צלויים בתנור
- ½1 ק"ג חלקי עוף (כנפיים, ירכיים, שוקיים)
- ¼ כוס שמן זית
- 1 כפית חרדל דיז'ון
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 2 כפות רוטב סויה
- 2 כפות טריאקי
- 2 כפות סילאן
- 3 שיני שום כתושות
- מלח
- ½ כפית פלפל שחור
אופן הכנה
- שוטפים את העוף ומניחים בתבנית אפייה.
- בקערית מערבבים יחד את כל שאר החומרים והתבלינים ומורחים על חלקי העוף. מכסים את העוף בנייר כסף.
- אם יש זמן מניחים במקרר כמה שעות ואפשר לילה. אם אין זמן, מעבירים מייד לצלייה בתנור.
- צולים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות כשעה וחצי – שעתיים עד שהעוף רך ושחום.
- מסירים את נייר הכסף, מעבירים את התנור למצב גריל וצולים עוד כמה דקות עד להשחמה יפה של העוף.
- מגישים עם ירקות צלויים ואורז.
היי.
המתכון נראה מדהים, אני בדיוק מכינה אותו ויש לי שאלה: האם העוף צריך להיכנס לתנור כשהוא מכוסה הנייר כסף? או להכניס אותו ללא שום כיסוי?
תןדה רבה
היי דניאל,
לכסות ומקסימום לקרת הסוף לתת צריבה קלה עם גריל