תפוחי אדמה, עגבניות שרי ובצל סגול בתנור זה המגש הכי משמח וצבעוני שתוכלו להכין. איך שתגישו אותו לשולחן תקצרו קריאות התפעלות ותוך כמה דקות הוא הראשון שיתחסל. ולמרות שאלו רק ירקות ולמרות שזה כל כך קל להכין אותם, איכשהו הם תמיד גונבים את ההצגה על השולחן
השבוע תוך כדי שאני מנקה את הבית התחשק לי להכין ירקות בתנור. היו לי תפוחי אדמה רכים מארוחה שהכנתי יום קודם והדרך להכנת המגש המושלם הזה הייתה קצרה. מעכתי את תפוחי האדמה כמו שאנחנו אוהבים, זרקתי עגבניות שרי בצל סגול, שום לא קלוף ורוזמרין מהגינה. זרזפתי שמן זית, זריתי מלח ים אטלנטי ושלחתי לתנור לשעה וחצי על חום של 180 מעלות. בסוף כדי לקבל צבע שזוף כמו שאנחנו אוהבים, העברתי למצב גריל לעוד כ – 20 דקות. מה יכול להיות לא טעים בירקות צלויים בתנור עם שמן זית?? כלום! זה מושלם וזה טעים!
ככה זה נראה לפני האפייה
זה כל כך טעים וקל להכנה שלא נעים לי לקרוא לזה מתכון אבל, כשהעליתי את התמונה לאינסטגרם, מיליון אנשים ביקשו מתכון אז כתבתי. ולא משנה איזה ארוחה אתם מכינים, מגש כזה יתחסל לכם ראשון ותקבלו עליו מלא מחמאות. אני אישית יכולה לחיות על ירקות בתנור, כאלה שאני מכינה בצ'יק ותמיד משמחים אותי: כרוב סגול צלוי בתנור, אנטיפסטי, תפוחי אדמה מניפה אפויים בתנור, תפוחי אדמה רעפים אפויים בתנור ויש עוד כמה וכמה מתכונים טובים בבלוג.
תפוחי אדמה, עגבניות שרי ובצל סגול בתנור
לפני שמתחילים
- בואו לעקוב אחרי באינסטגרם, שם אני מעלה בסטורי שלבים בלייב ישירות מהמטבח שלי
- ויש לי גם קבוצה שווה בפייסבוק, שם גם אתם יכולים להעלות ולהשוויץ ביצירות שלכם
- אפשר להכין את הירקות האלה מראש עד לשלב הלפני אחרון, לפני שמעבירים למצב גריל ולפני הארוחה לשים על מצב גריל, לאפות את השלב הסופי ולהגיש מייד.
- אפשר כדי לקצר תהליכים, לבשל מראש את תפוחי האדמה.
- אפשר לשלב עוד ירקות שאתם אוהבים, כל ירק יכול להתאים פה.
מצרכים לתבנית גדולה מאוד
- 12-15 תפוחי אדמה קטנים לא קלופים
- כ -15-20 עגבניות שרי
- 3-4 בצלים סגולים/לבנים
- ענפי רוזמרין
- 1/2 ראש שום מפורק לשיניים לא קלופות
- 1/3 כוס שמן זית
- מלח ים אטלנטי
אופן הכנה
מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
מבשלים את תפוחי האדמה כ -20-30 דקות, עד שהם 90% רכים (זמן הבישול תלוי בגודל תפוחי האדמה), מסננים את המים ומעבירים לתבנית. בעזרת כוס מועכים את תפוחי האדמה.
מפזרים מסביב עגבניות שרי שלמות, את הבצל קולפים וחותכים ל -4 או ל – 6 , תלוי בגודל שלו, שמים שיני שום שלמות לא קלופות. מפזרים רוזמרין על תפוחי האדמה.
מוזגים שמן זית בנדיבות על הכל (אם השמן לא מספיק, שימו עוד כי זה כל הטעם והמרקם), מפזרים מלח.
מכסים עם נייר כסף ואופים כשעה ורבע – שעה וחצי.
מסירים את נייר הכסף ומעבירים את התנור למצב גריל. אופים עוד 20-30 דקות או עד שמקבלים צבע שחום יפה.
תפוחי האדמה הכי טעימים כשהם חמימים מהתנור אבל בהחלט טעימים גם אחרי כמה שעות וכמובן שאפשר לחמם אותם שוב.
ועוד שלוש שאלות בבקשה 🙂
1. תפוחי אדמה עם קליפה לבנה או אדומה?
2. כתבת שאפשר להכין הכל מראש עד לשלב שלפני שמעבירים למצב גריל. אז אחרי שאני מוציאה מהתנור אחרי שעה ורבע/שעה וחצי, אני יכולה להשאיר את זה בחוץ עד שאכניס שוב למצב גריל? כמה זמן?
3. את הבצל רק קולפים, חותכים ושמים? בלי טיגון או משהו כזה, נכון?
תודה שוב ושבוע טוב
היי נועה,
1. לא משנה איזה תפוח אדמה, אין צורך לקלוף. תפוחי אדמה של דוד משה מאוד טעימים בתנור.
2. כן, את יכולה להכין מראש ואז לחמם ולתת צריבה. אין זמנים, פשוט שזה יהיה חם וצרוב יפה. תלמדי את זמני התנור שלך שהם שונים מתנורים אחרים.
3. בצל בלי טיגון
חג שמייח
תודה רבה על המענה! הכוונה שלי בסעיף 2 היא כמה זמן אפשר להשאיר את התבנית בחוץ בין שלב האפייה בתנור לשלב האפייה השניה על הגריל… כלומר כמה זמן זה יכול להישאר בחוץ (כמה זמן מראש אפשר להכין)
היי נועה,
כמה שעות ולא במקרר וכמובן שתמיד רצוי להכין קרוב לארוחה את כל השלבים אם זה מסתדר
היי
נראה מהמם
אני די חדשה בבישול, תוכלי להסביר מה הקטע של השום השלם והלא מקולף..? למה לא לקלף ולכתוש, או לפחות לא לקלף? איך אוכלים את זה אח"כ?
תודה!
היי נועה,
אם תקלפי את השום יש סיכוי שהוא יישרף בתנור ולא יהיה טעים. הקליפה שומרת עליו וכשרוצים לאכול היא מתקלפת בקלות ובפנים יש מחית שום מתקתקה וטעימה
יצא מושלם!!! טרפנו את זה!! תודה רבה לך על עוד מתכון מושלם!!
יצא נהדר!!! אומץ בחום!!!
תודה שחזרת לדווח ליבנת ♥
תודה על המתכון. נראה טעים מאד וגם יפה.
בשמחה נירה