יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
      • ריבות וממתקים
    • ירקות כבושים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • טיפים
  • youtube
  • טיק טוק
  • תנאים ומדיניות
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
      • ריבות וממתקים
    • ירקות כבושים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • טיפים
  • youtube
  • טיק טוק
  • תנאים ומדיניות
יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
      • ריבות וממתקים
    • ירקות כבושים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • טיפים
  • youtube
  • טיק טוק
  • תנאים ומדיניות
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
      • ריבות וממתקים
    • ירקות כבושים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • טיפים
  • youtube
  • טיק טוק
  • תנאים ומדיניות
תפוחי אדמה, עגבניות שרי ובצל סגול בתנור
ראשי » טבעוני » תפוחי אדמה, עגבניות שרי ובצל סגול בתנור

תפוחי אדמה, עגבניות שרי ובצל סגול בתנור

יהודית אביב הלוחשת לאוכל 9 באוקטובר 2020 11 תגובות

תפוחי אדמה, עגבניות שרי ובצל סגול בתנור זה המגש הכי משמח וצבעוני שתוכלו להכין. איך שתגישו אותו לשולחן תקצרו קריאות התפעלות ותוך כמה דקות הוא הראשון שיתחסל. ולמרות שאלו רק ירקות ולמרות שזה כל כך קל להכין אותם, איכשהו הם תמיד גונבים את ההצגה על השולחן

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
תפוחי אדמה, עגבניות שרי ובצל סגול בתנור

השבוע תוך כדי שאני מנקה את הבית התחשק לי להכין ירקות בתנור. היו לי תפוחי אדמה רכים מארוחה שהכנתי יום קודם והדרך להכנת המגש המושלם הזה הייתה קצרה. מעכתי את תפוחי האדמה כמו שאנחנו אוהבים, זרקתי עגבניות שרי בצל סגול, שום לא קלוף ורוזמרין מהגינה. זרזפתי שמן זית, זריתי מלח ים אטלנטי ושלחתי לתנור לשעה וחצי על חום של 180 מעלות. בסוף כדי לקבל צבע שזוף כמו שאנחנו אוהבים, העברתי למצב גריל לעוד כ – 20 דקות. מה יכול להיות לא טעים בירקות צלויים בתנור עם שמן זית?? כלום! זה מושלם וזה טעים!

ככה זה נראה לפני האפייה

זה כל כך טעים וקל להכנה שלא נעים לי לקרוא לזה מתכון אבל, כשהעליתי את התמונה לאינסטגרם, מיליון אנשים ביקשו מתכון אז כתבתי. ולא משנה איזה ארוחה אתם מכינים, מגש כזה יתחסל לכם ראשון ותקבלו עליו מלא מחמאות. אני אישית יכולה לחיות על ירקות בתנור, כאלה שאני מכינה בצ'יק ותמיד משמחים אותי: כרוב סגול צלוי בתנור, אנטיפסטי, תפוחי אדמה מניפה אפויים בתנור, תפוחי אדמה רעפים אפויים בתנור ויש עוד כמה וכמה מתכונים טובים בבלוג.

תפוחי אדמה, עגבניות שרי ובצל סגול בתנור

לפני שמתחילים

  • בואו לעקוב אחרי באינסטגרם, שם אני מעלה בסטורי שלבים בלייב ישירות מהמטבח שלי
  • ויש לי גם קבוצה שווה בפייסבוק, שם גם אתם יכולים להעלות ולהשוויץ ביצירות שלכם
  • אפשר להכין את הירקות האלה מראש עד לשלב הלפני אחרון, לפני שמעבירים למצב גריל ולפני הארוחה לשים על מצב גריל, לאפות את השלב הסופי ולהגיש מייד.
  • אפשר כדי לקצר תהליכים, לבשל מראש את תפוחי האדמה.
  • אפשר לשלב עוד ירקות שאתם אוהבים, כל ירק יכול להתאים פה.

מצרכים לתבנית גדולה מאוד

  • 12-15 תפוחי אדמה קטנים לא קלופים
  • כ -15-20 עגבניות שרי
  • 3-4 בצלים סגולים/לבנים
  • ענפי רוזמרין
  • 1/2 ראש שום מפורק לשיניים לא קלופות
  • 1/3 כוס שמן זית
  • מלח ים אטלנטי

אופן הכנה

מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.

מבשלים את תפוחי האדמה כ -20-30 דקות, עד שהם 90% רכים (זמן הבישול תלוי בגודל תפוחי האדמה), מסננים את המים ומעבירים לתבנית. בעזרת כוס מועכים את תפוחי האדמה.

מפזרים מסביב עגבניות שרי שלמות, את הבצל קולפים וחותכים ל -4 או ל – 6 , תלוי בגודל שלו, שמים שיני שום שלמות לא קלופות. מפזרים רוזמרין על תפוחי האדמה.

מוזגים שמן זית בנדיבות על הכל (אם השמן לא מספיק, שימו עוד כי זה כל הטעם והמרקם), מפזרים מלח.

מכסים עם נייר כסף ואופים כשעה ורבע – שעה וחצי.

מסירים את נייר הכסף ומעבירים את התנור למצב גריל. אופים עוד 20-30 דקות או עד שמקבלים צבע שחום יפה.

תפוחי האדמה הכי טעימים כשהם חמימים מהתנור אבל בהחלט טעימים גם אחרי כמה שעות וכמובן שאפשר לחמם אותם שוב.

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
מתכונים נוספים שלא תרצו לפספס
  • עוף עם אורז קריספי
    עוף בתנור עם אורז קריספי וירקות
  • סלט תפוחי אדמה ושעועית אדומה
    סלט תפוחי אדמה ושעועית אדומה ברוטב שום קונפי
  • תבשיל תפוחי אדמה ובשר בלימון כבוש
    תבשיל תפוחי אדמה ובשר בלימון כבוש
  • לחם קיפולים ממולא תפוחי אדמה ורוזמרין
    לחם ללא לישה עם תוספת מפתיעה
אפויים בתנור תפוחי אדמה

יהודית אביב |להציג את כל הפוסטים של יהודית אביב הלוחשת לאוכל


« פוסט קודם
פוסט הבא »

11 תגובות

  1. נועה הגב 25 בספטמבר 2021 בשעה 15:32

    ועוד שלוש שאלות בבקשה 🙂
    1. תפוחי אדמה עם קליפה לבנה או אדומה?
    2. כתבת שאפשר להכין הכל מראש עד לשלב שלפני שמעבירים למצב גריל. אז אחרי שאני מוציאה מהתנור אחרי שעה ורבע/שעה וחצי, אני יכולה להשאיר את זה בחוץ עד שאכניס שוב למצב גריל? כמה זמן?
    3. את הבצל רק קולפים, חותכים ושמים? בלי טיגון או משהו כזה, נכון?
    תודה שוב ושבוע טוב

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 25 בספטמבר 2021 בשעה 16:05

      היי נועה,
      1. לא משנה איזה תפוח אדמה, אין צורך לקלוף. תפוחי אדמה של דוד משה מאוד טעימים בתנור.
      2. כן, את יכולה להכין מראש ואז לחמם ולתת צריבה. אין זמנים, פשוט שזה יהיה חם וצרוב יפה. תלמדי את זמני התנור שלך שהם שונים מתנורים אחרים.
      3. בצל בלי טיגון
      חג שמייח

      • נועה הגב 25 בספטמבר 2021 בשעה 20:47

        תודה רבה על המענה! הכוונה שלי בסעיף 2 היא כמה זמן אפשר להשאיר את התבנית בחוץ בין שלב האפייה בתנור לשלב האפייה השניה על הגריל… כלומר כמה זמן זה יכול להישאר בחוץ (כמה זמן מראש אפשר להכין)

        • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 26 בספטמבר 2021 בשעה 0:21

          היי נועה,
          כמה שעות ולא במקרר וכמובן שתמיד רצוי להכין קרוב לארוחה את כל השלבים אם זה מסתדר

  2. נועה הגב 25 בספטמבר 2021 בשעה 15:28

    היי
    נראה מהמם
    אני די חדשה בבישול, תוכלי להסביר מה הקטע של השום השלם והלא מקולף..? למה לא לקלף ולכתוש, או לפחות לא לקלף? איך אוכלים את זה אח"כ?
    תודה!

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 25 בספטמבר 2021 בשעה 15:30

      היי נועה,
      אם תקלפי את השום יש סיכוי שהוא יישרף בתנור ולא יהיה טעים. הקליפה שומרת עליו וכשרוצים לאכול היא מתקלפת בקלות ובפנים יש מחית שום מתקתקה וטעימה

  3. לימור הגב 5 בפברואר 2021 בשעה 23:26

    יצא מושלם!!! טרפנו את זה!! תודה רבה לך על עוד מתכון מושלם!!

  4. ליבנת אדלמן הגב 17 באוקטובר 2020 בשעה 21:12

    יצא נהדר!!! אומץ בחום!!!

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 18 באוקטובר 2020 בשעה 8:44

      תודה שחזרת לדווח ליבנת ♥

  5. נירה טלר הגב 10 באוקטובר 2020 בשעה 10:48

    תודה על המתכון. נראה טעים מאד וגם יפה.

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 10 באוקטובר 2020 בשעה 14:05

      בשמחה נירה

השארת תגובה

ביטול

כל המתכונים לפי קטגוריות
חפשו פה מתכון ספציפי
הרשמה לבלוג

תודה שנרשמתם לעדכונים מהבלוג. תהנו!






בואו לעקוב אחרי
  • Facebook
  • Google+
  • YouTube
  • Pinterest
  • Instagram
@yehuditaviv
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס
We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it. אנו משתמשים בקובצי Cookie כדי להבטיח שנספק לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר באתר שלנו. אם תמשיך להשתמש באתר זה, נניח שאתה מרוצה ממנו. Privacy policy, תנאים ומדיניות
You can revoke your consent any time using the Revoke consent button. באפשרותך לבטל את הסכמתך בכל עת באמצעות כפתור ביטול הסכמה.