יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
משמנה – מאפה שמרים מרוקאי מתוק
ראשי » בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים » משמנה – מאפה שמרים מרוקאי מתוק

משמנה – מאפה שמרים מרוקאי מתוק

יהודית אביב הלוחשת לאוכל 4 בינואר 2021 41 תגובות

משמנה זה מאפה שמרים מרוקאי מתוק שהיינו אוכלים בילדות. לפחות פעם בשבוע אמא שלי הייתה מכינה לנו תבנית ענקית עם משמנה, כוס תה עם נענע ליד והיינו מתים על זה.
את הבצק טובלים בקינמון וסוכר ואופים עד להזהבה. הסוכר מתקרמל, ריח הקינמון מתפשט בבית ואי אפשר לעמוד בזה

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
משמנה – מאפה שמרים מרוקאי מתוק

מרוקאים להתפקד!! משמנה הגיעה לבלוג. שבוע שעבר אחותי חגילגולית שלחה לי וואטס אפ בזעזוע עמוק וכתבה: "הפכתי שעה את כל הבלוג ולא מצאתי מתכון למשמנה. אין לך בבלוג מתכון למשמנה"??? הזדעקה. דחוףףף להעלות מתכון ובינתיים תכתבי לי מתכון כדי שאוכל להכין.

אז מה זה משמנה, אתם בטח שואלים את עצמכם. אז ככה – בצק עם מעט שמרים יחסית שעובר קיפולים עם חמאה או סמנה (למיטיבי לכת) ואז או שמטגנים אותה על מחבת עם עוד חמאה וקצת שמן או שאופים בתנור. בתור ילדים אמא שלי הייתה מכינה לנו אחת ענקית בתנור עם מלא סוכר וקינמון כי בכל זאת היינו בבית 8 ילדים ואמא שלי כל היום הייתה סביב המטבח מתכננת את הארוחה הבאה, כך שלהתחיל להכין אחד אחד לא היה לסבלנות שלה והפתרון היה משמנה אחת ענקית בתנור עם מלאאא סוכר וקינמון והיינו טורפים את זה. אני הכנתי גרסה קטנה ואישית כי בעיני זה יותר פרקטי.

צילמתי לכם את שלבי ההכנה גם בסרטון וגם בתמונות כדי שתבינו איך להכין, למרות שזה באמת פשוט. יש המון גרסאות לבצק, כולן די דומות, רק טכניקת הפתיחה של הבצק שונה וקצת כמויות המצרכים, אבל בסופו של דבר, זה די אותו דבר כי זה מאכל מסורתי שהגיע ממרוקו וכל אחד מכין איך שהכינו אצלו בבית.

מתחילים בהכנת בצק שמרים פשוט. הבצק צריך להיות רך וגמיש אבל בשום אופן לא דביק, אחרת לא נצליח לפתוח אותו דק. אחרי לישה ארוכה של 15-20 דקות מניחים את הבצק בקערה משומנת למנוחה של 30-40 דקות. למרות שיש בבצק שמרים, המטרה היא לא להתפיח אותו אלא רק לתת לו לנוח כדי לפתח את הגלוטן ושיהיה קל ונוח לפתוח אותו

אחרי 40 דקות מחלקים את הבצק לחתיכות במשקל 70 גרם – 23 כדורים שמהם נכין 11 משמנות

מעצבים לכדורים חלקים ומניחים בקערה עם מעט שמן. מכסים עם ניילון ומשאירים למנוחה של בין חצי שעה לשעה

בינתיים ממסים 200 גרם חמאה ובקערית אחרת שמים כחצי כוס שמן רגיל. מתחילים בפתיחת כל כדור לעלה דק. אפשר לפתוח את הבצק על השייש, אבל יותר קל לפתוח אותו בין שני ניירות אפייה. משמנים בשמן את משטח העבודה ו"מדביקים" אליו את נייר האפייה. משמנים היטב את נייר האפייה, מניחים במרכזו כדור בצק, משמנים גם אותו ומניחים מעליו עוד נייר אפייה. מהדקים את נייר האפייה ומשטחים קצת עם הידיים את הבצק

בעזרת מערוך פותחים את הבצק לעלה דק ושקוף. ניירות האפייה שומרים על הבצק שלא ייקרע.

מסירים את נייר האפייה ומורחים חמאה מומסת על כל שטח הבצק

מקפלים את הבצק לריבוע ומניחים בצד

מרדדים שוב כדור בצק בין שני ניירות אפייה והפעם לא מקפלים ישר אלא מניחים את הריבוע הקודם שהכנו במרכז הבצק ורק אז מקפלים. יוצא ששמנו בצק בתוך בצק וייצא לנו ריבוע שמנמן. מכינים כך את כל כדורי הבצק

מכינים באותה דרך את כל כדורי הבצק ומשאירים למנוחה של בין 15 ל – 30 דקות. בשלב הזה אפשר ואפילו מאוד מומלץ להקפיא את ריבועי הבצק וכשרוצים להכין, מפשירים ואופים או מטגנים על מחבת

שלב האפייה: מחממים תנור לחום של 190 מעלות. בעזרת מערוך מרדדים את ריבועי הבצק למלבן בגודל של כ – 15*20 ס"מ, טובלים את הבצק בקערה ששמנו בה סוכר וקינמון ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה. עושים גומות על הבצק בעזרת האצבעות ואופים מייד כ – 15-20 דקות, עד שהבצק ממש שחום והסוכר מקורמל. משאירים בתבנית להצטננות. המאפה טעים כשהוא בטמפרטורת החדר כי אז החלק העליון מתקרר ונעשה ממש קריספי מהסוכר ששמנו והחלק הפנימי רך וחמאתי.

מוכן וזה טעים בטירוף!!!

משמנה – מאפה שמרים מרוקאי מתוק

כנסו פה כדי לצפות בכל שלבי המתכון בערוץ היוטיוב שלי

לפני שמתחילים

  • בואו לעקוב אחרי באינסטגרם, שם אני מעלה בסטורי שלבים בלייב ישירות מהמטבח שלי
  • ויש לי גם קבוצה שווה בפייסבוק, שם גם אתם יכולים להעלות ולהשוויץ ביצירות שלכם
  • את המשמנה אפשר לאפות בתנור ואפשר לטגן על מחבת. אם מטגנים על מחבת, מרדדים דק את הבצק. בתנור אפשר להשאיר אותו עבה יותר. הוראות הכנה מפורטות בהמשך.
  • הבצק של המשמנה מתאים גם למתוק וגם למלוח ניתן למלא את הבצק בכל מיני מליות ולאפות. אפשר למלא בתרד/עלי סלק ובולגרית, אפשר למלא בגבינות קשות שאוהבים, בעוף, בבשר וכו'.

מצרכים לכמות של 11 יחידות

כל המצרכים נשקלו ונמדדו בכוסות וכפות מדידה אוניברסליות

  • 1 ק"ג קמח מנופה (מומלץ קמח לחם)
  • 1 כף שטוחה שמרים יבשים (15 גרם)
  • 7 כפות סוכר (70 גרם)
  • 1/4 כוס שמן (50 גרם)
  • 2 כפות מלח שטוחות (30 גרם)
  • 500 מ"ל מים פושרים
  • לפתיחת הבצק: כ – 1/2 כוס שמן
  • למריחה: 200 גרם חמאה מומסת/סמנה
  • לפיזור: סוכר וקינמון

אופן הכנה

שמים בקערת המיקסר עם וו לישה את הקמח והשמרים ומערבבים. לתוך הקערה מוסיפים גם סוכר ושמן ומתחילים ללוש תוך כדי הוספת המים. מוסיפים גם את המלח. את המים מוסיפים בהדרגה ותוך כדי לישה ולא את כל הכמות בבת אחת. ייתכן שתרגישו כי חסר לכם נוזלים בבצק, אל תמהרו להוסיף מים, תנו למיקסר לעבוד ולקמח לספוח את כל המים. אם אחרי לישה של 8 דקות תראו שהבצק יבש, תוסיפו מעט מים ותנו למיקסר שוב לעבוד. הבצק צריך להיות גמיש אבל בשום אופן לא דביק. לשים במשך 10-15 דקות לפחות. מעבירים את הבצק לקערה משומנת ונותנים לו לנוח 30-40 דקות. אחרי 30-40 דקות מחלקים את הבצק לכדורים במשקל 70 גרם. לי יצאו 23 כדורים. מעצבים לכדורים חלקים ומניחים בקערה עם שמן ודואגים שהכדורים יהיו כולם מרוחים בשמן. מכינים כך את כל כמות הבצק ומשאירים את הכדורים למנוחה של 30-60 דקות. ממסים את החמאה במיקרוגל ומניחים לידנו את השמן לפתיחת הבצק ואת החמאה המומסת. משמנים בשמן את השייש ו"מדביקים" אליו נייר אפייה. משמנים היטב את נייר האפייה, מניחים במרכזו כדור בצק, משמנים גם את כדור הבצק ומעליו מניחים עוד נייר אפייה. משטחים קצת את הכדור עם הידיים ובעזרת מערוך פותחים את הבצק לעלה הכי דק שאפשר. מורחים את הבצק בחמאה מומסת ומקפלים לריבוע – מקפלים את הצדדים לכיוון המרכז ואז מקפלים לריבוע. מניחים בצד ומכינים עוד עלה בצק בין שני ניירות האפייה. מניחים את ריבוע הבצק שהכנו קודם במרכז הבצק השני שהכנו וסוגרים עליו לריבוע. כלומר: מכל שני כדורים תצא לנו משמנה אחת. מכינים כך את כל כדורי הבצק. ייצאו לנו לבסוף 11 משמנות (ועוד אחד קטן בודד). מניחים בקערה משומנת קלות למנוחה של 30 דקות לפני שאופים או מטגנים. בשלב הזה ניתן גם להקפיא את ריבועי המשמנה וכשרוצים לטגן או לאפות, פשוט מפשירים ואופים או מטגנים. את המשמנה אפשר גם לאפות בתנור וגם לטגן על מחבת.

אפייה בתנור (מומלץ): מחממים תנור לחום של 190 מעלות על מצב רגיל. מרדדים את ריבועי הבצק עם מערוך למלבן בגודל של 20*25 ס"מ, טובלים היטב בסוכר וקינמון ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים 15-20 דקות עד להזהבה ממש יפה. לא לחשוש לאפות את המשמנה טוב טוב, ככה הסוכר מתקרמל וזה הופך קריספי מבחוץ ורך מבפנים.

טיגון על מחבת: מרדדים את הבצק ממש דק יחסית (כמו מלאווח). ממסים חמאה ומעט שמן על מחבת ומטגנים כמה דקות טובות מכל צד על להבה נמוכה כשהמחבת מכוסה. אחרי הטיגון מפזרים סוכר וקינמון ומגישים. מחכים שיתקרר לטמפרטורת החדר וטורפים 🙂

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
מתכונים נוספים שלא תרצו לפספס
  • חזה עוף על מחבת מיי פאן
    חזה עוף עסיסי על מחבת ברוטב כוסברה
  • פתיתים עם חלב לפורים
    פתיתים עם חלב וחמאה - מנהג פורימי מרוקאי
  • פיתות עם זעתר טרי
    פיתות עם זעתר טרי שמכינים על מחבת
  • לחם ממולא בשר
    לחם ממולא בשר אפוי בתנור בסיר ברזל
משמנה סוכר

יהודית אביב |להציג את כל הפוסטים של יהודית אביב הלוחשת לאוכל


« פוסט קודם
פוסט הבא »

41 תגובות

  1. משה הגב 25 באוקטובר 2024 בשעה 0:12

    יהודית,ממש תודה על המתכון הברור
    הכנתי בפעם הראשונה.
    יצא אליפות

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 27 באוקטובר 2024 בשעה 6:59

      איזה כייף לשמוע

  2. רותי הגב 22 באוקטובר 2024 בשעה 10:26

    להקפיא לפני אפיה ? אפשר להקפיא אחרי האפיה ?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 23 באוקטובר 2024 בשעה 18:47

      אחרי

  3. רחל עמיר הגב 9 בדצמבר 2023 בשעה 18:28

    כמה חיפשתי אמא שלי זל היתה מכינה ולא היה את המתכון שלה את אלופההההה

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 10 בדצמבר 2023 בשעה 0:58

      שמחתי לעזור 🙂 תודההה

  4. אפרת הגב 17 ביולי 2022 בשעה 16:06

    שלום יהודית.
    המשמנות שלי מוכנות כריבועים הממתינים למעיכה, ציפוי בסוכר וקינמון ואפייה.
    העיניין הוא שאני רוצה לאפות רק בעוד שלוש וחצי שעות…
    מה לעשות בנתיים?
    להקפיא ולהפשיר שעה לפני אפייה?
    או אולי להכניס למקרר עד לשעת האפייה?
    תודה מראש!

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 17 ביולי 2022 בשעה 18:14

      עניתי לך

  5. אפרת הגב 17 ביולי 2022 בשעה 13:39

    שלום!
    תכף מתחילה לרדד את הכדורים לריבוע בתוך ריבוע…
    העיניין הוא שאני רוצה לאפות סמוך לצאת הצום.
    מה את מציעה לי לעשות עם הריבועים?
    להניח במקרר עד שעה לפני אפיה?
    להקפיא עד שעתיים לפני אפייה…?
    או שיש לך רעיון אחר?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 17 ביולי 2022 בשעה 13:41

      היי אפרת,
      את יכולה לאפות הכל ולפני הארוחה לתת חימום בתנור

  6. איריס הגב 10 בפברואר 2022 בשעה 5:40

    היי יהודית סליחה שאני מעירה אבל בבצק המשימנה וגם בין הקיפולים של הבצק שמים סולת ….. זה הופך את הבצק לטעם מדהיםםם אני מתגוררת בבלגיה וקיבלתי את המתכון ממרוקאית ממרוקו וזה מדהיםםם אחרי שמכינים משימנה לא אוהבים מופלטה חח …שיהי לך בהצלחה ….שאני רואה מתכונים שלך אני ניזכרת שאת בשבילי תמיד זו שאוכלת גלידה עם זיתים חחחח

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 10 בפברואר 2022 בשעה 9:49

      היי איריס יקרה,
      הרגת אותי עם הגלידה והזיתים חחח
      כמו בכל מתכון יש כנראה כמה גרסאות. אני הכנתי את המתכון שאמא שלי הייתה מכינה לנו. הסולת מוסיפה עוד קראנצ'יות למאפה. אנסה בפעם הבאה שאכין.
      תודה על הטיפ

  7. אורית הגב 12 בפברואר 2021 בשעה 7:47

    היי …נראה מדהים וינוסה בקרוב, לפני כחמש עשרה שנה אני מצאתי באתר על השולחן מתכון שגולשים ביקשו לשחזר ונקרא לחם מסמן מרוקאי שם הבצק עם סולת וקמח מלוח אבל ועם הצעה למילוי בצל וכו התיאור הוא אותו תיאור בדיוק עם כל הגרסאות..אחד הטעימים שהכנתי..מעניין המתכון שלך.

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 13 בפברואר 2021 בשעה 10:29

      היי אורית,
      אפשר להכין גרסה מלוחה כמובן. אצלנו בבית אהבנו את זה מתוק וככה אמא שלי הייתה מכינה לנו.

  8. חגית הגב 7 בינואר 2021 בשעה 0:48

    תודה אחותייייי
    זה נראה מעלף
    אבל אני באה לאכול אצלך במקום להכין את כל השלבים האלה???

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 7 בינואר 2021 בשעה 7:35

      בואי בואי אחותי
      אני אכין לכם ♥ ♥
      אוהבת

  9. אפרת הגב 6 בינואר 2021 בשעה 12:38

    קודם כל יישר כוח.
    אני כרגע בשלב המנוחה של הריבועים, לקראת מעיכה, טבילה בקינמון והסוכר ואפייה…
    שני דברים:
    1. אני נשואה למרוקאי, וקמתי הבוקר ישר לעבודה כדי להכין לו הפתעה נוסטלגית… מסתבר שהוא לא שמע על זה אף פעם!!! איך אומרים את זה? איך מנקדים?
    2. אני סקרנית לגבי הגרסה של אמך היקרה- יותר מתאים לי להכין אחד גדול… התעייפתי!!! אשמח אם תוכלי לכתוב כמה מילים על האופן בו אמך היתה מכינה אחת גדולה וזהו..
    תודה מראש!

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 6 בינואר 2021 בשעה 12:57

      היי אפרת, תודה רבה אהובה
      לא בכל בית מרוקאי אכלו את זה. גם בעלי מרוקאי ולא הכיר את זה.
      להכין בתבנית גדולה זה פשוט לחלק את הבצק לשני חלקים או מקסימום 4 חלקים (תלוי בגודל התבנית שיש לך בתנור) ולעבוד באותה טכניקה רק שעובדים עם בצקים ממש גדולים ופותחים בסוף את הבצק על כל התבנית.
      אני מוצאת שהקטנים דורשים קצת התעסקות אבל יותר קלים להכנה וגם אפשר להקפיא אותם ובכל פעם להכין את הכמות שרוצים טרי וטעים

  10. סוניה הגב 6 בינואר 2021 בשעה 12:36

    חייבת לציין, מתכון מעולה, האם במקום חמאה אפשר למרוח שמן?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 6 בינואר 2021 בשעה 12:51

      היי סוניה,
      תודה רבה ♥
      החמאה זה לטעם ומרקם אז לא ממליצה

  11. עופרה הגב 5 בינואר 2021 בשעה 14:42

    היי ,
    נראה סווווף…. מחכה להכין….
    האם אפשרי/מומלץ להכין בטבון?
    תודה מראש על התשובה….

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 5 בינואר 2021 בשעה 18:56

      היי עופרה,
      לא ניסיתי אפייה בטאבון. בתנור יוצא מעולה. אולי בהזדמנות אנסה גם בטאבון

  12. נעה הגב 5 בינואר 2021 בשעה 8:47

    במה אפשר להחליף את החמאה או הסמנה? שאין לי מושג אפילו מה זה!?
    תודה.
    לא רוצה שיצא לי חלבי אבל שיצא טעים כמו חלבי.

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 5 בינואר 2021 בשעה 9:29

      היי נעה,
      טעים כמו חלבי זה עם חמאה

      • אברהם עמר הגב 5 בינואר 2021 בשעה 9:49

        ריגשתה אותי זיכרונות ילדות עם ההורים הטובים והצדיקים אעשה משמנה הטעימה עם תה ונענע.תודה תזכה למצוות

        • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 5 בינואר 2021 בשעה 14:12

          איזה כייף אברהם. תמיד כייף להיזכר

  13. חנה הגב 5 בינואר 2021 בשעה 7:52

    אימלההה איזו התרגשות שנים שאני מחפשת את המתכון .דווקא אתמול נזכרתי בזה ואמרתי לעצמי שחייבים למצוא איזה זקנה שתיתן את המתכון לפני שישכח מהעולם. מבלי להעביר את החוויה הכייפית לילדים שלנו . תודה רבה

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 5 בינואר 2021 בשעה 9:27

      איזה כייף חנה
      ,
      הנה יש לך זקנה עם מתכון 🙂 🙂

  14. מיר הגב 5 בינואר 2021 בשעה 7:39

    אמא ז"ל מהבצק לחלות של יום שישי הייתה מפרישה בבוקר מהבצק להכנת מסמנה לילדים לארוחת הבוקר פתחה בשמן קיפלה וטיגנה. היא קראה לזה בשם נוסף – קרייסה. היא בזקה על זה סוכר. זה טעים אש תנסו!

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 5 בינואר 2021 בשעה 9:27

      היי מיר,
      כן, כל בצק שמטגנים אותו עם סוכר זה טעים בטירוף. אגב, קרסה זה לחם ממולא בדרך כלל עם בשר

  15. גאולה הגב 5 בינואר 2021 בשעה 6:34

    הזכרת לי! .אני זכרונה לברכה הייתה מכינה לנ.וזו הייתה חגיגה אני הולכת להכין את זה .תודה

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 5 בינואר 2021 בשעה 9:25

      היי גאולה,
      איזה כייף, זכרונות ילדות

  16. יעל הגב 4 בינואר 2021 בשעה 22:38

    היי אפשר להפוך את זה למלוח? אם כן איך?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 5 בינואר 2021 בשעה 0:00

      היי יעל,
      אותו בצק בדיוק.
      במקום לשים בצק בתוך בצק, מכינים כדורים במשקל 100 גרם וממלאים בכל מלית שאת רוצה ומטגנים על מחבת עם חמאה ושמן. אני אכין גם גרסה מלוחה בקרוב

  17. טליה הגב 4 בינואר 2021 בשעה 22:22

    טוב,זה עוד לא קרה לי! אך,כפי שאומרים, תמיד יש פעם ראשונה…אני אוהבת אוכל ובעיקר את שיתופייך אך הפעם יש לי בקשה ממך,אנא,אל תסרבי לי…מוכנה לשלם מה שתאמרי כדי לקנות ממך כמות. המתכון הרס אותי ואין מצב שאני מכינה…יותר מדי התעסקות בשבילי ועוד עם כזה בצק…הצילווו…בבקשה,כתבי לי למייל שלי,אל תאכזביני…תודה תודה.

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 4 בינואר 2021 בשעה 23:59

      היי טליה יקרה,
      מצטערת ממש ממש לאכזב אותך אבל מפאת חוסר זמן משווע אני לא אוכל להכין לך. סליחה. המתכון מדוייק ולא מורכב. תנסי להכין

      • טליה הגב 5 בינואר 2021 בשעה 12:39

        🙂

  18. אוסנת הגב 4 בינואר 2021 בשעה 21:57

    ואווו הזכרת לי את הסבתא שלי
    מהמממם

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 4 בינואר 2021 בשעה 23:58

      תודה אוסנת
      מחמאה ענקית

    • אסתר בנודיז הגב 5 בינואר 2021 בשעה 12:36

      היי אני מרוקאית
      נולדתי ברבאט אנחנו קוראים לזה " אארוס"
      לפחות פעם בשבוע היינו אוכלים
      הילדים, הנכדים, והנינים מתים על האארוס עם סוהר וקינמון
      תודה ?

      • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 5 בינואר 2021 בשעה 14:12

        היי אסתר,
        טוב לדעת. זה טעים ברמות

השארת תגובה

ביטול

הרשמה לבלוג

תודה שנרשמתם לעדכונים מהבלוג. תהנו!




פרגנו לי בלייק
חפשו פה מתכון ספציפי
כל המתכונים לפי קטגוריות



בואו לעקוב אחרי
  • Facebook
  • Google+
  • YouTube
  • Pinterest
  • Instagram
הלוחשת לאוכל גם באינסטגרם
יהודית אביב

yehudit_aviv

מאפה פילו ברוטב שמנת פטריות מאפה פילו ברוטב שמנת פטריות ותרד!! ככה תחפשו בבלוג שלי את המאפה הכי טעים שתכינו לשבועות. 

לקחתי את הרוטב הכי טעים בעולם והכנסתי אותו לתוך דפי פילו. יצא מאפה טעים בטירוף, קריספי מבחוץ וכל כך טעים מבפנים. 

תשמרו ותכינו! מחכה לתמונות שלכם ❤️

שמה לכם לינק גם בסטורי ושומרת בהיילייטס♥️
עוגת גבינה אפויה בתבנית אינ עוגת גבינה אפויה בתבנית אינגליש קייק

* שימו לב שצריך לסנן את הגבינה כמה שעות מראש על מנת להיפטר מחלק מהנוזלים. ניתן להכין את העוגה עם גבינת שמנת/ריקוטה או גבינה “יבשה” אחרת אבל בעיני הכי טעים זה לסנן גבינה 5%. העוגה יוצאת במרקם מושלם לטעמינו.
* העוגה יוצאת מהתנור בדיוק בגובה בו נכנסה אליו.
* אפשר לשלב בעוגה גרידת לימון מלימון שלם

לתבנית בגודל 15*32 בגובה 7 ס”מ

* 850 גרם גבינה לבנה 5%
* 1 שמנת של פעם (200 גרם)
* 6 ביצים גדולות בטמפרטורת החדר
* 1 כפית מחית וניל
* 1/2 כוס קורנפלור (70 גרם)
* 1/2 שקית אינסטנט פודינג וניל (40 גרם)
* 3/4 כוס סוכר (150 גרם) 
* 1/2 כוס סוכר (100 גרם)
‎אופן הכנה
‎מסננים את הגבינה: כמה שעות או לילה מראש מסננים את הגבינה בתוך בד גזה או חיתול נקי – מניחים את הגבינה בתוך חיתול נקי שמונח בתוך מסננת ואת המסננת מניחים על קערה שתקלוט אליה את הנוזלים. למעשה אנחנו רוצים להיפטר מחלק מהנוזלים שיש בגבינה. 
‎מכינים את העוגה: מחממים את התנור על מצב סטטי לחום של 150 מעלות. מפרידים את הביצים, את החלבונים שמים בקערת המיקסר ואת החלמונים בקערה גדולה נוספת. מוסיפים לקערת החלמונים את הגבינה המסוננת, השמנת החמוצה,מחית וניל, קורנפלור, אינסטנט פודינג ו – 3/4 כוס סוכר וטורפים היטב עם מטרפה ידנית לבלילה חלקה. מקציפים את החלבונים כ – 2 דקות לקצף לבן ומוסיפים 1/2 כוס סוכר בהדרגה. ממשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציב אבל רך. מעבירים 1/3 מכמות הקצף לקערת החלמונים וטורפים באופן חופשי עם מטרפה ידנית. את שאר הקצף מקפלים לתוך בלילת החלמונים בפעמיים – שלוש בתנועות עדינות יותר ורק עד שמקבלים תערובת אחידה. משמנים את תבנית האפייה בחמאה ומוזגים את הבלילה לתבנית. טופחים כמה פעמים על השייש כדי להיפטר מבועות אוויר כלואות. מניחים את התבנית בתוך תבנית נוספת גדולה יותר וממלאים אותה במים רותחים עד לחצי מגובה התבנית של העוגה. מעבירים לתנור ואופים כשעה ורבע – שעה וחצי (תלוי בחוזק התנור שלכם) או עד שהעוגה נראית יציבה ומוכנה. מכבים את התנור ומשאירים את העוגה להתקרר לחלוטין בתנור. כשהעוגה קרה מוציאים והופכים על צלחת ואז הופכים שוב על צלחת הגשה. העוגה נשמרת עד שלושה ימים מחוץ למקרר (כן, אין בעייה להשאיר אותה בחורף מחוץ למקרר) או שבוע במקרר.
‎בתאבון!
בלי הרבה דיבורים! תשמרו ותכפילו כמויות כי זה ממכר. 
המתכון גם בבלוג - סלט מלפפונים דפוקים בטעם אסיאתי חריף

מצרכים

2 מלפפונים יפנים מסוג “ארומטו”
1/2 פלפל צ’ילי טרי (אפשר לוותר אם רוצים סלט לא חריף)
חופן עלי כוסברה
3 כפות רוטב סויה (שמתי של ימאסה)
2 כפות מירין
1 כף חומץ אורז
2 כפות שמן שומשום
2 כפות סירופ מייפל טהור
2 ס”מ ג’ינג’ר טרי מגורר
קורט מלח
להגשה: שומשום שחור קלוי
אופן הכנה

חותכים את המלפפונים בצורה גסה ומכניסים לשקית זיפלוק. בעזרת מערוך או כל כלי אחר דופקים את המלפפונים כדי לשבור/לפצוע אותם אבל לא מועכים מידי. **בשלב הזה אפשר להמשיך במתכון או להכניס אותם ואת הכוסברה למי קרח למשך כשעה כדי לקבל קריספיות ורעננות. דופקים עם גב סכין רחבה גם את הצ’ילי וקוצצים אותו. מפרקים את עלי הכוסברה ושמים את הכל יחד בקערה. מערבבים את חומרי הרוטב – סויה, מירין, חומץ אורז, שמן שומשום, מייפל, ג’ינג’ר, קורט מלח ומערבבים. טועמים ומתקנים מליחות. מוזגים על המלפפונים ומערבבים. מעבירים לצלחת הגשה ומפזרים שומשום שחור.

בתאבון!
תפוחי אדמה מפורקים בתנור כי תפוחי אדמה מפורקים בתנור כי הם הרבההה יותר טעימים ככה

מצרכים לתבנית אמאיל בקוטר 26 ס”מ

7-8 תפוחי אדמה בינוניים (מומלץ לבנים של דוד משה)
1/3 כוס שמן זית איכותי
מלח ים אטלנטי
אורגנו/זעתר טרי
אופן הכנה

מבשלים את תפוחי האדמה במים עם כף מלח עד שהם 90% רכים שזה אומר רכים אבל לא רכים מידי. מסננים מהמים מייד כשהם מוכנים ומקררים מעט. מחממים תנור לחום של 220 מעלות. מוזגים לתבנית אמאיל שמן זית ומפזרים מעט מלח ים אטלנטי. מועכים/מפרקים עם הידיים את תפוחי האדמה ישר לתוך התבנית. מוזגים מעליהם שמן זית, מפזרים מלח ים אטלנטי ומניחים עלי אורגנו/זעתר טריים. צולים את תפוחי האדמה כשעה – שעה ורבע או עד שהם מקבלים צבע זהוב עמוק ובקצוות הם שחומים. מוציאים מהתנור, נפטרים מהאורגנו היבש, מניחים עלים טריים ומגישים.
סלט כרובית, ברוקולי ועוד כמה חברים 🥰הסלט הכי מרענן וקריספי שתכינו והכי מתאים ליום החמסיני הזה🥵

את כל הירקות קצצתי הקוצץ הידני המעולה של מגנוס שקוצץ לי הכל בצורה מדוייקת לסלטים. 

קופסת תבלינים יפהפייה ונוחה והכל הכל בהנחה מיוחדת. 

כל ההמלצות שלי נמצאות בהיילייטס ובסטורי. 

קוד קופון: Yehudit 

המתכון בבלוג שלי הלוחשת לאוכל תחת השם: סלט כרובית, ברוקולי ועוד ירוקים

תהנו❤️
עוף ואורז עם עדשים בסיר אחד. עוף ואורז עם עדשים בסיר אחד. לסיר יציקת ברזל יש הולכת חום מטורפת כך שאין צורך בהכנות מקדימות או צריבה או כל פעולה אחרת!! שמים הכל בסיר הקסמים ונותנים לתנור לעשות את העבודה. 

הסיר וגם כל האתר של מגנוס בהנחה מיוחדת בהזנת קוד קופון: Yehudit 
פרטים ולינקים אצלי בסטורי ובהיילייטס

המתכון בבלוג שלי. כותבים בגוגל: עוף עם אורז ועדשים שמכינים בסיר אחד בתנור הלוחשת לאוכל

המתכון יהיה גם בסטורי ויישמר בהיילייטס. 

אם לא מצאתם, תשלחו לי הודעה פרטית ואשלח לכם לינק למתכון
מסוג המתכונים שאני מכינה כש מסוג המתכונים שאני מכינה כשאין לי זמן או חשק להתעסקות יתר. פשוט שמה הכל בתבנית אמאיל טובה ושולחת לתנור. זה מוכן ממש מהר וזאת ארוחה מושלמת. תכינו סלט גדול או תוספת כלשהי וזהו!

המתכון בבלוג שלי הלוחשת לאוכל❤️

תבניות אמאיל באיכות מעולה ניתן להזמין באתר של מגנוס בהנחה מיוחדת בהזנת קוד קופון: Yehudit
הרוטב הוא הכוכב בסלט הזה. תש הרוטב הוא הכוכב בסלט הזה. תשמרו לכם כי אתם הולכים להכין אותו מלא. 

המתכון המלא בבלוג שלי - הלוחשת לאוכל. אני אשים לינק בסטורי וגם אשמור בהיילייטס 

הרוטב מתאים לכל סלט ירוקים שתכינו
.
בורקס בשר עם חצילים ותפוחי אדמה בבצק פילו:

מצרכים ל – 7 בורקסים גדולים

800 גרם בשר טחון שמן
2 בצלים גדולים
2/3 כוס שמן זית
2 כפיות מלח ים אטלנטי
2 כפיות כמון
1 כפית פלפל שחור
2 חצילים בינוניים
3 תפוחי אדמה גדולים (כ – 500 גרם)
1/2 צרור כוסברה
1/2 צרור פטרוזיליה
2 בצל ירוק
50 גרם אגוזי מלך (חופן)
1 חבילה דפי פילו (השתמשתי בדפים של שמרית)
שמן זית למריחה על הדפים (אפשר תרסיס)
למריחה: 1 ביצה
לפיזור: שומשום
אופן הכנה

מכינים את הבשר: קוצצים לקוביות את הבצלים. מחממים בסיר סוטאז’ רחב 1/3 כוס שמן זית ומטגנים את הבצל עם סיר מכוסה עד שהוא מקבל צבע שחום. מידי פעם מערבבים כדי שלא יישרף. מוסיפים את הבשר ומפוררים אותו עם כף עץ או מזלג. מכסים את הסיר ונותנים לבשר להיצרב היטב על להבה קטנה כחצי שעה ומידי פעם מערבבים.

מכינים את החצילים: דוקרים את החצילים עם שיפוד בכמה מקומות כדי שלא יתבקע במהלך ההכנה. מניחים אותם על רשת מעל אש גלויה ושורפים מכל הכיוונים. מעבירים לקרש עבודה, מוציאים את בשר החצילים ושומרים בצד.
מכינים את תפוחי האדמה: קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות בגודל של 1*1 ס”מ. מחממים במחבת 1/3 כוס שמן זית ומטגנים את תפוחי האדמה מכל הכיוונים עד שהם רכים וזהובים.

הכנת המלית לבורקס: מוסיפים את החצילים ותפוחי האדמה לסיר עם הבשר. קוצצים דק את כל הירק ואגוזי המלך ומוסיפים אותם לסיר הבשר. מערבבים הכל היטב ומכבים את הלהבה. טועמים ומתקנים תיבול. מקררים היטב לפני שממלאים את הדפים.

מכינים בורקסים: מכל שני דפים מכינים בורקס אחד. מניחים 2 דפי פילו על נייר אפייה ומורחים היטב משני הצדדים בשמן זית. מניחים פס נדיב מהמלית לכל רוחב הבצק, סוגרים את הצדדים ומגלגלים לרולדה. מכינים כך את כל שאר הדפים ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מחממים תנור לחום של 180 מעלות ואופים כ – 40 דקות או עד שהבורקסים ממש שחומים. לא להוציא לפני שהם מקבלים צבע עמוק אחרת הם לא יהיו קריספיים. מומלץ להגיש עם טחינה טובה.
לתמונות נוספות לחצו פה בואו לעקוב אחריי באינסטגרם
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס