יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
משמנה – מאפה שמרים מרוקאי מתוק
ראשי » בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים » משמנה – מאפה שמרים מרוקאי מתוק

משמנה – מאפה שמרים מרוקאי מתוק

יהודית אביב הלוחשת לאוכל 4 בינואר 2021 27 תגובות

משמנה זה מאפה שמרים מרוקאי מתוק שהיינו אוכלים בילדות. לפחות פעם בשבוע אמא שלי הייתה מכינה לנו תבנית ענקית עם משמנה, כוס תה עם נענע ליד והיינו מתים על זה.
את הבצק טובלים בקינמון וסוכר ואופים עד להזהבה. הסוכר מתקרמל, ריח הקינמון מתפשט בבית ואי אפשר לעמוד בזה

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
משמנה – מאפה שמרים מרוקאי מתוק

מרוקאים להתפקד!! משמנה הגיעה לבלוג. שבוע שעבר אחותי חגילגולית שלחה לי וואטס אפ בזעזוע עמוק וכתבה: "הפכתי שעה את כל הבלוג ולא מצאתי מתכון למשמנה. אין לך בבלוג מתכון למשמנה"??? הזדעקה. דחוףףף להעלות מתכון ובינתיים תכתבי לי מתכון כדי שאוכל להכין.

אז מה זה משמנה, אתם בטח שואלים את עצמכם. אז ככה – בצק עם מעט שמרים יחסית שעובר קיפולים עם חמאה או סמנה (למיטיבי לכת) ואז או שמטגנים אותה על מחבת עם עוד חמאה וקצת שמן או שאופים בתנור. בתור ילדים אמא שלי הייתה מכינה לנו אחת ענקית בתנור עם מלא סוכר וקינמון כי בכל זאת היינו בבית 8 ילדים ואמא שלי כל היום הייתה סביב המטבח מתכננת את הארוחה הבאה, כך שלהתחיל להכין אחד אחד לא היה לסבלנות שלה והפתרון היה משמנה אחת ענקית בתנור עם מלאאא סוכר וקינמון והיינו טורפים את זה. אני הכנתי גרסה קטנה ואישית כי בעיני זה יותר פרקטי.

צילמתי לכם את שלבי ההכנה גם בסרטון וגם בתמונות כדי שתבינו איך להכין, למרות שזה באמת פשוט. יש המון גרסאות לבצק, כולן די דומות, רק טכניקת הפתיחה של הבצק שונה וקצת כמויות המצרכים, אבל בסופו של דבר, זה די אותו דבר כי זה מאכל מסורתי שהגיע ממרוקו וכל אחד מכין איך שהכינו אצלו בבית.

מתחילים בהכנת בצק שמרים פשוט. הבצק צריך להיות רך וגמיש אבל בשום אופן לא דביק, אחרת לא נצליח לפתוח אותו דק. אחרי לישה ארוכה של 15-20 דקות מניחים את הבצק בקערה משומנת למנוחה של 30-40 דקות. למרות שיש בבצק שמרים, המטרה היא לא להתפיח אותו אלא רק לתת לו לנוח כדי לפתח את הגלוטן ושיהיה קל ונוח לפתוח אותו

אחרי 40 דקות מחלקים את הבצק לחתיכות במשקל 70 גרם – 23 כדורים שמהם נכין 11 משמנות

מעצבים לכדורים חלקים ומניחים בקערה עם מעט שמן. מכסים עם ניילון ומשאירים למנוחה של בין חצי שעה לשעה

בינתיים ממסים 200 גרם חמאה ובקערית אחרת שמים כחצי כוס שמן רגיל. מתחילים בפתיחת כל כדור לעלה דק. אפשר לפתוח את הבצק על השייש, אבל יותר קל לפתוח אותו בין שני ניירות אפייה. משמנים בשמן את משטח העבודה ו"מדביקים" אליו את נייר האפייה. משמנים היטב את נייר האפייה, מניחים במרכזו כדור בצק, משמנים גם אותו ומניחים מעליו עוד נייר אפייה. מהדקים את נייר האפייה ומשטחים קצת עם הידיים את הבצק

בעזרת מערוך פותחים את הבצק לעלה דק ושקוף. ניירות האפייה שומרים על הבצק שלא ייקרע.

מסירים את נייר האפייה ומורחים חמאה מומסת על כל שטח הבצק

מקפלים את הבצק לריבוע ומניחים בצד

מרדדים שוב כדור בצק בין שני ניירות אפייה והפעם לא מקפלים ישר אלא מניחים את הריבוע הקודם שהכנו במרכז הבצק ורק אז מקפלים. יוצא ששמנו בצק בתוך בצק וייצא לנו ריבוע שמנמן. מכינים כך את כל כדורי הבצק

מכינים באותה דרך את כל כדורי הבצק ומשאירים למנוחה של בין 15 ל – 30 דקות. בשלב הזה אפשר ואפילו מאוד מומלץ להקפיא את ריבועי הבצק וכשרוצים להכין, מפשירים ואופים או מטגנים על מחבת

שלב האפייה: מחממים תנור לחום של 190 מעלות. בעזרת מערוך מרדדים את ריבועי הבצק למלבן בגודל של כ – 15*20 ס"מ, טובלים את הבצק בקערה ששמנו בה סוכר וקינמון ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה. עושים גומות על הבצק בעזרת האצבעות ואופים מייד כ – 15-20 דקות, עד שהבצק ממש שחום והסוכר מקורמל. משאירים בתבנית להצטננות. המאפה טעים כשהוא בטמפרטורת החדר כי אז החלק העליון מתקרר ונעשה ממש קריספי מהסוכר ששמנו והחלק הפנימי רך וחמאתי.

מוכן וזה טעים בטירוף!!!

משמנה – מאפה שמרים מרוקאי מתוק

כנסו פה כדי לצפות בכל שלבי המתכון בערוץ היוטיוב שלי

לפני שמתחילים

  • בואו לעקוב אחרי באינסטגרם, שם אני מעלה בסטורי שלבים בלייב ישירות מהמטבח שלי
  • ויש לי גם קבוצה שווה בפייסבוק, שם גם אתם יכולים להעלות ולהשוויץ ביצירות שלכם
  • את המשמנה אפשר לאפות בתנור ואפשר לטגן על מחבת. אם מטגנים על מחבת, מרדדים דק את הבצק. בתנור אפשר להשאיר אותו עבה יותר. הוראות הכנה מפורטות בהמשך.
  • הבצק של המשמנה מתאים גם למתוק וגם למלוח ניתן למלא את הבצק בכל מיני מליות ולאפות. אפשר למלא בתרד/עלי סלק ובולגרית, אפשר למלא בגבינות קשות שאוהבים, בעוף, בבשר וכו'.

מצרכים לכמות של 11 יחידות

כל המצרכים נשקלו ונמדדו בכוסות וכפות מדידה אוניברסליות

  • 1 ק"ג קמח מנופה (מומלץ קמח לחם)
  • 1 כף שטוחה שמרים יבשים (15 גרם)
  • 7 כפות סוכר (70 גרם)
  • 1/4 כוס שמן (50 גרם)
  • 2 כפות מלח שטוחות (30 גרם)
  • 500 מ"ל מים פושרים
  • לפתיחת הבצק: כ – 1/2 כוס שמן
  • למריחה: 200 גרם חמאה מומסת/סמנה
  • לפיזור: סוכר וקינמון

אופן הכנה

שמים בקערת המיקסר עם וו לישה את הקמח והשמרים ומערבבים. לתוך הקערה מוסיפים גם סוכר ושמן ומתחילים ללוש תוך כדי הוספת המים. מוסיפים גם את המלח.

את המים מוסיפים בהדרגה ותוך כדי לישה ולא את כל הכמות בבת אחת. ייתכן שתרגישו כי חסר לכם נוזלים בבצק, אל תמהרו להוסיף מים, תנו למיקסר לעבוד ולקמח לספוח את כל המים. אם אחרי לישה של 8 דקות תראו שהבצק יבש, תוסיפו מעט מים ותנו למיקסר שוב לעבוד. הבצק צריך להיות גמיש אבל בשום אופן לא דביק. לשים במשך 10-15 דקות לפחות.

מעבירים את הבצק לקערה משומנת ונותנים לו לנוח 30-40 דקות.

אחרי 30-40 דקות מחלקים את הבצק לכדורים במשקל 70 גרם. לי יצאו 23 כדורים. מעצבים לכדורים חלקים ומניחים בקערה עם שמן ודואגים שהכדורים יהיו כולם מרוחים בשמן.

מכינים כך את כל כמות הבצק ומשאירים את הכדורים למנוחה של 30-60 דקות.

ממסים את החמאה במיקרוגל ומניחים לידנו את השמן לפתיחת הבצק ואת החמאה המומסת.

משמנים בשמן את השייש ו"מדביקים" אליו נייר אפייה. משמנים היטב את נייר האפייה, מניחים במרכזו כדור בצק, משמנים גם את כדור הבצק ומעליו מניחים עוד נייר אפייה. משטחים קצת את הכדור עם הידיים ובעזרת מערוך פותחים את הבצק לעלה הכי דק שאפשר. מורחים את הבצק בחמאה מומסת ומקפלים לריבוע – מקפלים את הצדדים לכיוון המרכז ואז מקפלים לריבוע. מניחים בצד ומכינים עוד עלה בצק בין שני ניירות האפייה. מניחים את ריבוע הבצק שהכנו קודם במרכז הבצק השני שהכנו וסוגרים עליו לריבוע. כלומר: מכל שני כדורים תצא לנו משמנה אחת.

מכינים כך את כל כדורי הבצק. ייצאו לנו לבסוף 11 משמנות (ועוד אחד קטן בודד).

מניחים בקערה משומנת קלות למנוחה של 30 דקות לפני שאופים או מטגנים. בשלב הזה ניתן גם להקפיא את ריבועי המשמנה וכשרוצים לטגן או לאפות, פשוט מפשירים ואופים או מטגנים.

את המשמנה אפשר גם לאפות בתנור וגם לטגן על מחבת.

אפייה בתנור (מומלץ): מחממים תנור לחום של 190 מעלות על מצב רגיל. מרדדים את ריבועי הבצק עם מערוך למלבן בגודל של 20*25 ס"מ, טובלים היטב בסוכר וקינמון ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים 15-20 דקות עד להזהבה ממש יפה. לא לחשוש לאפות את המשמנה טוב טוב, ככה הסוכר מתקרמל וזה הופך קריספי מבחוץ ורך מבפנים.

טיגון על מחבת: מרדדים את הבצק ממש דק יחסית (כמו מלאווח). ממסים חמאה ומעט שמן על מחבת ומטגנים כמה דקות טובות מכל צד על להבה נמוכה כשהמחבת מכוסה. אחרי הטיגון מפזרים סוכר וקינמון ומגישים.

מחכים שיתקרר לטמפרטורת החדר וטורפים 🙂

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
מתכונים נוספים שלא תרצו לפספס
  • לחמניות באן עם בשר מפורק בטעמים אסיאתייםלחמניות באן עם בשר מפורק בטעמים אסיאתיים
  • תפוחיות - מאפה בצק עלים עם תפוחים וקינמוןתפוחיות - מאפה בצק עלים עם תפוחים וקינמון
  • ארוחה יוונית ביתית מושלמתארוחה יוונית ביתית מושלמת
  • בלינצ'ס דלמטי במילוי גבינה מתוקהבלינצ'ס דלמטי במילוי גבינה מתוקה
משמנה סוכר

יהודית אביב |להציג את כל הפוסטים של יהודית אביב הלוחשת לאוכל


« פוסט קודם
פוסט הבא »

27 תגובות

  1. חגית הגב 7 בינואר 2021 בשעה 0:48

    תודה אחותייייי
    זה נראה מעלף
    אבל אני באה לאכול אצלך במקום להכין את כל השלבים האלה😅😆😅

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 7 בינואר 2021 בשעה 7:35

      בואי בואי אחותי
      אני אכין לכם ♥ ♥
      אוהבת

  2. אפרת הגב 6 בינואר 2021 בשעה 12:38

    קודם כל יישר כוח.
    אני כרגע בשלב המנוחה של הריבועים, לקראת מעיכה, טבילה בקינמון והסוכר ואפייה…
    שני דברים:
    1. אני נשואה למרוקאי, וקמתי הבוקר ישר לעבודה כדי להכין לו הפתעה נוסטלגית… מסתבר שהוא לא שמע על זה אף פעם!!! איך אומרים את זה? איך מנקדים?
    2. אני סקרנית לגבי הגרסה של אמך היקרה- יותר מתאים לי להכין אחד גדול… התעייפתי!!! אשמח אם תוכלי לכתוב כמה מילים על האופן בו אמך היתה מכינה אחת גדולה וזהו..
    תודה מראש!

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 6 בינואר 2021 בשעה 12:57

      היי אפרת, תודה רבה אהובה
      לא בכל בית מרוקאי אכלו את זה. גם בעלי מרוקאי ולא הכיר את זה.
      להכין בתבנית גדולה זה פשוט לחלק את הבצק לשני חלקים או מקסימום 4 חלקים (תלוי בגודל התבנית שיש לך בתנור) ולעבוד באותה טכניקה רק שעובדים עם בצקים ממש גדולים ופותחים בסוף את הבצק על כל התבנית.
      אני מוצאת שהקטנים דורשים קצת התעסקות אבל יותר קלים להכנה וגם אפשר להקפיא אותם ובכל פעם להכין את הכמות שרוצים טרי וטעים

  3. סוניה הגב 6 בינואר 2021 בשעה 12:36

    חייבת לציין, מתכון מעולה, האם במקום חמאה אפשר למרוח שמן?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 6 בינואר 2021 בשעה 12:51

      היי סוניה,
      תודה רבה ♥
      החמאה זה לטעם ומרקם אז לא ממליצה

  4. עופרה הגב 5 בינואר 2021 בשעה 14:42

    היי ,
    נראה סווווף…. מחכה להכין….
    האם אפשרי/מומלץ להכין בטבון?
    תודה מראש על התשובה….

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 5 בינואר 2021 בשעה 18:56

      היי עופרה,
      לא ניסיתי אפייה בטאבון. בתנור יוצא מעולה. אולי בהזדמנות אנסה גם בטאבון

  5. נעה הגב 5 בינואר 2021 בשעה 8:47

    במה אפשר להחליף את החמאה או הסמנה? שאין לי מושג אפילו מה זה!?
    תודה.
    לא רוצה שיצא לי חלבי אבל שיצא טעים כמו חלבי.

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 5 בינואר 2021 בשעה 9:29

      היי נעה,
      טעים כמו חלבי זה עם חמאה

      • אברהם עמר הגב 5 בינואר 2021 בשעה 9:49

        ריגשתה אותי זיכרונות ילדות עם ההורים הטובים והצדיקים אעשה משמנה הטעימה עם תה ונענע.תודה תזכה למצוות

        • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 5 בינואר 2021 בשעה 14:12

          איזה כייף אברהם. תמיד כייף להיזכר

  6. חנה הגב 5 בינואר 2021 בשעה 7:52

    אימלההה איזו התרגשות שנים שאני מחפשת את המתכון .דווקא אתמול נזכרתי בזה ואמרתי לעצמי שחייבים למצוא איזה זקנה שתיתן את המתכון לפני שישכח מהעולם. מבלי להעביר את החוויה הכייפית לילדים שלנו . תודה רבה

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 5 בינואר 2021 בשעה 9:27

      איזה כייף חנה
      ,
      הנה יש לך זקנה עם מתכון 🙂 🙂

  7. מיר הגב 5 בינואר 2021 בשעה 7:39

    אמא ז"ל מהבצק לחלות של יום שישי הייתה מפרישה בבוקר מהבצק להכנת מסמנה לילדים לארוחת הבוקר פתחה בשמן קיפלה וטיגנה. היא קראה לזה בשם נוסף – קרייסה. היא בזקה על זה סוכר. זה טעים אש תנסו!

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 5 בינואר 2021 בשעה 9:27

      היי מיר,
      כן, כל בצק שמטגנים אותו עם סוכר זה טעים בטירוף. אגב, קרסה זה לחם ממולא בדרך כלל עם בשר

  8. גאולה הגב 5 בינואר 2021 בשעה 6:34

    הזכרת לי! .אני זכרונה לברכה הייתה מכינה לנ.וזו הייתה חגיגה אני הולכת להכין את זה .תודה

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 5 בינואר 2021 בשעה 9:25

      היי גאולה,
      איזה כייף, זכרונות ילדות

  9. יעל הגב 4 בינואר 2021 בשעה 22:38

    היי אפשר להפוך את זה למלוח? אם כן איך?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 5 בינואר 2021 בשעה 0:00

      היי יעל,
      אותו בצק בדיוק.
      במקום לשים בצק בתוך בצק, מכינים כדורים במשקל 100 גרם וממלאים בכל מלית שאת רוצה ומטגנים על מחבת עם חמאה ושמן. אני אכין גם גרסה מלוחה בקרוב

  10. טליה הגב 4 בינואר 2021 בשעה 22:22

    טוב,זה עוד לא קרה לי! אך,כפי שאומרים, תמיד יש פעם ראשונה…אני אוהבת אוכל ובעיקר את שיתופייך אך הפעם יש לי בקשה ממך,אנא,אל תסרבי לי…מוכנה לשלם מה שתאמרי כדי לקנות ממך כמות. המתכון הרס אותי ואין מצב שאני מכינה…יותר מדי התעסקות בשבילי ועוד עם כזה בצק…הצילווו…בבקשה,כתבי לי למייל שלי,אל תאכזביני…תודה תודה.

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 4 בינואר 2021 בשעה 23:59

      היי טליה יקרה,
      מצטערת ממש ממש לאכזב אותך אבל מפאת חוסר זמן משווע אני לא אוכל להכין לך. סליחה. המתכון מדוייק ולא מורכב. תנסי להכין

      • טליה הגב 5 בינואר 2021 בשעה 12:39

        🙂

  11. אוסנת הגב 4 בינואר 2021 בשעה 21:57

    ואווו הזכרת לי את הסבתא שלי
    מהמממם

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 4 בינואר 2021 בשעה 23:58

      תודה אוסנת
      מחמאה ענקית

    • אסתר בנודיז הגב 5 בינואר 2021 בשעה 12:36

      היי אני מרוקאית
      נולדתי ברבאט אנחנו קוראים לזה " אארוס"
      לפחות פעם בשבוע היינו אוכלים
      הילדים, הנכדים, והנינים מתים על האארוס עם סוהר וקינמון
      תודה 💞

      • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 5 בינואר 2021 בשעה 14:12

        היי אסתר,
        טוב לדעת. זה טעים ברמות

השארת תגובה

ביטול

יהודית אביב

יהודית אביב

הלוחשת לאוכל
שלום שלום וברוכים הבאים 🙂 איזה כייף שאתם פה. שמי יהודית אבל החברים שלי קוראים לי ג’ודי. בשנת 2011, באופן אקראי לחלוטין התחלתי לכתוב בלוג באתר “תפוז”.........להמשך קריאה....
הרשמה לבלוג

תודה שנרשמתם לעדכונים מהבלוג. תהנו!




חפשו פה מתכון ספציפי
כל המתכונים לפי קטגוריות



בואו לעקוב אחרי
  • Facebook
  • Google+
  • YouTube
  • Pinterest
  • Instagram
הלוחשת לאוכל באינסטגרם

yehudit_aviv

יהודית אביב הלוחשת לאוכל
כמו לחמעג'ון רק עם דג. שת"פ ח כמו לחמעג'ון רק עם דג.

שת"פ חדש, רעיון חדש שיצא מושלםםם הרבה מעבר לציפיות שלי. בסוף הפוסט יש מתכון כתוב ואת כל השלבים תוכלו לראות בסטורי שלי.

הבצק הוא בצק של פיצה מהירה שאני מכינה מיליון שנה. בזמנו, כשגרנו במצפה רמון זאת הייתה הפיצה הכי מפורסמת במצפה וכולם הכינו אותה. בצק ממש קל ומהיר ויוצא מושלם! מכינים את הבצק, בזמן  שהבצק תופח לו מכינים את הרוטב ותוך שעה (נשבעת🙈) בערך יש לנו ארוחה מושלמת, טעימה ביותר ומזינה.

אז שוב הזמנתי משלוח דגים טריים מהדגאי שלי "האחים דובקין" . כל יום חמישי יש משלוחים לאזור שלי וזה מגיע ארוז בקפידה בתוך קלקר עם קרח.

כבר סיפרתי בפוסטים קודמים כמה דג אמנון טרי הוא בריא (יצא חרוז), הוא מלא בערכים תזונתיים שהגוף שלנו חייב במיוחד בימי הקורונה המעצבנים.

האמת שזה הדג הכי שימושי אצלי במטבח. הוא זמין, הוא עסיסי ופלייקי (אני אוהבת פלייקי), קשה מאוד לפספס איתו ובעיני הוא מושלם לבישול, לטיגון ובכלל.

מתכון ל – 8 דג עג'ונים – תשתמשו בכפות מדידה ומשקל

לבצק
1/2 ק"ג קמח
1 כף שמרים יבשים (13 גרם)
1 כפית סוכר
2 כפות שמן זית
1/2 כף מלח
300 מ"ל מים חמימים (חובה מים חמימים כי זה הסוד להתפחה מהירה של הבצק)

לרוטב דגים

1 חציל בינוני חתוך לקוביות בגודל 1*1 ס"מ +2-3 כפות שמן זית+ מעט מלח
3 פילטים של דג אמנון טרי ללא עור (350 גרם) (מבקשים מהדגאי שיפלט ויוריד עור)
1 קופסת שימורי עגבניות מרוסקים (400 גרם)
10-12 עגבניות שרי חתוכות לרבעים
3 שיני שום כתושות
3 כפות שמן זית
2 כפות גדושות רכז עגבניות
מלח
1/4 כפית פלפל שחור
1/2 כפית כמון

 להגשה
3 פילטים של דג אמנון טרי ללא עור (350 גרם) (מבקשים מהדגאי שיפלט ויוריד עור)
1 כף שמן זית
מלח ים אטלנטי
קורט פלפל שחור
אופן הכנה
מכינים בצק:  את הבצק מכינים ידנית. אין צורך במיקסר. שמים בקערה קמח ושמרים ומערבבים. מוסיפים סוכר ושמן ותוך כדי לישה מוסיפים מים חמימים. שימו לב שהמים לא יהיו רותחים אלא חמימים בלבד (יותר מפושרים אבל לא רותחים). מוסיפים מלח ולשים 5 דקות. משמנים קלות את הבצק, מכסים עם ניילון נצמד ושמים למנוחה במקום חמים (תכסו עם שמיכה) עד שמסיימים את הרוטב.

מכינים רוטב:  
מכינים חצילים: מחממים תנור לחום של 180 מעלות. חותכים את החציל לקוביות בגודל 1*1 ס"מ, מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מזלפים שמן זית על כל החצילים (מעסים קצת עם הידיים כדי להחדיר את השמן), זורים מלח ואופים בתנור 20-30 דקות עד שהחציל רך ומקבל צבע זהוב בהיר.

המשך בתגובה הראשונה וכל השלבים בסטורי
@dubkinmeatfish
#אמנוןישראליטרי
#israelifreshfish
שבוע טוב אהובים❣️❣️ השבו שבוע טוב אהובים❣️❣️

השבוע הכנתי לחמניות היסטריות, מיוחדות וטעימותתת.

הכנסתי לבצק אבקת חלב שהפכה אותן כל כך רכות ועם טעם חלבי מודגש במיוחד. לפני שתשאלו, אבקת חלב קונים בחנויות אפייה וגם בחנויות תבלינים טובות.

אגב, עם אבקת חלב אני מכינה כבר שנים חלבה בבית שאין דומה לה באף מקום.

את העיצוב של הלחמניות שגם הוא מיוחד ותורם למרקם הכנתי בהשראת סרטון של בחורה תורכייה שראיתי ביוטיוב. התורכים האלה יש להם טכניקות למות😱

קיצר, פיזרתי קצת סוכר ופיסטוקים לקראנץ' והתוצאה מושלמת.
הסוכר מתקרמל והופך את החלק העליון לקריספי חלומי.

המתכון אצלי בבלוג. תכתבו בגוגל לחמניות מתוקות עם אבקת חלב הלוחשת לאוכל ויש לינק בסטורי ובהיילייטס
דבר ראשון ולפני הכל שתדעו שהמתכון לעוגיות האלה לא נמצא אצלי, לא בבלוג ולא בכספת🤣

הוא חופשי לכולם ונמצא בבלוג של סיגל ( סיגלושה) ברמר שהגתה את הרעיון הגאוני הזה להכניס גבינה מתוקה לבצק פריך וכדי להרוג אותי עד הסוף שילבה צימוקים.
@sigal_bremer

זה מסוג הדברים שאתה אומר: פאק, איך לא חשבתי על זה🤔

קיצר, זה כמו לאכול עוגת גבינה אפוייה, רק בעוגייה וזה כל כך נימוח וטעיםםםם שאתם חייבים לבקש ממנה את המתכון ולהכין.

תכתבו בגוגל רולדות גבינה סיגל ברמר ואתם שם אוווו תציקו לה 🙈 שתשלח לכם מתכון בפרטי
.
.
.
#cheesecake
#cheesecookies
#cheese
#cheeseporn
#cheesepancakes
#israeli_kitchen #imsomartha #inmyblog
#cookieslovers
#cookies
#cookiesofinstagram
#cooking
#sweets
זה בדיוק היום בשבוע למלא את זה בדיוק היום בשבוע למלא את הצנצנת בעוגיות מלוחות הכי טעימות שתכינו וזה באחריות!!

אם אני אומרת לכם שאי אפשר להפסיק לנשנש אותן, תאמינו לי וזה אסון!!

 השבוע אחת העוקבות הכינה והזכירה לי שמלא זמן לא הכנתי וגם מיליון בקשות למתכון שכבר שניםםם נמצא בבלוג ואלפים כבר הכינו אותו שוב ושוב.

יש גרסה של עגולות קטנטנות ( חד פעמי הייתה לי סבלנות להכין 🤣) וגרסה לעלצנים שלוקחת כלום זמן. תבחרו מה בא לכם💥

תכתבו בגוגל  הלוחשת לאוכל עוגיות מלוחות ממכרות
עוד פעם תפוחי אדמה?? 🤣 כן!! ו עוד פעם תפוחי אדמה?? 🤣
כן!! ומבחינתנו בבית כל יום🙈

הפעם הכנתי אותם בתנור, מתובלים ועם כמה טריקים מגניבים שהופכים אותם קריספיים ממש וטעימיםםםם.

המתכון בבלוג 😋 תכתבו בגוגל "הלוחשת לאוכל תפוחי אדמה בתנור עם טריקים לקריספיות מושלמת"
.
.
.
#israeli_kitchen
#imsomartha
#inmyblog
#potatoes
#potatos
#frypotatoes
#fripotato
#vegeterianfood
#vegeterianrecipes
#vegetables
#veganfood
#vegan
#veganlife
עוגת גבינה ויוגורט של אורלי עוגת גבינה ויוגורט של אורלי חרמש המוכשרת בנשים👸👸
דבר ראשון לכו לעקוב אחריה, גם כי היא מהממת וגם כי היא מוכשרת בטירוף ויש לה מאגר מתכונים שווים שאסור לפספס וגםםםם המתכון של העוגה הזו נמצא אצלה אז בקשו ממנה 😉
@orlyhermesh

עכשיו לעוגה המטריפה הזו שבשביל להכין אותה תצטרכו רק קערה אחת ומטרפה!! זאת אחת העוגות הכי קלות והכי טעימות שהכנתי לאחרונה ובקושי הצלחתי לחלץ שתי פרוסות לצילום.

דפדפו ותראו שתי גרסאות לצילום כי לא הצלחתי להחליט מה יפה יותר - עם אמרנה או בלי 🤔

אורלי מזוהה לרוב עם חלות ומאפי שמרים מטורפים שהיא מכינה, אבל הבלוג שלה מלאאא בעוד המון מתכונים שווים במיוחד ואצלי מטורפים על עוגת גבינה אז היא נבחרה ברוב קולות וחוסלה במחי יד 🤣

אורלי, את עוד תשלמי על הקלוריות שהכנסתי השבת לגוף בגללך🤣🤣
.
.
.
#cheeselover
#cheesecake
#cheeseporn
#cheesepancakes
#amarena
#israeli_kitchen
 #imsomartha
 #inmyblog
#lovecheesecake
לחמניות וניל זאת אחת האהבות לחמניות וניל זאת אחת האהבות הגדולות שלי 😋
בכלל לחמניות ביתיות זאת אהבה מיוחדת וכשהן וניליות, רכות כמו ענן וטעימותתתת אלוהים, כמה טעימות, אני לא עומדת בזה 😱

מתכון שפרסמתי בבלוג לפני כמה חודשים והפך ויראלי בטירוף, מאות הכינו את הלחמניות מהבצק המושלם הזה (מי שהכין יודע)

קיצקוץ, תכתבו בגוגל הלוחשת לאוכל לחמניות פרח וניל מתוקות.

אגב, המתכון הראשון בבלוג הוא קציצות דגים מטריפות שהכנתי השבוע, אבל לא בא לי תמונה של אוכל🙈
מרוקאים נא להתפקד!
המשמנה הכי מטורפת הגיעה לבלוג 🙈 והיא טעימה והיא משמינה והיא מעלה זכרונות מהילדות ושאלוהים יעזור לנו עם הקלוריות.

זה התחיל מזה שאחותי חגילגולית כתבה לי וואטס אפ היסטרי על זה שהפכה את הבלוג שעה ולא מצאה משמנה. " אין לך בבלוג משמנה"?
 הזדעקה🤣
אמרתי לה: שנים אני רוצה להכין וכל פעם מכינה משהו אחר וזה נדחק הצידה.

אז היום עשיתי לזה סוף ( וגם לדיאטה שלי🤣) והכנתי ואיזה טעותתתת אלוהים, איזה טעות, לא מפסיקה לטעום ולהתלהב ולהיזכר בטעם של המשמנה שאמא שלי הייתה מכינה לנו.

 לפחות אחת לשבוע, אחר הצהריים הייתה מכינה לנו תבנית ענקית של משמנה, כוס תה עם נענע ומלא סוכר והיינו טורפים את זה.

אז מתכון מדוייק על הגרם, מלאאא תמונות שיעזרו לכם להבין את התהליך וגם סרטון בהילוך רגיל כדי שיהיה מובן, הכל בבלוג. תכתבו בגוגל הלוחשת לאוכל ואתם שם

הכנתם? שתפו אותי בזכרונות שלכם
שבוע טוב אהובים❣️❣️❣️
הכי מהירה שלי - 20 דקות הייתה מוכנה. 

השבוע כל יום אפיתי משהו אחר.
 עם כמה שאתם חושבים שאני כללל היום במטבח - אתם צודקים🤣🤣 אבל אני עושה עוד כמה דברים בין לבין.

קיצר, אחרי שבוע עמוס יצאתי אתמול בהצהרות שהשבת לא תהיה עוגה חדשה 😱

מה הייתה התגובה? פסדררר אמא, לא נורא אמא, תנוחי אמא🤣🤣 נראה לי שהם הבינו יותר ממני שאני מחרטטת ולא אעמוד במילה שלי🤣

רבע לארבע הכל היה מתוקתק, אני כבר אחרי מקלחת, בטוחה שסבבה לגמרי שאין עוגה ועוד רגע נכנסת השבת ואזזז, נזכרתי שבאמצע השבוע הכנתי בסיס פריך שוקולד והקפאתי. מידי פעם אני מכינה בסיסים לעוגות ומקפיאה. אגב, גם בצקים לעוגיות אני מקפיאה קבוע ואז כשמתחשק משהו טעים, מכינים בצ'יק בלי להתעצל.

קיצר, הוצאתי את הבצק, אפיתי ובזמן שהבצק בתנור כבר הקצפתי שמנת עם מסקרפונה ועוד כמה גודיז, מזגתי על העוגה, פיזרתי פירורי בצק מעל ושלחתי למקפיא. אחרי שעה בול הייתה לנו עוגה טעימה בטירוף עם קרם קפה. אמרתי הכי מהירה שלי 🙈

המתכון בבלוג והוא קל להפליא
תכתבו בגוגל הלוחשת לאוכל ואתם שם ותכף מעלה להיילייטס
לצפייה בתמונות נוספות..... עקבו אחרי באינסטגרם
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס