יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • הסדנאות שלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • הסדנאות שלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • הסדנאות שלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • הסדנאות שלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
משמנה – מאפה שמרים מרוקאי מתוק
ראשי » בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים » משמנה – מאפה שמרים מרוקאי מתוק

משמנה – מאפה שמרים מרוקאי מתוק

יהודית אביב הלוחשת לאוכל 4 בינואר 2021 31 תגובות

משמנה זה מאפה שמרים מרוקאי מתוק שהיינו אוכלים בילדות. לפחות פעם בשבוע אמא שלי הייתה מכינה לנו תבנית ענקית עם משמנה, כוס תה עם נענע ליד והיינו מתים על זה.
את הבצק טובלים בקינמון וסוכר ואופים עד להזהבה. הסוכר מתקרמל, ריח הקינמון מתפשט בבית ואי אפשר לעמוד בזה

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
משמנה – מאפה שמרים מרוקאי מתוק

מרוקאים להתפקד!! משמנה הגיעה לבלוג. שבוע שעבר אחותי חגילגולית שלחה לי וואטס אפ בזעזוע עמוק וכתבה: "הפכתי שעה את כל הבלוג ולא מצאתי מתכון למשמנה. אין לך בבלוג מתכון למשמנה"??? הזדעקה. דחוףףף להעלות מתכון ובינתיים תכתבי לי מתכון כדי שאוכל להכין.

אז מה זה משמנה, אתם בטח שואלים את עצמכם. אז ככה – בצק עם מעט שמרים יחסית שעובר קיפולים עם חמאה או סמנה (למיטיבי לכת) ואז או שמטגנים אותה על מחבת עם עוד חמאה וקצת שמן או שאופים בתנור. בתור ילדים אמא שלי הייתה מכינה לנו אחת ענקית בתנור עם מלא סוכר וקינמון כי בכל זאת היינו בבית 8 ילדים ואמא שלי כל היום הייתה סביב המטבח מתכננת את הארוחה הבאה, כך שלהתחיל להכין אחד אחד לא היה לסבלנות שלה והפתרון היה משמנה אחת ענקית בתנור עם מלאאא סוכר וקינמון והיינו טורפים את זה. אני הכנתי גרסה קטנה ואישית כי בעיני זה יותר פרקטי.

צילמתי לכם את שלבי ההכנה גם בסרטון וגם בתמונות כדי שתבינו איך להכין, למרות שזה באמת פשוט. יש המון גרסאות לבצק, כולן די דומות, רק טכניקת הפתיחה של הבצק שונה וקצת כמויות המצרכים, אבל בסופו של דבר, זה די אותו דבר כי זה מאכל מסורתי שהגיע ממרוקו וכל אחד מכין איך שהכינו אצלו בבית.

מתחילים בהכנת בצק שמרים פשוט. הבצק צריך להיות רך וגמיש אבל בשום אופן לא דביק, אחרת לא נצליח לפתוח אותו דק. אחרי לישה ארוכה של 15-20 דקות מניחים את הבצק בקערה משומנת למנוחה של 30-40 דקות. למרות שיש בבצק שמרים, המטרה היא לא להתפיח אותו אלא רק לתת לו לנוח כדי לפתח את הגלוטן ושיהיה קל ונוח לפתוח אותו

אחרי 40 דקות מחלקים את הבצק לחתיכות במשקל 70 גרם – 23 כדורים שמהם נכין 11 משמנות

מעצבים לכדורים חלקים ומניחים בקערה עם מעט שמן. מכסים עם ניילון ומשאירים למנוחה של בין חצי שעה לשעה

בינתיים ממסים 200 גרם חמאה ובקערית אחרת שמים כחצי כוס שמן רגיל. מתחילים בפתיחת כל כדור לעלה דק. אפשר לפתוח את הבצק על השייש, אבל יותר קל לפתוח אותו בין שני ניירות אפייה. משמנים בשמן את משטח העבודה ו"מדביקים" אליו את נייר האפייה. משמנים היטב את נייר האפייה, מניחים במרכזו כדור בצק, משמנים גם אותו ומניחים מעליו עוד נייר אפייה. מהדקים את נייר האפייה ומשטחים קצת עם הידיים את הבצק

בעזרת מערוך פותחים את הבצק לעלה דק ושקוף. ניירות האפייה שומרים על הבצק שלא ייקרע.

מסירים את נייר האפייה ומורחים חמאה מומסת על כל שטח הבצק

מקפלים את הבצק לריבוע ומניחים בצד

מרדדים שוב כדור בצק בין שני ניירות אפייה והפעם לא מקפלים ישר אלא מניחים את הריבוע הקודם שהכנו במרכז הבצק ורק אז מקפלים. יוצא ששמנו בצק בתוך בצק וייצא לנו ריבוע שמנמן. מכינים כך את כל כדורי הבצק

מכינים באותה דרך את כל כדורי הבצק ומשאירים למנוחה של בין 15 ל – 30 דקות. בשלב הזה אפשר ואפילו מאוד מומלץ להקפיא את ריבועי הבצק וכשרוצים להכין, מפשירים ואופים או מטגנים על מחבת

שלב האפייה: מחממים תנור לחום של 190 מעלות. בעזרת מערוך מרדדים את ריבועי הבצק למלבן בגודל של כ – 15*20 ס"מ, טובלים את הבצק בקערה ששמנו בה סוכר וקינמון ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה. עושים גומות על הבצק בעזרת האצבעות ואופים מייד כ – 15-20 דקות, עד שהבצק ממש שחום והסוכר מקורמל. משאירים בתבנית להצטננות. המאפה טעים כשהוא בטמפרטורת החדר כי אז החלק העליון מתקרר ונעשה ממש קריספי מהסוכר ששמנו והחלק הפנימי רך וחמאתי.

מוכן וזה טעים בטירוף!!!

משמנה – מאפה שמרים מרוקאי מתוק

כנסו פה כדי לצפות בכל שלבי המתכון בערוץ היוטיוב שלי

לפני שמתחילים

  • בואו לעקוב אחרי באינסטגרם, שם אני מעלה בסטורי שלבים בלייב ישירות מהמטבח שלי
  • ויש לי גם קבוצה שווה בפייסבוק, שם גם אתם יכולים להעלות ולהשוויץ ביצירות שלכם
  • את המשמנה אפשר לאפות בתנור ואפשר לטגן על מחבת. אם מטגנים על מחבת, מרדדים דק את הבצק. בתנור אפשר להשאיר אותו עבה יותר. הוראות הכנה מפורטות בהמשך.
  • הבצק של המשמנה מתאים גם למתוק וגם למלוח ניתן למלא את הבצק בכל מיני מליות ולאפות. אפשר למלא בתרד/עלי סלק ובולגרית, אפשר למלא בגבינות קשות שאוהבים, בעוף, בבשר וכו'.

מצרכים לכמות של 11 יחידות

כל המצרכים נשקלו ונמדדו בכוסות וכפות מדידה אוניברסליות

  • 1 ק"ג קמח מנופה (מומלץ קמח לחם)
  • 1 כף שטוחה שמרים יבשים (15 גרם)
  • 7 כפות סוכר (70 גרם)
  • 1/4 כוס שמן (50 גרם)
  • 2 כפות מלח שטוחות (30 גרם)
  • 500 מ"ל מים פושרים
  • לפתיחת הבצק: כ – 1/2 כוס שמן
  • למריחה: 200 גרם חמאה מומסת/סמנה
  • לפיזור: סוכר וקינמון

אופן הכנה

שמים בקערת המיקסר עם וו לישה את הקמח והשמרים ומערבבים. לתוך הקערה מוסיפים גם סוכר ושמן ומתחילים ללוש תוך כדי הוספת המים. מוסיפים גם את המלח.

את המים מוסיפים בהדרגה ותוך כדי לישה ולא את כל הכמות בבת אחת. ייתכן שתרגישו כי חסר לכם נוזלים בבצק, אל תמהרו להוסיף מים, תנו למיקסר לעבוד ולקמח לספוח את כל המים. אם אחרי לישה של 8 דקות תראו שהבצק יבש, תוסיפו מעט מים ותנו למיקסר שוב לעבוד. הבצק צריך להיות גמיש אבל בשום אופן לא דביק. לשים במשך 10-15 דקות לפחות.

מעבירים את הבצק לקערה משומנת ונותנים לו לנוח 30-40 דקות.

אחרי 30-40 דקות מחלקים את הבצק לכדורים במשקל 70 גרם. לי יצאו 23 כדורים. מעצבים לכדורים חלקים ומניחים בקערה עם שמן ודואגים שהכדורים יהיו כולם מרוחים בשמן.

מכינים כך את כל כמות הבצק ומשאירים את הכדורים למנוחה של 30-60 דקות.

ממסים את החמאה במיקרוגל ומניחים לידנו את השמן לפתיחת הבצק ואת החמאה המומסת.

משמנים בשמן את השייש ו"מדביקים" אליו נייר אפייה. משמנים היטב את נייר האפייה, מניחים במרכזו כדור בצק, משמנים גם את כדור הבצק ומעליו מניחים עוד נייר אפייה. משטחים קצת את הכדור עם הידיים ובעזרת מערוך פותחים את הבצק לעלה הכי דק שאפשר. מורחים את הבצק בחמאה מומסת ומקפלים לריבוע – מקפלים את הצדדים לכיוון המרכז ואז מקפלים לריבוע. מניחים בצד ומכינים עוד עלה בצק בין שני ניירות האפייה. מניחים את ריבוע הבצק שהכנו קודם במרכז הבצק השני שהכנו וסוגרים עליו לריבוע. כלומר: מכל שני כדורים תצא לנו משמנה אחת.

מכינים כך את כל כדורי הבצק. ייצאו לנו לבסוף 11 משמנות (ועוד אחד קטן בודד).

מניחים בקערה משומנת קלות למנוחה של 30 דקות לפני שאופים או מטגנים. בשלב הזה ניתן גם להקפיא את ריבועי המשמנה וכשרוצים לטגן או לאפות, פשוט מפשירים ואופים או מטגנים.

את המשמנה אפשר גם לאפות בתנור וגם לטגן על מחבת.

אפייה בתנור (מומלץ): מחממים תנור לחום של 190 מעלות על מצב רגיל. מרדדים את ריבועי הבצק עם מערוך למלבן בגודל של 20*25 ס"מ, טובלים היטב בסוכר וקינמון ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים 15-20 דקות עד להזהבה ממש יפה. לא לחשוש לאפות את המשמנה טוב טוב, ככה הסוכר מתקרמל וזה הופך קריספי מבחוץ ורך מבפנים.

טיגון על מחבת: מרדדים את הבצק ממש דק יחסית (כמו מלאווח). ממסים חמאה ומעט שמן על מחבת ומטגנים כמה דקות טובות מכל צד על להבה נמוכה כשהמחבת מכוסה. אחרי הטיגון מפזרים סוכר וקינמון ומגישים.

מחכים שיתקרר לטמפרטורת החדר וטורפים 🙂

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
מתכונים נוספים שלא תרצו לפספס
  • קיורטוש - מאפה שמרים הונגרי טעים במיוחד
    קיורטוש - מאפה שמרים הונגרי טעים במיוחד
  • טארט תפוחים וקרם ברולה
    טארט תפוחים וקרם ברולה
  • חלה לשבת קלועה מ - 8 רצועות (עם בצק מקדים)
    חלה לשבת קלועה מ - 8 רצועות (עם בצק מקדים)
  • בלינצ'ס דלמטי במילוי גבינה מתוקה
    בלינצ'ס דלמטי במילוי גבינה מתוקה
משמנה סוכר

יהודית אביב |להציג את כל הפוסטים של יהודית אביב הלוחשת לאוכל


« פוסט קודם
פוסט הבא »

31 תגובות

  1. איריס הגב 10 בפברואר 2022 בשעה 5:40

    היי יהודית סליחה שאני מעירה אבל בבצק המשימנה וגם בין הקיפולים של הבצק שמים סולת ….. זה הופך את הבצק לטעם מדהיםםם אני מתגוררת בבלגיה וקיבלתי את המתכון ממרוקאית ממרוקו וזה מדהיםםם אחרי שמכינים משימנה לא אוהבים מופלטה חח …שיהי לך בהצלחה ….שאני רואה מתכונים שלך אני ניזכרת שאת בשבילי תמיד זו שאוכלת גלידה עם זיתים חחחח

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 10 בפברואר 2022 בשעה 9:49

      היי איריס יקרה,
      הרגת אותי עם הגלידה והזיתים חחח
      כמו בכל מתכון יש כנראה כמה גרסאות. אני הכנתי את המתכון שאמא שלי הייתה מכינה לנו. הסולת מוסיפה עוד קראנצ'יות למאפה. אנסה בפעם הבאה שאכין.
      תודה על הטיפ

  2. אורית הגב 12 בפברואר 2021 בשעה 7:47

    היי …נראה מדהים וינוסה בקרוב, לפני כחמש עשרה שנה אני מצאתי באתר על השולחן מתכון שגולשים ביקשו לשחזר ונקרא לחם מסמן מרוקאי שם הבצק עם סולת וקמח מלוח אבל ועם הצעה למילוי בצל וכו התיאור הוא אותו תיאור בדיוק עם כל הגרסאות..אחד הטעימים שהכנתי..מעניין המתכון שלך.

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 13 בפברואר 2021 בשעה 10:29

      היי אורית,
      אפשר להכין גרסה מלוחה כמובן. אצלנו בבית אהבנו את זה מתוק וככה אמא שלי הייתה מכינה לנו.

  3. חגית הגב 7 בינואר 2021 בשעה 0:48

    תודה אחותייייי
    זה נראה מעלף
    אבל אני באה לאכול אצלך במקום להכין את כל השלבים האלה???

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 7 בינואר 2021 בשעה 7:35

      בואי בואי אחותי
      אני אכין לכם ♥ ♥
      אוהבת

  4. אפרת הגב 6 בינואר 2021 בשעה 12:38

    קודם כל יישר כוח.
    אני כרגע בשלב המנוחה של הריבועים, לקראת מעיכה, טבילה בקינמון והסוכר ואפייה…
    שני דברים:
    1. אני נשואה למרוקאי, וקמתי הבוקר ישר לעבודה כדי להכין לו הפתעה נוסטלגית… מסתבר שהוא לא שמע על זה אף פעם!!! איך אומרים את זה? איך מנקדים?
    2. אני סקרנית לגבי הגרסה של אמך היקרה- יותר מתאים לי להכין אחד גדול… התעייפתי!!! אשמח אם תוכלי לכתוב כמה מילים על האופן בו אמך היתה מכינה אחת גדולה וזהו..
    תודה מראש!

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 6 בינואר 2021 בשעה 12:57

      היי אפרת, תודה רבה אהובה
      לא בכל בית מרוקאי אכלו את זה. גם בעלי מרוקאי ולא הכיר את זה.
      להכין בתבנית גדולה זה פשוט לחלק את הבצק לשני חלקים או מקסימום 4 חלקים (תלוי בגודל התבנית שיש לך בתנור) ולעבוד באותה טכניקה רק שעובדים עם בצקים ממש גדולים ופותחים בסוף את הבצק על כל התבנית.
      אני מוצאת שהקטנים דורשים קצת התעסקות אבל יותר קלים להכנה וגם אפשר להקפיא אותם ובכל פעם להכין את הכמות שרוצים טרי וטעים

  5. סוניה הגב 6 בינואר 2021 בשעה 12:36

    חייבת לציין, מתכון מעולה, האם במקום חמאה אפשר למרוח שמן?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 6 בינואר 2021 בשעה 12:51

      היי סוניה,
      תודה רבה ♥
      החמאה זה לטעם ומרקם אז לא ממליצה

  6. עופרה הגב 5 בינואר 2021 בשעה 14:42

    היי ,
    נראה סווווף…. מחכה להכין….
    האם אפשרי/מומלץ להכין בטבון?
    תודה מראש על התשובה….

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 5 בינואר 2021 בשעה 18:56

      היי עופרה,
      לא ניסיתי אפייה בטאבון. בתנור יוצא מעולה. אולי בהזדמנות אנסה גם בטאבון

  7. נעה הגב 5 בינואר 2021 בשעה 8:47

    במה אפשר להחליף את החמאה או הסמנה? שאין לי מושג אפילו מה זה!?
    תודה.
    לא רוצה שיצא לי חלבי אבל שיצא טעים כמו חלבי.

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 5 בינואר 2021 בשעה 9:29

      היי נעה,
      טעים כמו חלבי זה עם חמאה

      • אברהם עמר הגב 5 בינואר 2021 בשעה 9:49

        ריגשתה אותי זיכרונות ילדות עם ההורים הטובים והצדיקים אעשה משמנה הטעימה עם תה ונענע.תודה תזכה למצוות

        • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 5 בינואר 2021 בשעה 14:12

          איזה כייף אברהם. תמיד כייף להיזכר

  8. חנה הגב 5 בינואר 2021 בשעה 7:52

    אימלההה איזו התרגשות שנים שאני מחפשת את המתכון .דווקא אתמול נזכרתי בזה ואמרתי לעצמי שחייבים למצוא איזה זקנה שתיתן את המתכון לפני שישכח מהעולם. מבלי להעביר את החוויה הכייפית לילדים שלנו . תודה רבה

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 5 בינואר 2021 בשעה 9:27

      איזה כייף חנה
      ,
      הנה יש לך זקנה עם מתכון 🙂 🙂

  9. מיר הגב 5 בינואר 2021 בשעה 7:39

    אמא ז"ל מהבצק לחלות של יום שישי הייתה מפרישה בבוקר מהבצק להכנת מסמנה לילדים לארוחת הבוקר פתחה בשמן קיפלה וטיגנה. היא קראה לזה בשם נוסף – קרייסה. היא בזקה על זה סוכר. זה טעים אש תנסו!

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 5 בינואר 2021 בשעה 9:27

      היי מיר,
      כן, כל בצק שמטגנים אותו עם סוכר זה טעים בטירוף. אגב, קרסה זה לחם ממולא בדרך כלל עם בשר

  10. גאולה הגב 5 בינואר 2021 בשעה 6:34

    הזכרת לי! .אני זכרונה לברכה הייתה מכינה לנ.וזו הייתה חגיגה אני הולכת להכין את זה .תודה

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 5 בינואר 2021 בשעה 9:25

      היי גאולה,
      איזה כייף, זכרונות ילדות

  11. יעל הגב 4 בינואר 2021 בשעה 22:38

    היי אפשר להפוך את זה למלוח? אם כן איך?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 5 בינואר 2021 בשעה 0:00

      היי יעל,
      אותו בצק בדיוק.
      במקום לשים בצק בתוך בצק, מכינים כדורים במשקל 100 גרם וממלאים בכל מלית שאת רוצה ומטגנים על מחבת עם חמאה ושמן. אני אכין גם גרסה מלוחה בקרוב

  12. טליה הגב 4 בינואר 2021 בשעה 22:22

    טוב,זה עוד לא קרה לי! אך,כפי שאומרים, תמיד יש פעם ראשונה…אני אוהבת אוכל ובעיקר את שיתופייך אך הפעם יש לי בקשה ממך,אנא,אל תסרבי לי…מוכנה לשלם מה שתאמרי כדי לקנות ממך כמות. המתכון הרס אותי ואין מצב שאני מכינה…יותר מדי התעסקות בשבילי ועוד עם כזה בצק…הצילווו…בבקשה,כתבי לי למייל שלי,אל תאכזביני…תודה תודה.

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 4 בינואר 2021 בשעה 23:59

      היי טליה יקרה,
      מצטערת ממש ממש לאכזב אותך אבל מפאת חוסר זמן משווע אני לא אוכל להכין לך. סליחה. המתכון מדוייק ולא מורכב. תנסי להכין

      • טליה הגב 5 בינואר 2021 בשעה 12:39

        🙂

  13. אוסנת הגב 4 בינואר 2021 בשעה 21:57

    ואווו הזכרת לי את הסבתא שלי
    מהמממם

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 4 בינואר 2021 בשעה 23:58

      תודה אוסנת
      מחמאה ענקית

    • אסתר בנודיז הגב 5 בינואר 2021 בשעה 12:36

      היי אני מרוקאית
      נולדתי ברבאט אנחנו קוראים לזה " אארוס"
      לפחות פעם בשבוע היינו אוכלים
      הילדים, הנכדים, והנינים מתים על האארוס עם סוהר וקינמון
      תודה ?

      • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 5 בינואר 2021 בשעה 14:12

        היי אסתר,
        טוב לדעת. זה טעים ברמות

השארת תגובה

ביטול

שלום שלום וברוכים הבאים 🙂 איזה כייף שאתם פה. שמי יהודית אבל החברים שלי קוראים לי ג'ודי. בשנת 2011, באופן אקראי לחלוטין התחלתי לכתוב בלוג באתר "תפוז" שאירח כותבים/בלוגרים באתר שלו.......... להמשך קריאה

אביב תיקונים והתקנות - כל סוגי התיקונים לבית ולעסק עם שרות מושלם ואחריות

למעבר לדף העסקי לחצו כאן

050-3221145 - גידי

📌 צביעה איכותית ונקיה.
📌 כל התיקונים לבית ברמה גבוהה.
📌 שיפוץ אמבטיה/מקלחת.
📌 מכירה והתקנת פרקטים.
📌 דלתות פנים ודלתות כניסה.
📌 מנעולן מוסמך.
📌התקנת אביזרי אמבטיה.
📌תליית וילונות.
📌תליית טלויזיות.
📌תליית מדפים.
📌תליית מראות.
📌תליית תמונות.
📌טיפול ותיקון דוד שמש.
📌החלפת שקעים ומפסקים.
📌הרכבת גופי תאורה.
📌תיקון תריסים.
📌החלפת רשתות.
📌החלפת כל סוגי הברזים.

הרשמה לבלוג

תודה שנרשמתם לעדכונים מהבלוג. תהנו!




פרגנו לי בלייק
חפשו פה מתכון ספציפי
כל המתכונים לפי קטגוריות



בואו לעקוב אחרי
  • Facebook
  • Google+
  • YouTube
  • Pinterest
  • Instagram
הלוחשת לאוכל גם באינסטגרם

yehudit_aviv

יהודית אביב הלוחשת לאוכל
כשמתחשק לי עוגיות שוקולד צ׳ כשמתחשק לי עוגיות שוקולד צ׳יפס ולא בא לי לחכות שעותתת שההצק יתקרר🙈
אזזזז  חמש דקות הכנה, בלי מיקסר ובלי המתנה… רבע שעה אפייה וזהווו 
עוגיות מושלמות בכלום זמן
 המתכון בבלוג. תכתבו בגוגל עוגיות שוקולד ונוטלה קלות לככנה הלוחשת לאוכל
.
.
.
#chocolate #chocolatechipcookies #chocolatelab #chocolates #שוקולד #שוקולדציפס #שוקולדים #שוקולדחלב #עוגיותשוקולדציפס #עוגיותשוקולדציפס🍪
מתבקש מרק אבל אני תמיד מעדיפה מתוקים אז מתחממת לי עם הרוגעלך הכי טעימים שתכינו אי פעם

המתכון בבלוג. תכתבו בגוגל רוגעלך הלוחשת לאוכל ותכף שמה לינק בסטורי
.
.
.
#chocolate
#chocolatecake
#רוגעלך
#רוגלך
אם לא יצא לכם עדיין להכין מר אם לא יצא לכם עדיין להכין מרק תפוחי אדמה, אתם חייבים. הוא קטיפתי וטעיםםם
המתכון בבלוג, תכתבו בגוגל מרק תפוחי אדמה הלוחשת לאוכל
.
.
#potato
#soup
#potatpsoup
#israelinstagram
#ontheblog
#lovesoup
#lovepotato
תעשו טובה לעצמכם ולכו להכין תעשו טובה לעצמכם ולכו להכין עכשיו בצק מקדים לחלה. מחר בבוקר תיכנסו לבלוג שלי תכתבו בגוגל חלה לשבת עם בצק מקדים הלוחשת לאוכל. יעלו כמה וכמה מתכונים וכולם מעולים. תכינו ותבינו את ההבדלים בין חלה רגילה לחלה עם בצק מקדים.

כדי להקל עליכם אני שמה לכם פה את המתכון לבצק המקדים שלוקח חצי דקה להכין אותו. 
תערבבו יחד קמח, שמרים ומים לפי הכמויות למטה, תכסו ותשאירו כל הלילה על השייש. מחר תמשיכו לפי המתכון מהבלוג. 
תהנו❤️❤️
1.5 כוסות קמח
1/4 כפית שמרים יבשים
3/4 עד 1  כוס מים

נ. ב. שמה לכם לינק לחלות בסטורי, תבואו
.
.
.
#hallabread
#halla
#bread
#חלהלשבת
#חלה
#שבת
#שבתשלום
כמה דקות קטנות ויש עוגת תפוחים הכי קלה והכי טעימה.
כל מה שצריך זה קערה ותבנית.
שטרוייזל מלמטה, תפוחים במרכז ושטרוייזל מלמעלה וזהו! לתנור.
תכינו קצפת או שמנת חמוצה או גלידת וניל ואתם מסודרים
המתכון עכשיו בבלוג. תכתבו בגוגל עוגת תפוחים מדהימה קלה להכנה הלוחשת לאוכל
.
.
.
#applestart
#applecakes
#apples
#tart
#cakesofinstagram
#cake
#israelinstagram
#ontheblog
#cakeslovers
#cakecakecake
הכנתי מלאווח היסטרי, לא נכין ממנו זיוה??
חפשו בהיילייטס או בבלוג את המתכון למלאווח, תוציאו מהמקרר את כל הגבינות הטעימות שיש לכם, תערבבו עם הרבה תרד בייבי טרי (אין צורך לחלוט), שימו מלח, פלפל שחור וקורט אגוז מוסקט ותמלאו את המלאווח ותגחגלו לרולדה.
תמרחו ביצה ותפזרו שומשום
אפייה: 160 מעלות בערך 45 דקות, עד שמקבלים צבע שחום יפה

זהו!!!

.
.
.#מלאווח
#מלאווחאדיר
#מאפים
#yamanfoods
#melawach
#בצקים
#בצקעלים
#cheese
#גבינהבולגרית
#
בצק שמרים פטנט, אחד הטובים ש בצק שמרים פטנט, אחד הטובים שאני מכינה כבר מיליון שנים. את הבצק עצמו לא מתפיחים אלא רק את המאפים המוכנים והבצק עובר קיפולים עם חמאה. הפעם מילאתי בגבינה אבל אפשר עם תפוחים, פרג, שוקולד וכל מלית שאתם אוהבים.
המתכון בבלוג. תכתבו בגוגל בצק שמרים מדופף הלוחשת לאוכל
.
.
.
#cheesecakes
#cheeselover
#cheesecakefactory
#cakesofinstagram
#cakes
#israelinstagram
#ontheblog
#lovetocook
#instegram_israel
#cheeseboard
לאאא אל תכינו!! אתם לא תצליחו לעצור בראשונה וגם לא בשנייה, אז פשוט אל תכינו 🙈
מי שבכל זאת רוצה להתפרע🤣🤣 המתכון בבלוג ותכף שמה לינק בהיילייטס ובסטורי
.
.
.
#chocolatecookies
#chocolate
#cookies
#chocolover
#ontheblog
#onthetable
#israelinstagram
#lovecookies
#cookieslover
#cookieslovers
הכרוביות בשיא הטריות והטעם הכרוביות בשיא הטריות והטעם שלהן ואני מכורה 🙈 אז דבר ראשון תשמרו את הפוסט כדי שתוכלו תמיד להיזכר שהוא קיים ולהכין אותו😉

אם תתחילו עכשיו, עוד חצי שעה תהיה תבנית היסטרית של כרובית וטחינה כתוספת לעיקרית או כעיקרית בעצמה
.
.
המתכון בשיתוף טחינת טורקיז המעולה ותכף מעלה קישור לסטורי
@turkiz_tahini
.
.
. #tahini
#israelinstagram
#ontheblog
#onthetable
#inmyblog
#lovetahini
#veganfoodshare
#veganfood
#vegansalads
#veganlife
#califlower
#vegetables
#vegetablesreceipes
#vegetablegardening
לתמונות נוספות לחצו פה בואו לעקוב אחריי באינסטגרם
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס