יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
עוגיות גבינה רוסיות (רגלי אווז)
ראשי » מאכלי עמים ועדות » עוגיות גבינה רוסיות (רגלי אווז)

עוגיות גבינה רוסיות (רגלי אווז)

יהודית אביב הלוחשת לאוכל 27 בפברואר 2021 28 תגובות

עוגיות רוסיות שנקראות בתרגום חופשי "עוגיות רגלי אווז". יש בעוגיות שימוש בגבינה שבתהליך ההכנה יוצרת מרקם שדומה מאוד לבצק עלים, רק בלי כל שלבי ההכנה שכרוכים בו. הן טעימות בטירוף ומיוחדות שחובה להכין אותן כדי להבין

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
עוגיות גבינה רוסיות (רגלי אווז)

מלאאא זמן אני זוממת על העוגיות/מאפים האלה שנתקלתי בהם לפני כמה שנים באתרים רוסיים. בתרגום חופשי מרוסית הן נקראות עוגיות רגלי אווז 🙂 ואפשר להבין למה לפי המראה שלהן. למעשה אלה מאפים שמכינים עם גבינה שהרוסים קוראים לה גבינת איכרים, בארץ היא נמכרת גם במשקל ונקראת טבורוג. אפשר להכין גם עם גבינת כנען או גבינה יבשה אחרת.

מה שמיוחד במאפים/עוגיות האלה זה שבסופו של דבר מתקבלות עוגיות קריספיות, במרקם ומראה של בצק עלים, טעימות בטירוף ואי אפשר להפסיק לנשנש אותן. סה"כ מעט מאוד חומרים, אבל חייבים להיצמד לתהליך בדיוק על מנת לקבל את הטעם והמרקם המדוייקים.

אז מה גורם לעוגיות האלה לקבל את המרקם הכל כך מיוחד בלי תהליך מיוחד? הסברתי על זה כבר במתכון שלי של כיסני הגבינה שלי הטעימים ומיוחדים כל כך ואסביר פה שוב:

בתהליך העשייה של מוצרי החלב כמו גבינה, שמנת חמוצה, אשל וכו`… מוסיפים מחמצת שמכילה כמה סוגי חיידקים. כאשר אנחנו מוסיפים לבצק את מוצרי החלב הללו, שבו למעשה יש תנאים מצויינים להתפתחות של חיידקים (מזון, חום, לחות), החיידקים מפרקים את הסוכר שיש בקמח (העמילן) ואת סוכר החלב (לקטוז). בנוסף, כיוון שהבצק נעשה בידיים ולא בסביבה סטרילית, נדבקים לבצק גם חיידקים שנמצאים באוויר ואלו מגבירים את תהליך התסיסה והפירוק שמגיע עד לדרגה של פחמן דו חמצני (זהו הגז שנוצר כאשר אנחנו משתמשים בסודה לשתייה ואבקת אפייה). עכשיו, אם נשתמש בבצק הזה מייד עם הכנתו הוא יהיה רגיל לחלוטין ולא נקבל את הקריספיות והעלים שמזכירים לנו את בצק העלים, רק בלי כל העבודה שיש סביבו. לעומת זאת, אם נשים אותו במקרר לפחות כמה שעות ומינימום שעתיים, אז הוא יקבל מרקם של בצק עלים, פריך ומתפצפץ ואת המרקם הזה אנחנו רוצים.

עכשיו שהכל ברור נתחיל עם המתכון הכל כך קל ופשוט, רק דורש קצת זמן מנוחה במקרר. להכנת המתכון נעזרתי באתר הזה.

כל החומרים במתכון הזה חייבים להיות קרים מאוד. את החמאה אני מקפיאה חצי שעה לפני שאני מתחילה ומגררת אותה לתוך הקערה

מוסיפה את הקמח ומערבבת עם החמאה עד שנוצרים גושים קטנים – זה לוקח פחות מדקה

עכשיו מוסיפים את שאר החומרים ומחברים ביניהם רק עד שמתגבש בצק – זה לוקח כדקה. לא ללוש את הבצק כדי לא להרוס את מרקם העוגיות אלא רק לחבר את החומרים. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ושולחים למקרר למינימום שעתיים ואפשר גם 24 שעות

שכחתי לצלם עם המצלמה את השלב של פתיחת הבצק והגלגול אבלללל יש את כל השלבים בסרטון, כך שאין שום בעייה. נמשיך עם שאר השלבים שאותם כן זכרתי לצלם 🙂

חילקתי את הבצק לשניים. את החלק שאני לא עובדת איתו הכנסתי חזרה למקרר ואת החלק השני רידדתי על משטח מקומח קלות למלבן בעובי 3 מ"מ. גלגלתי את הבצק לרולדה ופרסתי לפרוסות ברוחב 2 ס"מ שזה מה שאתם רואים בצילום. יצאו לי 18 עוגיות מכל חלק של בצק, כלומר סה"כ מכל הבצק 36 עוגיות

משטחים כל פרוסת בצק עם הידיים לעיגול דק, טובלים את העיגול בסוכר מצד אחד, מקפלים לחצי וטובלים שוב מצד אחד , מקפלים שוב לחצי כשהצד עם הסוכר בחלק הפנימי ואז שוב לחצי. טובלים רק צד אחד בסוכר ומניחים בתבנית את הצד בלי הסוכר

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6

מכינים כך את כל הבצק ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. בזמן שהעוגיות בתנור אפשר להמשיך עם המחצית השנייה של הבצק. סה"כ יוצאות 36 עוגיות

אופים בתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות כ – 15-20 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות. אם רואים שהחלק התחתון של העוגיות מוכן והחלק העליון עדיין לא אפוי, שמים בשלב שמתחת לתבנית שבה אופים את העוגיות תבנית ריקה שתחצוץ בין העוגיות לחום התנור וממשיכים לאפות עוד כמה דקות שצריך כדי להזהיב את החלק העליון

תראו את המרקם המטורף שיש לעוגיות

עוגיות גבינה רוסיות (רגלי אווז)

היכנסו לערוץ היוטיוב שלי לסרטון הדרכה מלא של המתכון

לפני שמתחילים

  • יש לי קבוצה בפייסבוק בה אני והחברים משתפים מתכונים שווים ותמונות
  • בואו לעקוב אחריי גם באינסטגרם, שם אני מעלה סרטונים בלייב ישירות מהמטבח
  • יש לי גם ערוץ יוטיוב שבו אני מצלמת סרטונים עם כל השלבים של המתכונים.
  • במתכון הזה משתמשים בגבינת איכרים רוסית שנקראת גבינת טבורוג וניתן למצוא אותה במשקל במעדניות בכל סופר. אפשר להשתמש גם בגבינת כנען אבל הטבורוג מעולה ולא יקרה.
  • כל החומרים חייבים להיות מאוד קרים. את החמאה אני מקפיאה חצי שעה לפני ההכנה ומגררת בעזרת מגרדת על הצד העבה יותר שלה.
  • את החומרים לשים מינימום זמן ומהר. כל התהליך של הכנת הבצק לוקח מקסימום 2 דקות.
  • חובה לקרר את הבצק המוכן מינימום שעתיים כדי לקבל את אפקט הבצק עלים ואפשר לקרר אפילו יום יומיים ורק אז להכין ממנו.
  • אפשר להקפיא את הבצק המוכן כמה חודשים. כשרוצים להכין עוגיות מפשירים במקרר.
  • זמן האפייה הוא המלצה בלבד כיוון שכל תנור אופה אחרת. אצלי זה לקח 20 דקות וב – 5 דקות האחרונות ראיתי שהתחתית של העוגיות מוכנה. לא רציתי שהתחתית תישרף, אז הנחתי תבנית ריקה מתחת לתבנית בה אפיתי את העוגיות על מנת שתחצוץ בין חום התנור לעוגיות.
  • אין בבצק סוכר, כל המתיקות מגיעה מהסוכר בו טובלים את הבצק.

מצרכים לכמות של 36 עוגיות

  • 200 גרם חמאה שהקפאנו חצי שעה
  • 300 גרם קמח רגיל מנופה
  • 300 גרם גבינת טבורוג (קונים במעדניות במשקל)
  • 2 חלמונים
  • 1/4 כפית מלח
  • לטבילה: 200 גרם סוכר

אופן הכנה

מגררים את החמאה על פומפייה בחלק העבה יותר. מוסיפים את הקמח ובעזרת הידיים מחברים בין הקמח לחמאה עד שנוצרים פירורים גסים (לוקח חצי דקה).

מוסיפים גבינה, חלמונים ומלח ומעבדים כדקה רק עד לקבלת בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למינימום שעתיים.

אחרי שעתיים: מחממים תנור לחום של 180 מעלות.

מחלקים את הבצק לשניים. עם מחצית עובדים ואת החצי השני שומרים עטוף במקרר.

מקמחים משטח עבודה, מרדדים את הבצק למלבן דק בעובי 3 מ"מ. מגלגלים את הבצק מהצד הרחב יותר למעין רולדה ואת הרולדה פורסים לפרוסות ברוחב 2 ס"מ.

משטחים כל פרוסה עם הידיים ואז נעזרים במערוך ופותחים לעיגול דק. טובלים את דיסקית הבצק בסוכר טוב טוב ומקפלים לחצי. מקבלים צורה של חצי סהר שאותו טובלים גם בסוכר ומקפלים שוב לחצי. מקבלים מעין משולש. טובלים שוב בסוכר ומנחים בתבנית. מהדקים עם הידיים את המשולש שנוצר על מנת שלא ייפתח באפייה. מכינים את כל מחצית הבצק ומסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.

אופים כ – 20 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות. בשלב האפייה, אם רואים שהחלק התחתון של העוגיות מוכן והחלק העליון עדיין לא אפוי, שמים בשלב שמתחת לתבנית שבה אופים את העוגיות תבנית ריקה שתחצוץ בין העוגיות לחום התנור וממשיכים לאפות עוד כמה דקות שצריך כדי להזהיב את החלק העליון.

מוציאים מהתנור ומקררים לפני שטועמים. העוגיות מקבלות את הקריספיות אחרי שהן מתקררות מעט.

מכינים כך את המחצית השנייה של הבצק באותו אופן.

העוגיות הכי טעימות ביום ההכנה אבל טעימות גם יום למחרת.

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
מתכונים נוספים שלא תרצו לפספס
  • פילו עם גבינה
    אצבעות פילו מתוקות במילוי גבינה וגם ניצול שאריות פילו
  • קרמבו ביס
    קרמבו ביס בטעם וניל וגם מוקה
  • ורניקי פטל
    ורניקי במילוי פטל במרק שמנת ופטל
  • עוגיות שומשום
    עוגיות שומשום משלושה מצרכים ללא גלוטן

יהודית אביב |להציג את כל הפוסטים של יהודית אביב הלוחשת לאוכל


« פוסט קודם
פוסט הבא »

28 תגובות

  1. ולדה הגב 15 באפריל 2024 בשעה 20:25

    אצלנו בבית היינו לוחצים עם מזלג בקצה העוגיה מה שגורם להן להיראות כמו רגלי ברווז 🙂

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 17 באפריל 2024 בשעה 15:43

      מהמם

  2. רותי הגב 21 באפריל 2023 בשעה 10:08

    מה דעתך להוסיף וניל? נראה מבקש

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 22 באפריל 2023 בשעה 9:53

      תמיד אפשר

  3. מוטי הגב 15 במרץ 2023 בשעה 4:42

    הי
    עשיתי בגרסת ללג
    יצא מטורף בצק מדהים
    תודה על המתכון ותודה על השיתוף
    אתייג אותך

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 16 במרץ 2023 בשעה 8:22

      וואוו טוב לדעת.. באיזה קמח השתמשת?

  4. אלכס הגב 30 בדצמבר 2022 בשעה 9:59

    היי יהודית,
    נראה להיט
    אפשר להכין עם גבינת ריקוטה? חיה באסיה ואין לי מבחר גבינות לבנות קשות

    תודה

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 30 בדצמבר 2022 בשעה 11:36

      תודה רבה
      מאמינה שכן

  5. שירה שוורץ הגב 29 בדצמבר 2022 בשעה 11:02

    היי
    טובורוג בכמה אחוזי שומן?
    ראיתי בטיב טעם בכמה אפשרויות של אחוזי שומן. אז מה להעדיף ולבחור?
    תודה

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 29 בדצמבר 2022 בשעה 12:47

      הכי גבוה שיש

  6. שרה הגב 28 בדצמבר 2022 בשעה 1:47

    העוגיות מתוקות? כי בבצק יש רק גבינה זה לא יותר מלוח? הסוכר בטבילה מספיק?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 28 בדצמבר 2022 בשעה 10:32

      מתוקות בול

  7. חנה הגב 8 באפריל 2021 בשעה 9:56

    שלום, תודה על המתכון.
    אפשר להקפיא את העוגיות המוכנות?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 8 באפריל 2021 בשעה 15:16

      היי חנה
      אפשרי אך תצטרכי לחמם אותן קצת כדי להחזיר להן את הפריכות

      • כנרת חתן הגב 31 בדצמבר 2022 בשעה 8:48

        יצאו מושלמות.. לכו להכין… לי יש מתכון רוסי עם ריבת שזיפים מעדן…

        • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 1 בינואר 2023 בשעה 9:01

          מהמם

  8. קרן הגב 1 באפריל 2021 בשעה 23:28

    הי יהודית
    נראה מעולה… ממש בא לי להכין לאחר הפסח
    האם יש לדעתך אפשרות למלא כל דיסקית בצק עם מילוי כלשהו ( נניח שוקולד/ מלית מתוקה אחרת) ולאחר מכן לקפל ולאפות?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 2 באפריל 2021 בשעה 8:53

      היי קרן,
      אפשרי בהחלט. את יכולה להכין בצורת כיסנים כדי שהמלית לא תברח או מלית יציבה שלא תנזל באפייה
      חג שמח

  9. ‪dorit הגב 18 במרץ 2021 בשעה 22:34

    הכנתי, יצא מעולה!

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 19 במרץ 2021 בשעה 12:05

      מהמם דורית,איזה כייף

    • הילה הגב 31 במאי 2022 בשעה 11:16

      גבינת דבורוך יש ברשתות הרוסיות בדרכ , הגבינה מדהימה מאוד סמיכה .
      לפעמים יש אןתה גם בתוספת דובדבנים , שוקולד ועוד .

      אם אין אפשר להשתמש בטובורג או בכנען גם .
      אבל כדאי לעשות מאמץ ולרכוש אותה .

      מתכון מעולה לעוגיות – תודה

      • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 1 ביוני 2022 בשעה 9:57

        היי הילה,
        יש היום בכל מעדנייה בסופרים והיא יותר טעימה מכנען.
        תודה על התגובה 🙂

  10. קארין הגב 13 במרץ 2021 בשעה 10:24

    הכנתי חצי מהבצק ויצא מדהים! ניתן להקפיא את החצי השני?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 13 במרץ 2021 בשעה 10:31

      היי קארין
      כייף לשמוע.
      אפשרי להקפיא

  11. שרה הגב 1 במרץ 2021 בשעה 18:04

    יש בסופר טובורוג?ועם אין מה מחליף

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 2 במרץ 2021 בשעה 18:54

      היי שרה, בהחלט יש. במשקל ואת יכולה להכין עם טוב טעם, כנען וכו.

  12. ליאת הגב 28 בפברואר 2021 בשעה 15:45

    זה פסיכי העוגיות האלה!!! רוצו להכין!! עפנו פה על העוגיות. יהודית תודה על מתכון וואווו!!

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 1 במרץ 2021 בשעה 18:03

      איזה כייף לשמוע ליאת. גם אנחנו טרפנו

השארת תגובה

ביטול

הרשמה לבלוג

תודה שנרשמתם לעדכונים מהבלוג. תהנו!




פרגנו לי בלייק
חפשו פה מתכון ספציפי
כל המתכונים לפי קטגוריות



בואו לעקוב אחרי
  • Facebook
  • Google+
  • YouTube
  • Pinterest
  • Instagram
הלוחשת לאוכל גם באינסטגרם
יהודית אביב

yehudit_aviv

מאפה פילו ברוטב שמנת פטריות מאפה פילו ברוטב שמנת פטריות ותרד!! ככה תחפשו בבלוג שלי את המאפה הכי טעים שתכינו לשבועות. 

לקחתי את הרוטב הכי טעים בעולם והכנסתי אותו לתוך דפי פילו. יצא מאפה טעים בטירוף, קריספי מבחוץ וכל כך טעים מבפנים. 

תשמרו ותכינו! מחכה לתמונות שלכם ❤️

שמה לכם לינק גם בסטורי ושומרת בהיילייטס♥️
עוגת גבינה אפויה בתבנית אינ עוגת גבינה אפויה בתבנית אינגליש קייק

* שימו לב שצריך לסנן את הגבינה כמה שעות מראש על מנת להיפטר מחלק מהנוזלים. ניתן להכין את העוגה עם גבינת שמנת/ריקוטה או גבינה “יבשה” אחרת אבל בעיני הכי טעים זה לסנן גבינה 5%. העוגה יוצאת במרקם מושלם לטעמינו.
* העוגה יוצאת מהתנור בדיוק בגובה בו נכנסה אליו.
* אפשר לשלב בעוגה גרידת לימון מלימון שלם

לתבנית בגודל 15*32 בגובה 7 ס”מ

* 850 גרם גבינה לבנה 5%
* 1 שמנת של פעם (200 גרם)
* 6 ביצים גדולות בטמפרטורת החדר
* 1 כפית מחית וניל
* 1/2 כוס קורנפלור (70 גרם)
* 1/2 שקית אינסטנט פודינג וניל (40 גרם)
* 3/4 כוס סוכר (150 גרם) 
* 1/2 כוס סוכר (100 גרם)
‎אופן הכנה
‎מסננים את הגבינה: כמה שעות או לילה מראש מסננים את הגבינה בתוך בד גזה או חיתול נקי – מניחים את הגבינה בתוך חיתול נקי שמונח בתוך מסננת ואת המסננת מניחים על קערה שתקלוט אליה את הנוזלים. למעשה אנחנו רוצים להיפטר מחלק מהנוזלים שיש בגבינה. 
‎מכינים את העוגה: מחממים את התנור על מצב סטטי לחום של 150 מעלות. מפרידים את הביצים, את החלבונים שמים בקערת המיקסר ואת החלמונים בקערה גדולה נוספת. מוסיפים לקערת החלמונים את הגבינה המסוננת, השמנת החמוצה,מחית וניל, קורנפלור, אינסטנט פודינג ו – 3/4 כוס סוכר וטורפים היטב עם מטרפה ידנית לבלילה חלקה. מקציפים את החלבונים כ – 2 דקות לקצף לבן ומוסיפים 1/2 כוס סוכר בהדרגה. ממשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציב אבל רך. מעבירים 1/3 מכמות הקצף לקערת החלמונים וטורפים באופן חופשי עם מטרפה ידנית. את שאר הקצף מקפלים לתוך בלילת החלמונים בפעמיים – שלוש בתנועות עדינות יותר ורק עד שמקבלים תערובת אחידה. משמנים את תבנית האפייה בחמאה ומוזגים את הבלילה לתבנית. טופחים כמה פעמים על השייש כדי להיפטר מבועות אוויר כלואות. מניחים את התבנית בתוך תבנית נוספת גדולה יותר וממלאים אותה במים רותחים עד לחצי מגובה התבנית של העוגה. מעבירים לתנור ואופים כשעה ורבע – שעה וחצי (תלוי בחוזק התנור שלכם) או עד שהעוגה נראית יציבה ומוכנה. מכבים את התנור ומשאירים את העוגה להתקרר לחלוטין בתנור. כשהעוגה קרה מוציאים והופכים על צלחת ואז הופכים שוב על צלחת הגשה. העוגה נשמרת עד שלושה ימים מחוץ למקרר (כן, אין בעייה להשאיר אותה בחורף מחוץ למקרר) או שבוע במקרר.
‎בתאבון!
בלי הרבה דיבורים! תשמרו ותכפילו כמויות כי זה ממכר. 
המתכון גם בבלוג - סלט מלפפונים דפוקים בטעם אסיאתי חריף

מצרכים

2 מלפפונים יפנים מסוג “ארומטו”
1/2 פלפל צ’ילי טרי (אפשר לוותר אם רוצים סלט לא חריף)
חופן עלי כוסברה
3 כפות רוטב סויה (שמתי של ימאסה)
2 כפות מירין
1 כף חומץ אורז
2 כפות שמן שומשום
2 כפות סירופ מייפל טהור
2 ס”מ ג’ינג’ר טרי מגורר
קורט מלח
להגשה: שומשום שחור קלוי
אופן הכנה

חותכים את המלפפונים בצורה גסה ומכניסים לשקית זיפלוק. בעזרת מערוך או כל כלי אחר דופקים את המלפפונים כדי לשבור/לפצוע אותם אבל לא מועכים מידי. **בשלב הזה אפשר להמשיך במתכון או להכניס אותם ואת הכוסברה למי קרח למשך כשעה כדי לקבל קריספיות ורעננות. דופקים עם גב סכין רחבה גם את הצ’ילי וקוצצים אותו. מפרקים את עלי הכוסברה ושמים את הכל יחד בקערה. מערבבים את חומרי הרוטב – סויה, מירין, חומץ אורז, שמן שומשום, מייפל, ג’ינג’ר, קורט מלח ומערבבים. טועמים ומתקנים מליחות. מוזגים על המלפפונים ומערבבים. מעבירים לצלחת הגשה ומפזרים שומשום שחור.

בתאבון!
תפוחי אדמה מפורקים בתנור כי תפוחי אדמה מפורקים בתנור כי הם הרבההה יותר טעימים ככה

מצרכים לתבנית אמאיל בקוטר 26 ס”מ

7-8 תפוחי אדמה בינוניים (מומלץ לבנים של דוד משה)
1/3 כוס שמן זית איכותי
מלח ים אטלנטי
אורגנו/זעתר טרי
אופן הכנה

מבשלים את תפוחי האדמה במים עם כף מלח עד שהם 90% רכים שזה אומר רכים אבל לא רכים מידי. מסננים מהמים מייד כשהם מוכנים ומקררים מעט. מחממים תנור לחום של 220 מעלות. מוזגים לתבנית אמאיל שמן זית ומפזרים מעט מלח ים אטלנטי. מועכים/מפרקים עם הידיים את תפוחי האדמה ישר לתוך התבנית. מוזגים מעליהם שמן זית, מפזרים מלח ים אטלנטי ומניחים עלי אורגנו/זעתר טריים. צולים את תפוחי האדמה כשעה – שעה ורבע או עד שהם מקבלים צבע זהוב עמוק ובקצוות הם שחומים. מוציאים מהתנור, נפטרים מהאורגנו היבש, מניחים עלים טריים ומגישים.
סלט כרובית, ברוקולי ועוד כמה חברים 🥰הסלט הכי מרענן וקריספי שתכינו והכי מתאים ליום החמסיני הזה🥵

את כל הירקות קצצתי הקוצץ הידני המעולה של מגנוס שקוצץ לי הכל בצורה מדוייקת לסלטים. 

קופסת תבלינים יפהפייה ונוחה והכל הכל בהנחה מיוחדת. 

כל ההמלצות שלי נמצאות בהיילייטס ובסטורי. 

קוד קופון: Yehudit 

המתכון בבלוג שלי הלוחשת לאוכל תחת השם: סלט כרובית, ברוקולי ועוד ירוקים

תהנו❤️
עוף ואורז עם עדשים בסיר אחד. עוף ואורז עם עדשים בסיר אחד. לסיר יציקת ברזל יש הולכת חום מטורפת כך שאין צורך בהכנות מקדימות או צריבה או כל פעולה אחרת!! שמים הכל בסיר הקסמים ונותנים לתנור לעשות את העבודה. 

הסיר וגם כל האתר של מגנוס בהנחה מיוחדת בהזנת קוד קופון: Yehudit 
פרטים ולינקים אצלי בסטורי ובהיילייטס

המתכון בבלוג שלי. כותבים בגוגל: עוף עם אורז ועדשים שמכינים בסיר אחד בתנור הלוחשת לאוכל

המתכון יהיה גם בסטורי ויישמר בהיילייטס. 

אם לא מצאתם, תשלחו לי הודעה פרטית ואשלח לכם לינק למתכון
מסוג המתכונים שאני מכינה כש מסוג המתכונים שאני מכינה כשאין לי זמן או חשק להתעסקות יתר. פשוט שמה הכל בתבנית אמאיל טובה ושולחת לתנור. זה מוכן ממש מהר וזאת ארוחה מושלמת. תכינו סלט גדול או תוספת כלשהי וזהו!

המתכון בבלוג שלי הלוחשת לאוכל❤️

תבניות אמאיל באיכות מעולה ניתן להזמין באתר של מגנוס בהנחה מיוחדת בהזנת קוד קופון: Yehudit
הרוטב הוא הכוכב בסלט הזה. תש הרוטב הוא הכוכב בסלט הזה. תשמרו לכם כי אתם הולכים להכין אותו מלא. 

המתכון המלא בבלוג שלי - הלוחשת לאוכל. אני אשים לינק בסטורי וגם אשמור בהיילייטס 

הרוטב מתאים לכל סלט ירוקים שתכינו
.
בורקס בשר עם חצילים ותפוחי אדמה בבצק פילו:

מצרכים ל – 7 בורקסים גדולים

800 גרם בשר טחון שמן
2 בצלים גדולים
2/3 כוס שמן זית
2 כפיות מלח ים אטלנטי
2 כפיות כמון
1 כפית פלפל שחור
2 חצילים בינוניים
3 תפוחי אדמה גדולים (כ – 500 גרם)
1/2 צרור כוסברה
1/2 צרור פטרוזיליה
2 בצל ירוק
50 גרם אגוזי מלך (חופן)
1 חבילה דפי פילו (השתמשתי בדפים של שמרית)
שמן זית למריחה על הדפים (אפשר תרסיס)
למריחה: 1 ביצה
לפיזור: שומשום
אופן הכנה

מכינים את הבשר: קוצצים לקוביות את הבצלים. מחממים בסיר סוטאז’ רחב 1/3 כוס שמן זית ומטגנים את הבצל עם סיר מכוסה עד שהוא מקבל צבע שחום. מידי פעם מערבבים כדי שלא יישרף. מוסיפים את הבשר ומפוררים אותו עם כף עץ או מזלג. מכסים את הסיר ונותנים לבשר להיצרב היטב על להבה קטנה כחצי שעה ומידי פעם מערבבים.

מכינים את החצילים: דוקרים את החצילים עם שיפוד בכמה מקומות כדי שלא יתבקע במהלך ההכנה. מניחים אותם על רשת מעל אש גלויה ושורפים מכל הכיוונים. מעבירים לקרש עבודה, מוציאים את בשר החצילים ושומרים בצד.
מכינים את תפוחי האדמה: קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות בגודל של 1*1 ס”מ. מחממים במחבת 1/3 כוס שמן זית ומטגנים את תפוחי האדמה מכל הכיוונים עד שהם רכים וזהובים.

הכנת המלית לבורקס: מוסיפים את החצילים ותפוחי האדמה לסיר עם הבשר. קוצצים דק את כל הירק ואגוזי המלך ומוסיפים אותם לסיר הבשר. מערבבים הכל היטב ומכבים את הלהבה. טועמים ומתקנים תיבול. מקררים היטב לפני שממלאים את הדפים.

מכינים בורקסים: מכל שני דפים מכינים בורקס אחד. מניחים 2 דפי פילו על נייר אפייה ומורחים היטב משני הצדדים בשמן זית. מניחים פס נדיב מהמלית לכל רוחב הבצק, סוגרים את הצדדים ומגלגלים לרולדה. מכינים כך את כל שאר הדפים ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מחממים תנור לחום של 180 מעלות ואופים כ – 40 דקות או עד שהבורקסים ממש שחומים. לא להוציא לפני שהם מקבלים צבע עמוק אחרת הם לא יהיו קריספיים. מומלץ להגיש עם טחינה טובה.
לתמונות נוספות לחצו פה בואו לעקוב אחריי באינסטגרם
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס