סופגניות מהירות הכנה עם טריק מדליק. אין בהן שמרים או אבקת אפייה ובכל זאת הן רכות ואווריריות כמו עננים. הן טעימות ונשארות טריות גם למחרת. לא תאמינו איך נולד המתכון ומה הטריק שהופך אותן לכל כך מיוחדות. רמז: זה לא סופגניות אשל וגם לא ריקוטה.
סופגניות אמיתיות עם שמרים וכל התהליך אני מכינה רק במהלך חג החנוכה. זאת מן מסורת שיש לנו בבית שסופגניות אמיתיות רק בנר הראשון של חנוכה ולאורך כל החג (מסורת שהמציא החצי שלי :)). כמובן שאני לא מתאפקת ומדגדג לי בידיים לטגן הרבה לפני חנוכה, אבל אני לא שוברת את המסורת ונצמדת אליה 🙂
אבללל אין לי בעייה בכלל לטגן כל מיני סופגניות מהירות לפני החג, כי החצי שלי אוהב רק את האמיתיות, כך שלא מפריע לו שיהיו בבית כל מיני מטוגנות אחרות. הוא טועם ומתקדם, לא מתעכב עליהן ומחכה בסבלנות לחג ולמטוגנות האמיתיות. אני אוהבת כל סופגנייה מטוגנת, כך שאין לי בעייה לנשנש לפני, במהלך ואחרי החג 🙂 🙂
את הסופגניות האלה אני מכינה כבר המון המון שנים ולא, אלה לא סופגניות אשל וגם לא סופגניות ריקוטה איטלקיות, אלה סופגניות שנולדו כמעט בטעות לפני המון שנים ומאז אני מכינה אותן על בסיס קבוע. המתכון שלהן בגרסה קצת שונה מזו התפרסם בבלוג הראשון שלי שהיה באתר "תפוז" ומעולם לא העברתי אותו לאתר החדש. כל פעם צצו מתכונים חדשים שהעליתי והישנים שדווקא ממש טובים ומוצלחים גם הם, נדחקו הצידה.
אז כמו שאומרים לכל דבר יש את הזמן שלו וגם זמנן הגיע, רק שהפעם הן הרבה יותר משודרגות וטעימות מהמקור. בשישי האחרון הכנתי אותן בדיוק לפי המתכון הישן שלי ולא אהבתי! מסתבר שהן לא עמדו במבחן הזמן ומה שזכרתי כטעים, לא יצא באמת טעים הפעם. בכל זאת, עברו כמה שנים מאז הכנתי אותן פעם אחרונה והחך כל הזמן משתדרג ומשתבח. בניסיון הרביעי הן יצאו מושלמות וראויות להיכנס לבלוג כסופגניות מהירות הכי טעימות ומוצלחות שתכינו.
אין בבצק שמרים וגם לא אבקת אפייה ובכל זאת הן רכות ואווריריות ומלאות בועות. אז מה הטריק? טוב ששאלתם – חלבונים מוקצפים זה הסוד של הסופגניות המיוחדות האלה. פעם, לפני עידן האינטרנט והרשתות החברתיות, הייתי עושה ניסיונות במטבח ולא מתעדת כלום. לא היו טלפונים לצלם ובטח לא בלוג לכתוב בו. כן יש לי מלא מלא מחברות וכרטיסיות עם מתכונים שניסיתי במהלך השנים והכל שמור אצלי טוב טוב. חלק מהמתכונים עברו שדרוג רציני וחלקם נגנזו לחלוטין.
לפני שנים כשגרנו במצפה רמון הרחוקה, סבלנו על בסיס קבוע מהפסקות מים וחשמל. נשמע הזוי היום אבל כל מכשיר שהיינו מדליקים בבית הקפיץ את החשמל. גרנו בדיור צבאי (בעלול שהיה בקבע) והיה איש אחד שהיה אחראי על הרמת השאלטר בכל פעם שקפץ החשמל. ערב אחד, הכנתי בלילה של עוגה בחושה, הכי פשוטה והופ קפץ החשמל. עכשיו היה לי ברור שזה לא הולך לחזור בזמן הקרוב כי מרגע שמדווחים לו על הפסקת חשמל זה יכול לקחת מינימום שעתיים – שלוש עד שהוא מגיע. זה היה חנוכה וסיר עם שמן היה קבוע על הגז. אתם קולטים את הכיוון? טיגנתי את העוגה!! עכשיו תקשיבו, זה לא יצא הכי מוצלח וטעים, אבל זה יצא לא רע ואז הבנתי שאני יכולה לפתח סופגניות מהירות הכנה מבלילה של עוגה בחושה. עוד כמה ניסיונות ו- בינגו! זה הצליח ובמשך כמה ימים טיגנתי כל יום עוגה בחושה, בכל פעם זה יצא יותר ויותר מוצלח וגם יותר יפה.
דרך אגב ורק לשם הפרוטוקול – אני הכנתי קוסקוס מסולת אמיתי במיקרוגל עוד הרבה לפני עידן הפייסבוק והאינסטגרם (רק שתדעו :))
המתכון שאני מביאה כאן עבר השבוע עוד כמה שדרוגים ועד להודעה חדשה, זה המתכון הכי מוצלח שהגעתי אליו. כמובן שאפשר למלא בריבה, אני מכינה ריבת פטל בחצי שעה והיא הכי טעימה בענינו ותראו כמה שהן חמודות עם הריבה.
זה כל כך פשוט להכין אותן, כך שזה יכול להיות פתרון מעולה כשמתחשק סופגניות ואין חשק להכין את המורכבות, שלוקחות המון זמן. גם ריבת פטל לוקח חצי שעה בדיוק להכין ואני מכינה עם פטל קפוא.
הגיוני להתאהב בסופגניות??
סופגניות מהירות הכנה עם טריק מדליק
היכנסו כאן לאינסטגרם שלי לצפייה בסרטון הדגמה
לפני שמתחילים
- בואו לעקוב אחריי גם באינסטגרם
- ויש לי גם קבוצה בפייסבוק בה אני והחברים משתפים מתכונים שווים ותמונות
- יש לי גם טיק טוק
- אין בסופגניות האלה אבקת אפייה או שמרים וזו לא טעות! מה שנותן להן את המרקם האוורירי המיוחד זה הפרדת ביצים והקצפת חלבונים.
- כמו כל דבר מטוגן, הן הכי טעימות ביום הכנתן אבל נשארות טריות וטעימות גם יום למחרת.
- כדי לקבל צורה עגולה ויפה אני משתמשת בכף קפיצית של גלידה. מרטיבים את הכף במים או טובלים בשמן, לוקחים מהבלילה ובבת אחת מוזגים לשמן.
- אפשר להגיש עם שוקולד ואפשר להזריק להן ריבה או לטבול בסוכר. חורצ'ק אומר שהן טעימות גם ככה בלי שום תוספת.
מצרכים לכמות של כ – 30 סופגניות ביס
- 3 ביצים בטמפרטורת החדר
- 1 כוס חלב (לפרווה שימו חלב סויה/שקדים/שיבולת שועל)
- 25 גרם חמאה מומסת (לפרווה שימו 2 כפות שמן)
- 1 כף אייריש קרים או כל ליקר אחר שאתם אוהבים
- 4 כפות סוכר (60 גרם)
- 1/2 כפית מחית וניל/1 כפית תמצית וניל
- 1/2 כפית מלח (2.5 גרם)
- 2 כוסות קמח רגיל מנופה (280 גרם)
- לטיגון: כ – 1/2 ליטר שמן
לריבת פטל מהירה
- 500 גרם פטל קפוא
- 2 כוסות סוכר
- 1/2 כוס מים
- מיץ מחצי לימון
אופן הכנה
מפרידים חלמונים וחלבונים. את החלמונים שמים בקערה עם כל שאר החומרים לפי הסדר וטורפים במטרפה לבלילה חלקה. ברגע שמוסיפים את הקמח לא טורפים יותר מידי אלא רק כחצי דקה כדי לאחד את החומרים. את החלבונים מקציפים במיקסר לקצף יציב מאוד. בעזרת מרית מקפלים את קצף החלבונים לבלילת החלמונים בעדינות ובתנועות קיפול כדי לא לשבור את הקצף. משאירים למנוחה של חצי שעה.
אחרי חצי שעה מחממים שמן לחום של 160 מעלות. אם אין מדחום תטגנו על להבה בינונית – נמוכה. שמים לידנו כלי עם מים וכף קפיצית של גלידה. מרטיבים את הכף לפני שלוקחים מהבלילה ומניחים מייד בשמן בלי להשתהות יותר מידי (רק כך תקבלו סופגנייה עגולה ויפה) הטיגון לוקח כ- 2 דקות מצד ראשון ועוד 2 דקות מצד שני. מטגנים עד שהסופגניות די זהובות – שחומות כי בין היתר זה מה שיקבע את האווריריות של הסופגניות. מכינים כך את כל הסופגניות. כל כמה סופגניות מרטיבים שוב את הכף וממשיכים. את הסופגניות המוכנות מעבירים לרשת צינון.
*** אפשר במקום לטבול את כף הגלידה במים, לטבול בשמן שבסיר.
ריבת פטל: שמים בסיר רחב ושטוח פטל, סוכר ומים ומביאים לרתיחה על להבה בינונית. מבשלים כ 30-40 דקות, עד שהנוזלים מצטמצמים וברתיחה יש בועות קטנטנות. סוחטים מיץ לימון ומבשלים עוד 5 דקות. מכבים את הלהבה ומקררים היטב. את הריבה שומרים בצנצנת מעוקרת במקרר. היא נשמרת חודשים.
אלופה רעיון גאוני
תודה רבה
האם אפשר להוסיף מים במקום חלב? (בסופגניות מהירות הכנה)
מניחה שכן
האם אפשר כפית א.אפיה?
את יכולה לנסות. לא יזיק זה בטוח
האם חייב להוסיף ליקר ?
היי לימור,
לא חייב
אם אני מעוניינת להימנע מהטיגון מה האופציות שעומדות בפניי? האם אוכל להכניס את הבלילה לשקעים של דונאטס ואז לאפות? האם יש אופציה לאפות? או אולי אייר פראייר? תודה ?
היי שלומית,
אמנם לא ניסיתי לאפות אבל לדעתי בלי שום בעייה כי זה למעשה מעין בלילה של עוגה בחושה.
אם את אופה עדכני אותי שאדע שזה סבבה
תודה רבה
סופגניות מהירות ומיוחדות צילומים משגעים ❤❤
תודה אהובה ♥
נראה מתכון מושלם 🙂
באיזה אופן מחדירים את הריבה לסופגניה?
היי מור,
תודה רבה.
עם סכין תחרצי בדופן ועם מזרק תזריקי פנימה (אפשר גם צנטר צר)