סושי שוקולד ובוטנים מלוחים. חטיף שנולד מעוגת שוקולבחושה פשוטה שלא היו לה קונים. טחנתי, ערבבתי עם שוקולד לבן מומס,קיררתי, רידדתי ומילאתי בבוטנים וגם בקוקוס
בטוח יוצא לכם שהכנתם עוגה ולא היו לה קונים. כן, זה קורה לכל אחד וגם לי שאני מכינה עוגה אחת יותר מידי או עוגה שלא עפו עליה והיא נשארת מיותמת ללא קונים.
הסושי הזה נולד אחרי שהכנתי עוגת רולדה שתכננתי להכין איתה איזשהו רעיון לעוגה שמסתובב לי בראש ועוד אכין אותו בקרוב, אבל זה היה בתקופת טרום שבועות, ב- 10 בלילה, עייפות יתר ועודף עוגות גבינה במקרר גרמו לי לגנוז את הרעיון למועד אחר.
הבעייה היא שכבר הכנתי את העוגה עצמה, עוגת שוקולד שהייתי אמורה למלא בקרם ולגלגל. הנחתי אותה בצד, הלכתי לישון ואמרתי לעצמי שמחר אחליט מה לעשות איתה. ואזזזז הבזיק לי הרעיון לטחון אותה עם שוקולד מומס ולראות מה יקרה. אז המסתי שוקולד לבן, טחנתי את העוגה במעבד מזון, ערבבתי עם השוקולד ושלחתי למקרר לשעתיים. איך התלהבתי כשראיתי שזה הפך למעין בצק כמו פלסטלינה גמישה וישר עלה לי לראש להכין מזה סושי שוקולד וקוקוס והכנתי! ויצא מעולה! ולא צילמתי כי לא היו לי כמויות מדוייקות ובכלל זה התחסל בכלום זמן.
בשישי האחרון, החצי החמוד שלי ביקש עוגת שוקולד בלי שוקולד. הטעות שלי הייתה שבמקום להכין אותה בתבנית תנור רגילה, שם היא יוצאת נמוכה, הכנתי בתבנית אינגליש קייק גבוהה. והחצי שלי, אסור לשנות לו כלום!! אז הוא אכל ממנה 3 פרוסות, עיקם פרצוף על זה שזאת עוגה אחרת ולא עזרו כל ההסברים שלי שזו אותה עוגה, רק התבנית שונה.
שוב נשארתי עם עוגת שוקולד בלי קונים כי הילדודס שלי מפונקים ואוכלים רק עוגות פאדג' שוקולד. אז שוב המסתי שוקולד לבן, טחנתי את העוגה וערבבתי יחד, שלחתי למקרר לשעתיים וקיבלתי בצק שוקולד טעים במיוחד. שוב הכנתי סושי עם קוקוס כי זה חובה אבל הפעם חילקתי את הבצק לשני חלקים, חצי עם קוקוס כרגיל וחצי עם אחת החולשות הכי קשות שלי – בוטנים. במקרה באותו יום הכנתי גם חמאת בוטנים הורסת וטעימה שמכינים בקלי קלות, מרחתי שכבה על הבצק ופיזרתי מלא בוטנים קלויים וגלגלתי. ידעתי שזה יהיה טעים מאוד אבל לא תיארתי לי שזה יהיה כל כך יפה. אני מתה על זה.
מרדדים את בצק העוגה על נייר אפייה משומן קלות
מורחים חמאת בוטנים ומפזרים בוטנים קלויים קלופים
נעזרים בנייר האפייה כדי לגלגל לרולדה
עוטפים עם נייר האפייה ומעבירים למקפיא לכמה שעות ועדיף ללילה
וזו חמאת הבוטנים ההורסת שלי
סושי שוקולד ובוטנים מלוחים
לפני שמתחילים
- את הגלילים האלו הכנתי מעוגת שוקולד בחושה הכי פשוטה שלא נאכלה. אפשר להכין אותם גם מעוגת שוקולד קנויה או להכין עוגה הכי בסיסית ופשוטה כי ממילא היא משתדרגת עם השוקולד בהמשך.
- רוצים מתכון לעוגת שוקולד פשוטה – כנסו לפה וקחו מכאן רק את המתכון של העוגה עצמה. אין צורך לגלגל לרולדה כי ממילא אנחנו טוחנים אותה.
חומרים לכ- 30-40 יחידות
- 1 עוגת שוקולד מוכנה בגודל של אינגליש קייק או עוגת רולדה שוקולד בסיסית
- 200 גרם שוקולד לבן חתוך לקוביות
- ¼ כוס שמנת מתוקה
מלית בוטנים
- ½ כוס חמאת בוטנים
- 3 כוסות בוטנים קלויים קלופים
- חופן פצפוצי שוקולד אמיתי
לקישוט
- 50 גרם שוקולד חלב
- 1 כף שמן
אופן הכנה
- טוחנים את העוגה במעבד מזון.
- ממסים במיקרוגל שוקולד ושמנת מתוקה למסה אחידה.
- מוזגים את השוקולד למעבד המזון וטוחנים יחד עם העוגה כ- 2 דקות עד שנוצר מעין בצק דביק אחיד. מעבירים למקרר לשעתיים – שלוש או עד שרואים שהבצק התייצב והוא אלסטי כמו פלסטלינה.
- משמנים קלות נייר אפייה.
- מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים.
- מניחים חלק אחד על נייר האפייה.
- מניחים מעל הבצק נייר אפייה נוסף ומרדדים למלבן בעובי של כחצי ס"מ.
- מורחים חצי מכמות חמאת הבוטנים על כל שטח הבצק ומפזרים מעל חצי מכמות הבוטנים ופצפוצי השוקולד.
- נעזרים בנייר האפייה כדי לגלגל את הבצק לרולדה. עוטפים את הרולדה עם נייר האפייה, מהדקים היטב ומעבירים למקפיא להתייצבות של כמה שעות ועדיף ללילה.
- הקישוט: ממסים שוקולד במיקרוגל, מערבבים לתוכו את השמן. מזלפים על הרולדות ופורסים לפרוסות ברוחב של 1 – ½1 ס"מ.
- שומרים במקפיא. אין צורך להפשיר לפני ההגשה, זה נשאר רך וטעים גם במקפיא.
עוד כמה קטנות
- אם במקרה הכנתם עוגה לבנה ולא שוקולדית, תטחנו אותה עם שוקולד חלב או מריר מומס. אפשר גם עם לבן כמובן אבל אז היא תהיה לבנה.
- אפשר לשים כל סוג אגוזים שאוהבים במקום בוטנים. אני מתה על בוטנים ושוקולד, אז זה היה מתבקש.
מתכון לחמאת בוטנים ביתית
חומרים לצנצנת בנפח של כ – 300 מ"ל
אני אוהבת את חמאת הבוטנים שלי עם מעט גרגירים ולא חלקה לחלוטין. אם אתם מעדיפים אותה חלקה, אפשר להמשיך ולטחון עוד עד שמקבלים את המרקם הרצוי.
- 2 כוסות בוטנים קלויים קלופים
- 1 כף שמן קנולה
- 1 כף גדושה אבקת סוכר
אופן הכנה
- שמים את הבוטנים במעבד המזון וטוחנים כמה דקות טובות עד שהבוטנים מתחילים לשחרר את השומן הטבעי שלהם.
- כשהבוטנים מתחילים להיות ממש דביקים ושומניים מוסיפים את השמן ואבקת הסוכר ומעבדים עוד כמה דקות למחית חלקה יחסית.
- מעבירים לצנצנת מעוקרת ושומרים במקרר.
- חמאת הבוטנים נשמרת במקרר כמה חודשים.
כנסו גם למתכון למחית פיסטוק הורסת
נראה היסטרי! הכוונה לבוטנים קלויים טבעי או מומלחים כזה כמו פיצוחים?
תודה רבה אורית,
ממש בוטנים של הפיצוחים, הקלויים המלוחים ללא הקליפה
היי,
תודה על מתכונים מעולים!
ילך טוב עם אגוזי לוז?
בשמחה תהילה. בוודאי שיילך
ג'ודייייי זה מטריף WOW לאכול את המסך אסור לי להכין את זה אסור לי ……