אוזני יויו המן מטוגנות במילוי אגוזים (פרווה). הבצק הוא אותו בצק פריך ממנו אני מכינה את עוגיות היויו המדובשות המעולות שלי, והפעם בצורת אוזני המן הרשע 🙂

את עוגיות היויו אני מכינה על בסיס קבוע בחגים ואירועים מיוחדים. כולם מחכים בציפייה דרוכה לעוגיות האלה. באופן מפתיע (או שלא) אצלי בבית מעדיפים את העוגיות בלי ציפוי הסירופ, אלא רק את העוגיות המטוגנות כפי שהן. האמת, שהן באמת טעימות גם כך אבל כל הייחודיות שלהן היא בסירופ שנותן להן עסיסיות ורכות.
השנה החלטתי לצאת מהקופסה ולהכין אוזני המן מבצקים קצת שונים ולא שגרתיים. ניסיון ראשון היה אוזני המן שהכנתי מבצק פילו ובמילוי פרג שיצאו להיט מטורף ועכשיו החלטתי להכין אוזני המן מבצק עוגיות היויו שלי במילוי אגוזים שאפילו אני שמכירה את הטעם של העוגיות האלה כל כך הופתעתי מהמרקם והטעם המושלמים שיצאו להם.
אז על מה חשוב לשים דגש בבצק הזה?
- זה בצק פריך, אז לישת יתר תפגום במרקם הפריך שלו. אז מכינים את הבצק ולשים ממש כמה שניות רק עד שהוא מתאחד ומפסיקים.
- הבצק אמור להיות דביק, אז לא להתפתות להוסיף עוד קמח. מנוחה קצרה במקרר תהפוך אותו למאוד נוח לעבודה.
- חשוב! – אבקת האפייה עושה מעין תהליך של תפיחה קליל, כך שעד שמסיימים להכין את כל האוזניים, הן למעשה תופחות מעט ואם לא נהדק שוב היטב את האוזניים הן ייפתחו במהלך הטיגון. לכן…..לפני שמטגנים מהדקים שוב היטב את האוזניים והן יוצאות מושלמות.
- כיוון שהטיגון לוקח ממש כמה שניות ואנחנו רוצים את האוזניים בצבע זהוב יפה שיספוג אליו את הסירופ כמו שצריך, מטגנים שניים עד שלוש אוזניים בו זמנית.
- למרות הסירופ המתוק, העוגיות לא מתוקות עד כדי חנק ואפשר בכייף לזלול מהן כמה.
- אפשר למלא בכל מלית שאוהבים ובתנאי שתהיה מלית יציבה ולא נוזלית. אפשר למלא בתמרים ואגוזים, בנוטלה (להכין כדורי נוטלה בגודל שמתאים למילוי ולהקפיא לפני שממלאים את האוזניים), במרציפן ביתי, בקוקוס ועוד.
הבצק אחרי קירור של שעה
מלית אגוזי מלך שזללתי ממנה חצי עם כפית 🙂
קורצים עיגולים
מניחים מהמלית בנדיבות
סוגרים לאוזן המן הרשע 🙂
לפני הטיגון מהדקים שוב את תפרי החיבור של אוזני ההמן כדי שלא יפתחו
מי רוצה ביס?
אוזני יויו המן מטוגנות במילוי אגוזים (פרווה)
- 2 ביצים
- 5 כפות סוכר
- 5 כפות שמן
- 1 אבקת אפייה
- גרידת לימון מחצי לימון
- 4 כפות מיץ תפוזים
- כ- 2.5 כוסות קמח רגיל (רצוי קמח עוגיות)
למלית אגוזי מלך
- 2 כוסות אגוזי מלך
- 1 כוס אבקת סוכר
- גרידת לימון מלימון שלם
- 5-6 כפות סירופ סוכר (הסירופ שטובלים בו את העוגיות)
לטיגון:
- 1/2 ליטר שמן לטיגון
- 2 כוסות סוכר
- 1 כוס מים
- גרידת תפוז
- מיץ מחצי לימון
לפיזור מעל העוגיות
- אגוזי מלך גרוסים דק
- הבצק: מכינים בצק רך ודי דביק מכל החומרים. לא להתפתות להוסיף קמח מעבר למה שצריך כדי לא לייבש את הבצק ולערבב רק עד שנוצר בצק.
- מניחים את הבצק במקרר כשעה על מנת שיהיה נוח לעבוד איתו. כיוון שיש בבצק אבקת אפייה אז בזמן המנוחה הוא עובר תהליך של כמו התפחה ובטיגון הוא מקבל מרקם אוורירי. (בקייץ מומלץ לשים במקרר לפחות שעתיים).
- המלית: שמים את האגוזים, אבקת הסוכר, גרידת הלימון והסירופ במעבד מזון וטוחנים כמה דקות עד שמקבלים מעין מחית אבל לא רטובה מידי.
- הכנת אוזני המן: לקמח משטח עבודה, לחלק את הבצק לשניים. לרדד את הבצק לעלה בעובי של כ- 1/2 ס"מ ולקרוץ עיגולים בקוטר של 3 ס"מ. לקחת כפית מהמלית ולהדק אותה מעט עם הידיים, להניח במרכז כל עיגול ולסגור היטב לאוזן המן. מכינים את כל כמות האוזניים.
- מחממים שמן עמוק בסיר טיגון (170 מעלות למי שיש מדחום). לפני שמכניסים את האוזן המן לשמן מהדקים שוב את התפרים של הסגירה על מנת שלא יפתחו בטיגון. מטגנים מקסימום שלוש אוזניים כל פעם עד שהן מזהיבות משני הצדדים. ההזהבה קורית די מהר כך שצריך ממש לשמור על האוזניים מטיגון יתר כי אז הסירופ לא ייספג בהן כמו שצריך.
- הסירופ: קולים כף סוכר בסיר עד לקבלת קרמל בהיר – שמים כף סוכר בסיר ולא נוגעים בו עד שרוב הסוכר נמס ומקבל צבע ענברי. מוסיפים מים, סוכר וגרידת תפוז. מרתיחים 7-10 דקות עד לקבלת סירופ סמיך. מוסיפים מיץ לימון ומבשלים עוד דקה- שתיים.
- טובלים את העוגיות בסירופ ל- דקה שתיים, עד שהעוגייה מצופה היטב בסירופ, מוציאים ומניחים בכלי בשכבה אחת ומפזרים מייד אגוזים גרוסים. לא מניחים את העוגיות אחת על השנייה אלא רק כשהן מתקררות והסירופ נספג בהן היטב והן כבר לא דביקות.
- העוגיות נשמרות בכלי כשלושה ימים ואפשר ורצוי להקפיא אפילו לחודש -חודשיים.
הי
ניתן להכין את העוגיות ללא המילוי?
תודה
בהחלט כן. יש מתכון לעוגיות יויו רגילות ללא מילוי
כמו תמיד יקירה, אני מאמצת כמעט כל מתכון שלך.
שאלה, את היויו או האוזני המן יויו מקפיאים עם הסירופ?
היי כנרת. איזה כייף. אפשר להקפיא עם הסירופ. זה נשמר מעולה במקפיא למרות שאצלי הן לא שורדות יומיים