אוזני יויו המן מטוגנות במילוי אגוזים (פרווה). הבצק הוא אותו בצק פריך ממנו אני מכינה את עוגיות היויו המדובשות המעולות שלי, והפעם בצורת אוזני המן הרשע 🙂
את עוגיות היויו אני מכינה על בסיס קבוע בחגים ואירועים מיוחדים, כולם מחכים בציפייה דרוכה לעוגיות האלה. באופן מפתיע (או שלא) אצלי בבית מעדיפים את העוגיות בלי ציפוי הסירופ, אלא רק את העוגיות המטוגנות כפי שהן. האמת, שהן באמת טעימות גם כך אבל כל הייחודיות שלהן היא בסירופ שנותן להן עסיסיות ורכות.
השנה החלטתי לצאת מהקופסה ולהכין אוזני המן מבצקים קצת שונים ולא שגרתיים. ניסיון ראשון היה אוזני המן שהכנתי מבצק פילו ובמילוי פרג שיצאו להיט מטורף ועכשיו החלטתי להכין אוזני המן מבצק עוגיות היויו שלי במילוי אגוזים שאפילו אני שמכירה את הטעם של העוגיות האלה כל כך הופתעתי מהמרקם והטעם המושלמים שיצאו להם.
אוזני יויו המן מטוגנות במילוי אגוזים (פרווה)
כנסו לאינסטגרם שלי לצפייה בסרטון ההכנה
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי עוקב, בסטוריז אני מעלה סרטונים בלייב מהמטבח שלי
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- חשוב! – לפני הטיגון מהדקים שוב את התפרים של אוזני ההמן. אבקת האפייה עושה מעין תהליך של תפיחה קליל, כך שעד שמסיימים להכין את כל האוזניים, הן למעשה תופחות מעט ואם לא נהדק שוב היטב את האוזניים הן ייפתחו במהלך הטיגון. לכן, לפני שמטגנים מהדקים שוב היטב את האוזניים והן יוצאות מושלמות.
- כיוון שהטיגון לוקח ממש כמה שניות ואנחנו רוצים את האוזניים בצבע זהוב יפה שיספוג אליו את הסירופ כמו שצריך, מטגנים שלוש – ארבע אוזניים בלבד בו זמנית.
- למרות הסירופ המתוק, העוגיות לא מתוקות עד כדי חנק ואפשר בכייף לזלול מהן כמה.
- אפשר למלא בכל מלית שאוהבים ובתנאי שתהיה מלית יציבה ולא נוזלית. אפשר למלא בתמרים ואגוזים, במרציפן ביתי, בקוקוס ועוד.
מצרכים לכמות של 30 אוזני המן בקוטר של 6 ס"מ
לבצק
- 2 ביצים (115 גרם)
- 3 כפות סוכר (40 גרם)
- 1/3 כוס שמן (60 גרם)
- גרידת לימון מחצי לימון
- 1/3 כוס מיץ תפוזים (60 גרם)
- 400 גרם קמח (רצוי קמח עוגיות) (כוס קמח =150 גרם)
- 1 אבקת אפייה (10 גרם)
- למריחה על הבצק: חלבון ביצה
למלית אגוזי מלך
- 2 כוסות גדושות אגוזי מלך (250 גרם)
- גרידת לימון מלימון שלם
- 5-6 כפות סירופ סוכר (הסירופ שטובלים בו את העוגיות)
לסירופ
- 2 כוסות סוכר
- 1 כוס מים
- גרידת תפוז
- מיץ מחצי לימון
לטיגון
- 1/2 ליטר שמן
לפיזור
- אגוזי מלך + פיסטוקים קצוצים דק
אופן הכנה
מכינים בצק: שמים בקערה את כל החומרים ומערבבים לבצק אחיד. לא מעבדים יותר מידי אלא ממש רק עד שהבצק אחיד. עוטפים ומעבירים למקרר לשעה.
מכינים מלית: שמים את האגוזים, גרידת הלימון והסירופ במעבד מזון וטוחנים כמה דקות עד שמקבלים מעין מחית דביקה שניתן ליצור ממנה כדורים. יוצרים כ – 30 כדורים במשקל 10 גרם.
מכינים סירופ: שמים בקלחת את המים, הסוכר וגרידת התפוז ומבשלים על להבה בינונית במשך 15-20 דקות לסירופ סמיך מעט אבל לא מידי סמיך, סוחטים לימון ומבשלים עוד 5 דקות.
מכינים אוזני המן: מקמחים מעט משטח עבודה, מחלקים את הבצק לשניים. מרדדים את הבצק לעלה בעובי של כ- 1/2 ס"מ וקורצים עיגולים בקוטר של 6 ס"מ. מניחים במרכז הבצק כדור אגוזים, מורחים מסביב לדפנות הבצק חלבון ביצה וסוגרים היטב לאוזן המן. מכינים כך את כל כמות הבצק. את הבצק שנותר אחרי קריצת העיגולים מחברים, נותנים לו מנוחה של 10 דקות ומכינים ממנו שוב.
מטגנים: מחממים שמן עמוק בסיר טיגון (170 מעלות למי שיש מדחום). לפני שמכניסים את האוזן המן לשמן מהדקים שוב את התפרים של הסגירה על מנת שלא יפתחו בטיגון. מטגנים מקסימום שלוש אוזניים כל פעם עד שהן מזהיבות משני הצדדים. ההזהבה קורית די מהר כך שצריך ממש לשמור על האוזניים מטיגון יתר כי אז הסירופ לא ייספג בהן כמו שצריך.
מעבירים את העוגיות מהטיגון ישר לסירופ חם, טובלים את העוגיות בסירופ ל- 5 דקות, עד שהעוגייה סופגת היטב את הסירופ. מוציאים ומניחים בכלי בשכבה אחת ומפזרים מייד אגוזים ופיסטוקים קצוצים. לא מניחים את העוגיות אחת על השנייה אלא רק כשהן מתקררות והסירופ נספג בהן היטב והן כבר לא דביקות.
העוגיות נשמרות בכלי כשלושה ימים ואפשר ורצוי להקפיא אפילו לחודש -חודשיים.
הי
ניתן להכין את העוגיות ללא המילוי?
תודה
בהחלט כן. יש מתכון לעוגיות יויו רגילות ללא מילוי
כמו תמיד יקירה, אני מאמצת כמעט כל מתכון שלך.
שאלה, את היויו או האוזני המן יויו מקפיאים עם הסירופ?
היי כנרת. איזה כייף. אפשר להקפיא עם הסירופ. זה נשמר מעולה במקפיא למרות שאצלי הן לא שורדות יומיים