מעמולי המן במילוי תמרים ואגוזים – המעמולים התחפשו לאוזני המן ממולאות בתמרים ואגוזים. מסוג העוגיות שאפשר לנשנש בלי הפסקה, כמו גרעינים
השנה התעורר בי חשק אדיר להכין אוזני המן אחרים. מה זה אחרים? אחרים! לא בצק פריך ממולא בתמרים, אגוזים או שוקולד , שהוא טעים בטירוף בפני עצמו, אלא בצקים שבדרך כלל אני מכינה מהם עוגיות חגיגיות אחרות כמו יויו המן שהתגלה כאחת ההברקות (סליחה שאני לא צנועה הפעם, אבל זו באמת הברקה טעימה במיוחד). וגם, אוזני המן הכי טעימים שאכלתי – אזני המן מבצק פילו ממולאים בפרג עסיסי. את שני הסוגים הקפאתי כדי לשמור על הטריות ונשבעת שאני אפילו לא מפשירה אלא ישר זוללת מהמקפיא וזה כל כך טעים.
את סיגל פרץ- ברמר מהבלוג הטעים "אפייה ביתית" אתם בטח מכירים ואם לא, אז זה הזמן להכיר ולהתאהב (גם בסיגל:)). אז גם סיגל יצאה מהקופסה והכינה משולשי מעמול המן מהממים ואיך שראיתי ידעתי שאני חייבת להכין. אבל, רצונות מצד אחד וחוסר סבלנות משווע מצד שני. התחלתי, באמת שהתחלתי והיה לי רצון עז להכין אבל אחרי שניים שלושה הבנתי כמה עבודת נמלים וסבלנות דרושה והתייאשתי. אולי כי זה היה ממש ממש מאוחר בלילה, אני עוד אבדוק את הסבלנות שלי שוב. בינתיים כנסו למתכון של סיגל ואם יש לכם סבלנות של פיל תכינו כי זה מעלף.
ובכל זאת היה לי המון בצק מעמולים שאני מכינה לפי מתכון של מיקי שמו, מתכון מעולה שאני נצמדת אליו אבל אני בהחלט אנסה את של סיגל כי הוא בטכניקה אחרת, שונה ממה שאני מכירה. אז נזכרתי במעמולי המן שהכינה לפני שנתיים פיית העוגיות הכל כך מוכשרת והחלטתי להכין את כל האוזניים בצורה הזו. זה כבר היה הרבה יותר קל וזורם מאשר לעצב משולשים באמצע הלילה 🙂
המלית הפעם היא מלית תמרים ואגוזים טעימה ורכה שמשתלבת מעולה בבצק הפריך של האוזניים. בבצק יש גם סולת שמדגישה את הפריכות והקראנצ'יות של העוגייה.
מעמולי המן במילוי תמרים ואגוזים
מצרכים לכמות של 50-60 עוגיות
לבצק
- ¾ כוס מים
- ½ כוס שמן
- 1 כפית תמצית וניל
- ½ קילו קמח רגיל
- ¼1 כוסות סולת (250 גרם)
- 1 שקית אבקת אפייה
- 300 גרם חמאה רכה
למלית תמרים ואגוזים
- 1 חבילת תמרים בוואקום (השתמשתי בתמרים של "קליית גת". הם נקיים משאריות תמרים ורכים יותר כך שיכולתי לעבוד עם שקית זילוף).
- ½1 כוסות אגוזי מלך גרוסים דק
- ½ כוס אבקת סוכר
- כף קינמון
- ½ כפית הל
אופן הכנה
- הבצק: שמים בקערה את המים, השמן ותמצית הווניל. מוסיפים קמח, סולת, אבקת אפייה וחמאה ולשים עם הידיים חצי דקה רק עד שמאחדים את הבצק. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה.
- המלית: מערבבים יחד את התמרים, האגוזים, אבקת הסוכר, הקינמון וההל. מומלץ להכניס לשקית זילוף.
- עיצוב האוזניים: מרדדים את הבצק לעלה בעובי של ½ ס"מ וקורצים עיגולים בקוטר של ½2 – 3 ס"מ. שמים מהמלית במרכז כל עיגול וסוגרים לאוזן המן.
- בעזרת פינצטה מיוחדת למעמולים צובטים את האוזניים בשלוש הצלעות שלהן.
- מניחים בתבנית אפייה במרחקים של 2 ס"מ ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 165 מעלות 15-20 דקות עד שהעוגיות זהובות בתחתית אבל בהירות מאוד בחלק העליון.
- מצננים ובוזקים הרבה אבקת סוכר.
- העוגיות נשמרות שבועיים בצנצנת אטומה ובמקפיא הן נשמרות כחודשיים.
משולשי מעמול של סיגל ברמר -אלוהים, כמה סבלנותתתתת
אהובה שלי מעמולי המן שלך מטריפים!! רעיון אדיר של פיית העוגיות המוכשרת ,
אני אנסה את הבצק שלך בהזדמנות הראשונה:) תודה על הפרגון החם אוהבת המון 🙂 התמונות יפהיפיות 🙂