עוגה טעימה ומושקעת שהכנתי ליומולדת של נוביק, בן הזקונים שלי שמאוד אוהב שוקולד. היא רק נראית מורכבת להכנה. בפועל היא די קלה להכנה עם קיצור דרך
25/1/1999 היה יום מיוחד במיוחד! זה היום בו נולד בן הזקונים שלנו נוב או כמו שאנחנו מכנים אותו נוביק. אז לכבוד יום ההולדת שלו הכנתי לו עוגת שלושה שוקולדים – בומב מוס טריקולד, כי נוביק לאחרונה מטורף על שוקולד. עוגה יחסית מעט מורכבת אבל לא מידי כי סה"כ אני מכינה תערובת אחת שממנה אני מכינה את כל השכבות. ההסבר ארוך רק כדי לפרט כמו שצריך את ההכנה. לא להיבהל, זה הרבה יותר קל ופשוט ממה שזה נראה והתוצאה- אתם רואים כבר כמה היא מטריפה…..והטעם- תצטרכו להכין בעצמכם ולטעום………..אז תכינו הרבה שוקולד ושמנת ויאללה לעבודה.
בומב מוס טריקולד
כל החומרים נמדדו בכוסות וכפות מדידה אוניברסליים.
כלים שנצטרך:
לבסיס: תבנית אפייה רגילה בקוטר 26 ס"מ.
בומב פנימי: קערת בומב בקוטר 14 ס"מ (יש לי של פיירקס)
בומב חיצוני: קערת בקוטר 20 ס"מ
כלים שנצטרך:
לבסיס: תבנית אפייה רגילה בקוטר 26 ס"מ.
בומב פנימי: קערת בומב בקוטר 14 ס"מ (יש לי של פיירקס)
בומב חיצוני: קערת בקוטר 20 ס"מ
בסיס פצפוצי אורז
- 30 גרם חלבה
- 1/4 כוס סוכר
- 2 כפות אייריש קרים
- כף אבקת קקאו
- כף דבש
- 50 גרם חמאה
- 50 גרם שוקולד מריר 60% מוצקי קקאו
- 3 כוסות פצפוצי אורז
לשכבות המוס
שימו לב- אני מכינה תערובת אחת ומחלקת לשלושה חלקים שלתוכם אני ממיסה את השוקולדים.
- 12 גרם ג'לטין מחולק ל-3 צלוחיות של 4 גרם בכל צלוחית
- 3 כפות מים – כף מים בכל צלוחית של ג'לטין
- 2 מיכלים שמנת מתוקה 38% שומן
- 1/2 כוס חלב
- 1/3 כוס אינסטנט פודינג וניל
- 450 גרם גבינת שמנת 30% שומן בטמפרטורת החדר
- 100 גרם שוקולד לבן
- 100 גרם שוקולד מריר 60% מוצקי קקאו
- 100 גרם שוקולד חלב
- 9 פקקים (של הבקבוק) אייריש קרים – 3 פקקים לכל צלוחית שוקולד.
ציפוי
- 200 גרם שוקולד מריר 60% מוצקי קקאו
- 1 כוס שמנת מתוקה 38% מוצקי קקאו
- 2 כפות סירופ תירס (לא חובה אבל שומר על הברק של השוקולד גם אחרי כמה ימים במקרר).
- 50 גרם שוקולד לבן
- 2-3 כפות שמנת מתוקה 38% שומן (מה שנשאר ממה שהשתמשנו לציפוי המריר)
- כפית סירופ תירס
אופן הכנת העוגה
הבסיס
- לרפד בנייר אפייה תבנית בקוטר 26 ס"מ.
- לשים בסיר על האש את כל החומרים מלבד פצפוצי האורז ולהמיס.
- להוסיף את פצפוצי האורז ולערבב היטב עד שהם מכוסים לחלוטין בשוקולד.
- לשטח על התבנית ולהדק היטב עם כף או כוס. לשמור במקרר עד להרכבת העוגה.
המוס
- לשקול את הג'לטין ולחלק ל- 3 צלוחיות 4 גרם בכל צלוחית.
- לשים בכל צלוחית כף מים ולערבב. לתת למים לספוח את הג'לטין. (זה קורה בזמן שמכינים את המוס).
- לשים בקערת המיקסר את השמנת המתוקה והחלב ולהתחיל להקציף 2 דקות עד שמתחיל להסמיך מעט. להוסיף את הפודינג ולהמשיך להקציף לקצף יציב אבל לא מידי (הג'לטין ייצב את התערובת).
- לעצור את המיקסר ולהוסיף את גבינת השמנת. לערבל עוד דקה עד לאחידות.
- לרפד את קערת הבומב הקטנה בניילון (כך יהיה קל לחלץ). להעביר חלק מהקרם לקערה אחרת (בכמות שתספיק לקערת הבומב הקטנה).
- בקערית נפרדת להמיס את השוקולד הלבן במיקרוגל. להוסיף לשוקולד 3 פקקים (של הבקבוק) אייריש קרים ולערבב היטב. להוסיף לקערית גם 2-3 כפות מהקרם שהעברנו לקערה ולערבב (השוואת מרקמים). לערבב את תערובת השוקולד הלבן לתוך הקרם ולמזוג לתוך קערת הבומב הקטנה.
- להמיס במיקרוגל את הג'לטין 3-4 שניות ולערבב לתוך תערובת השוקולד הלבן.
- לשים במקפיא לפחות שעה להתייצבות.
- בשלב הזה לשים את יתרת הקרם במקרר עד שהבומב הלבן יתייצב ונוכל לחלץ אותו מהתבנית.
- לחלק לשתי קערות נפרדות את יתרת הקרם (לא חייב לדייק. לשים בערך צי חצי)
- להמיס בקעריות נפרדות את השוקולד החלב והשוקולד המריר. להוסיף לכל קערית 3 כפות אייריש קרים ולערבב היטב.
- לערבב לתוך השוקולד 2-3 כפות מהקרם (השוואת מרקמים) ולערבב חזרה לתוך הקרמים (קערה שוקולד מריר וקערה שוקולד חלב).
- לחמם 3-4 שניות את הג'לטין במיקרוגל ולערבב לתוך הקרמים(צלוחית אחת לכל תערובת).
- לרפד את קערת הבומב בניילון ולצקת חלק מקרם שוקולד חלב לתוך קערת הבומב הגדולה.
- להוציא מהמקפיא את הבומב הקטן, לחלץ אותו מהתבנית (להיעזר בניילון ששמנו) ולהניח במרכז על שכבת הקרם שוקולד חלב. את יתרת הקרם של השוקולד חלב לצקת מסביב לבומב הלבן.
- לצקת את הקרם שוקולד מריר כשכבה אחרונה ולהכניס למקפיא להתייצבות של כמה שעות או לילה.
ציפוי
- לחלץ את הבומב מהקערה (להיעזר בניילון) ולהניח על רשת תנור כשמתחת יש תבנית שתקלוט אליה את שאריות השוקולד.
- להמיס במיקרוגל את השוקולד והשמנת המתוקה לתערובת אחידה. להוסיף סירופ תירס ולערבב היטב.
- למזוג את השוקולד למרכז הבומב ולצפות את כולו. להמתין 5 דקות שהשוקולד יתייצב ולהכין בינתיים את השוקולד הלבן.
- להמיס במיקרוגל שוקולד לבן עם שתי כפות שמנת מתוקה ולערבב היטב לקרם חלק ונוזלי אבל לא מידי נוזלי כדי שייתפס על השוקולד המריר.במידה והשוקולד לא מספיק נוזלי – להוסיף עוד מעט שמנת מתוקה עד שמגיעים למרקם הרצוי. להוסיף כפית סירופ תירס ולערבב.
- להרים את העוגה ולהחזיק אותה על יד אחת (היא קפואה ולכן זה לא בעייה) ביד השנייה להדביק קראנץ' שוקולד על החלק התחתון של העוגה.
- להניח את בסיס העוגה שהכנו מפצפוצי האורז על צלחת הגשה. להניח על פצפוצי האורז את הבומב ולמזוג את השוקולד הלבן על ראש העוגה ולתת לו לנזול באופן חופשי.
- העוגה טעימה כשהיא קרה מאוד או חצי קפואה.
עוד כמה קטנות וסיימנו
- בשום אופן לא להרתיח את הג'לטין כי אז הוא מאבד את יכולת הייצוב שלו.
- להמיס את השוקולדים במיקרוגל בפולסים של חצי דקה וערבוב כל פעם ולהיזהר לא לשרוף את השוקולד.
- נשאר קצת שוקולד מהציפוי. חייב להכין כמות גדולה על מנת לצפות היטב את כל העוגה. את השאריות של השוקולד וגם את מה שנוזל לתוך התבנית אני אוספת, שמה במקרר ומכינה טראפלס שוקולד.
- כשהעוגה חצי קפואה- הכי נוח לפרוס אותה עם סכין חדה, גדולה וטובה שפורסת בחיתוך אחד גם את העוגה וגם את הבסיס.
אשת-חיל.בלוג יפיפה.אני מאלה שמסתכלת בהמון
סיפרי בישול ובסוף קןנה במאפיה
עוגה מדהימה לאירועים המון חומרים מורכב מאד ומלאה בקלוריות נראת משהים בטח גם טעימה לא https://www.facebook.com/hanaaluol/posts/://www.facebook.com/hanaaluol/posts/1031754840209140י משקל
העוגה באמת מהממת ומיוחדת מאד מאד מאד!!
היות שהיא פצצת שוקולד היא מתאימה רק לאירוע מיוחד כמו זה שחגגתם.
בטוח שהיא טעימה מאד, וכייף לאכול אותה כמו שכייף להכין אותה
מזל טוב לנוב העוגה משגעת יפהיפיה וטעימה אני אוהבת איירשקרים והשילוב עם השוקולדים אדיר טעים לי!!!!