יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
בומב מוס טריקולד
ראשי » מתכונים לפסח » בומב מוס טריקולד

בומב מוס טריקולד

יהודית אביב הלוחשת לאוכל 25 בינואר 2016 4 תגובות

עוגה טעימה ומושקעת שהכנתי ליומולדת של נוביק, בן הזקונים שלי שמאוד אוהב שוקולד. היא רק נראית מורכבת להכנה. בפועל היא די קלה להכנה עם קיצור דרך

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה

25/1/1999 היה יום מיוחד במיוחד! זה היום בו נולד בן הזקונים שלנו נוב או כמו שאנחנו מכנים אותו נוביק. אז לכבוד יום ההולדת שלו הכנתי לו עוגת שלושה שוקולדים – בומב מוס טריקולד, כי נוביק לאחרונה מטורף על שוקולד. עוגה יחסית מעט מורכבת אבל לא מידי כי סה"כ אני מכינה תערובת אחת שממנה אני מכינה את כל השכבות. ההסבר ארוך רק כדי לפרט כמו שצריך את ההכנה. לא להיבהל, זה הרבה יותר קל ופשוט ממה שזה נראה והתוצאה- אתם רואים כבר כמה היא מטריפה…..והטעם- תצטרכו להכין בעצמכם ולטעום………..אז תכינו הרבה שוקולד ושמנת ויאללה לעבודה.

 בומב מוס טריקולד

כל החומרים נמדדו בכוסות וכפות מדידה אוניברסליים.
כלים שנצטרך:
לבסיס: תבנית אפייה רגילה בקוטר 26 ס"מ.
בומב פנימי: קערת בומב בקוטר 14 ס"מ (יש לי של פיירקס)
בומב חיצוני: קערת  בקוטר 20 ס"מ

 

בסיס פצפוצי אורז

  • 30 גרם חלבה
  • 1/4 כוס סוכר
  • 2 כפות אייריש קרים
  • כף אבקת קקאו
  • כף דבש
  • 50 גרם חמאה
  • 50 גרם שוקולד מריר 60% מוצקי קקאו
  • 3 כוסות פצפוצי אורז
לשכבות המוס
שימו לב- אני מכינה תערובת אחת ומחלקת לשלושה חלקים שלתוכם אני ממיסה את השוקולדים.
  • 12 גרם ג'לטין מחולק ל-3 צלוחיות של 4 גרם בכל צלוחית
  • 3 כפות מים – כף מים בכל צלוחית של ג'לטין
  • 2 מיכלים שמנת מתוקה 38% שומן
  • 1/2 כוס חלב
  • 1/3 כוס אינסטנט פודינג וניל
  • 450 גרם גבינת שמנת 30% שומן בטמפרטורת החדר 
  • 100 גרם שוקולד לבן
  • 100 גרם שוקולד מריר 60% מוצקי קקאו
  • 100 גרם שוקולד חלב
  •  9 פקקים (של הבקבוק) אייריש קרים – 3 פקקים לכל צלוחית שוקולד.
ציפוי
  • 200 גרם שוקולד מריר 60% מוצקי קקאו
  • 1 כוס שמנת מתוקה 38% מוצקי קקאו
  • 2 כפות  סירופ תירס (לא חובה אבל שומר על הברק של השוקולד גם אחרי כמה ימים במקרר).
  • 50 גרם שוקולד לבן
  • 2-3 כפות שמנת מתוקה 38% שומן (מה שנשאר ממה שהשתמשנו לציפוי המריר)
  • כפית סירופ תירס
אופן הכנת העוגה
הבסיס
  1. לרפד בנייר אפייה תבנית בקוטר 26 ס"מ.
  2. לשים בסיר על האש את כל החומרים מלבד פצפוצי האורז ולהמיס.
  3. להוסיף את פצפוצי האורז ולערבב היטב עד שהם מכוסים לחלוטין בשוקולד.
  4. לשטח על התבנית ולהדק היטב עם כף או כוס. לשמור במקרר עד להרכבת העוגה.
המוס
  1. לשקול את הג'לטין ולחלק ל- 3 צלוחיות 4 גרם בכל צלוחית.
  2. לשים בכל צלוחית כף מים ולערבב. לתת למים לספוח את הג'לטין. (זה קורה בזמן שמכינים את המוס).
  3. לשים בקערת המיקסר את השמנת המתוקה והחלב ולהתחיל להקציף 2 דקות עד שמתחיל להסמיך מעט. להוסיף את הפודינג ולהמשיך להקציף לקצף יציב אבל לא מידי (הג'לטין ייצב את התערובת).
  4. לעצור את המיקסר ולהוסיף את גבינת השמנת. לערבל עוד דקה עד לאחידות.
  5. לרפד את קערת  הבומב הקטנה בניילון (כך יהיה קל לחלץ). להעביר חלק מהקרם לקערה אחרת (בכמות שתספיק לקערת הבומב הקטנה).
  6. בקערית נפרדת להמיס את השוקולד הלבן במיקרוגל. להוסיף לשוקולד 3 פקקים (של הבקבוק) אייריש קרים ולערבב היטב. להוסיף לקערית גם 2-3 כפות מהקרם שהעברנו לקערה ולערבב (השוואת מרקמים). לערבב את תערובת השוקולד הלבן לתוך הקרם ולמזוג לתוך קערת הבומב הקטנה.
  7. להמיס במיקרוגל את הג'לטין 3-4 שניות ולערבב לתוך תערובת השוקולד הלבן.
  8. לשים במקפיא לפחות שעה להתייצבות.
  9. בשלב הזה לשים את יתרת הקרם במקרר עד שהבומב הלבן יתייצב ונוכל לחלץ אותו מהתבנית.
  10. לחלק לשתי קערות נפרדות את יתרת  הקרם (לא חייב לדייק. לשים בערך צי חצי)
  11. להמיס בקעריות נפרדות את השוקולד החלב והשוקולד המריר. להוסיף לכל קערית 3 כפות אייריש קרים ולערבב היטב.
  12. לערבב לתוך השוקולד 2-3 כפות מהקרם (השוואת מרקמים) ולערבב חזרה לתוך הקרמים (קערה שוקולד מריר וקערה שוקולד חלב).
  13. לחמם 3-4 שניות את הג'לטין במיקרוגל ולערבב לתוך הקרמים(צלוחית אחת לכל תערובת).
  14. לרפד את קערת הבומב בניילון ולצקת חלק מקרם שוקולד חלב לתוך קערת הבומב הגדולה.
  15. להוציא מהמקפיא את הבומב הקטן, לחלץ אותו מהתבנית (להיעזר בניילון ששמנו) ולהניח במרכז על שכבת הקרם שוקולד חלב. את יתרת הקרם של השוקולד חלב לצקת מסביב לבומב הלבן.
  16. לצקת את הקרם שוקולד מריר כשכבה אחרונה ולהכניס למקפיא להתייצבות של כמה שעות או לילה.
ציפוי
  1. לחלץ את הבומב מהקערה (להיעזר בניילון) ולהניח על רשת תנור כשמתחת יש תבנית שתקלוט אליה את שאריות השוקולד.
  2. להמיס במיקרוגל את השוקולד והשמנת המתוקה לתערובת אחידה. להוסיף סירופ תירס ולערבב היטב.
  3. למזוג את השוקולד למרכז הבומב ולצפות את כולו. להמתין 5 דקות שהשוקולד יתייצב ולהכין בינתיים את השוקולד הלבן.
  4. להמיס במיקרוגל שוקולד לבן עם שתי כפות שמנת מתוקה ולערבב היטב לקרם חלק ונוזלי אבל לא מידי נוזלי כדי שייתפס על השוקולד המריר.במידה והשוקולד לא מספיק נוזלי – להוסיף עוד מעט שמנת מתוקה עד שמגיעים למרקם הרצוי. להוסיף כפית סירופ תירס ולערבב.
  5. להרים את העוגה ולהחזיק אותה על יד אחת (היא קפואה ולכן זה לא בעייה) ביד השנייה להדביק קראנץ' שוקולד על החלק התחתון של העוגה.
  6. להניח את בסיס העוגה שהכנו מפצפוצי האורז על צלחת הגשה. להניח על פצפוצי האורז את הבומב  ולמזוג את השוקולד הלבן על ראש העוגה ולתת לו לנזול באופן חופשי.
  7. העוגה טעימה כשהיא קרה מאוד או חצי קפואה.
עוד כמה קטנות וסיימנו
  1. בשום אופן לא להרתיח את הג'לטין כי אז הוא מאבד את יכולת הייצוב שלו.
  2. להמיס את השוקולדים במיקרוגל בפולסים של חצי דקה וערבוב כל פעם ולהיזהר לא לשרוף את השוקולד.
  3. נשאר קצת שוקולד מהציפוי. חייב להכין כמות גדולה על מנת לצפות היטב את כל העוגה. את השאריות של השוקולד וגם את מה שנוזל לתוך התבנית אני אוספת, שמה במקרר ומכינה טראפלס שוקולד.
  4. כשהעוגה חצי קפואה- הכי נוח לפרוס אותה עם סכין חדה, גדולה וטובה שפורסת בחיתוך אחד גם את העוגה וגם את הבסיס.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
מתכונים נוספים שלא תרצו לפספס
  • עוגיות מגולגלות עם קרם שקדים
    עוגיות מגולגלות שקדים שקדים שקדים
  • עוגת תפוחים ופילו
    עוגת פרחי פילו במילוי תפוחים ורוטב קוקוס (פרווה)
  • ורניקי פטל
    ורניקי במילוי פטל במרק שמנת ופטל
  • חלות עם בצק מקדים בלי ביצים
    חלה לשבת עם בצק מקדים טבעונית
טריקולד מוס טריקולד שוקולד

יהודית אביב |להציג את כל הפוסטים של יהודית אביב הלוחשת לאוכל


« פוסט קודם
פוסט הבא »

4 תגובות

  1. Talia Kamsky הגב 4 בפברואר 2016 בשעה 23:06

    אשת-חיל.בלוג יפיפה.אני מאלה שמסתכלת בהמון
    סיפרי בישול ובסוף קןנה במאפיה

  2. מירון יגאל yigal miron הגב 27 בינואר 2016 בשעה 14:41

    עוגה מדהימה לאירועים המון חומרים מורכב מאד ומלאה בקלוריות נראת משהים בטח גם טעימה לא https://www.facebook.com/hanaaluol/posts/://www.facebook.com/hanaaluol/posts/1031754840209140י משקל

  3. Winnie הגב 26 בינואר 2016 בשעה 10:09

    העוגה באמת מהממת ומיוחדת מאד מאד מאד!!
    היות שהיא פצצת שוקולד היא מתאימה רק לאירוע מיוחד כמו זה שחגגתם.
    בטוח שהיא טעימה מאד, וכייף לאכול אותה כמו שכייף להכין אותה

  4. סיגל ברמר הגב 26 בינואר 2016 בשעה 9:42

    מזל טוב לנוב העוגה משגעת יפהיפיה וטעימה אני אוהבת איירשקרים והשילוב עם השוקולדים אדיר טעים לי!!!!

השארת תגובה

ביטול

הרשמה לבלוג

תודה שנרשמתם לעדכונים מהבלוג. תהנו!




פרגנו לי בלייק
חפשו פה מתכון ספציפי
כל המתכונים לפי קטגוריות



בואו לעקוב אחרי
  • Facebook
  • Google+
  • YouTube
  • Pinterest
  • Instagram
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס