חלה מתוקה לראש השנה בעיצוב מיוחד לארוחת החג בראש השנה. החלה מתקבלת במרקם דחוס ומתקתקה כזו שאי אפשר להפסיק לטעום. מזל שבסוף היא נגמרת
ראש השנה הוא אחד החגים האהובים עליי. תחושה של התחלות חדשות, ניקיון רגשי ומלאאא אוכל טעים. ואם באוכל טעים עסקינן, אי אפשר שולחן ראש השנה בלי חלת דבש מתוקה שתמתיק לנו את השנה…בעצם אני אוהבת חלות מתוקות כל השנה אבל זו מתוקה וטעימה במיוחד.
יש בה המון סוכר יחסית ואם זה לא מספיק אז גם דבש בשביל הטעם והצבע. היא יוצאת מעט דחוסה אבל טעימהההה, כזו שאי אפשר להפסיק לנשנש.
במקור אני מכינה את המתכון הזה בגרסה החלבית שלו עם חמאה וחלב. לכבוד ראש השנה וכדי שאפשר יהיה לקשט איתה את שולחן החג, הכנתי אותה פרווה והאמת, יצאה לא פחות טעימה, בעצם יצאה ממש ממש טעימה.
אפשר להכין אינסוף דוגמאות וצורות של חלות. הפעם בחרתי את הצורה הזו שמצאתי באחד השיטוטים שלי ביוטיוב. קלה מאוד להכנה ועם זאת מרשימה והכי כייף זה שאפשר לבצוע ממנה כל פעם חתיכה בלי להרוס את היופי שלה. כיוון שיש בחלה המון סוכר, היא תופחת ממש רק בשלב האפייה. בהתחלה זה נראה כאילו שמשהו עם הבצק לא בסדר, הוא כמעט ולא תופח בכלל. גם כשמעצבים את החלה, היא תופחת ממש מעט אבל אל דאגה, באפייה היא תופחת יפה מאוד. מה שחשוב זה, לא לוותר על זמן התפחה הארוך כי זה מה שייתן לה את התפיחה הטובה באפייה.
חלה מתוקה לראש השנה
חומרים לחלה אחת בקוטר 26 ס"מ
- 1/2 ק"ג קמח
- 1 כף שמרים יבשים
- 2/3 כוס סוכר
- 2 כפות דבש
- 1/2 כוס שמן
- 2 חלמונים גדולים
- 1 כוס מים
- 1 כפית שטוחה מלח
סירופ סוכר
- 1/4 כוס סוכר
- 1/8 כוס מים
- 2 כפות מיץ לימון טרי
לפיזור
- סוכר גבישי
אופן הכנה
- שמים בקערת המיקסר עם וו לישה קמח ושמרים ומערבבים יחד.
- מוסיפים סוכר, דבש, שמן, חלמונים ומים ולשים 5 דקות. מוסיפים מלח ולשים עוד 5 דקות. הבצק מעט דביק וזה בסדר.
- מעבירים לקערה משומנת להתפחה של שעה. בשלב הזה הבצק כמעט ולא תופח בכלל וזה בסדר, לא לדאוג.
- מקמחים קלות משטח עבודה ומחלקים את הבצק לכדורים במשקל 50 גרם כל אחד (19 כדורים). את יתרת הבצק מחלקים ל- 4 – מהם נכין את הפרח המרכזי. משהים למנוחה של 10 דקות.
- על משטח מקומח מעט, משטחים עם הידיים או עם מערוך כל כדור למעין פיתה שטוחה, מקפלים לחצי, נוצר חצי עיגול, את חצי העיגול מקפלים שוב לחצי. מהדקים את הקצוות ומניחים בתבנית כשהקצוות המהודקים יהיו כלפי פנים התבנית. מכינים כך את כל העיגולים ומסדרים בתבנית אחד ליד השני. מתחילים מהחלק החיצוני של התבנית בצורה מעגלית.
- מכינים את הפרח המרכזי: משטחים את ארבעת הכדורים למעין פיתה ומניחים בצורה חופפת כמו בתמונה. מהדקים היטב את אזורי החפיפה ומגלגלים לרולדה. הופכים כדי לקבל את צורת הפרח ומניחים במרכז.
- מכסים ומתפיחים שעה וחצי.
- מחממים תנור לחום של 160 מעלות ואופים את החלה 30-35 דקות עד שהיא זהובה ומוכנה. מוציאים מהתנור ומקררים 5 דקות.
- סירופ סוכר: מבשלים יחד את כל חומרי הסירופ 5 דקות. בעזרת מברשת מורחים את כל הסירופ על העוגה ומפזרים מייד סוכר גבישי.
עוד כמה קטנות
- כמו כל מאפה שמרים, החלה במיטבה ביום הראשון אבל טעימה גם למחרת.
- אם נשארת לי חלה, אני מכינה פרנץ' טוסט וזה כל כך טעים עם החלה הזו.
הביצה למריחה מרשימת החומרים לא הוזכרה בהוראות ההכנה- יצא נפלא בכל מקרה! תודה רבה!
היי מוטי,
שמחה לשמוע
חג שמח
הבצק יוצא מאוד דביק זה בסדר?
לא אמור להיות מאוד דביק אלא רך וגמיש. תוסיפי מעט קמח. יש המון גורמים שמשפיעים על הבצק…כמו סוג הקמח…
היי יהודית, אפשר להעשיר את החלה בחמאה ואת וחלב? אם כן מה הכמויות?
אפשר אבל זה מתכון אחר כבר. אני לא יכולה לומר כמויות בשלוף בלי לנסות קודם
היי יהודית, נראה מושלם. אפשר לדעתך להכין, להקפיא עד החג ואז לחמם על פלטה?
היי. בהחלט אפשר להקפיא
איזה חלה מתוקה משגעת מוכשרת יפתי התמונות יפהיפיות תודה על הסבר מפורט וברור שנה טובה ומתוקה נשיקות